تدوین طرح بافت‌ تاریخی شیراز و رشت نیازمند مشارکت جدی ایکوموس است

تهران- ایرنا- قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: برای تدوین طرح‌های مهمی از جمله بافت‌های شیراز و رشت به مشارکت جدی ایکوموس نیاز داریم که به‌عنوان ناظر علمی و مانند دیده‌بان به رصد مسائل بپردازند.

به گزارش خبرگار میراث‌فرهنگی ایرنا، علی دارابی در بازدید از دفتر موسسه فرهنگی ایکوموس (شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌ها) در ایران به مناسبت (۲۹ فروردین) روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی، ایکوموس را سرمایه اجتماعی دانست که ظرفیت‌های علمی آن در همه زمینه‌های مربوط به میراث‌فرهنگی باید مورد استفاده قرار بگیرد.

قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بزرگترین کمک ایکوموس را معرفی اعضای مورد تایید به‌عنوان ناظر و معین پایگاه‌های ملی و جهانی عنوان کرد و افزود: در زمینه تدوین طرح‌های مهمی از جمله بافت‌های شیراز و رشت نیاز به مشارکت جدی ایکوموس داریم که به‌عنوان ناظر علمی و مانند دیده‌بان به رصد مسائل بپردازند.

معرفی کارشناس برای بخش آموزش بین‌المللی، معرفی کارشناسان تخصصی برای حضور در رسانه ملی، حضور متخصصان ایکوموس در ۲۱ شورای میراث‌فرهنگی، برگزاری جلسات مشترک علمی به‌صورت ماهیانه، برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای مدیران استانی تازه منصوب شده از دیگر موارد مطرح شده از سوی معاون میراث‌فرهنگی وزارت میراث فرهنگی بود.

قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در پایان به تهیه پیش‌نویس تفاهمنامه به‌عنوان مبنای همکاری معاونت میراث‌فرهنگی و ایکوموس اشاره کرد.

تدوین طرح بافت‌ تاریخی شیراز و رشت نیازمند مشارکت جدی ایکوموس است
بافت تاریخی شیراز

ارتقای آگاهی مردم نسبت به میراث‌فرهنگی اولویت‌های ایکوموس

مهدی حجت رئیس موسسه ایکوموس ایران با بیان اینکه ایکوموس از موسسات وابسته به یونسکو با مسئولیت‌های مربوط به محوطه‌ها و بناهای تاریخی است، به تشریح ساختار و مهم‌ترین وظایف و ماموریت‌های این موسسه و برخی مطالبات موجود پرداخت.

وی به بازنگری فعالیت بیست ساله ایکوموس در ایران اشاره کرد و افزود: بیانیه‌ای را با شعار برافروختن آتش عشق به میراث‌فرهنگی در دل هر ایرانی در چهار صفحه منتشر کرده‌ایم که در آن مسئله‌محور بودن و ارتقای آگاهی مردم نسبت به میراث‌فرهنگی به‌عنوان مهمترین اولویت‌های این موسسه‌ در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس موسسه ایکوموس ایران به فعالیت کمیته‌های علمی و شانزده گروه‌ تخصصی در زمینه‌های مختلف از جمله نگارش مقاله، ساخت فیلم، انیمیشن، در راستای افزایش آگاهی مردم اشاره کرد.

بیشتر بخوانید

برنامه‌ روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی اعلام شد

تدوین طرح بافت‌ تاریخی شیراز و رشت نیازمند مشارکت جدی ایکوموس است
خانه تاریخی در رشت

حجت با اعلام آمادگی برای همکاری با معاونت میراث‌فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، افزود: ایکوموس را بال پیوسته معاونت میراث‌فرهنگی بدانید که در راستای پاسخ به نیازهای شما گام برمی‌دارد. ظرفیت‌های علمی موسسه فرهنگی ایکوموس ایران می‌تواند در ماموریت‌های مربوط به میراث‌فرهنگی به‌عنوان بازوی کمکی در کنار وزارتخانه قرار بگیرد.

پس از بازدید دارابی با اعضای هیت رئیسه ایکوموس ایران به گفت‌وگو نشست، در این جلسه فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی، رضا سامه مدیرکل امور پایگاه‌های میراث ملی و جهانی وزارت میراث‌فرهنگی و ناصر نوروززاده چگینی معاون ایکوموس و جلیل گلشن خزانه‌دار این موسسه نیز در این جلسه حضور داشتند.

به گزارش ایرنا، در تقویم بیست و نهم فروردین (۱۸آوریل) روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی نام‌گذاری شده است. ایکوموس (شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌های تاریخی) هر سال شعاری را به این روز اختصاص می‌دهد،سال گذشته «تغییرات اقلیمی» و امسال «تحولات میراثی» را برای روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی در نظر گرفته شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha