۲۹ فروردین ۱۴۰۲، ۱۲:۱۰
کد خبرنگار: 909
کد خبر: 85086448
T T
۱۵ نفر

برچسب‌ها

هلال ماه شوال غروب جمعه آتی به‌راحتی قابل مشاهده است

اصفهان - ایرنا - یک کارشناس و مُدرس نُجوم در اصفهان گفت: مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که هلال ماه شوال شامگاه جمعه یکم اردیبهشت امسال در ایران با ارتفاع زیاد و درخشندگی مناسب به راحتی قابل مشاهده است.

مهدی رحیمی، روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجه به ویژگی‌های نجومی هلال ماه مانند فاز ( درصد بخش روشن ماه به کل آن) و ارتفاع در لحظه غروب پنجشنبه ۳۱ فروردین می‌توان گفت هلال ماه در بعد از غروب خورشید در این روز در کشورمان قابل مشاهده نیست بنابراین روز جمعه اول اردیبهشت برابر با ۳۰ رمضان خواهد بود.

این عکاس نجومی و رصدگر ادامه داد: بررسی و مطالعه شرایط رویت‌پذیری هلال ماه برای غروب روز بعد یعنی جمعه یکم اردیبهشت ۱۴۰۲ نشان می دهد که هلال ماه شوال در بعد از غروب خورشید در این روز به‌راحتی و با چشم غیر مسلح و در ارتفاع بالا در سراسر کشور قابل مشاهده است.

هلال ماه شوال غروب جمعه آتی به‌راحتی قابل مشاهده است

وی درباره اینکه چرا ممکن است عربستان یک روز زودتر عید فطر اعلام کند، توضیح داد: در این کشور، مقارنه ماه و خورشید برای شروع ماه شوال سال ۱۴۴۴ هجری قمری در روز پنجشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۲ اتفاق می‌افتد و در غروب این روز، هلال ماه در هیچ نقطه از عربستان، قابل مشاهده نیست اما ملاک این کشور در اعلام عید فطر موارد دیگری است.

رحیمی ادامه داد: از سال ۱۴۲۲ هجری قمری تاکنون بر اساس معیاری که در این کشور ارائه شده است، اگر در روز ۲۹ ماه قمری ۲ شرط وجود داشته باشد آنگاه روز بعد نخستین روز ماه قمری خواهد بود، این ۲ شرط شامل "مقارنه زمین مرکزی قبل از غروب خورشید" و "غروب ماه بعد از غروب خورشید" است که با بررسی شرایط هلال ماه مشخص می‌شود که در روز پنجشنبه، هر ۲ شرط لازم برای اینکه عربستان روز جمعه را عید فطر اعلام کند، مهیاست.

به گفته وی، ملاک عربستان رویت هلال ماه نیست و چنانچه ۲ شرط مذکور وجود داشته باشد، شروع ماه قمری یا عید فطر اعلام می‌شود، اما در مکتب تشیع و بر اساس مبانی دینی، ملاک شروع ماه قمری، رویت هلال ماه است و در صورت اثبات آن، اعلام عید فطر که از شئون ولی فقیه است، صورت می‌گیرد.

این مُدرس نُجوم درباره وضعیت رویت پذیری هلال ماه شوال در دیگر نقاط جهان اظهار داشت: بعد از غروب پنجشنبه، هلال ماه شوال در قسمت هایی از قاره آمریکا اعم از کشورهای برزیل، ونزوئلا، کلمبیا، پرو، مکزیک، گوآتمالا، آمریکا و قسمت هایی از کانادا و قسمت‌هایی از قاره آفریقا اعم از الجزایر، لیبی، نیجر، مغرب، غنا و بخش‌هایی از قاره اروپا شامل اسپانیا، پرتغال، فرانسه و انگلستان قابل مشاهده است.

وی اضافه کرد: کشورهای شرقی تر با ابزارهای قوی و کشورهایی که نسبت به بقیه در جهت غربی‌تر هستند با ابزار ضعیف‌تر قادر به رویت هلال ماه شوال هستند.

هلال ماه شوال غروب جمعه آتی به‌راحتی قابل مشاهده است

رحیمی خاطرنشان کرد: برای رصد هلال ماه شوال بهتر است یک ربع پس از غروب خورشید به سمت افق غربی آسمان نگاه کرد و به مدت حدود یک ساعت و ۳۰ دقیقه فرصت داریم تا هلال ماه شوال را ببینیم.

وی با بیان اینکه می توان از این پدیده نجومی، تصویرهای زیبای علمی یا هنری ثبت کرد، افزود: عکاسی از این پدیده می‌تواند با پس زمینه آثار تاریخی و مناظر طبیعی با استفاده از دوربین عکاسی یا تلسکوپ باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha