مواجهه مستمر با سموم کشاورزی ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش می‌دهد

زنجان - ایرنا - یک متخصص مغز و اعصاب گفت: مواجهه با یک سری از سموم و آفت کش‌های کشاورزی به عنوان عوامل شناخته شده قطعی ابتلا به بیماری پارکینسون است.

دکتر مهرداد زمانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر این اساس کشاورزانی که به طور مستمر با یک سری از سموم خاص سر و کار دارند و باغات و مزارع خود را سم پاشی می‌کنند و افرادی که در مراکز کارخانه‌ای با فلزاتی مانند منگنز در ارتباط هستند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

وی اضافه کرد: همچنین افرادی که بنا به شرایط شغلی در معرض ضربات متعدد به جسم و به خصوص سر مواجه هستند، مانند بوکسورها که ضربه های مداومی به سرشان اصابت می‌کند، بیشتر به این اختلال دچار می‌شوند.

این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: پارکینسون از جمله بیماری‌های اعصاب است و در طبقه بندی بیماری‌های نوره دژنراتیو ( طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها هستند که به طور اولیه نورون‌های مغز را درگیر کرده و به تدریج موجب از بین رفتن نورون‌ها می‌شوند) قرار می‌گیرد و خود را به شکل لرزش و یکسری اختلالات و علائم دیگر نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه عوامل دیگری برای بروز بیماری پارکینسون عنوان شده که به طور قطعی به اثبات نرسیده است، گفت: عوامل احتمالی دیگر از قبیل فشارها و استرس‌هایی که فرد در طول روز متحمل می‌شود، مانند فشار کاری و روانی و افراد که دچار وسواس شدیدی هستند، بیشتر در معرض این بیماری قرار می‌گیرد.

زمانی، عوامل ژنتیکی را به عنوان یکی دیگر از عوامل ابتلا به این بیماری عنوان کرد و افزود: عوامل ژنتیکی موجب می‌شود تا برخی از افراد در سنین پایین‌تر دچار این نوع اختلال شوند، بطور مثال به جای اینکه علائم این بیماری در ۶۰ سالگی بروز کند در سن ۴۰ سالگی شروع می‌شود و در این خصوص حدود ۲۰ ژن تعیین شده است که در بروز پارکینسون نقش دارد.



وی، مهمترین علائم این بیماری را لرزش اندام‌های بدن عنوان کرد و گفت: بطوری‌که فرد در حال استراحت و حتی نشسته دچار لرزش می‌شود که این اختلالات بیشتر در دست‌ها شروع می‌شود که بطور معمول با لرزش یک دست همراه است و با پیشرفت بیماری لرزش دست نیز افزایش می‌یابد و حتی ممکن است دهان و صدا هم تحت تأثیر قرار بگیرد.

این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: لرزش دست‌ها بطور معمول در هنگام کار کمتر است و هنگام راه رفتن کمی بیشتر می‌شود و با اضطراب و استرس نیز لرزش‌ها افزایش می‌یابد.

زمانی اختلال در نحوه فکر کردن و به خاطر آوردن را نیز دیگر مشکلات مبتلایان به پارکینسون بیان و خاطرنشان کرد: از دیگر علائمی که فرد مبتلا به پارکینسون با آن مواجه است، اختلال در نحوه ایستادن و حفظ تعادل است و در راه رفتن خود را نشان می‌دهد و باعث می‌شود این افراد تیپ خاصی از راه رفتن را داشته باشند.

وی یادآور شد: مبتلایان به این بیماری در ابتدا آرام آرام راه می‌روند و چون نمی‌توانند تعادل خود را حفظ کنند با قدم‌های کوتاه و تند تند راه می‌روند و در نهایت ممکن است زمین بخورند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha