۲۷ فروردین ۱۴۰۲، ۱۲:۴۰
کد خبر: 85084446
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۲۱ هزار و ۹۰۰ تن ماهی در کهگیلویه و بویراحمد تولید شد

۲۷ فروردین ۱۴۰۲، ۱۲:۴۰
کد خبر: 85084446
۲۱ هزار و ۹۰۰ تن ماهی در کهگیلویه و بویراحمد تولید شد

یاسوج- ایرنا- مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سال ۱۴۰۱، حدود ۲۱ هزار و ۹۰۰ تن ماهی سردآبی در این استان تولید شد که نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است.

اسحاق رستمی روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: میزان تولید ماهی سردآبی در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۹ هزار و ۵۰۰ تن بوده است.

وی افزود: این استان در سال های گذشته با تولید بیش از ۲۰ هزار تن تولید آبزیان رتبه سوم کشور در تولید آبزیان سردآبی را داراست اما خلا نبود کارخانه خوراک آبزیان کار را برای توسعه مزارع ماهی استان سخت کرده است.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: این کمبود به خوبی محسوس است و مقرر شده به صورت پیشنهادی در سفر دوم رئیس جمهور به استان سه مجموعه ۸۵ هزار تنی خوراک آبزیان در استان کلنگ زنی شود.

رستمی تاکید کرد: همچنین ایجاد چندین مجتمع خاویاری به صورت طرح پیشنهادی در سفر دور دوم رئیس جمهور، بر روی رودخانه های زهره و مارون در دستور کار قرار گرفته که با احداث این مجتمع ها تحول خوبی در حوزه شیلات استان خواهیم داشت.

وی ادامه داد: پیشنهاد مجوز طرح ماهی در قفس پشت سدهای استان شامل سد مارون، ایلی آباد، کوهبرد و چمشیر نیز برای سفر دور دوم رئیس جمهور به استان در دستور کار قرار دارد.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: با توجه به رتبه سوم این استان در کشور در زمینه تولید آبزیان سردآبی می طلبد ارتقای تشکیلاتی مدیریت شیلات در استان به اداره کل شیلات صورت گیرد.

رستمی تاکید کرد: هم اینک سه مجتمع آبزی پروری در استان شامل مجتمع در حال بهره برداری قلات به میزان ۴۵۰ تن، مجتمع هزار تنی چنار برم که ۱۰۰ تن آن احداث شده و مجتمع هزار تنی خاویاری مروارید که ۲۷۰ تن آن به بهره برداری رسیده وجود دارد.

بخش شیلات در کهگیلویه و بویراحمد به عنوان یکی از ظرفیت های اصلی توسعه کشاورزی و اشتغال در دهه های اخیر مورد توجه قرار گرفت و دولت سیزدهم تمرکز بیشتری بر گسترش آن کرده است به گونه ای که فعلان این بخش از اقتصاد به آینده آن امیدوار شده اند.

استان کهگیلویه و بویراحمد معروف به سرزمین رودخانه های خروشان با وجود تولید ۱۰ درصد از روان آب های کشور ،۵۷ رودخانه به طول یکهزار و ۴۰۰ کیلومتر و۱۱ هزار کیلومتر آب راه ،دارای ظرفیت های خوبی در حوزه منابع آبی است و بشار، مارون و زهره از مهمترین رودخانه های استان کهگیلویه و بویراحمد هستند.

کهگیلویه و بویراحمد یکی از قطب‌های تولید ماهی قزل آلا در کشور بشمار می رود و ۱۰ درصد تولید ماهیان سردآبی کشور را تأمین می‌کند.

این استان با دارا بودن حدود ۱۰ درصد منابع آبی و ۱۱ و نیم میلیارد مترمکعب روان آب، ۱۰ درصد تولید ماهیان سردآبی کشور را در خود جای داده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha