به گزارش ایرنا، شرکت توزیع برق کردستان از جمله دستگاههای خدمات رسان موفق در استان است که خدمات خوبی به ویژه در زمینه اصلاح شبکه برق فشار ضعیف و فرسوده انجام داده است به طوری که در حال حاضر روستای بدون برق در کردستان وجود ندارد و حتی خارج از تعهد به سکونتگاههای غیررسمی(کوخ) در بانه نیز برقرسانی شده است.
برای اطلاع از آخرین وضعیت خدمات شرکت برق و اقدامات انجام شده در سال گذشته، با "هیوا لهونیان" مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان گفت و گویی انجام شد که شرح آن در ادامه می آید.
ایرنا: یکی از اقدامات خوبی که توسط شرکت برق در حال انجام بوده، تبدیل شبکه سیم مسی به کابل خودنگهدار است بفرمایید در این زمینه تاکنون چه اقداماتی انجام شده است؟
لهونیان: از پنج هزار و ۶۴۸ کیلومتر شبکه فشار ضعیف هوایی در استان تاکنون شبکه برق ۴ هزار و ۸۰۰ کیلومتر آن (معادل ۸۴ درصد شبکه برق) به طور کامل به کابل خودنگهدار تبدیل شده که هزار و ۳۳۰ کیلومتر آن در سال گذشته انجام شده است.
در مجموع تاکنون شبکه برق بخش شهری شهرستان های دهگلان، دیواندره و مریوان و همچنین بخش شهری و روستایی شهرستان های سنندج، کامیاران و سروآباد به طور کامل اصلاح شده است.
بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته تا پایان خرداد سال جاری همه شبکه فشار ضعیف باقی مانده در استان اصلاح و به کابل خودنگهدار تبدیل خواهد شد.
طرح تبدیل شبکه سیم مسی به کابل خودنگهدار با هدف افزایش پایداری شبکه و افزایش ایمنی مردم و ایجاد مبلمان مناسب شهری و روستایی انجام می شود.
ایرنا: پیشرفت طرح بهارستان در روستاهای کردستان چگونه است؟
لهونیان: طرح بهارستان با هدف بهسازی و بازمهندسی تمام تجهیزات شبکه روستایی و ارتقا کیفیت خدمات دهی به مشترکان روستایی به مثابه مشترکان شهری اجرا می شود.
این طرح تاکنون در ۶۵۲ روستای کردستان اجرا شده است که از این تعداد شبکه برق ۲۹۹ روستای آن با ۸۴ میلیارد تومان هزینه کرد در سال گذشته انجام شد.
جابجایی و مقاومسازی پایههای برق در معابر روستایی، تامین ولتاژ مطمئن مشترکین روستایی، اصلاح روشنایی معابر عمومی روستاها، اصلاح فرسودگی شبکه برق و رفع حریم شبکه برق مشترکان روستایی و توسعه شبکه به منظور ایجاد بستر مناسب برای تامین برق متقاضیان جدید انشعاب از مهمترین اهداف اجرای طرح بهارستان است.
ایرنا: در زمینه نصب کنتور هوشمند چه اقداماتی صورت گرفته و مزایای آن چیست؟
لهونیان: حدود ۱۴ هزار کنتور هوشمند برای مشترکان بخش های خانگی، عمومی، کشاورزی، صنعتی و سایر مصارف نصب و راه اندازی شده است که حدود چهار هزار دستگاه آن در سال گذشته نصب شد.
قرار شده است در صورت تامین اعتبار مورد نیاز، نصب کنتورهای هوشمند در سه بخش اداری، کشاورزی و صنعتی تا قبل از آغاز پیک ۱۴۰۲ (پایان فصل بهار) در کل استان به پایان برسد.
جمعآوری، پردازش و ارسال اطلاعات انرژی به شرکت و آگاهی شرکت توزیع از مقدار انرژی مصرفشده در ساعات پربار و کم بار، اطلاعات پروفیل بار از شرکت توزیع به مصرفکنندگان و آگاهی مصرفکنندگان از مقدار مصرف ساعتی و روزانه همچنین امکان تشخیص سرقت برق از کنتور از مزیتهای کنتورهای هوشمند است.
ایرنا: در زمینه ارائه خدمات غیرحضوری به مشترکان وضعیت چگونه است؟
لهونیان: بستر نرمافزاری و سختافزاری لازم برای ارائه تمام خدمات مورد نیاز مشترکان به صورت غیرحضوری به مشترکان استان فراهم شده است و به صورت حضوری خدماتی ارائه نمیشود در حال حاضر ۳۴ خدمت به صورت غیرحضوری به مشترکان در استان ارائه می شود.
مشترکان میتوانند با دریافت اپلیکیشن "برق من" از نرم افزار کافه بازار و ثبت شناسه قبض ۱۳ رقمی انشعاب خود بصورت غیرحضوری خدمات دریافت کنند.
اپیکیشن برق من به راحتی از کافه بازار و همچنین از طریق مراجعه به سایت www.bargh-omid.ir قابل دانلود است از قابلیتهای اپلیکیشن این است که مشترکان خانگی شهری و روستایی میتوانند میزان مصرف خود را مدیریت کرده و جزو مشترکان کم مصرف قرار گیرند و از برق رایگان (طرح برق امید) بهرهمند شوند.
ایرنا: از جمله انرژی های پاک و مورد توجه اغلب کشورهای جهان انرژی خورشیدی است؛ تاکنون چند پنل خورشیدی در استان نصب و راه اندازی شده است؟
لهونیان: در مجموع تا کنون ۱۰۸ پنل خورشیدی با ظرفیت ۴۳۵ کیلووات برق در استان راه اندازی شده که ۶۸ مورد آن مربوط به بخش خانگی و ۴۰ پنل نیز در بخش ادارات و مدارس است.
در قراردادی ۲۰ ساله برق تولیدی پنل خورشیدی بخش خانگی و خصوصی خریداری و در ازای تولید هر کیلووات ساعت برق تولیدی از این طریق، هزار و ۷۵۰ تومان (ماهانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان) پرداخت می شود.
با توجه به شرایط آب و هوایی استان و وجود ۲۷۰ روز آفتابی در طول سال و پایین بودن درجه حرارت، شرایط مناسبی برای احداث نیروگاه های خورشیدی بزرگ در استان فراهم است.
استان کردستان با یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، ۱۰ شهرستان، ۳۲ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه دارد.
در حال حاضر ۷۲۰ هزار مشترک در بخش های مختلف خانگی، کشاورزی، صنعتی و اداری از خدمات شرکت برق کردستان استفاده می کنند.
نظر شما