به گزارش ایرنا، نتایج پژوهش های "دکتر قاسم قلم فرسا" و همکاران در خصوص مصرف گیاه "بیلهر" نشان می دهد خوردن این گیاه کوهی باعث مسمومیت ها و مشکلات کبدی و کلیه خواهد شد و عوارض جبران ناپذیری بر سلامت فرد دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تحقیقی در سال ۱۳۹۹ در مقاله ای با عنوان "تاثیر عصاره آبی ـ الکلی اندام هوایی گیاه بیلهر (Dorema aucheri) در نانوذره لیپوزوم بر روی تکثیر و القاء آپوپتوز در سلولهای سرطان کولورکتال انسانی رده SW۴۸" به یافته های استفاده از مصرف گیاه کوهی بیلهر" (کندل کوهی) دست یافتند.
به گزارش ایرنا، گیاه بیلهر Bilhar یا کندل کوهی از خانواده چتریان و بومی ایران است که در اوایل فصل بهار در استان های کهگیلویه و بویراحمد، فارس، چهارمحال و بختیاری، لرستان، کرمانشاه و کردستان و در بلندیهای بالای ۲ هزار و ۵۰۰ متر ارتفاع از سطح دریا میروید.
در سال های اخیر این گونه گیاهی به دلیل تجارت از سوی برخی افراد در کهگیلویه و بویراحمد به صورت بی رویه ای استفاده می شود و برخی افراد برای مصرف خوراکی و پختن خورش و استفاده در پلو و حتی ترشی از آن استفاده می کنند.
نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد بارگذاری عصاره گیاه بیلهر در نانولیپوزوم اثر سمیت و آپوپتوزی عصاره گیاه بیلهر را در دوزهای پایین، افزایش می دهد و می تواند کاندید مناسبی جهت پژوهشهای گستردهتر در محیط درون تنی برای مقابله با سلولهای توموری با عوارض جانبی کمتر باشد.
دکتر قاسم قلم فرسا"، دکترای ایمنی شناسی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: از سال ۹۴ تاکنون حدود هفت مقاله پژوهشی و علمی در خصوص اثرات سوء گیاه" بیلهر" کار کرده ام.
وی تصریح کرد: مصرف خیلی کم گیاه "بیلهر" بر روده بزرگ، روده کوچک و معده خاصیت ضد سرطانی دارد اما وقتی مصرف این گیاه بیشتر شود برای بدن انسان مضر است و منجر به سرطان روده بزرگ، روده کوچک و معده می شود و باعث مسمومیت ها و مشکلات کبدی و کلیه خواهد شد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تأکید کرد: این تحقیقات و پژوهشهای علمی را بر روی دو موش و ۲۶ مورد آزمایش بر روی سلولهای سرطانی انجام داده ام که این نتایج بدست آمد.
نظر شما