شاخ غول بیکاری در کرمانشاه تَرَک برداشت

کرمانشاه - ایرنا - شاخ غول بیکاری در کرمانشاه پس از ۱۷ سال تَرَک برداشت و نرخ بیکاری در این استان در فصل زمستان به پایین ترین رقم خود یعنی ۱۵.۱ درصد رسیده است.

به گزارش ایرنا، موضوع اشتغال و بیکاری یکی از مهمترین مباحث اقتصادی و بدون تعارف مهم ترین دغدغه بسیاری از جوانان کشور و استان کرمانشاه است.

براساس گزارشی که مرکز آمار ایران از نتایج طرح آمارگیری از نیروی کار استان های کشور در فصل زمستان سال ۱۴۰۱ منتشر کرده، نرخ بیکاری استان کرمانشاه با ۲.۸ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال ۴۰۰ به ۱۵.۱ درصد رسیده است.

نرخ بیکاری افراد ١٥ ساله و بیش‌تر کل کشور هم ۹.۷ درصد اعلام شده است. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (زمستان ۱۴۰۰) ، ۰.۳ درصد افزایش یافته است؛ این بدان معنی است که نرخ بیکاری میانگین استان ها افزایشی بوده، در حالی که در استان کرمانشاه بیش از ۲ درصد کاهش داشته است.

افزایش نرخ مشارکت اقتصادی

در زمستان ۱۴۰۱، به میزان ۴۰.۵ درصد جمعیت ١٥ ساله و بیش‌تر، از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (زمستان ۱۴۰۰) ۰.۱ درصد افزایش یافته است.

اما برخی کارشناسان دلیل کاهش نرخ بیکاری در زمستان سال ۱۴۰۱ کرمانشاه را پایین آمدن نرخ مشارکت اقتصادی به عنوان یک شاخص مهم در سنجش میزان ‌اشتغال این استان عنوان کرده اند؛ شاخصی که در زمستان سال ۱۴۰۱ نسبت به فصل مشابه سال قبل ۱.۱ درصد کاهش یافته است.

شاخ غول بیکاری در کرمانشاه تَرَک برداشت

کاهش نرخ بیکاری، یک رویداد امیدآفرین است

استاندار کرمانشاه روز شنبه (۲۶فرورردین)در نشست شورای اداری استان که با حضور معاونین استاندار و مدیران دستگاه‌های عضو برگزار شد؛ کاهش نرخ بیکاری استان در فصل زمستان را یک رویداد امید آفرین دانست و گفت: براساس اعلام مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری استان در زمستان سال ۱۴۰۱ به ۱۵.۱ درصد رسیده که پایین ترین نرخ طی سال های گذشته است و باید با یک تلاش مضاعف این روند مثبت را در فصل بهار و تابستان همچنان حفظ کنیم.

«محمدطیب صحرایی» تاکید کرد: همکاری مشترک دستگاه های اجرایی برای رسیدن به این هدف و تحقق شعار سال در استان بسیار مهم و ضروری است.

شاخ غول بیکاری در کرمانشاه تَرَک برداشت

تقدیر معاون وزیر کار از اقدامات استاندار کرمانشاه در حوزه اشتغالزایی

«محمود کریمی بیرانوند»، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تلاش ها و اقدامات دکتر محمدطیب صحرایی، استاندار کرمانشاه در حوزه اشتغالزایی و تحقق اهداف و برنامه های معاونت کارآفرینی و اشتغال وزارتخانه تقدیر کرد.

شاخ غول بیکاری در کرمانشاه تَرَک برداشت

تدام تلاش برای کاهش بیشتر نرخ بیکاری در استان کرمانشاه

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کرمانشاه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به کاهش نرخ بیکاری در استان و تاکید بر تداوم تلاش برای کاهش بیشتر نرخ بیکاری، اظهار داشت: زمستان پارسال استان نسبت به فصل زمستان سال ۱۴۰۰ و کاهش حدود سه درصدی نسبت به زمستان سال ۱۳۹۹ خبر داد.

«عبدالوحیدمحمدی» افزود: از سال ۱۳۸۵ تا کنون نرخ رشد بیکاری در فصل زمستان حتی به ۲۴.۵ درصد هم رسیده و این روند نزولی نرخ بیکاری در استان نشان از تلاش و برنامه ریزی های انجام شده است.

به گفته او همه شاخص های اقتصادی استان در سال ۱۴۰۱ روند مطلوب و مثبتی پیدا کرده است.

بر اساس آخرین آمار رسمی، استان کرمانشاه ۹۸ هزار بیکار دارد که از این تعداد بیش از ۳۸ هزار نفر معادل ۳۹ درصد دانش آموختگان دانشگاهی هستند که به دلیل نداشتن مهارت کافی، نتوانستند شغلی پیدا کنند لذا بیکاری، تورم بالا و پایین بودن درآمد سرانه شهروندان کرمانشاهی بزرگترین مشکل استان است که مردم امیدوارند با تحقق مصوبات و وعده‌های رییس جمهور و اعضای هیات دولت، بخشی از مشکلات حوزه بیکاری و اشتغال برطرف شود.

وعده دولت سیزدهم برای اشتغالزایی و ایجاد قرارگاه ملی اشغال، از جمله عواملی است که مردم را بیش از گذشته برای رفع مشکل بیکاری خود یا فرزندان خود امیدوار کرده است و به نوعی شاخصی برای سنجش کارآمدی دولت سیزدهم قرار می گیرد.

شاخ غول بیکاری در کرمانشاه تَرَک برداشت

قرارگاه ملی اشتغال فرصتی بی‌نظیر برای رفع معضل بیکاری کرمانشاه

قرارگاه ملی اشتغال فرصت بی‌نظیری را در اختیار استان کرمانشاه قرار داده تا بتواند معضل چند دهه بیکاری این استان را مرتفع کند؛ قرارگاهی که ۹۵ درصد از اعتبارات ۲۷۰ هزار میلیارد تومانی آن از طریق سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ، شبکه بانکی و صندوق توسعه ملی تامین می‌شود و دولت کمترین سهم را دارد.

قرارگاه ملی اشتغال که یکی از منحصر به فردترین، استثنایی‌ترین و تکرارنشدنی‌ترین مصوبه سفرهای استانی رییس‌جمهور است، در استان کرمانشاه ایجاد شده است که در اولین جلسه آن ۲۷۰ هزار میلیارد تومان طرح اشتغال‌زا پیشنهاد شد و این در حالی است که فقط پنج درصد از این اعتبار را دولت تامین می‌کند و در مجموع اگر حتی نیمی از طرح های پیشنهادی استان در این قرارگاه مصوب و اعتبار آن تخصیص یابد، کسب و کار جوانان کرمانشاهی رونق می یابد و شاهد کاهش بیش از پیش نرخ بیکاری در استان خواهیم بود.

در قرارگاه ملی اشتغال که اولین جلسه آن ۱۸ مهرماه به ریاست معاون اجرایی رییس جمهور و با حضور وزرای دولت تشکیل شد، برای تامین اعتبار پروژه های پیشنهادی خطوط اعتباری ویژه ای دیده شده است تا بار مالی کمتری به دولت تحمیل شود بطوریکه از ۲۷۰ هزار میلیارد تومان پیشنهادی فقط ۱۵ هزار میلیارد تومان را دولت برای زیرساخت های اقتصادی استان هزینه می کند و مابقی از طریق شبکه بانکی، سرمایه گذاری در شرکت های بزرگ و نهادهای انقلابی و صندوق توسعه ملی تامین می شود.

رفع بیکاری در استان کرمانشاه در سفر رییس جمهور به استان کرمانشاه نیز مورد تاکید قرار گرفت که با تشکیل قرارگاه ملی اشتغال برای استان، این معظل استان را در کشور برجسته کرد بطوریکه در پیشنهادات قرارگاه فقط ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال‌زایی برای استان مصوب شده و استان در ۶ وجه مختلف طرح ها و پیشنهادات را در قرارگاه ملی اشتغال ارائه داده است.

شاخ غول بیکاری در کرمانشاه تَرَک برداشت

استاندار: حل مشکل بیکاری در کرمانشاه نیازمند همت جهادی است

استاندار کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، به تشریح دست‌آوردهای نشست قرارگاه ملی اشتغال که در اسفندماه سال گذشته با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور و تعدادی از مدیران عامل بانک های دولتی برگزار شد؛ پرداخت و گفت: در آن نشست عملکرد بانک‌ها در زمینه تامین مالی پروژه‌های مصوب مورد انتقاد قرار گرفت و مصوب شد کارگروه سه جانبه‌ای با حضور نماینده بانک‌های کشور، نماینده نهاد ریاست جمهوری و استانداری کرمانشاه به منظور پشتیبانی بهتر سیستم بانکی از طرح ها و پروژه های مصوب و نظارت و رصد عملکرد آن‌ها تشکیل شود.

«محمدطیب صحرایی» افزود: در نشستی که اخیرا برگزار شد، مشکلات اصلی بانک ها مرور شد. بخش‌هایی با استفاده از ظرفیت داخل استان قابل حل است و بخش دیگری از مشکلات نیازمند اختیارات بالادستی و تعاملات فرااستانی است که تلاش می کنیم با استفاده از ظرفیت قرارگاه ملی اشتغال آن‌ها را پیگیری کنیم.

شاخ غول بیکاری در کرمانشاه تَرَک برداشت

نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه عنوان کرد: استان کرمانشاه طی این سال‌ها با مشکلات بزرگی در حوزه اشتغال، سرمایه گذاری و تامین سرمایه برای اجرای پروژه‌های مهم در حوزه کشاورزی، گردشگری، صنعت و کسب و کارهای خرد روبرو بوده است.

وی افزود: مشکلات حوزه اشتغال، تولید و تورم در کرمانشاه بیش از دیگر استان های کشور است و برای حل آن‌ها نیازمند یک همت جهادی مضاعف هستیم.

صحرایی در ادامه به عزم جدی نظام اسلامی در تقویت تولید و اشتغال در کشور اشاره کرد و گفت: در عرصه استانی هم باید مشوق ها، تسهیل گری ها و بسته‌های حمایتی ویژه‌ای در نظر گرفته شود تا شاهد حضور کارآفرینان و سرمایه گذاران در کرمانشاه باشیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha