**تایوان ۴۰۰ موشک ضد کشتی از آمریکا خریداری می کند
یک رسانه آمریکا گزارش داد که تایوان در مواجهه با تهدید فزاینده چین، ۴۰۰ موشک هارپون از آمریکا را خریداری خواهد کرد.
پنتاگون در هفتم آوریل بدون ذکر نام خریدار، قرارداد ۱.۱۷ میلیارد دلاری برای تولید ۴۰۰ موشک ضد کشتی هارپون تا پایان سال ۲۰۲۹ را اعلام کرد.
بلومبرگ ادعا میکند که خریدار این موشکها تایوان است.
پنتاگون از اظهار نظر مستقیم در مورد این توافق خودداری کرد، اما گفت: "آمریکا تجهیزات و خدمات دفاعی لازم را در اختیار تایوان قرار میدهد تا آن بتواند توانایی کافی برای دفاع از خود را داشته باشد. "
تایوان در سال ۲۰۲۰ اعلام کرده بود که قصد خرید موشکهای ضد کشتی هارپون ساخت شرکت بوئینگ را به عنوان بخشی از تلاشهای نوسازی نظامی خود دارد.
این در حالی است که رویترز روز گذشته گزارش داد ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که ناوشکن موشکی هدایت شونده یو اس اس میلیوس از نوع آرلین-بورک مشغول تردد عادی و معمولی از تنگه تایوان با توجه به قوانین بین المللی کشتیرانی بوده است و عبور این ناو نشان دهنده تعهد آمریکا به منطقه آزاد و باز هند-اقیانوسیه است.
فرماندهی شرقی ارتش چین نیز در خبری در شبکههای اجتماعی نوشت نیروهایی برای رصد ناوشکن آمریکایی حین عملیات گشتزنی سازماندهی شده است.
نیروی دریایی آمریکا یکبار در ماه با ناوهای جنگی خود از تنگه تایوان تردد میکند و به طور منظم ماموریتهای دریایی را در آبهای مورد مناقشه دریای چین جنوبی انجام میدهد. هفته گذشته ناوجنگی یو اس اس میلیوس از نزدیکی یکی از مهمترین جزایر مصنوعی تحت کنترل چین در دریای چین جنوبی عبور کرد و پکن آنرا اقدامی غیرقانونی خواند.
چین به فعالیتهای نظامی خود در اطراف تایوان از زمان پایان رزمایش اما در سطحی کمتر ادامه میدهد. وزارت دفاع جزیره تایوان امروز از شناسایی ۱۸ هواپیمای نظامی و ۴ کشتی جنگی طی ۲۴ ساعت گذشته در اطراف این جزیره خبر داد.
https://irna.ir/xjMfgv
**اردوغان: انگلیس مایل به همکاری با ترکیه برای ساخت زیردریایی است
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه ادعا کرد که انگلیس مایل به همکاری با آنکارا برای ساخت زیردریایی است.
اردوغان خطاب به گروهی از جوانان در استانبول گفت: امروز کارخانههای کشتیسازی ترکیه جایگاه خاصی را در مسابقه جهانی دریانوردی به دست آوردهاند.
وی ادامه داد: از آمریکا یا پاکستان برای ما ناوچه میسازند و تعدادی هم علاقه مند به ساخت ناو هواپیمابر و زیردریایی در ترکیه هستند. در حال حاضر انگلیس قصد دارد با ما در زمینه ساخت زیردریایی همکاری کند.
ترکیه و انگلیس علاوه بر داشتن روابط دفاعی نزدیک به دلیل عضویت در ناتو، در زمینه صنعتی نیز همکاری میکنند. انتظار میرود که شرکت رولز رویس و کایل انگلیس موتور جت اولین جنگنده ساخت ترکیه به نام تی اف ایکس را تامین کنند.
شرکت بیای ای (BAE) مستقر در انگلیس نیز در توسعه این جنگنده، از جمله ارائه فناوری رادارگریز، با صنایع هوافضای ترکیه همکاری نزدیک دارد.
انگلیس در ماه مه گذشته تمامی محدودیتهای خود برای صادرات محصولات نظامی به ترکیه را لغو کرد. این محدودیتها در پی حمله آنکارا به شمال شرق سوریه در سال ۲۰۱۹ وضع شده بودند.
اردوغان گفت که ترکیه در حال سرعت بخشیدن به توسعه کارخانههای کشتیسازی و صنعت دریایی خود است و به مرحله تولید زیردریاییهای بدون سرنشین رسیده است.
https://irna.ir/xjMfgx
**تحریمهای جدید آمریکا علیه یک شبکه مالی به بهانه ارتباط با حزب الله لبنان
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که با همکاری وزارت خزانهداری این کشور تحریم های جدیدی علیه یک شبکه جهانی فرار از تحریمها که از ناظم سعید احمد، سرمایهدار حزبالله آن را حمایت می کند، وضع کرده است.
وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی گفت که همچنین پیشنهاد پاداش تا سقف ۱۰ میلیون دلار برای ارائه اطلاعات در مورد مکانیسم های مالی حزب الله از جمله سعید احمد را تکرار می کند.
وزارت خارجه آمریکا افزود: تحریم این شبکه با همکاری وزارتخانه های امور خارجه، خزانه داری، دادگستری، امنیت داخلی و بازرگانی آمریکا و همچنین انگلیس انجام می شود.
این نهاد آمریکایی ادامه داد: اقدامات امروز تاکتیک های مورد استفاده کسانی که تحریم ها را دور می زنند، پولشویی از طریق تجارت، حامیان تروریسم و همچنین خطرات انجام تجارت در صنایع مجاز مانند بازارهای هنر، الماس و جواهرات گرانبها را برجسته می کند.
وزارت خارجه آمریکا مدعی شد: ما به پاسخگو ساختن کسانی که به دنبال آسیب رساندن به آمریکا و شرکای ما هستند، ادامه خواهیم داد.
پیش از این وزارت دارایی انگلیس ادعا کرد: ناظم احمد به عنوان بخشی از تلاش های مستمر انگلیس برای جلوگیری از تروریسم در راستای منافع امنیت ملی، تحریم شده است. این اقدام همچنین از یکپارچگی اقتصاد انگلیس در برابر تهدیدات ناشی از منابع مالی تروریسم محافظت می کند.
طبق این بیانیه، «تمام دارایی ها و منابع اقتصادی متعلق به احمد در انگلیس مسدود شده و هیچ فرد انگلیسی نمی تواند با او یا هر یک از شرکت هایی که مالک یا تحت کنترل اوست تجارت کند.»
وی بر اساس اعلام وزارت دارایی انگلیس صاحب یک مجموعه هنری گسترده در این کشور است و با تعدادی از هنرمندان ساکن انگلیس کار میکرد. طبق تصمیم وزارت دارایی انگلیس، وی از کار در بازار هنر انگلیس منع شده است.
https://irna.ir/xjMfgy
**سناتور آمریکایی: میخواهیم عربستان به کشوری نظیر یک عضو ناتو تبدیل شود
سناتور جمهوریخواه در مجلس سنای آمریکا گفت: بسیار با اهمیت است که توافقنامه دفاع مشترک میان سعودی و آمریکا که عربستان را به کشوری نظیر یک کشور عضو پیمان «ناتو» تبدیل می کند، امضا شود.
«لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه در مجلس سنای آمریکا که به ریاض سفر کرده بود، در گفتوگو با شبکه العربیه با بیان اینکه از امضای توافقنامه دفاع مشترک میان سعودی و آمریکا حمایت خواهم کرد، افزود: شاید این بهترین فرصت طی دهها سال است که برای توسعه روابط میان سعودی و آمریکا شاهد هستم.
وی در بخشی از این گفت و گو ادعا کرد که به سعودی در برآورده ساختن نیازهایش برای ایجاد یک برنامه انرژی هستهای صلحآمیز کمک خواهد کرد.
این سناتور جمهوری خواه با اشاره به تغییر رویکرد مقامات عربستان در زمینه های سیاسی و اجتماعی گفت: فکر میکردم این تغییر رویکرد تنها حرف است اما اکنون به این نتیجه رسیدم که لازم است در نگرش خود تغییر دهم.
بر اساس اعلام شبکه العربیه «محمد بن سلمان» ولیعهد و رئیس شورای وزیران عربستان سهشنبه گذشته در جده با سناتور «لیندسی گراهام» از ایالت کارولینای جنوبی در مجلس سنای آمریکا، دیدار کرده بود.
بر اساس این گزارش در این دیدار روابط دوستی میان دو کشور عربستان و آمریکا و همچنین شماری از مسائل دارای اهتمام مشترک بررسی شد.
پیش از این «لیندسی گراهام» سناتور جمهور خواه به همراه «کریس کونز» سناتور دموکرات طرح قانونی را به سنای این کشور ارائه دادند که در آن از دولت آمریکا خواسته بودند تا دولت سعودی را به خاطر نقض حقوق بشر مجازات کند.
https://irna.ir/xjMfgk
**وزیرخارجه انگلیس: قطع رابطه با چین بعنوان یک کشور مهم و تاثیرگذار به نفع لندن نیست
وزیر امور خارجه انگلیس، چین را یک کشور مهم تاثیرگذار در عرصه بینالملل توصیف کرد که قطع رابطه با آن به نفع لندن نخواهد بود.
جیمز کلورلی در گفتوگو با نشریه گاردین اظهار داشت که بین تلقی چین بعنوان یک تهدید یا فرصت، انتخاب مشخصی وجود ندارد و رویکرد لندن دربرابر پکن باید ظریف و محتاطانه باشد.
وی عنوان کرد: «درک میکنم که چرا تعدادی از همکاران من موضع مثبتی نسبت به چین ندارند. اما این به نفع آنها، به نفع من یا هر کس دیگری نیست که رابطه با چین را قطع کند، زیرا چین به مسیر خود، خواه ما با آنها تعامل داشته باشیم یا خیر، ادامه خواهد داد.»
وزیر امور خارجه انگلیس افزود: «ما نمیخواهیم که چین مسیر خود را تغییر دهد. اما (بواسطه تعامل با آنها) ما بر این کشور نفوذ داریم و اگر تعامل نکنیم این نفوذ را از دست خواهیم داد. بنابراین من قصد ندارم این نفوذ را، حتی با چین کنار بگذارم.»
رئیس دستگاه دیپلماسی انگلیس با بیان اینکه لندن باید رویکرد پیچیدهتری را با چین اتخاذ کند، افزود: «از من خواسته می شود که ماهیت رابطه را در یک کلمه خلاصه کنم. اینکه آنها رقیب هستند؟ تهدید هستند؟ چالش هستند؟ یا فرصت هستند؟ اما ما هیچ رابطه دوجانبه دیگری را در یک کلمه خلاصه نمی کنیم.»
کلورلی تصریح کرد: «چین یک کشور بزرگ، تأثیرگذار و مهم است. این کشور نقش فوقالعاده مهمی در مسائل زیستمحیطی و اقتصادی دارد، و بنابراین ما باید تعامل نزدیک و منظم با چین داشته باشیم، زیرا انجام ندادن این کار واقعاً نتیجه معکوس خواهد داشت.»
وی ادامه داد که رابطه انگلیس و چین مانند کلید روشن و خاموش نیست «حتی مانند یک دکمه تنظیم صدا هم نیست و بیشتر شبیه یک دستگاه میکس صدا است، زیرا حوزههایی وجود دارد که میخواهیم روابط دوجانبه را تقویت کنیم. در عین حال بخشهایی وجود دارد که با مواضع ما سازگار نیست و میخواهیم از روابط عقب نشینی کنیم.»
وزیر امور خارجه انگلیس افزود: «ما باید در رابطه با چین، دید باز داشته باشیم و روی آنچه به سود منافع ملی ماست و به طور کلی به نفع جهان است تمرکز کنیم.»
او در این حالی این مطلب را بیان کرد که روابط لندن با پکن در سالهای اخیر، در نتیجه پیروی بیقیدوشرط انگلیس از سیاست های آمریکا تیره شده است. نخست وزیر انگلیس چندی پیش در نشست با حضور مقامهای بینالمللی و کارشناسان حوزه سیاست خارجی، چین را به اقتدارگرایی متهم و اعلام کرد که «عصر طلایی» روابط با پکن پایان یافته است.
انگلیس چین را به نقض ارزشهای حقوق بشری در هنگکنگ و سین کیانگ و همچنین جاسوسی متهم میکند و تعدادی از قراردادهای سنگین تجاری با این کشور را فسخ کرده است.
سیاستمداران تندرو و دنبالهرو کاخسفید در انگلیس، از جمله لیز تراس نخست وزیر سابق این کشور، کاهش روابط لندن با پکن را خواستار هستند و دولت را به اتخاذ مواضع معتدل در قبال چین متهم میکنند.
https://irna.ir/xjMfgD
**آتش سوزی در یک بیمارستان پکن جان ۲۱ نفر را گرفت
آتش سوزی مهیب روز سه شنبه در یک بیمارستان پکن پایتخت چین جان ۲۱ نفر را گرفته است.
گروه امداد و نجات پس از ساعتی آتش را مهار کردند و کار امداد و نجات در محل به پایان رسید.
این شبکه اعلام کرد که در مجموع ۷۱ بیمار تخلیه و منتقل شدند و علت حادثه در دست بررسی بیشتر است.
روزنامه چاینا دیلی گزارش داد که ساختمان پذیرش بیمارستان در منطقه فنگتای پکن در ساعت ۱۲:۵۷ بعد از ظهر روز سه شنبه به وقت محلی آتش گرفت و ۲۱ کشته و ۷۱ بیمار تخلیه و انتقال یافتند.
آتش حدود ساعت ۱۳:۳۳ در بیمارستان چانگ فنگ پکن خاموش شد و عملیات نجات تا ساعت ۱۵:۳۰ ادامه داشت.
علت آتش سوزی در حال حاضر در دست بررسی است.
https://irna.ir/xjMfgL
**بایدن عدم دسترسی کشتی های روسیه از بنادر آمریکا را تمدید کرد
جو بایدن ممنوعیت ورود کشتی های وابسته به روسیه به بنادر آمریکا را تمدید کرد.
بایدن در نامه ای به کنگره نوشت: «سیاستها و اقدامات دولت فدراسیون روسیه برای ادامه جنگ از پیش برنامهریزیشده علیه اوکراین به دلیل اختلال یا تهدید مختل شدن روابط بینالملل آمریکا، همچنان یک وضعیت اضطراری ملی محسوب میشود.
بایدن در ادامه افزود: بنابراین تشخیص داده ام که ادامه وضعیت اضطراری ملی اعلام شده در اعلامیه ۱۰۳۷۱ ضروری است.
کانادا پیش از این بنادر خود را به روی کشتیهای متعلق به روسیه بست و آنها را از ورود به آبهای کانادا منع کرد و بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله بلغارستان، استونی و ایتالیا نیز همین اقدام را انجام دادهاند.
آمریکا نیز قبلاً هواپیماهای روسیه را از حریم هوایی ایالات متحده منع کرده بود و به کانادا و کشورهای اروپایی در این اقدام ملحق شدند. آمریکا همچنین واردات نفت از روسیه را ممنوع کرده است.
https://irna.ir/xjMfgN
**ناتو: هیچ مدرکی درباره کمک های نظامی چین به روسیه وجود ندارد
ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو گفت که تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر ارائه کمکهای نظامی مرگبار چین به روسیه وجود ندارد.
استولتنبرگ در گفت و گو با شبکه سی ان ان گفت: "ما از نزدیک زیر نظر داریم و تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر ارائه کمکهای نظامی مرگبار چین به روسیه ندیدهایم".
وی در ادامه افزود: پیام ما بسیار واضح است، حمایت از جنگ غیرقانونی ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه اشتباه بزرگی است.
پیش از این جان آکیلینو فرمانده نیروهای آمریکایی در اقیانوس هند و اقیانوس آرام نسبت به مشارکت روسیه و چین هشدار داد و به قانونگذاران گفت که بسیار نگرانکننده است.
چین در مورد جنگ اوکراین ادعای بی طرفی کرده و خواستار صلح در درگیری شده است. رهبران دو کشور روسیه و چین در ماه مارس (فروردین) با یکدیگر دیدار کردند.
https://irna.ir/xjMfgQ
**حضور ۲۸۰ هزار نمازگزار در مسجد الاقصی
مسجد مبارک الاقصی در شب ۲۷ ماه مبارک رمضان به رغم محدودیت ها و تدابیر امنیتی شدید رژیم صهیونیستی در بخش قدیمی قدس و اطراف این مسجد، شاهد حضور پررنگ و گسترده نمازگزاران فلسطینی بود.
اداره اوقاف اسلامی قدس اعلام کرد که نزدیک به ۲۸۰ هزار نفر نماز شب ۲۷ رمضان را در مسجد الاقصی اقامه کردند.
هزاران نفر از سرتاسر کرانه باختری و سرزمین های اشغالی ۱۹۴۸ برای شرکت در نماز در مسجد الاقصی خود را به شهر قدس رسانده بودند.
مسجد الاقصی شب گذشته میزبان هزاران نفر از ساکنان کرانه باختری و سرزمین های اشغالی ۱۹۴۸ بود و سفره های افطاری در جای جای این مسجد مبارک برای میزبانی از روزه داران پهن بود.
همزمان با تشدید درگیریها در فلسطین به دلیل تحولات مسجدالاقصی، نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز سهشنبه ورود «یهودیان» به مسجد الاقصی را تا پایان ماه مبارک رمضان ممنوع کرد.
«بنیامین نتانیاهو» اعلام کرد که به توصیه مسئولان سرویسهای امنیتی «اسرائیلی»، یهودیان تا پایان ماه رمضان حق ورود به مسجد الاقصی را ندارند.
نظامیان صهیونیست طی ایام ماه مبارک رمضان به صورت همه روزه به مسجدالاقصی یورش میبرند و به آزار و اذیت نمازگزاران و معتکفان فلسطینی میپردازند.
https://irna.ir/xjMfgS
**روسیه از استقلال اقتصاد ونزوئلا در برابر آمریکا حمایت کرد
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در سفرش به ونزوئلا حمایت مسکو از استقلال اقتصاد کاراکاس در برابر فشارهای آمریکا و غرب را اعلام کرد.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه و "ایوان گیل پینتو" همتای ونزوئلا ساعاتی پس از ورود به کاراکاس کنفرانس مطبوعاتی مشترکی را در کاراکاس برگزار کردند. طرفین در این دیدار متعهد شدند که از کشور یکدیگر حمایت کنند و تحریم های اقتصادی که دولت آمریکا علیه آنها اعمال کرده است را محکوم کردند.
لاوروف در کنفرانس خبری گفت: "ما کاملا از موضع دوستان ونزوئلایی خود حمایت می کنیم. این کشور آنهاست و ما به هر نحوی از آن حمایت خواهیم کرد تا اقتصاد ونزوئلا به یک اقتصاد مستقل دربرابر فشارهای آمریکا و دیگر بازیگران غربی تبدیل شود.
طرفین در این دیدار اعلام کردند که در حال توسعه جایگزینی برای سوئیفت هستند، سیستمی که تراکنش های مالی جهانی را امکان پذیر می کند اما بانک های کلیدی روسیه از سال گذشته به آن دسترسی ندارند.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز سه شنبه در ادامه سفر به آمریکای لاتین که از روز قبل آغاز شد، به ونزوئلا رفت.
پیش از این وزیر خارجه روسیه در برازیلیا با لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهوری و مائورو ویرا همتای برزیلی خود دیدار کرد.
تور آمریکای لاتین لاوروف روز دوشنبه با سفر به برزیل آغاز شد و وی پس از برزیل و ونزوئلا به کوبا و نیکاراگوئه، خواهد رفت.
https://irna.ir/xjMfgH
**فرمانده آمریکایی: خطر درگیری با چین در حال افزایش است
فرمانده نیروهای آمریکایی در اقیانوس آرام ادعا کرد که به دلیل اقدامات تهاجمی پکن، خطر درگیری با چین در حال افزایش است.
دریاسالار جان آکیلینو، فرمانده مرکز فرماندهی هند و اقیانوس آرام آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نشست کمیته خدمات مسلح مجلس نمایندگان گفت که حمله روسیه به اوکراین، آزمایشهای موشکی کره شمالی و تهدید افراط گرایی خشونتآمیز، خطر جنگ را افزایش داده است.
به گزارش واشنگتن تایمز، وی در عین حال تاکید کرد: چین تنها رقیب جدی آمریکا است که با ترکیب قدرت نظامی خود با فناوری پیشرفته می تواند جایگاه آمریکا را به عنوان ابرقدرت پیشرو در جهان تصاحب کند.
این مقام نظامی آمریکا ادامه داد: جنگ اجتناب ناپذیر و قریب الوقوع نیست. با این حال، این دهه دورهای از افزایش ریسک را نشان میدهد و این تهدید ها «واقعی هستند».
آکیلینو در عین حال تاکید کرد که نیروهای نظامی آمریکا در منطقه برای هر سناریویی کاملا آماده هستند.
وی گفت: «برای من مهم نیست که جدول زمانی برای حمله احتمالی چین به تایوان چیست. لوید آستین وزیر دفاع آمریکا این مأموریت را به من داده است. بنابراین، من مسئول جلوگیری از این درگیری هستم و اگر بازدارندگی شکست خورد، ما باید بتوانیم بجنگیم و پیروز شویم.»
کالین کال، دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور سیاسی نیز روز دوشنبه به وقت محلی در گفتگویی مجازی به میزبانی فارین پالیسی افزود: ما خواهان درگیری با چین نیستیم. جو بایدن (رئیس جمهور آمریکا) در تمام تعاملات خود با شی جین پینگ رئیس جمهور چین، بر ایجاد حفاظ در اطراف رقابت میان دو کشور، ثبات استراتژیک و حفظ ارتباطات زمان بحران تأکید کرده است.
این مقام پنتاگون اضافه کرد: اما واقعیت این است که وقتی با چین تماس می گیریم، پاسخ تلفن را نمی دهند. تلاش ما برای ارتباط با چین تا حد زیادی نادیده گرفته می شود. بنابراین فکر میکنم این وظیفه هر دو طرف است که مطمئن شوند که آن حفاظ ها در جهت رقابت حفظ شوند.
دستیار وزیر دفاع آمریکا ادامه داد: مشکل ما با چین در زمینه تکنولوژی نیست بلکه اراده سیاسی در طرف دیگر وجود ندارد. از نظر من، چین یک سیستم بسیار متمرکز دارد. شی جین پینگ نمی خواهد به زیردستانش قدرت دهد تا بدون موافقت صریح او، با آمریکا تماس بگیرند. بنابراین این امر ارتباط مقامات پایین رتبه چین با آمریکا را مشکل می کند.
وی گفت: چین دیدگاه بسیار متفاوتی دارد. به نظر می رسد آنها این دیدگاه را دارند که ارتباطات در زمان بحران، بهانه ای برای آمریکا جهت ایجاد بحران های بیشتر است.
https://irna.ir/xjMfh9
**آمریکا دو شرکت را به بهانه نقض تحریمهای ضدایرانی جریمه کرد
وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد که دادگاهی در این کشور دو شرکت بین المللی را به بهانه نقض تحریمهای ضد ایرانی جریمه کرده است.
وزارت دادگستری آمریکا روز سهشنبه به وقت محلی اعلام کرد دادگاه منطقه کلمبیا دو شرکت تجاری بینالمللی را در خصوص نقض قوانین صادرات آمریکا و ارسال کالاهای ممنوعه به ایران مجرم شناخته و محکوم کرده است.
بر اساس اعلام، وزارت دادگستری آمریکا شرکت دی.ای.اس اینترنشنال مستقر در تایوان و شرکت صنایع سولتک مستقر در برونئی به جرائم خود در زمینه تلاش برای فریب واشنگتن و نقض قانون اختیارات اقتصادی اضطراری بینالمللی (IEEPA) و مقررات مربوط به تحریمها و مبادلات ایران (ITSR)اعتراف کرده اند.
وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد که هر یک از این دو شرکت به پرداخت ۸۳ هزار و ۷۹۸ دلار محکوم شدهاند. به گفته وزارت دادگستری آمریکا، این رقم سه برابر ارزش کالاهایی است که این شرکت ها به ایران صادر کردهاند.
بر اساس اعلام این نهاد آمریکایی، این دو شرکت همچنین به مدت پنج سال تحت نظر خواهند بود.
قانون اختیارات اقتصادی اضطراری بینالمللی (IEEPA) ۲۸ دسامبر ۱۹۷۷ / ۷ دی۱۳۵۶ که از سوی جیمی کارتر رئیس جمهور وقت آمریکا امضا شد و به روسای جمهور ایالات متحده اجازه میدهد بر اساس تهدیدات امنیتی موجود علیه این کشور به تنظیم تجارت واشنگتن با شرکت ها و طرف های بین المللی بپردازند.
مقررات مربوط به تحریمها و مبادلات ایران ( ITSR ) نیز مجموعه ای از دستورالعملهاست که وزارت خزانهداری آمریکا در ارتباط با برنامه هستهای ایران و ادعاهای حمایت از تروریسم وضع کرده که علاوه بر ممنوعیت آمریکایی ها از واردات و صادرات برخی کالاها، خدمات و فناوری ها از مبدا ایران یا به مقصد آن، شامل غیر آمریکایی ها نیز می شود.
بر اساس این دستور العمل افراد غیر آمریکایی که وارد برخی مبادلات با ایران از جمله در زمینههای انرژی، کشتیرانی و مالی شوند، جریمه و تحریم خواهند شد. این دستور العمل نخستین بار در سال ۲۰۱۲ اجرایی شد.
https://irna.ir/xjMfhc
**عقب نشینی و اعلام آمادگی شبه نظامیان قسد وابسته به آمریکا برای مذاکره با دولت سوریه
اداره خودمختار شمال و شرق سوریه تحت کنترل شبهنظامیان «نیروهای دموکراتیک سوریه» (قسد) و ابسته به آمریکا اعلام کرد که آماده دیدار با مقامات دولت سوریه و بقیه احزاب برای رایزنی و ارائه ابتکارات به منظور یافتن راه حلی برای بحران این کشور است.
اداره خودمختار شمال و شرق سوریه در بیانیه ای افزود: ما بر وحدت سرزمین های سوریه تاکید می کنیم و معتقدیم حل مشکلاتی که کشور با آن مواجه است تنها در چارچوب وحدت امکانپذیر است و در این زمینه و به منظور دستیابی به یک راه حل، ما بر آمادگی خود برای دیدار با دولت سوریه و گفت و گو با آن و با همه طرف های سوری به منظور رایزنی و گفت و گو در ارائه ابتکارات و یافتن راه حلی برای بحران سوریه تاکید می کنیم.
قسد در ادامه بیانیه خود کشورهای عربی، سازمان ملل و تمامی نیروهای بین المللی فعال در موضوع سوریه را مورد خطاب قرار داد و از آنها خواست که نقش مثبت و موثری را ایفا کنند که به جستجوی راه حلی مشترک با دولت سوریه و اداره خودمختار و نیروهای موسوم به ملی دموکراتیک کمک کند.
اداره خودمختار شمال و شرق سوریه وابسته به قسد در این بیانیه با اشاره به اینکه راه حل نباید با قطعنامه (۲۲۵۴) شورای امنیت و تمام قطعنامه های مربوطه سازمان ملل مغایرت داشته باشد، افزود که آماده است تا در مورد همه دیدگاه ها و پروژه ها برای راه حل ها گفت و گو کند و تمام مراحل لازم را برای پذیرش طرفین ترتیب دهد و گفتگوها و راه حل ملی را آغاز کند.
اداره خودمختار شمال و شرق سوریه شاخه اداری و سیاسی شبه نظامیان «قسد» است و در مناطق تحت سیطره این گروه فعالیت می کند و ترکیه و مخالفان سوریه آن را به تلاش برای تشکیل یک گروه جدایی طلب در شمال شرق سوریه متهم می کنند اما این گروه این اتهام را رد می کند.
https://irna.ir/xjMfh8
**جنبش جهاد اسلامی فلسطین: مسوولیت جان شیخ عدنان برعهده رژیم صهیونیستی است
جنبش جهاد اسلامی فلسطین رژیم صهیونیستی را مسئول جان و سلامت اسیر شیخ خضر عدنان دانست و گفت این رژیم در صورت شهادت وی، بهای بسیار سنگینی پرداخت خواهد کرد.
مرکز اطلاع رسانی فلسطین، خالد البطش رئیس دایره روابط ملی جهاد اسلامی همه طرف های ذی ربط را به تلاش برای نجات جان اسیر خضر عدنان و اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی و آزادی او فراخواند.
وی تصریح کرد که تلاشهای دشمن صهیونیستی برای وارد کردن اتهامات ناروا و بیپایه و اساس به شیخ خضر عدنان در صدور یک حکم قضایی ظالمانه در حق وی، توطئهای مشخص و برملا شده با هدف دور کردن شیخ عدنان از ملت خویش است و قطعا چنین توطئهای به سرانجام نمیرسد و شکست خواهد خورد.
وی عموم ملت فلسطین را به حمایت از اسرا بویژه شیخ خضر عدنان که وارد هفتادو سومین روز اعتصاب غذا شده و وضعیت بسیار وخیم و خطرناکی دارد، فراخوانده است.
پیشتر جنبش جهاد اسلامی فلسطین در بیانیه ای تاکید کرد که موضوع اسرای فلسطینی در زندان های رژیم صهیونیستی در تاریخ ملت فلسطین مهم بوده و این افراد در خط مقدم رویارویی با رژیم اشغالگر صهیونیستی قرار دارند.
جنبش جهاد اسلامی در بیانیه ای به مناسبت روز «اسیر فلسطینی» افزود که آزادی اسیران از زندان مسئولیتی است که تمام گروه های مقاومت در آن مشارکت دارند و آن را در راس اولویت های خود قرار داده اند.
در این بیانیه آمده است که روز اسیر فلسطینی امسال در شرایطی فرا رسیده که اسرای قهرمان فلسطین ثبات و پایداری قهرمانانه ای در مقابله با سیاست های جنایتکارانه رژیم صهیونیستی از خود نشان دادند و به رغم رنج و دردهای بسیار، آن ها توانستند در برابر «ایتامار بن گویر» وزیر تندروی صهیونیستی ایستاده و قوانین و تدابیر او را نقش برآب کنند.
این بیانیه ادامه داد: نبرد شکم های خالی که اسیر «شیخ خضر عدنان» علیه سازمان زندان های صهیونیستی وارد آن شده، بیانگر روحیه مبارزه طلبی، اصرار و تسلیم ناپذیری در برابر رژیم اشغالگری است که دست به جنایت و سرکوبگری می زند و به دنبال ساکت کردن صدای مقاومت است.
https://irna.ir/xjMfgY
**ارتش سودان، نیروهای پشتیبانی سریع را به نقض آتش بس متهم کرد
ارتش سودان، نیروهای پشتیبانی سریع را به نقض آتش بس ۲۴ ساعته بشردوستانه که با میانجیگری بین المللی برقرار شد، متهم کرده است.
ارتش سودان روز سه شنبه اعلام کرد، نیروهای پشتیبانی سریع درگیری ها و تبادل آتش در چندین منطقه این کشور را متوقف نکرده است.
نیروهای مسلح سودان در بیانیهای در فیسبوک اعلام کردند: «پیشنهادی برای آتشبس بشردوستانه توسط طرفهای بینالمللی برای مدت ۲۴ ساعت ارائه شد و نیروهای مسلح با آن موافقت کردند، اما شبهنظامیان شورشی (نیروهای پشتیبانی سریع) ) از آن تبعیت نکردند و درگیری های آن در مجاورت فرماندهی و فرودگاه متوقف نشد.در این بیانیه آمده
منابع خبری عصر سه شنبه از موافقت ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع سودان و آغاز آتشبس خبر دادهاند.
این آتشبس از ساعت ۱۸ به وقت محلی سودان آغاز و بمدت ۲۴ ساعت ادامه خواهد یافت.
فرمانده نیروهای پشتیبانی سریع اعلام کرد که این آتش بس بعد از گفت وگو با وزیر خارجه آمریکا و کشورهای دوست انجام شد.
است؛ شرایط عمومی به جز درگیری های محدود در مجاورت منطقه فرماندهی و فرودگاه پایدار استو در عین حال اطلاعات دقیقی در مورد توطئه و دخالت منطقه ای و شرارات احزاب محلی وجوددارد، که در زمان مناسب آنها را افشا می کنیم. "
شنبه گذشته، درگیریهای خشونتآمیز و گستردهای بین نیروهای ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع در مناطق مختلف و بویژه در خارطوم، پایتخت سودان آغاز شد و هر دو طرف در تلاش برای کنترل مقرهای حیاتی از جمله کاخ جمهوری در خارطوم و مقر فرماندهی کل نیروهای مسلح، رهبری نیروهای پشتیبانی سریع و تعدادی از فرودگاه های نظامی و غیرنظامی هستند.
درگیریهای مداوم بین ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع، محکومیتهای بینالمللی و نگرانیهای منطقهای را برانگیخت که منجر به بسته شدن مرزهای همسایه مصر و چاد شد.
نماینده سازمان ملل متحد دوشنبه شب اعلام کرد که در این درگیریها ۱۸۰ نفر کشته و یک هزار و ۸۰۰ نفر زخمی شده اند.
این آمار در حالی اعلام می شود که کمیته پزشکان سودان، شمار کشته های غیر نظامی در جریان درگیری ها را ۱۴۴ نفر و شمار زخمی های نظامی و غیرنظامی را یک هزار و ۴۰۹ نفر اعلام کرده است.
https://irna.ir/xjMfh6
**تجدید نبردها در خارطوم
منابع خبری صبح امروز چهارشنبه از تجدید نبردها بین نیروهای ارتش به فرماندهی «عبدالفتاح البرهان» و نیروهای پشتیبانی سریع به فرماندهی «محمد حمدان دقلو» ملقب به «حمیدتی» در شهر خارطوم پایتخت سودان خبر دادند.
شبکه تلویزیونی الجزیره صبح امروز دوشنبه در خبری فوری اعلام کرد: درگیری ها بین نیروهای ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع در شهر خارطوم از سر گرفته شده است.
به گفته این شبکه، نبردهای شدیدی هم اکنون بین نیروهای ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع در اطراف کاخ ریاست جمهوری و فرماندهی ارتش در خارطوم در جریان است.
پیش از این ارتش سودان، نیروهای پشتیبانی سریع را به نقض آتش بس ۲۴ ساعته بشردوستانه که با میانجیگری بین المللی برقرار شد، متهم کرده بود.
ارتش سودان در بیانیهای در فیسبوک اعلام کرد: «پیشنهادی برای آتشبس بشردوستانه توسط طرفهای بینالمللی برای مدت ۲۴ ساعت ارائه شد و نیروهای مسلح با آن موافقت کردند، اما شبهنظامیان شورشی (نیروهای پشتیبانی سریع) ) از آن تبعیت نکردند و درگیری های آن در مجاورت فرماندهی و فرودگاه متوقف نشد.
منابع خبری عصر سه شنبه از موافقت ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع سودان و آغاز آتشبس خبر دادهاند.
قرار شد که این آتشبس از ساعت ۱۸ به وقت محلی سودان آغاز و بمدت ۲۴ ساعت ادامه یابد.
فرمانده نیروهای پشتیبانی سریع اعلام کرد که این آتش بس بعد از گفت وگو با وزیر خارجه آمریکا و کشورهای دوست انجام شد.
نماینده سازمان ملل متحد دوشنبه شب اعلام کرد که در این درگیریها ۱۸۰ نفر کشته و یک هزار و ۸۰۰ نفر زخمی شده اند.
این آمار در حالی اعلام می شود که کمیته پزشکان سودان، شمار کشته های غیر نظامی در جریان درگیری ها را ۱۴۴ نفر و شمار زخمی های نظامی و غیرنظامی را یک هزار و ۴۰۹ نفر اعلام کرده است.
در همین حال، اتحادیه پزشکان سودان صبح امروز چهارشنبه اعلام کرد که ۳۹ بیمارستان در خارطوم و استان های همجوار مناطق درگیری قادر به خدمت رسانی نیستند و ۹ بیمارستان از این تعداد نیز هدف گلوله باران قرار گرفته است.
به گفته این اتحادیه، ۱۶ بیمارستان نیز مجبور به تخلیه شده اند.
https://irna.ir/xjMfhs
**دیدار فرحان با اسد مثبت بود/ تاکید ریاض بر بازیابی نقش موثر سوریه
روزنامه سوری الوطن امروز چهارشنبه به نقل از منابع آگاه نوشت که دیدار «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان با «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه در دمشق مثبت بود و ریاض بر تلاش برای بازیابی نقش موثر سوریه تاکید کرد.
روزنامه الوطن سوریه به نقل از منابع خود بدون ذکر نام نوشت: فضای مثبتی بر دیدار فرحان و اسد حکمفرما بود و عربستان بر این تمایل شدید خود تاکید کرد که سوریه جایگاه خود را در جهان عرب بازیابی کند.
این منابع همچنین به آمادگی ریاض برای انجام تمام تلاش خود جهت بازگشت سوریه به نقش آفرینی موثر خودش - آنطور که شایسته آن است- اشاره کرد.
به گفته این منابع، عربستان همچنین بر تلاش برای نزدیک کردن دیدگاه کشورهای عربی به یکدیگر در راستای حمایت از فعالیت مشترک جهان عرب و همکاری با دمشق به منظور تحقق این امر تاکید کرد.
«فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان عصر دیروز سه شنبه وارد دمشق پایتخت سوریه شد و با بشار اسد رئیس جمهور این کشور دیدار و گفتوگو کرد.
وزارت خارجه عربستان در بیانیهای اعلام کرد که وزیر خارجه عربستان با سوریه درباره گامهای تحقق منافع ملی دو کشور و بازگشت سوریه به اتحادیه عرب گفتوگو کرد.
وزارت خارجه عربستان همچنین اعلام کرد که بن فرحان در دیدار با اسد درباره تلاشها برای دستیابی به راهحل سیاسی برای حل بحران سوریه رایزنی کرد.
بشار اسد رئیس جمهور سوریه نیز گفت که روابط مسالمتآمیز بین سوریه و عربستان طبیعی است و روی منافع عربی و منطقهای نیز تأثیر میگذارد.
رئیس جمهور سوریه تأکید کرد که سیاستهای آشکار و واقعبینانه عربستان سعودی به نفع کشورهای عربی و منطقه است.
اسد افزود: تغییرات در حال وقوع در جهان، همکاری کشورهای عربی در این مرحله را بیش از پیش ضروری میکند.
هفته گذشته (۲۱ ماه مبارک رمضان)، «فیصل المقداد» وزیر خارجه سوریه به بنا به دعوت رسمی عربستان، پس از ۱۲سال قطعی روابط بین دو طرف، به ریاض رفته بود.
در دیدار فیصل المقداد با مقامات عربستان به تلاشها برای رسیدن به راه حل سیاسی برای بحران سوریه و راه حلی که به حفظ وحدت و یکپارچگی و امنیت و ثبات این کشور منجر شود، پرداخته شد.
یک روز پس از سفر فیصل المقداد به عربستان، ریاض میزبان نشست وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس و عراق و مصر و اردن برای بررسی پرونده سوریه بود.
ریاض از آغاز بحران سوریه و پس از مدتی تبدیل آن به جنگ بین المللی، روابط خود با دمشق را قطع کرده است. این اولین سفر یک وزیر خارجه عربستان به سوریه پس از آغاز بحران این کشور در سال ۲۰۱۱ محسوب میشود.
کارشناسان میگویند که کشورهای عربی پس از توافق ایران و عربستان سعی دارند با اتخاذ رویکرد دوری از دستورات دیکته شده غرب و اتخاذ سیاست مستقل، فصل جدیدی از روابط خود با سوریه را آغاز کنند.
https://irna.ir/xjMfhG
**تجارت ایران و پاکستان رکورد زد؛ عبور ارزش مبادلات از دو میلیارد دلار
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان در تازه ترین خبر از ارزش مبادلات تجاری میان دو کشور اعلام کرد میزان تجارت دوجانبه بین دو همسایه برای نخستین بار در تاریخ روابط دوجانبه از مرز دو میلیارد دلار عبور کرد.
سید محمدعلی حسینی که از زمستان سال ۱۳۹۸ دوره ماموریت خود به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان را آغاز کرد و این روزها مشغول انجام دیدارهای خداحافظی با مقامات ارشد کشور محل ماموریت است، روز گذشته در دیدار با سردار ایاز صادق وزیر امور اقتصادی پاکستان از افزایش ارزش مبادلات تجاری دو همسایه به بیش از دو میلیارد دلار برای نخستین بار در تاریخ روابط دو کشور خبر داد.
حسینی در این ملاقات گفت که ایران در حال آغاز و یا اجرای پروژه های زیادی از جمله در زمینه خطوط انتقال برق، بازارچه های مرزی و دیگر طرح ها در پاکستان است که در آینده نزدیک تکمیل خواهند شد.
وی افزود ایران در زمان حاضر ۱۴۴ مگاوات برق به پاکستان صادر می کند و این رقم بعد از تکمیل پروژه خط انتقال برق، به دو برابر افزایش خواهد یافت ضمن اینکه ایران این ظرفیت را دارد که تا ۵۰۰ مگاوات برق به پاکستان صادر کند.
سفیر ایران ضمن قدردانی صمیمانه از میهمان نوازی و حمایت های پاکستان در طول مدت ماموریت خود، بر تعهد جمهوری اسلامی ایران برای ارتقای بیشتر روابط تجاری و اقتصادی فیمابین تاکید و اظهار اطمینان کرد که سفیر بعدی ایران در پاکستان روند رو به جلوی مناسبات میان دو کشور را با سرعت بیشتری ادامه خواهد داد.
سردار ایاز صادق وزیر امور اقتصادی پاکستان نیز در این ملاقات ضمن قدردانی از تلاش های سیدمحمدعلی حسینی برای ارتقا و گسترش روابط دو همسایه در زمینه های گوناگون، گفت: پاکستان ارزش زیادی به روابط دوجانبه با ایران به عنوان همسایه بسیار مهم خود قائل است و بدنبال آن است تا از ظرفیت های همکاری های روابط دو جانبه با ایران به بهترین شکل استفاده کند.
https://irna.ir/xjMfj3
**ژنرال صهیونیست: قدرت ایران علیه اسرائیل صدها برابر شده است/ از پاسخ ایران هراس داریم
یک ژنرال ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی با اذعان به ناتوانی تل آویو برای ماجراجویی نظامی علیه برنامه صلح آمیز هسته ای ایران گفت که قدرت ایران علیه رژیم اسرائیل صدها برابر شده و هرگونه حمله به ایران ویرانی کامل این رژیم را به همراه خواهد داشت.
«اسحاق بریک» ژنرال در نیروی ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی از ماهیت واقعی و خوی جنگ افرزوی این رژیم در منطقه سخن گفت و به ناتوانی تل آویو برای از بین بردن برنامه صلح آمیز هسته ای ایران اذعان کرد و گفت: تل آویو در سال ۲۰۰۹ تصمیم به حمله نظامی به برنامه هسته ای ایران گرفت و به این منظور حدود چهار میلیارد دلار اعتبار پیش بینی کرد.
بریک افزود: مراکز هسته ای ایران در آن زمان در یک جا و روی زمین متمرکز بود، بنابراین حمله به آنها نسبت به امروز بسیار راحت تر بود و می توانست پیشرفت این کشور به سمت (به ادعای این نظامی صهیونیست) ساخت بمب اتمی را به حالت تعلیق در می آورد.
وی در عین حال به ناتوانی رژیم صهیونیستی در انجام این ماجراجویی و ترس از تبعات آن اشاره و تصریح کرد: با این حال این حمله عملی نشد و علت آن بر اساس آنچه من آن زمان از منابع بسیار ارشد در ستاد کل ارتش شنیدم این بود که فرماندهان ارتش به این نتیجه رسیدند که حمله در صورت موفقیت، بتواند برای یک دوره حداکثر چند ماهه برنامه هسته ای ایران را مختل کند و از سوی دیگر، ضربه ای که ایران به اسرائیل وارد خواهد کرد، خسارات زیاد و تلفات فراوانی به جای خواهد گذاشت و بر همین اساس تصمیم گرفتند که آن تصمیم را اجرا نکنند.
این ژنرال صهیونیست افزود: از آن زمان ۱۴ سال می گذرد، امروز تاسیسات اتمی ایران مثل قبل نیست که در یک جا و روی زمین باشد و بتوان آن را در معرض حمله قرار داد. این کشور مراکز هسته ای خود را به اعماق زمین و چندین نقطه منتقل کرده و طبق اطلاعاتی که دارم، بعضی از این مراکز را در عمق ده ها متری زمین برده است.
این نظامی صهیونیست اذعان کرد: تهدید ایران علیه اسرائیل امروز بسیار خطرناکتر از گذشته شده است و می توان گفت که قدرت تهدید ایران نسبت به سال ۲۰۰۹ میلادی صدها برابر شده است و خصوصا اکنون ایران از این توانمندی برخوردار است که اسراییل را با موشک های دوربرد هدف قرار دهد.
بریک ادامه داد: قدرت موشکی ایران به اندازه ای است که امروز می تواند حملاتی راهبردی علیه اسرائیل اجرا کند. این موشک ها می تواند ضربات کشنده ای به ما بزند و خسارت های سنگینی به زیرساخت ها و تاسیسات حیاتی اسرائیل وارد کند و ما را سالیان سال به عقب برگرداند.
او با بیان اینکه کابینه های مختلف رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته عادت به تهدیدات توخالی و بدون پشتوانه علیه ایران کرده اند، افزود: همین امر ایرانی ها را به (ادعای این ژنرال صهیونیست) به غنی سازی ۹۰ درصدی و نزدیکی به ساخت بمب رسانده است. این یک واقعیت است که وقتی تهدیدات تو توخالی باشد و اقدامی انجام نشود، در نظر دیگران به سگی تبدیل خواهی شد که فقط پارس می کند، اما توان گاز گرفتن ندارد. به عبارت دیگر، قدرت بازدارندگی خود را از دست خواهی داد.
این نظامی صهیونیست گفت: اگر اسرائیل -بر خلاف ارزیابی های قبلی سالهای گذشته - تصمیم به حمله علیه برنامه هسته ای ایران بگیرد، باید پاسخ ایران را جدی بگیرد و منتظر دریافت روزانه هزاران موشک باشد که یک ویرانی کامل را برای ما ایجاد خواهد کرد؛ یک ویرانی که ما و اجداد ما انتظار آن را نداشته اند.
https://irna.ir/xjMdZF
**سفارت رژیم صهیونیستی درعشق آباد افتتاح می شود
رسانه های رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه اعلام کردند اِلی کوهن وزیر امور خارجه این رژیم امروز و تا ساعاتی دیگر از مبداء جمهوری آذربایجان عازم ترکمنستان خواهد شد و قرار است سفارت رژیم صهیونیستی را در عشق آباد(واقع در حدود ۲۵ کیلومتری مرز ایران) افتتاح خواهد کرد.
روزنامه صهیونیستی تایمز اسرائیل نوشت سفر الی کوهن به ترکمنستان اولین سفر یک وزیر اسرائیلی به این کشور آسیای مرکزی در حدود ۳۰ سال اخیر به شمار می رود. آخرین بار شیمون پرز وزیر امور خارجه وقت رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۹۴ و بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، به ترکمنستان سفر کرده بود.
این رسانه اسرائیلی نوشت: الی کوهن در سفر برنامه ریزی شده به ترکمنستان قرار است سفارت اسرائیل در شهر عشق آباد پایتخت این کشور آسیای مرکزی را که تنها کمتر از ۲۵ کیلومتر با مرز ایران فاصله دارد، افتتاح کند که به لحاظ فاصله جغرافیایی، نزدیک ترین سفارت اسرائیل به مرزهای ایران خواهد بود.
ترکمنستان و ایران بیش از یک هزار و صد کیلومتر مرز مشترک خاکی و رودخانه ای دارند.
الی کوهن که هم اکنون در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان به سر می برد، قرار است فردا (پنجشنبه) با سردار بردی محمداف رئیس جمهوری و رشید مرادوف وزیر امور خارجه و همچنین با وزیر کشاورزی ترکمنستان ملاقات کند.
https://irna.ir/xjMfkj
**پارلمان یمن: امیدواریم تبادل اسرا سرآغاز صلح فراگیر باشد
پارلمان یمن ضمن تقدیر از رهبری جنبش انصارالله و شورای عالی سیاسی این کشور و نیز میانجیگری عمان و تلاش های دیگر طرف ها در راستای انجام روند تبادل اسرا ابراز امیدواری کرد که این موضوع آغازی برای صلح فراگیر و عادلانه باشد.
پارلمان یمن در بیانیه ای از تلاش های رهبر جنبش انصارالله و رئیس شورای عالی سیاسی این کشور در حل بحران یمن و اولویت دادن به منافع ملی و برخورد مسئولانه با میانجیگری های عمان که نتایج خوبی به همراه داشت، تقدیر و تشکر کرد.
در این بیانیه آمده است که مهم ترین نتایج این تلاش ها مساله تبادل اسرا، تکمیل روند بازگشایی بنادر و فرودگاه ها و پرداخت حقوق کارمندان دولت از ثروت های یمن است.
پارلمان یمن بازگشت تمام اسرا و بازداشتی ها بعد از تحمل چند سال رنج و مشکلات را به آن ها و خانواده هایشان تبریک گفت.
در ادامه این بیانیه از تلاش های هیات مذاکره کننده و کمیته امور اسرا دولت نجات ملی یمن و همچنین نقش عمان در موضوع تبادل اسرا تقدیر و تشکر شده است.
پارلمان یمن تاکید کرد که نقش برادرانه و انسان دوستانه سلطنت عمان نشان دهنده اصالت ملت این کشور و رهبری آن است.
این پارلمان خاطرنشان کرد: امیدواریم که این اقدام آغازی برای گفت وگوهای دیگر باشد که منجر به صلح فراگیر و عادلانه شود و صلح و ثبات و امنیت و همچنین حاکمیت ملی یمن را بازگرداند.
در این بیانیه بر اهمیت آزادی اسرای باقی مانده بر اساس قاعده «همه در مقابل همه» و تکمیل روند پرونده انسانی تاکید شده است.
منابع خبری بعداز ظهر دوشنبه، از ورود گروه جدیدی از اسرای آزاد شده یمن به صنعا خبر دادند.
شبکه المسیره گزارش داد که گروه جدیدی از اسرای یمن متشکل از ۱۰۴ اسیر پس از آزادی از زندانهای عربستان، دوشنبه عصر توسط هواپیمای کمیته بینالمللی صلیب سرخ وارد صنعا شدند.
یمن طی روزهای گذشته شاهد سه سری تبادل اسرا بین دولت نجات ملی یمن و عربستان و دولت یمنی مستعفی مورد حمایت این کشور بوده است. در چارچوب این توافق مبادله اسرا در ماه مبارک رمضان، عملیات آزادی ۷۰۶ نفر از اسرای یمنی در ازای آزادی ۱۸۱ اسیر از طرف مقابل از جمله سعودی ها، سودانیها و اتباع دیگر کشورها روز یکشنبه پایان یافت.
https://irna.ir/xjMfjm
**مقام سازمان ملل: به رسمیت شناختن حکومت طالبان افغانستان بررسی میشود
معاون دبیرکل سازمانملل اعلام کرد طی ۲ هفته آینده آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل با نمایندگان ویژه کشورها برای افغانستان دیدار میکند. وی ابراز امیدواری کرد در این جلسه بر اساس اصول و شروط، گامهای اولیه برای بازگشت به مسیر به رسمیت شناختن طالبان شناسایی شود.
قرار است روز ۱۱ اردیبهشت امسال نشست سازمان ملل در مورد افغانستان به میزبانی آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در دوحه پایتخت قطر و با حضور نمایندگان ویژه کشورهای جهان برای افغانستان، برگزار شود.
امینه محمد معاون دبیرکل سازمان ملل در دانشکده روابط بینالملل دانشگاه پرینستون در آمریکا پیرامون تجربه هایش از ملاقات با مقامهای طالبان گفت «به رسمیت شناختن طالبان» به مسئولیتپذیری حکومت فعلی افغانستان کمک میکند.
امینه محمد با ابراز امیدواری افزود: «امیدواریم که در این جلسه براساس اصول و شروط، گامهای اولیه برای برگشت در مسیر به رسمیت شناختن طالبان، شناسایی شوند.»
وی افزود طالبان آشکارا بهدنبال به رسمیت شناختهشدن هستند و این ابزار اعمال نفوذ ما برحکومت فعلی افغانستان است.
به گفته این مقام ارشد سازمان ملل، دبیرکل این سازمان برای نخستین بار با نمایندگان کشورهای منطقه و جهان برای افغانستان ملاقات خواهد کرد.
معاون دبیرکل سازمان ملل در پرینستون تأکید کرد عدم تعامل با طالبان باعث خواهد شد که حکومت فعلی افغانستان «تصمیمهای بدتری» بگیرد.
وی هممچنین خاطرنشان کرد طالبان به رغم فشارها و تحریمها به کمک کشورهای همسایه «قویتر» شده است. زیرا به گفته او، این کشورها مایل نیستند که افغانستان در اثر ضعف طالبان دوباره به دامن هرج و مرج بیفتد.
معاون دبیرکل سازمان ملل در حالی این بحث را مطرح کرد که سازمان ملل روز گذشته هشدار داد اگر طالبان به کارمندان زن اجازه کار در این سازمان را ندهد، افغانستان را «ترک» خواهد کرد.
آخیم اشتاینر مدیر برنامه توسعه سازمان ملل نیز اعلام کرد اگر طالبان نسبت به رفع ممنوعیت کار زنان کوتاه نیایند، این سازمان ماه آینده از افغانستان خارج خواهد شد.
وی در مصاحبه با اسوشیتیدپرس گفت مقامهای این سازمان در حال مذاکره با طالبان هستند، به این امید که این گروه در حکمی که زنان محلی را از کار برای سازمان ملل منع میکند، استثنا قائل شود.
به گفته وی، حقوق بشر از موضوعات قابل مذاکره نیست. وی همچنین تاکید کرد: "منصفانه است که بگوییم در جایی که ما در حال حاضر هستیم، کل سیستم سازمان ملل باید یک گام به عقب بردارد و توانایی خود را برای فعالیت در آنجا ارزیابی کند. "
در پایان نیز افزود اگر طالبان از تصمیم شان عقبنشینی نکنند، سازمان ملل در ماه مه(اردیبهشت/خرداد) این کشور را ترک خواهد کرد.
دفتر توسعه سازمان ملل نیز اعلام کرد احتمال کاهش ۳۰ درصدی کمکها وجود دارد و در صورت کاهش، اقتصاد افغانستان کوچک میشود، تورم افزایش و نقدینگی کاهش مییابد.
سازمان ملل در گزارش جدید خود گفت انتظار میرود درآمد سرانه افغانستان از ۳۶۹ دلار در سال ۲۰۲۲ به ۳۴۵ دلار در سال ۲۰۲۴ کاهش یابد.
https://irna.ir/xjMfmm
**نگرانی رژیم صهیونیستی از تغییر سیاست منطقهای عربستان
رسانه های صهیونیستی از نگرانی این رژیم نسبت به تغییر سیاست های منطقه ای عربستان خبر دادند.
شبکه صهیونیستی «کان» با اشاره به نگرانی رژیم صهیونیستی از تغییر سیاست های منطقه ای عربستان گفت که ریاض در پی تغییر سیاست خود در قبال جنبش حماس نیز هست.
این شبکه آورده است که اگر توافق عربستان با ایران و نزدیک شدن (ریاض) به دولت بشار اسد رئیس جمهور سوریه و همچنین توافق (ریاض) با (دولت نجات ملی یمن) در صنعا را به هم وصل کنیم، این امر برای رژیم صهیونیستی نگران کننده خواهد بود.
این رسانه صهیونیستی همچنین سفر روز گذشته (سه شنبه) فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان به دمشق را «تاریخی» توصیف کرد.
«فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی عصر روز گذشته وارد دمشق پایتخت سوریه شد و با بشار اسد رئیس جمهور این کشور دیدار و گفتوگو کرد.
وزارت خارجه عربستان در بیانیهای اعلام کرد که وزیر خارجه عربستان با سوریه درباره گامهای تحقق منافع ملی دو کشور و بازگشت سوریه به اتحادیه عرب گفتوگو کرده است.
وزارت خارجه عربستان همچنین اعلام کرد که بن فرحان در دیدار با اسد درباره تلاشها برای دستیابی به راهحل سیاسی برای حل بحران سوریه رایزنی کرد.
تقریبا یک هفته پیش نیز فیصل المقداد، وزیر خارجه سوریه به عربستان رفت و با مقامات این کشور دیدار کرد.
سوریه در هفته های اخیر شاهد افزایش تماس های کشورهای عربی برای عادی سازی روابط خود با دمشق بوده است.
رسانه های عربی به طور همزمان روز گذشته (سه شنبه) اعلام کردند که اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس و خالد مشعل از دیگر رهبران این جنبش به عربستان سفر کرده اند.
عربستان سعودی اخیرا نیز پس از چند دور مذاکره با دولت نجات ملی یمن در صنعا بر سر تبادل اسرا و امور انسانی دیگر توافق کرد.
گسترش رایزنی ها، تماس ها و تکاپوی کشورهای منطقه برای حل و فصل اختلافات و عادی سازی روابط خود و پایان دادن به جنگ بیهوده طولانی مدت علیه یمن پس از توافق اخیر جمهوری اسلامی ایران و عربستان صورت می گیرد.
یش تر ایران و عربستان برای از سرگیری روابط دیپلماتیک در پکن پایتخت چین توافق امضا کردند و بعد از آن وزرای خارجه دو کشور در پکن دیدار و رایزنی کردند.
https://irna.ir/xjMfmd
**ادعای انگلیس درباره طرح هکرهای روس برای حمله به زیرساختهای غرب
آژانس دفاع امنیت سایبری انگلیس (NCSC) مدعی شد که هکرهای روس در حال برنامهریزی برای حمله به زیرساختهای حیاتی غرب هستند.
آژانس دفاع سایبری دولت انگلیس امروز چهارشنبه نسبت به تهدیدهای نوظهور هکرهای روس علیه زیرساختهای حیاتی غرب هشدار داد.
براساس اعلام این نهاد دولتی انگلیس، هکرهای روس تاکنون کارزارهای آنلاین و عمدتا بی ضرری را انجام داده اند. اما مرکز امنیت سایبری ملی بریتانیا (NCSC)، امروز در هشداری تاکید کرد برخی از این هکرها به طور فعال در حال طراحی راههایی برای وارد کردن آسیب بیشتر هستند. این نهاد در ادامه خاطرنشان کرد که تاثیرات مخرب بر زیرساخت های حیاتی غرب برخی از تلاش هکرهای روس است.
این نهاد ضمن هشدار نسبت به حملات احتمالی سایبری علیه زیرساخت های حیاتی غرب خاطرنشان کرد که اگرچه این گروهها انگیزههای ایدئولوژیک دارند و خود را با منافع دولتی مسکو همسو میدانند، اما در کنترل رسمی دولت روسیه قرار ندارند و به همین دلیل حملات آنها غیرقابل پیش بینی است.
هشدار این نهاد امنیتی انگلیس در حالی مطرح شده که در پی افشای اسناد بسیاری محرمانه پنتاگون در روزهای اخیر، یک سند با علامت فوق سری نیز افشا شد که در آن هشدار میداد یک گروه هکر طرفدار روسیه به نام زاریا به شبکههای زیرساخت گازی کانادا نفوذ کرده است.
بر اساس این سند فوق محرمانه که رونوشتی از آن بدست رویترز هم رسیده است، گروه هکری زاریا رونوشت هایی را به روسیه ارائه کرده تا ثابت کند که آنها قادر به "افزایش فشار سوپاپ، غیرفعال کردن زنگ خطرها و خاموش شدن اضطراری یک ایستگاه توزیع گاز" هستند.
رویترز همزمان از طرح اتحادیه اروپا برای مقابله با تهدیدات سایبری فزاینده خبر داد.
کمیسیون اروپا روز گذشته یک طرح یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون یورویی برای مقابله با تهدیدات فزاینده امنیت سایبری اعلام کرده که به نظر می رسد از نگرانیهای فزاینده نسبت به وقوع حملات هکری بیشتر حکایت دارد.
مدیر اجرایی اتحادیه اروپا در بیانیهای در خصوص طرح مقابله با حملات سایبری گفت: «قانون همبستگی سایبری اتحادیه اروپا با ایجاد یک سپر امنیت سایبری و یک مکانیسم جامع اضطراری، همبستگی را در سطح کشورهای عضو برای شناسایی، آمادهسازی و واکنش بهتر به حوادث مهم و بزرگ سایبری تقویت میکند».
گفته می شود مکانیسم اضطراری سایبری نهادها را در بخشهای بسیار حیاتی مانند بهداشت، حملونقل و انرژی آزمایش میکند. اما این طرح پیش از تبدیل شدن به قانون باید به توافق کشورهای عضو اتحادیه اروپا و پارلمان اروپا برسد.
https://irna.ir/xjMfnk
**ابتکار گام به گام اردن؛ تلاشی برای آشتی بیروت و دمشق
موسسه «نشنال اینترست» در تحلیلی عنوان داشت که بیروت به بازگشت سوریه به عرصه دیپلماتیک منطقه اهمیت زیادی می دهد زیرا تمایل دارد مسائل مختلف همچون وضعیت آوارگان، بی ثباتی دو کشور و برنامه های اقتصادی مشترک دوکشور به سرانجام برسد.
موسسه مطالعاتی «نشنال اینترست» در گزارشی با بیان اینکه بازگشت دمشق به عرصه دیپلماتیک منطقه برای بیروت اهمیت زیادی دارد، به بررسی این موضوع پرداخت که آیا لبنان روابط خود را با سوریه عادی می کند؟
«الکساندر لانگلویس» کارشناس این موسسه سال ۲۰۲۳ را برای منطقه خاورمیانه سالی با چرخش های شگفت انگیز وقایع توصیف کرده و دیپلماسی را به عنوان حوزه پیشتاز در خاورمیانه خوانده است.
در همین راستا، «ایمن صفدی» وزیر امور خارجه و معاون نخست وزیر اردن، روز ۲۸ مارس با «عبدالله بو حبیب» وزیر امور خارجه لبنان دیدار و درباره روابط دوجانبه و مسائل منطقه ای به ویژه موضوع سوریه گفت و گو کردند.
این دیدار با توجه به دگرگونی های سریع در دیپلماسی منطقه در قبال «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه، بسیار مهم بوده است.
در حالی که اردن برای اجرای طرح «گام به گام» خود در مورد سوریه تلاش می کند، بیروت نسبت به نقش دمشق در منطقه تاحدودی سکوت اختیار کرده است. با این حال، لبنان منافع جدی را در موضوع سوریه دارد به نحوی که در سال ۲۰۲۳ با توجه افزایش تعامل دیپلماتیک در سراسر منطقه، خط مشی این کشور را در قبال اسد هدایت خواهد کرد.
آوارگان سوری؛ چالش مشترک اردن و لبنان
این گزارش مساله مهاجران را یکی از موضوعات مهم بین دو طرف دانست و افزود: در دیدار وزرای امور خارجه لبنان و اردن مسائلی که هر دو کشور را در ارتباط با سوریه تحت تاثیر قرار می دهد مورد بررسی قرار گرفت. هر دو مقام در مورد پرونده پناهندگان بحث طولانی داشتند، موضوع با توجه به جمعیت قابل توجه پناهندگان سوری در کشورهای همسایه بحثی جدی است. لبنان به طور رسمی میزبان حدود ۸۲۲ هزار پناهنده است که با در نظر گرفتن سوری های ثبتنشده برخی تعداد را تا ۱.۵ میلیون نفر هم برآورد می کنند. همزمان اردن نیز میزبان حدود ۱.۳ میلیون آواره سوری است.
در حالی که موضوع پناهندگان بر گفت وگوها بر سر سوریه غالب بود، ابتکار گام به گام اردن محور اصلی جلسه در مورد دمشق را تشکیل می داد. دولت اردن در سکوت از این رویکرد حمایت می کند؛ تلاشی که بر رفع انسداد دیپلماتیک با دولت سوریه در ازای مصالحه و کسب امتیاز در مواردی همچون اصلاحات سیاسی به عنوان طرحی برای حمایت از بازگشت پناهجویان به جوامع خود، مبارزه با قاچاق متمرکز است.
طبق این تحلیل، طرح فوق تاکنون شکست خورده است، زیرا تلاش اردن برای عادی سازی مجدد روابط با اسد نتوانست قاچاق را در امتداد مرز اردن و سوریه کاهش بدهد یا شبه نظامیان مسلح را از منطقه مرزی بیرون براند. در عوض، تلاش های مستمری که از سوی امارات متحده عربی هدایت می شود همچنان بیشترین تمرکز و پیشرفت را بدون وقوع اصلاحات قابل توجه یا عملیاتی شدن وعده های سیاسی شفاف طرف سوری کسب می کند.
با این حال، بیروت حمایت خود را از طرح اردن اعلام کرد. در واقع، دولت لبنان آشکارا از بسیاری از مسائل مورد توجه در طرح اردن به ویژه بازگشت پناهندگان حمایت کرده است. بو حبیب این موضوع را به صراحت بیان و خاطرنشان کرد: فاجعه انسانی فقط تراژدی آوارگی غیرنظامیان از سرزمین و وطنشان نیست بلکه این یک چالش قابل توجه برای لبنان در سطوح اقتصادی، اجتماعی و به ویژه سیاسی و امنیتی به همراه دارد.
بیانیه وزیر امور خارجه لبنان به طور حتم دیدگاه بیروت را در مورد پرونده سوریه نشان می دهد. دولت لبنان در سال های اخیر به شدت بر پناهندگان سوری تمرکز کرده است تا تقصیر فروپاشی اقتصادی سخت و شدید خود را از نخبگان سنتی این کشور به سمت دشمن خارجی یعنی سوری ها منتقل کند. این مغالطه ای همیشگی است که هدف آن قربانی کردن گروهی می باشد که در واقعیت پشتیبانی و بودجه خود را از سازمان های مرتبط با سازمان ملل و نه دولت لبنان دریافت می کنند. صرف نظر از این، موضوع فوق (آوارگان) به وضعیت بسیاری از مردم مربوط می شود و به یک اولویت مشترک درکنار اردن و ترکیه تبدیل شده است.
اهمیت ثبات در سوریه برای لبنان
یکی دیگر از موضوعات مهم برای بیروت ثبات در سوریه است که در کنار دیگر مسائل مرتبط با پرونده این کشور اهمیت قابل توجهی دارد. خواست عمومی برای ثبات در همسایه شرقی، به ویژه با توجه به ارتباط عمیق دو کشور مهم است. در واقع، بیثباتی در یکی از این دو کشور در اغلب اوقات موجب اتفاقی مشابه در همسایه دیگر هم می شود که بهترین نمونه آن بحران ارزی لبنان است که در سالهای اخیر مسائل پولی مشابهی را در سوریه به وجود آورده است.
همچنین موضوع ثبات در سوریه با یکی از منافع اصلی لبنان یعنی نهایی کردن و اجرای قرارداد انرژی که در اواخر سال ۲۰۲۱ بین لبنان، سوریه، اردن و مصر مذاکره شد، مرتبط است. مهمتر اینکه مقام های ایالات متحده در میانجیگری برای امضای این توافق مشارکت داشتند. این توافق چارچوبی را برای وام ۳۰۰ میلیون دلاری بانک جهانی جهت تامین مالی تعمیرات خط لوله گاز عربی در سوریه ایجاد می کند که تاحدودی جریان گاز از مصر و اردن به سوریه و شمال لبنان را تسهیل می نماید.
در شرایط کنونی این توافق به دلیل تاخیر در اصلاحات در بخش برق لبنان در کنار لزوم بازنگری احتمالی در تحریم های ایالات متحده متوقف شده است. مصر و بانک جهانی نیز تاکنون از شروع اجرای این توافق بدون تضمین واشنگتن مبنی بر عدم نقض رژیم تحریم علیه سوریه و انجام اصلاحات از سوی بیروت در مقررات بسیار ناکارآمد برق خودداری کرده اند. این نگرانی به طور خاص به جزئیات توافق باز می گردد که درصد کمی از گاز را هم برای دولت سوریه بابت پرداخت سهم دمشق از خط لوله در نظر می گیرد. در حال حاضر، تحریم های ایالات متحده اجازه واردات یا سرمایه گذاری بخش انرژی در سوریه را نمی دهد.
در پایان این گزارش تحلیلی تصریح شده است با توجه به این منافع و ارتباط عمیق موضوع ها با ثبات فراگیر لبنان است که بیروت به بازگشت سوریه به عرصه دیپلماتیک منطقه اهمیت زیادی می دهد. رهبران لبنان شاید طرح گام به گام امان را مکانیزمی جدی برای چنین چشماندازهایی ببینند، اما باید منتظر بود و دید این مکانیزم به تغییرات گسترده تر و بین المللی در قبال سوریه منتهی می شود یا خیر.
https://irna.ir/xjMfbj
**دولت برزیل: ناتو از دادن امید کاذب به اوکراین دست بردارد
در ادامه واکنشهای دولت برزیل به جنگ اوکراین، مشاور ارشد ریاست جمهوری، ناتو را به دلیل تسلیح اوکراین و دادن «امید کاذب» به کییف مبنی بر شکست روسیه مورد انتقاد قرار داد و رئیسجمهوری این کشور، با تاکید دوباره بر ضرورت برگزاری مذاکرات صلح، نقض تمامیت ارضی را محکوم کرد.
لولا داسیلوا رئیسجمهوری برزیل پس از اظهارات اخیر خود در مورد نقش آمریکا در جنگ اوکراین و انتقادهای کاخ سفید، در دیدار با کلاوس یوهانیس همتای رومانیایی خود تاکید کرد دولت برزیل نقض تمامیت ارضی اوکراین توسط روسیه را محکوم و در عین حال از مذاکره برای پایان دادن به این درگیری دفاع میکند.
لولا داسیلوا تصریح کرد: ایجاد گروهی از کشورهایی که به روسیه و اوکراین کمک کنند تا بر سر میز مذاکره صلح بنشینند، نیاز فوری است. ما از راه حل سیاسی مذاکره دفاع میکنیم.
جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا روز دوشنبه در واکنش به اظهارنظرهای لولا داسیلوا مبنی بر اینکه اعضای ناتو باعث طولانی شدن این جنگ هستند، به خبرنگاران گفت: برزیل بدون توجه به واقعیتها، اظهارات روسیه و چین را طوطیوار تکرار میکند.
وی پیام لولا در مورد جنگ را عمیقا مشکلساز توصیف کرد.
سِلسو آموریم مشاور داسیلوا در امور بینالملل اما اظهارات سخنگوی کاخ سفید را پوچ توصیف کرد.
این دیپلمات برزیلی در گفتوگو با شبکه تلویزیونی گلوبونیوز تاکید کرد برزیل در طول تاریخ، موضعی یادآور جنبش عدم تعهد را در قبال قدرتها حفظ کرده است و این نباید با بیتفاوتی اشتباه گرفته شود.
او همچنین بر انتقاد خود از متحدان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای تسلیح اوکراین و دادن امید کاذب به کییف مبنی بر شکست روسیه در میدان نبرد تاکید کرد.
این مشاور ارشد ریاست جمهوری برزیل در مصاحبه با روزنامه فولها د سائوپائولو نیز گفت که درگیری در اوکراین از طریق ارسال سلاح به کیف و تحریمهای ضد روسیه قابل حل نیست.
وی گفت: تقویت قدرت نظامی یک کشور یا اعمال تحریمها بر کشور دیگر کمکی به دستیابی به صلح نمیکند. این اقدامات برای گفتوگو مفید نیست و شرایطی در جهت تسهیل مذاکرات ایجاد نمی کند. بنابراین، به صورت عمدی یا غیر عمد فقط درگیری را طولانی میکند.
این دیپلمات برزیلی بر احترام کشورش به منشور ملل متحد و قوانین بینالمللی تاکید کرد.
برزیل روز دوشنبه میزبان سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در آغاز تور آمریکای لاتین هیات روسی بود.
لولا داسیلوا هفته گذشته نیز در سفر به چین و امارات متحده عربی تصریح کرد آمریکا باید تشویق جنگ را متوقف و صحبت در مورد صلح را آغاز کند.
به عقیده رئیسجمهوری برزیل، ولادیمیر پوتین و ولودیمیر زلنسکی روسای جمهوری روسیه و اوکراین، تا زمانی که اروپا و ایالات متحده با ارسال سلاح در ادامه این جنگ نقش دارند، ابتکار عمل دستیابی به صلح را گردن نمینهند.
داسیلوا خاطر نشان کرد: من پیشتر ایجاد نوعی جی۲۰ (G۲۰) برای صلح را پیشنهاد دادم. به دنبال بحران (مالی) ۲۰۰۸، به سرعت در تلاش برای نجات اقتصاد، جی۲۰ را ایجاد کردیم؛ اکنون نیز ایجاد جی۲۰ دیگری برای پایان دادن به جنگ و برقراری صلح مهم است.
https://irna.ir/xjMfky
**فاکس نیوز به اتهام «ترویج دروغ تقلب در انتخابات آمریکا» ۷۸۷میلیون دلار خسارت داد
اولین جلسه دادگاه شکایت غول تکنولوژی دومینیون از شبکه خبری فاکس نیوز به اتهام افترا زدن، با توافق دو طرف لغو شدوفاکس نیوز موافقت کرد که ۷۸۷میلیون ۵۰۰ هزار دلار یعنی معادل نیمی از خسارت مورد درخواست شرکت دومینیون را بپردازد تا به اتهام ترویج دروغ تقلب در انتخابات محاکمه نشود.
به گزارش رسانه ها، شرکت دومینیون که یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده دستگاههای شمارش رای در آمریکاست قراربود دیروز شبکه خبری فاکس نیوز را به دلیل ادعاهای دروغش درباره تقلب انتخاباتی و نقش این شرکت در آن به دادگاه ببرد.
این شرکت خواستار پرداخت ۱.۶ میلیارد دلار غرامت از سوی شبکه خبری فاکس نیوز شده بود.
محافظهکاران و دوستان انتخاباتی دونالد ترامپ در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ ادعا کردند که شرکت دومینیون با هدف جلوگیری از انتخاب مجدد دونالد ترامپ به ریاست جمهوری دستگاههای شمارش رای خود را دستکاری کرده است. ادعایی که دونالد ترامپ رییس جمهوری سابق آمریکا نیز بدون ارایه هیچ مدرکی به آن دامن زد.
شرکت دومینیون پیشتر در دادگاه و با حکم قاضی ثابت کرده بود که ادعاهای مطرح شده در شبکه خبری فاکس درباره دستکاری در آراء و وابستگی این شرکت به هوگو چاوز، رئیس جمهوری سابق ونزوئلا بیاساس است.
شرکت دومینیون میگوید توافق با فاکس برای بسته شدن پرونده شکایت به جز پرداخت غرامت مورد توافق شامل اذعان فاکس به دروغگویی و آسیب زدن به شرکت دومینیون نیز میشود.
جاستین نلسون، وکیل دومینیون در کنفرانسی خبری گفت: «حقیقت مهم است. دروغ گفتن تبعاتی دارد. بیش از دو سال پیش موجی از دروغ دومینیون و مقامهای برگزاری انتخابات در سراسر آمریکا را گرفتار جهانی از تئوریهای توطئه کرد که به شرکت دومینیون و به آمریکا صدمات زیادی وارد کرد.»
اولین جلسه محاکمه قرار بود روز دوشنبه برگزار شود اما در آخرین ساعات یکشنبه شب قاضی دادگاه بدون توضیحی برگزاری اولین جلسه را به روز سهشنبه موکول کرد. همان زمان رسانههای آمریکا از احتمال گفتگو برای مصالحه میان دو طرف گزارش دادند.
برای روزها و هفتهها بعد از این انتخابات - نوامبر ۲۰۲۰ -رئیس جمهوری سابق امریکا و یارانش حاضر به پذیرفتن شکست نبودند. از جمله در شبکه خبری فاکس برخی از «یاران ترامپ» در تلاش برای اثبات پیروزیش در انتخاابات ادعاهایی را علیه شرکت دومینیون مطرح کردند و در هم صدایی با دونالد ترامپ شرکت دومینیون را «طرح هوگو چاوز رییس جمهوری سابق ونزوئلا برای اخلال در دموکراسی آمریکا» خواندند.
دومینیون میگوید فاکس نیوز درجریان انتخابات سال ۲۰۲۰مهمانانی را جلوی دوربین اورده است که با طرح ادعاهایی این چنینی، بی محابا واقعیت را زیرپا گذاشتهاند. این شرکت می گوید متن پیامها و ایمیلهای داخلی تهیه کنندگان و ستارههای فاکس نیوز تا مدیران اجرایی ارشدش نشان میدهد که همه میدانستند ادعاهای مربوط به پیروزی ترامپ دروغ است ولی علیرغم این باور به دعوت از میهمانان جنجالی و اظهارات مشابه ادامه دادند چرا که نگران کاهش تعداد تماشاچیان خود بودند.
به نظر می رسد این مواضع مکتوب و غیرقابل انکار و از جمله اطلاع شخص روپرت مرداک، مالک اصلی شرکت فاکس از غیرواقعی بودن ادعاها کار این شرکت را برای دفاع از خود در برابر اتهامات دومینیون سخت کرده بود.
فاکس نیوز پیش از این با این استدلال پیش رفته بود که وقتی ادعای تقلب انتخاباتی و نقش شرکت دومینیون در آن از سوی رییس جمهوری (دونالد ترامپ) مطرح شود، موضوع دارای ارزش خبری می شود و رسانه با حقوق تضمین شدهاش میتواند این ادعاها را منتشر کند.
فاکس از طرف دیگر خسارت ادعا شده از سوی دومینیون را زیر سئوال برده بود و گفته بود این رقم منطقی نیست.
با ختم این پرونده روپرت مرداک مدیر فاکس از دردسر شهادت در دادگاه راحت شد.
باوجود هزینه هنگفتی که حالا با این مصالحه فاکس نیوز باید به دومینیون پرداخت کند، برخی از حقوقدانان معتقدند این مصالحه در مجموع عاقبتی خوش برای این شبکه خبری بوده است.
روی گاترمن، استاد دانشگاه سیراکیوز و محقق متمرکز بر متمم اول قانون اساسی آمریکا (آزادی بیان) گفته است که فاکس می توانست بیشتر از پیش به دلیل پوشش انتخاباتی و بعد از انتخاباتش و آنچه در این شبکه گذشته زیر ذرهبین برود.»
به گفته این استاد دانشگاه شش هفته محاکمه، تمام کسانی را که در این ماجرا دست داشتند به دردسری بزرگ میانداخت واحتمالا مایه شرمساری فاکس میشد. ولی حکم علیه فاکس در پایان دادگاه هم میتوانست هزینه بسیار بیشتری علیه این شبکه آوار کند وهم تبعات گستردهای در خصوص حد و مرز سوءنیت در برنامههای خبری و آزادی رسانهها داشته باشد.»
فاکس کماکان به یک پرونده مشابه دیگر از سوی یک شرکت تکنولوژی شمارش آراء به نام اسمارتماتیک روبروست که خواستار ۲.۷ میلیارد دلار غرامت شده است.
دومینیون در عین حال تلویحا گفته است که ممکن است از کسان دیگری نیز شکایت کند.
https://irna.ir/xjMfp6
**فرنجیه: لبنان باید به روند رفع اختلافات در منطقه بپیوندد/ آماده گفتگو با همه طرفها هستم
سلیمان فرنجیه رئیس جریان المرده لبنان و یکی از چهره های مطرح برای نامزدی پست ریاست جمهوری این کشور، گفت که رفع اختلافات منطقه ای، به نوعی بر صحنه سیاسی لبنان نیز اثر خواهد گذاشت و لبنان نیز باید به این روند ملحق شود.
خبرگزاری العهد لبنان نوشت: سلیمان فرنجیه رئیس جنبش المرده پس از دیدار با «بشاره الراعی» سراسقف مسیحیان مارونی لبنان در منطقه بکرکی اعلام کرد که با هیچ یک از کشورهای عربی دشمنی ندارد و امیدوار است که در منطقه اجماع حاصل شود و تاثیر مثبت بر لبنان نیز داشته باشد.
وی گفت: بر خلاف مطالب تحریف شده ای که برخی رسانه ها منتشر می کنند، روند رفع اختلافات در منطقه آغاز شده است و طرف های نزاع در حال آشتی هستند و بازی تغییر کرده است. این موضوع قطعا بر روی لبنان نیز تاثیر خواهد داشت و وی از سیاستمداران می خواهد ببینند اوضاع به چه سمتی در حال حرکت است.
فرنجیه اضافه کرد: ما هرگز هیچ نگاه خصمانه ای به هیچ کشور عربی به ویژه عربستان نداشته ایم. ما در جهان عرب بدنیا آمده ایم و برای اعراب و عربستان جز نیکی چیزی نمی خواهیم و امیدواریم که اعراب نیز با هم مصالحه کنند و این امر بر روی منطقه و لبنان تاثیر بگذارد.
وی گفت: قابل قبول نیست که کسی به یک کشور عربی تعرضی کند، روشن است که ما دنبال اصلاحات هستیم و از توافق با صندوق بین المللی پول و هر حکومتی که دارای برنامه اصلاحی باشد، حمایت خواهیم کرد.
فرنجیه در پاسخ به سوالات خبرنگاران گفت: اینکه گفته شده که عربستان (نامزدی من در ریاست جمهوری) را وتو کرده را از رسانه های لبنان شنیده ام و هرگز از خود عربستان و دوستان و متحدانش چیزی در این خصوص نشنیده ام. من آماده گفتگو با همه هستم و ما باید به روند رفع اختلافات در منطقه بپیوندیم.
وی وعده داد که (در صورت انتخاب بعنوان رییس جمهوری لبنان) فراخوان یک گفت و گوی ملی برای بحث درباره راهبرد دفاعی این کشور به نحوی که منافع ملی لبنان را رعایت و در عین حال نگرانی همه را برطرف کند، را اعلام خواهد کرد.
فرنجیه تاکید کرد که هدف او کسب قدرت نیست بلکه رسیدن به ریاست جمهوری است تا بتواند کاری برای کشورش انجام دهد.
وی افزود: ما باید جزو روند رفع اختلافات در منطقه باشیم؛ برخلاف آنچه که در سالهای 1989-1990 اتفاق افتاد و برخی گروهها در روند قرار نگرفتند و مسیحیان لبنان هزینه اش را پرداختند.
این نامزد مطرح تصدی پست ریاست جمهوری لبنان اعلام کرد که از روابطش با بشار اسد رئیس جمهور سوریه و حزب الله لبنان در جهت منافع این کشور بهره خواهد گرفت.
فرنجیه همچنین گفت که موضوع آوارگان سوری مستقر در لبنان در مسیر درست قرار گرفته است و برخورد مناسب با آن، منجر به بازگشت آنها به سوریه خواهد شد.
سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان چندی پیش در سخنرانی خود به مناسبت روز جانباز و اعیاد شعبانیه حمایت حزب الله از سلیمان فرنجیه را اعلام کرد.
این موضع حزب الله چند روز پس از اعلام حمایت جنبش امل از فرنجیه صورت گرفت.
سید حسن نصرالله همچنین خواستار مشارکت همه احزاب لبنانی برای دستیابی به توافق بر سر پرونده ریاست جمهوری شد و تصریح کرد: اگر به رویکرد فعلی در انتخاب رئیس جمهور ادامه دهیم، خلاء ریاست جمهوری ممکن است سال ها ادامه یابد.
"سلیمان تونی فرنجیه" نوه سلیمان فرنجیه است که بین سالهای ۱۹۷۰ تا ۱۹۷۶ رئیس جمهور لبنان بود، پدر وی نیز تونی فرنجیه یکی از وزرای دولت لبنان در بین سالهای ۱۹۷۳ تا ۱۹۷۵ بود.
خانواده سلیمان فرنجیه در سال ۱۹۷۸ به دست سمیر جعجع و شورشیان فالانژ به رگبار بسته شدند و او به دلیل مسافرت از این جنایت جان سالم به در برد.
وی در بین سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۵ به ترتیب وزارتخانه های مسکن(۲ دوره)، امور شهر و روستا، بهداشت(۳ دوره) وکشور در دولت های مختلف را عهده دار بود.
فرنجیه همچنین یکی از شخصیت های نزدیک به خط مقاومت در داخل لبنان به شمار می آید که از نظر سیاسی همواره بر ضرورت وجود مقاومت در مقابل اشغالگری رژیم صهیونیستی و تروریسم تکفیری در سوریه تاکید داشته است.
علنی شدن حضور سلیمان فرنجیه در عرصه انتخابات ریاست جمهوری فضای راکد و بی رمق عرصه سیاسی لبنان را وارد دور جدیدی از رقابت های سیاسی کرده است.
https://irna.ir/xjMfp5
**مقام پارلمانی پاکستان: تعلل اسلام آباد در اجرای خط لوله گاز ایران قابل قبول نیست
رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس ملی پاکستان با اعلام حمایت پارلمان از توسعه مراودات اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران بدون در نظر گرفتن فشارهای خارجی، از تعلل دولت اسلامآباد در تکمیل پروژه انتقال گاز ایران انتقاد و تصریح کرد که این تعلل و بهانه قرار دادن تحریم ها، هرگز قابل قبول نیست.
«محسن جاوید داور» که از فعالان سیاسی و حقوق بشر در ایالت خیبرپختونخوا پاکستان است و از چهره های سیاسی منتقد آمریکا محسوب می شود ، در گفت و گو با ایرنا از رویکرد دولت اسلامآباد در قبال طرح خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان انتقاد کرد و افزود: اینکه طرف پاکستانی تحریم را بهانه کرده و در تکمیل این خط لوله مرتکب تعلل شده است، هرگز پذیرفتنی نیست.
وی پیروی از سیاست خارجی مستقل را راه حل اصلی برای پاکستان جهت برون رفت از بحرانهای سیاسی و اقتصادی دانست و تاکید کرد: ما باید مانند برخی دیگر از کشورها به دنبال معافیت از تحریمهای ایران باشیم با این حال متاسفانه پاکستان در این زمینه ناکام مانده است.
محسن داور با تمجید از توانمندی جمهوری اسلامی ایران در توسعه تجارت خارجی خود علیرغم مشکلات تحریم و کارشکنی قدرتهای غربی، گفت: ایران در حوزه تجارت مرزی و تاسیس بازارچههای مرزی بسیار خوب عمل کرده است و این باید الگویی برای پاکستان باشد.
وی معتقد است که پاکستان تمامی مسائل را با دید راهبردی یا امنیتی نگاه میکند درحالی که ما باید قدرت و ظرفیتهای همسایه خود را بشناسیم و مانند پروژه گاز اگر بخواهیم تعلل داشته باشیم این موضوع فقط به ضرر پاکستان خواهد بود.
توافق ایران و عربستان حاصل تصمیم جمعی برای آرامش در منطقه است
رئیس حزب جنبش ملی دموکراتیک (NDM) با استقبال از احیای روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی، گفت: غرب اهمیت چنین توافقهایی را نادیده میگیرد و دلیل آن نیز علاقه غربیها و سود آن از تنش و درگیری در منطقه است.
وی افزود: هرگونه مخاصمت و فرسایشی شدن جنگها در منطقه به نفع هیچ طرفی نیست و در بحث ایران و عربستان معتقدیم نیز این ضرر متوجه این دو کشور بزرگ اسلامی است لذا اکنون امیدواریم با توافق ایران و عربستان، گامهای بیشتری برای تصمیم جمعی با هدف مشارکت برای صلح و آرامش در منطقه برداشته شود.
غرب در جایگاه سخن گفتن از حقوق بشر نیست
رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس پاکستان، جهان غرب را به ریاکاری در بحث تعامل با کشورهای مستقل مانند ایران و بحث توافق هستهای متهم کرد و اظهار داشت: غربیها برای خود یک اولویتی را تدوین کردهاند به نحوی که اگر تنها برای آنان و متحدانشان احیای توافق هستهای ایران و یا مسائل حقوق بشر سودی نداشته باشد، کاری نیز برای پیشبرد آن نخواهند کرد.
وی گفت: متاسفانه جهان همواره از حقوق بشر به عنوان یک ابزار سیاسی استفاده کرده است درحالی که آنان در قضیه افغانستان و خشونتها در دیگر کشورهای خاورمیانه سکوت کردند لذا ما معتقدیم که غرب در جایگاهی قرار ندارد که بخواهد از دفاع از حقوق بشر سخن بگوید.
محسن جاوید داور، استاندارد دوگانه غرب در قبال ایران را مورد سرزنش قرار داد و افزود: هر کشوری حق دفاع از منافع و مردم خود را دارد. جمهوری اسلامی ایران با وجود مشکلات تحریم توانسته وضعیت پایداری را برای خود ایجاد کند.
وی افزود: ما امروز شاهد دستاودهای بزرگ ایران در حوزه صادرات به رغم مشکلات خارجی هستیم و اینکه عزم و مقاومت این کشور برای دیگر ملتها یک الگو میباشد.
مجلس پاکستان حامی قوی توسعه روابط با ایران است
محسن داور بر لزوم تبادل هیاتهای پارلمانی میان ایران و پاکستان تاکید کرد و افزود: ما باید از ظرفیتهای مجالس برای کمک به دولتها استفاده نماییم تا بتوانیم به گسترش تعاملات دو جانبه در حوزههای تجاری، اقتصادی و سرمایه گذاری کمک کنیم.
وی گفت: ایران همسایه مهم پاکستان است و ما اکنون در شرایط اقتصاد بحرانی قرار داریم جایی که سازمانهای بین المللی مالی برای اعطای وام به پاکستان شرایط دشواری را برای این کشور مقرر میکنند.
این سیاستمدار پاکستانی اظهار داشت: تعاملات تهران-اسلامآباد برای تقویت صلح و ثبات منطقهای اجتناب ناپذیر است و در کنار آن توسعه مراودات اقتصادی با ایران باید همواره در اولویت کار دولت پاکستان قرار داشته باشد.
https://irna.ir/xjMfhp
**کره جنوبی از احتمال کمک تسلیحاتی به اوکراین خبر داد
رئیس جمهوری کره جنوبی گفت کشورش ممکن است بتواند کمک های بشردوستانه بیشتر و پشتیبانی مالی درصورت حمله گسترده به شهروندان این کشور را تامین کند و در صورت لزوم ممکن است حمایت های تسلیحاتی نیز از این کشور را در دستور کارش قرار دهد.
یون سوک یول رئیس جمهوری کره جنوبی در مصاحبه ای با رویترز در آستانه سفر رسمی پیش رو به آمریکا از نشانه های تغییر سیاست سئول در قبال کمک به اوکراین سخن گفت؛ سخنانی که می تواند نشانه احتمال اقدام سئول در همراهی با کشورهای همپیمان آمریکا در تامین سلاح های مرگبار برای اوکراین باشد.
وی در ادامه سخنانش افزود: «اگر شرایطی پیش بیاید که جامعه جهانی نتواند از آن چشم پوشی کند برای مثال حمله گسترده به شهروندان اوکراین، قتل عام و یا تخطی جدی از قوانین جنگ، ممکن است برای ما دشوار باشد که تنها بر روی حمایت های بشردوستانه و مالی پافشاری کنیم.»
رئیس جمهوری کره جنوبی خاطرنشان کرد دولت این کشور به دنبال راه هایی برای کمک به دفاع و بازسازی اوکراین است و مناسبت ترین اقدامات را پس از درنظر گرفتن روابطش با طرفین درگیر در جنگ و پیشرفت هایی در میدان جنگ انجام خواهد داد.
یول در ادامه سخنانش گفت: «من باور دارم محدودیت هایی برای افزایش پشتیبانی و دفاع و بازسازی کشوری که به شکل غیرقانونی هم از نظر قانون های بین الملل و هم داخلی به آن حمله شده وجود ندارد. »
رئیس جمهوری کره جنوبی قرار است هفته آینده به واشنگتن برای دیداری رسمی و برگزاری هفتادمین سالگرد اتحاد دوجانبه دو کشور سفر کند. قرار است در نشست با جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا نتایج ملموس پیرامون تلاش ها برای پیشرفت پاسخگویی در برابر افزایش ظرفیت های موشکی و هسته ای کره شمالی نیز دنبال شود.
https://irna.ir/xjMfq7
**ماسک: تورم نوشدارو ندارد
کلان سرمایهدار مالک توییتر گفت که تورم آمریکا نوشدارو ندارد و تنها علاج آن افزایش بهرهوری و تولید است.
تارنمای شبکه تلویزیونی فاکس نیوز امروز بخشی دیگر از مصاحبه با ایلان ماسک میلیاردر و کارآفرین مشهور را منتشر کرد.
ماسک هشدار داد مادامی که بهره وری افزایش نیابد، فشارهای تورمی ای که ظرف سال گذشته میلادی بر اقتصاد آمریکا وارد آمده، ادامه خواهد یافت.
به گفته بنیانگذار شرکت خودروساز تسلا، بحرانی که صنعت بانکداری آمریکا با آن روبرو است و دشواری هایی که دست به گریبان املاک تجاری و مسکونی شده از نشانه های تلاش های بانک مرکزی آمریکا برای کاهش تورم از طریق بالا بردن نرخ بهره است.
وی اشاره کرد که اگر پایه پولی افزایش یابد، «تورم خواهی نخواهی به وجود می آید».
ماسک گفت: نوشدارویی برای رهایی از تورم وجود ندارد مگر آنکه بهره وری، میزان تولید کالا و بازده خدمات افزایش یابد.
به نوشته فاکس نیوز، در پی همه گیری کووید و پول پاشی واشنگتن، هزینه های دولت فدرال افزایش یافت و گرانی کمرشکن در کنار رکوردشکنی کسری بودجه، تورم آمریکا در سال ۲۰۲۲ را به بالاترین سطح در ۴۰ سال منتهی به آن رساند. این وضعیت بحرانی موجب شد که بانک مرکزی نرخ بهره را برای کنترل تورم افزایش دهد.
با این حال، تورم هنوز بیش از حد متعارف است و تورم نقطه به نقطه در ماه مارس ۵ درصد بود که بیش از ۲ برابر پیش بینی ۲ درصدی بانک مرکزی آمریکاست.
ماسک با اشاره به مشوق ها و کمک های مالی دوران همه گیری گفت که این کمک ها به افزایش پایه پولی منجر شد. وی گفت: دولت فدرال هر چه بیشتر پول چاپ کند ناچار است که سقف بدهی را افزایش دهد و این ممکن است به بحران سقف بدهی در اواخر سال ۲۰۲۳ بیانجامد.
https://irna.ir/xjMfsb
**سازمان ملل خواستار آزادی «راشد الغنوشی» شد
سخنگوی سازمان ملل خواستار آزادی رهبر جنبش اسلامگرای «النهضه» تونس و تمام رهبران سیاسی زندانی این کشور شد.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل در یک نشست خبری نسبت به بازداشت راشد الغنوشی رهبر جنبش النهضه تونس ابراز نگرانی شدید کرد.
وی همچنین نسبت گزارشات مداوم درخصوص بازداشت رهبران سیاسی و رهبران جامعه مدنی و حمله به دفاتر جنبش النهضه ابراز نگرانی کرد.
دوجاریک در ادامه بر لزوم پایبندی قیس سعید رئیس جمهور تونس و دولت وی به قوانین تاکید کرد.
سخنگوی سازمان ملل در ادامه "بر لزوم آزادی تمام زندانیانی که به طور خودسرانه و تنها بخاطر بیان عقاید خود و انجام تجمع بازداشت شدند"، تاکید کرد.
جنبش النهضه تونس دوشنبه شب در بیانیهای اعلام کرد که «راشد الغنوشی» رئیس این جنبش توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
جنبش النهضه تونس در بیانیه خود خواستار آزادی فوری «راشد الغنوشی» شده است.
به نوشته رسانه ها، سندی از وزیر کشور تونس نیز به بیرون درز کرده است که براساس آن همه نشست های جنبش النهضه و جبهه نجات ملی این کشور ممنوع شده است.
جبهه نجات ملی تونس که جبهه متشکل از احزاب و جریان های مخالف قیس سعید رئیس جمهور تونس به شمار می رود در ۵ مارس ۲۰۲۲ تظاهراتی در پایتخت این کشور برگزار کرد و خواستار آزادی زندانیان سیاسی شد.
همچنین دستگاه امنیتی تونس همه دفاتر جنبش النهضه و جبهه نجات ملی را بسته است.
قیس سعید رئیس جمهور تونس از ۲۵ ژوئیه ۲۰۲۱ (سوم مرداد ۱۴۰۰) مجموعهای از اقدامهای فوقالعاده را اتخاذ و با اعلام لغو اختیارات پارلمان، رفع مصونیت نمایندگان، انحلال هیات نظارت بر قانون اساسی و سپس انحلال پارلمان این کشور بن بست سیاسی شدیدی در تونس ایجاد کرد که با موجی از مخالفتها و اعتراضهای احزاب و جریانهای سیاسی به ویژه جنبش النهضه این کشور روبرو شد.
رئیس جنبش النهضه تونس پیش تر بازداشت مخالفان دولت قیس سعید را محکوم کرده و گفته بود که این بازداشتها مشکلات شهروندان را حل نمیکند.
مخالفان سعید وی را به کودتا علیه دستاوردهای دموکراتیک قیام سال ۲۰۱۱ میلادی که به برکناری «زین العابدین بن علی» دیکتاتور (رئیس جمهور وقت) تونس منجر شد متهم میکنند اما سعید میگوید که اقداماتش قانونی و برای نجات تونس از بحران سیاسی طولانی مدت ضروری است.
https://irna.ir/xjMfqT
**السودانی: تهدید امنیت همسایگان عراق را اقدام تروریستی محسوب میکنیم
محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق بار دیگر تاکید کرد که کشورش طبق قانون اساسی نباید سکوی تعدی به کشورهای همسایه باشد و هرگونه اقدامی در این جهت را جزو اقدامات تروریستی محسوب خواهیم کرد.
السودانی در مصاحبه با رسانه های عراقی از جمله شبکه العراقیه درباره حملات مختلف ارتش ترکیه به داخل خاک عراق با بیان این که بمباران اراضی عراق «نقض حاکمیت» این کشور است در عین حال بار دیگر تاکید کرد که قانون اساسی عراق به روشنی استفاده از خاک این کشور برای تعدی به همسایگان را منع کرده و حکومت و دولت عراق تلاش می کنند تا چنین اتفاقی نیفتاد و عراق سکویی برای تهدید امنیت کشورهای همسایه از سوی هیچ گروهی نباشد.
وی سرگذشت کشورش از سال ۲۰۰۳ تاکنون اشاره کرد و گفت که نبرد با تروریسم باعث شد ما تمرکز و کنترل بر مرزهایمان از دست بدهیم و این امر سبب ظهور و حضور گروههای مسلحی شد که از این موقعیت سوء استفاده کرده و امنیت کشورهای همسایه به خصوص ترکیه را به خطر انداختند.
وی تاکید کرد: اکنون زمان آن رسیده که مرزهایمان را کنترل کنیم و مانع نفوذ این گونه گروهها به مرزها شویم. آنهایی (گروههای مسلح) که هم اکنون در خاک عراق هستند اگر به صفت پناهنده حضور دارند باید پناهنده بمانند و اجازه ندارند دست به ایجاد پادگان و فعالیت های مسلحانه بزنند.
وی در عین حال بر ضرورت گفتگو با ترکیه برای هماهنگی و تنظیم روابط دراین خصوص تاکید کرد و گفت که مصلحت ترکیه نیز اقتضا می کند که روابط خوبی با عراق داشته باشد و همین امر برای عراق هم صدق می کند.
نخست وزیر عراق تصریح کرد: با هر گروه مسلحی که کشورهای همسایه را با استفاده از اراضی عراق تهدید کند، طبق قانون و بر اساس اختیارات خود و توافقات بین المللی برخورد خواهیم کرد و هر پناهنده ای در عراق باید تابع قوانین عراق و شرایط بین المللی باشد.
وی با اشاره به اینکه گروه مسلح کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) از دهه ۸۰ در اردوگاه ها حضور دارد و هویت اعضای آن مشخص است، افزود: باید از مرزها حفاظت کنیم تا اردوگاه ها به پادگان و انجام اقدامات مسلحانه تبدیل نشود. به طور قطع (اینها) در زمره اقدامات تروریستی که امنیت همسایگان را می شود، منظور خواهد شد.
https://irna.ir/xjMfsQ
**ادعای واشنگتن درباره نفوذ چین در خاک ایالات متحده
دولت آمریکا پس از شناسایی و سرنگونی بالنهای تجسس چین بر فراز آسمان خود، اکنون با شناسایی مراکزی که مرتبط به پلیس چین در نیویورک است، بیش از پیش از گستره نفوذ پکن در خاک خود بیمناک است.
خبرگزاری رویترز در این باره گزارش داد: آمریکا تلاش های گسترده ای با همکاری شرکای خود برای مقابله با عملیات نفوذی چین به عمل آورده است.
این گزارش می افزاید: یک روز پس از آنکه دو تبعه آمریکایی در شهر نیویورک به اتهام ارتباط با «ایستگاه پلیس (مخفی) چین» بازداشت شدند، مقامات آمریکایی اعلام کردند، این کشور در ارتباط با شرکای بین المللی خود در حال تلاش گسترده برای مقابله با آنچه "عملیات نفوذی چین" خوانده شده، است.
بنابراین گزارش دادستان های فدرال آمریکا اعلام کردند که بازداشت روز دوشنبه گذشته (۲۸ فروردین ۱۴۰۲) بخشی از مقابله با هدف قرار گرفتن مخالفان چین در دیگر کشورها است که پکن چنین ادعایی را رد می کند.
کارین ژان پیر سخنگوی کاخ سفید در این باره گفت: آمریکا تاب تحمل هرگونه آزار و یا تهدید شهروندان آمریکایی از سوی دولت جمهوری خلق چین و یا هر کشور خارجی دیگری را ندارد.
درهمین حال ریک واترز (Rick Waters) معاون وزیر خارجه آمریکا در امور چین و تایوان در جلسه استماع جداگانه در مجلس نمایندگان گفت که واشنگن از اجرای قوانین فراملی چین در شماری از کشورها باخبر است.
رویترز نوشت: آمریکا و دیگر مقامات کشورهای غربی هشدار می دهند که دولت چین فشار برای خاموش ساختن مخالفان در خارج از مرزهای خود را افزایش داده است.
این رسانه انگلیسی افزود: سازمان مدافعان حفاظت، یک سازمان حقوق بشر مستقر در اروپا، درماه سپتامبر (شهریور/مهر)سال گذشته از وجود ده ها «ایستگاه خدمات پلیس (مخفی) چین» در بسیاری از شهرهای عمده جهان از جمله نیویورک خبر داد.
آمریکا مدعی بازداشت دو نیروی مخفی پلیس چین در نیویورک شد
مقامات آمریکایی همزمان با افزایش تنش ها میان واشنگتن - پکن ، دو نفر را با ادعای ایجاد یک ایستگاه پلیس تحت مدیریت دولت چین در منهتن نیویورک دستگیر کردند، مقامات فدرال آمریکا ۲۸ فروردین ۱۴۰۲ ادعا کردند که این ایستگاه مخفی پلیس چین ظاهراً فعالان دموکراسی خواه چین ساکن در آمریکا را زیر نظر داشتند.
بریون پیس، دادستان ناحیه شرقی نیویورک در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: نیویورک، خانه بهترین نیروی پلیس است؛ ما به یک ایستگاه پلیس مخفی در شهر بزرگ خود نیاز نداریم، فقط تصور کنید پلیس نیویورک یک ایستگاه پلیس مخفی و اعلام نشده در پکن باز کند، این اقدام غیر قابل تصور است.
https://irna.ir/xjMfpC
**ادعای یک مقام آمریکایی: چین به دنبال تضعیف دلار است
یکی از نامزدهای جو بایدن رئیس جمهور آمریکا برای پست اقتصاددان ارشد کاخ سفید، بدون ارائه جزئیات، ادعا کرد که چین در پی تضعیف دلار به عنوان یک ارز بینالمللی و پرمبادله است.
جرد برنستین روز گذشته مدعی شد که برخی شواهد حاکی از قصد چین برای تضعیف دلار به عنوان یک ارز بین المللی است.
وی سپس از کنگره خواست برای محافظت از ارزش دلار به عنوان ارز ذخیره و پرمبادله سقف بدهی دولت آمریکا را افزایش دهد.
برنستین یکی از اعضای شورای مشاوران اقتصادی کاخ سفید، در جلسه کمیته بانکی سنا پیرامون نامزدی خود برای ریاست این نهاد گفت که کنترل آمریکا بر ارز ذخیره جهان مزایای زیادی دارد؛ از جمله توانایی اعمال تحریم ها.
وی تشریح کرد: افزایش سقف بدهی به حفظ وضعیت ارز ذخیره دلار و ارزش آن کمک می کند.
این اقتصاددان در ادامه توضیح بیشتری در خصوص ادعایش مبنی بر هدف چین برای تضعیف دلار ارائه نداد.
وزارت خزانه داری آمریکا هم تاکنون از متهم کردن هرگونه کشوری برای وضعیت اقتصادی حاکم بر آمریکا ناتوان بوده اما در عین حال تاکید کرده است که چین و ۶ کشور دیگر را برای مقابله با هرگونه مداخله در وضعیت اقتصادی ایالات متحده زیر نظر خواهد گرفت.
این وزارتخانه در عین حال چین را به دلیل منتشر نکردن مداخلات ارزی و نبود شفافیت در مورد مکانیسم نرخ ارز مورد انتقاد قرار داده است.
https://irna.ir/xjMfsm
**رئیس اسبق مجلس آمریکا: ساختار امنیتی ایالات متحده منسوخ است
رئیس اسبق مجلس نمایندگان آمریکا با برشمردن مشکلات ساختاری نظام حاکم بر این کشور، تاکید کرد: ساز و کارهای امنیتی ایالات متحده منسوخ، دستگاههای داخلی آن متورم و نظام اداری کند و دست و پا گیر شده و به کسی پاسخگو نیست.
نیوت گینگریچ در مقاله ای که امروز چهارشنبه در تارنمای شبکه خبری فاکس نیوز منتشر شد، از مجلس جمهوریخواه این کشور خواست تا بر نوسازی نهادها و دستگاه های حکومتی ایالات متحده تمرکز کند.
این سیاستمدار جمهوریخواه افزود: کاغذبازی جایگزین حرفه ای گری شده و فرآیند و فعالیت جایگزین دستاورد و موفقیت شده است. چون دستگاه های حکومتی قادر به موفقیت نیستند، از مسئولیت سرباز زده و در انکار شکست متخصص شده اند.
وی تاکید کرد: ما باید اطمینان یابیم که هر دلار مالیات دهنده برای دستیابی به نتایج یا سرمایه گذاری سودده هزینه می شود. مهمتر آن است که به دنبال نتایج صحیح بوده و در آینده سرمایه گذاری کنیم، نه در گذشته.
گینگریچ در ادامه این مقاله به برخی از تشکیلات ناکارآمد حکومت آمریکا اشاره کرد و نوشت: پنتاگون بزرگترین و پر خرجترین کانون کاغذبازی، مقررات دست و پاگیر و فقدان پاسخگویی است. بسیاری از نهادها و ساز و کارهای دیگر در بخش امنیت ملی وجود دارند که باید به جای اصلاح، تغییر کنند.
وی اضافه کرد: تمامی ۱۸ سازمان اطلاعاتی آمریکا در مورد توانایی طالبان در تصرف افغانستان و میزان پیشرفت برنامه های روسیه در اوکراین به شدت اشتباه کردند. به نظر می رسد هیچ تلاش جدی ای برای بررسی آنکه چه اشتباهی رخ داد و چه چیزی باید تغییر کند تا تشکیلات اطلاعاتی مؤثرتر، دقیق تر و قابل اعتمادتر شوند، وجود ندارد.
گینگریچ ادامه داد: ساختار بروکراتیک وزارت امور خارجه و خود بزرگ بینی آن مانع از آن شده تا آمریکا همپای دیپلماسی چین در سراسر جهان باشد. حزب کمونیست چین به نحوی روشمند از قدرت اقتصادی خود برای ایجاد مجموعه ای از همکاری ها استفاده کرده و به صورت دائم آمریکا را در سراسر جهان تضعیف می کند. در حالی که کمونیستهای چین حضور خود را در اطراف کانال پاناما افزایش دادهاند، واشنگتن چهار سال و نیم است که هنوز سفیری برای این کشور تعیین نکرده است.
به گفته وی، رسانه های خبری به زوال نهادها و دستگاه های آمریکایی کمک کرده و از بررسی جدی مشکلات واقعی دست کشیده اند. رسانه ها در سال گذشته بسیار بیشتر از آنکه فروپاشی مدارس آمریکا را پوشش دهند به خاندان سلطنتی انگلیس توجه کردند.
گینگریچ اظهار داشت: مشکلات حقوقی گوناگون دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا، بسیار بیشتر از ناکامی پنتاگون و وزارت امور خارجه در رقابت با چین پوشش داده شد.
وی در پایان این مقاله خطاب به هم حزبی های خود نوشت: جمهوری خواهان مجلس این فرصت را دارند که به نوسازی را به عنوان راهی برای حل طیف وسیعی از مشکلات و دستیابی به دستاوردهای بزرگ در پیش گیرند. اگر آنها درگیر دعواهای کوته بینانه بر سر نحوه تخصیص بودجه شوند، شکست خواهند خورد.
https://irna.ir/xjMfwB
**ادعای یک منبع آمریکایی درباره تلاش چین برای ایجاد واحد پهپادی جاسوسی
در گزارش اخیر واشنگتن پست که اواخر روز گذشته منتشر شد اطلاعات درز شده یک منبع نظامی آمریکایی ادعا می کند ارتش چین ممکن است به زودی پهپاد جاسوسی برد بلند که دستکم تا ۳ برابر سرعت صوت پرواز می کند را مورد استفاده قرار دهد.
تصاویر ماهواره ای به تاریخ ۹ اوت سال گذشته میلادی، ۲ پهپاد شناسایی موشکی دبلیو زد-۸ را در یکی از پایگاه های هوایی شرق چین در نزدیکی ۵۶۰ کیلومتری از شانگهای نشان می دهد.
منبع اطلاعاتی آمریکایی ادعا کرد ارتش خلق چین به قطع یقین نخستین واحد هواپیمایی بی سرنشین را در این پایگاه تاسیس کرده است که تحت نظر فرماندهی شرقی ارتش چین شاخه ای که مسئولیت ارتش چین برای تقویت دفاع از تمامیت ارضی در مسئله تایوان را به عهده دارد.
وزارت دفاع آمریکا در این خصوص تاکنون اظهارنظری نکرده است. دولت چین نیز تا کنون درباره این موضوع اظهارنظر نکرده است.
دیدار اخیر تسائی اینگ ون رئیس اجرایی تایوان و کوین مک کارتی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا بار دیگر موجب افزایش تنش ها میان آمریکا و چین شده است.
https://irna.ir/xjMfsN
**مقام اتحادیه اوراسیا: تجارت با چین رو به رشد است
وزیر انرژی و زیرساخت اتحادیه اقتصادی اوراسیا با بیان اینکه ، گردش مالی بین فدراسیون این اتحادیه , چین در سال ۲۰۲۲ از ۲۰۰ میلیارد دلار فراتررفت پیش بینی کرد که گردش تجاری بین دو طرف در سال ۲۰۲۳ یک سوم رشد کند.
سرگئی گلازیف وزیراقتصاد کلان اتحادیه اقتصادی اوراسیا در جریان مجمع همکاری تجاری، اقتصادی و سرمایه گذاری چین و روسیه تصریح کرد: گردش تجاری بین روسیه و چین نیز در مدت یاد شده ۲۹.۳ درصد افزایش یافت و به رکورد ۱۹۰ میلیارد دلار رسید.
وی با ببان اینکه چین یکی از شرکای استراتژیک این اتحادیه است گفت: سهم چین در کل حجم تجارت خارجی اتحادیه اوراسیا به ۲۳ درصد افزایش یافت.
وی گفت: امسال سهم چین از ۳۵ درصد کل واردات کشورهای ثالت از این اتحادیه فراتر رفته است و تقریبا ۱۶ درصد از کل صادرات را نیز به خود اختصاص داده است. طبق هر دو شاخص، چین با اطمینان در بین همه کشورها رتبه اول را دارد.
به گزارش آکی پرس در حال حاضر، گردش تجاری اتحادیه اقتصادی اوراسیا با چین به طور کلی ۳۰ درصد رشد کرده است. صادرات حدود ۴۰درصد، واردات ۲۰ درصد افزایش یافته است.
بیشترین سهم در واردات از چین در میان کشورهای اتحادیه به طور سنتی توسط فدراسیون روسیه (بیش از ۸۰ درصد) کسب شده است. سهم جمهوری قزاقستان ۱۰ دصد است، جمهوری قرقیزستان ۴ درصد و جمهوری بلاروس کمی بیش از ۳درصد است.
در موضوع صادرات اتحادبه به چین نیز روسیه با شاخص ۸۵ درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است.
در بخش صنعتی صادرات به چین در سال ۲۰۲۲، در میان بزرگترین گروه های کالایی، گاز طبیعی، زغال سنگ و محصولات چوبی فرآوری شده رشد قوی نشان می دهد.
در ساختار کالایی واردات صنعتی، تجهیزات مایع سازی گاز، کامیون، خودرو، بیل مکانیکی، لاستیک و کولر گازی افزایش مشاهده می شود. محصولات کشاورزی شامل تخمه آفتابگردان، گوجه فرنگی، عصاره گیاهی، هلو، پیاز و آب سبزیجات و میوه است.
اخیراً اتحادیه اقتصادی اوراسیا و جمهوری خلق چین نقشه راهی را با هدف افزایش همکاری های تجاری و اقتصادی امضا کردند.
نماینده اتحادیه اقتصادی وراسیا خاطرنشان کرد: این سند شامل سه بخش دیجیتالی کردن کریدورهای حمل و نقل، گفتگوها در مورد مسائل سیاست تجارت خارجی و همچنین یک مطالعه علمی مشترک در مورد تأثیر سناریوهای مختلف برای تعمیق همکاری بین اتحادیه اروپا و چین است.
https://irna.ir/xjMfnD
**نافرمانی نظامیان تیپ ویژه «گولانی» ارتش رژیم صهیونیستی
شماری از نظامیان تیپ ویژه «گولانی» رژیم صهیونیستی در اقدامی اعتراضی اسلحه خود را زمین گذاشته و با ترک پایگاه خود به خانه هایشان رفتند.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارنوت اعلام کرد که ارتش اسرائیل شاهد رویداد بسیار خطرناکی بود و ده ها نظامی تیپ «گولانی» روز سه شنبه به طور خودسرانه اسلحه خود را رها کرده و پایگاه نظامی خود را ترک کردند.
نظامیان تیپ گولانی این اقدام را در اعتراض به عزل فرمانده خود انجام داده اند.
در این گزارش آمده است که این نظامیان از اعضای گردان ۵۱ تیپ گولانی هستند که در جریان آموزش نظامی در پایگاه «تسالیم» واقع در منطقه النقب در جنوب فلسطین اشغالی در اقدامی هماهنگ اسلحه خود را زمین گذاشتند و به خانه های خود رفتند.
گردان ۵۱ تیپ گولانی مسئولیت حفظ امنیت بخش «مکابیم» در غرب شهر رام الله واقع در کرانه باختری را برعهده دارد.
بر اساس این گزارش، ارتش رژیم صهیونیستی اخیرا «یفتاح نورکین» فرمانده مستقیم این نظامیان را عزل کرد که این اقدام منجر به خشم و ناراحتی آن ها شده است و گفته شده نورکین درحال گفت وگو با این نظامیان و تلاش برای بازگشت آن ها است تا دلیل این اقدام را برای آن ها توضیح دهد.
گولانی نامی در ظاهر بزرگ برای ساکنان صهیونیست سرزمین های اشغالی بشمار می رود و این نام نشانگر خشن ترین و باصطلاح زبدهترین جنگجویان ارتش رژیم صهیونیستی است. گولانی از تیپهای کماندویی معروف رژیم اسرائیل می باشد که این رژیم تبلیغ بسیاری روی آن انجام میدهد و روحیه خصمانه و خشونت آمیز حاکم بر آن در سرزمین های اشغالی معروف است و سران رژیم صهیونیستی به آن افتخار می کنند!
هنگامی که در جریان جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ ارتش رژیم صهیونیستی با بنبست نفوذ به داخل لبنان مواجه شد، از این تیپ کمک گرفت و چند گردان آن راهی مرزهای شمالی فلسطین اشغالی شدند. نظامیان متکبر این تیپ هنگامی که به سمت خاک لبنان حرکت میکردند، در برابر دوربینهای تلویزیونی به گونهای حرکت میکردند که گویی تا ساعتی دیگر سرنوشت جنگ به دست آنها رقم خواهد خورد، اما تنها ساعتی صبر نشان داد تا صدای گریه این نخبههای نظامی! و نحوه بازگشت آنها از منطقه جنگی چگونه رقم خورد.
این گردان همچنین در جریان نبرد با مبارزان فلسطینی در منطقه الشجاعیه در شرق نوار غزه در جریان جنگ سال ۲۰۱۴ میلادی گرفتار کمین آنها شد. آبانماه سال گذشته "ایریز کاباتس" افسر عالی رتبه و فرمانده گردان ۱۳ تیپ گولانی در جنگ ۵۰ روزه غزه در سال ۲۰۱۴ برای اولین بار جزئیاتی را در مورد آن جنگ افشا و نبرد منطقه الشجاعیه در غزه را «شب سیاه گولانی» توصیف کرد و گفت که در آن شب نظامیانش را به تله مرگ فرستاده است.
https://irna.ir/xjMfwx
**استقبال از مسیر ایران در کریدور شمال – جنوب در نمایشگاه مسکو
معاون توسعه بازار کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران گفت: در نمایشگاه بین المللی حمل و نقل روسیه (ترانس راشا)، استقبال زیادی از مسیر ایران در کریدور شمال – جنوب شد و شمار قابل توجهی از صادرکنندگان و واردکنندگان از کشورهای روسیه، چین، هند و پاکستان برای بهره گیری از این مسیر ابراز تمایل کردند.
امیر بیات ترک چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در حاشیه بیست و هفتمین نمایشگاه حمل و نقل و تجهیزات لجستیکی روسیه در کورکوس اکسپوی مسکو افزود: بسیاری از مراجعه کنندگان به غرفه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از فعال بودن مسیر حمل و نقل کالا در محور شرقی ایران مطلع نبودند که پس از اطلاع از این ظرفیت، خواهان مشارکت شدند.
کاهش ۴۰ درصدی زمان ترانزیت کالا از مسیر ایران
وی با اشاره به اینکه مسیرهای متداول برای ارسال کالا از هند به سمت سن پترزبورگ روسیه حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ کیلومتر طول دارد، یادآور شد: کریدور ایران در این مسیر تنها هفت هزار و ۲۰۰ کیلومتر است که بهره گیری از این ظرفیت، ۴۰ درصد زمان ترانزیت و ۳۰ درصد هزینه های حمل و نقل را کاهش می دهد.
هزینه های توقف و بیمه محموله ها در ایران کاهش یابد
معاون توسعه بازار کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه باید میزان وزنی حمل بار در این مسیر افزایش و هزینه ها و زمان کاهش یابد، گفت: وزارتخانه های مرتبط و گمرک جمهوری اسلامی ایران باید کمک کنند که هزینه های حمل بابت توقف کانتینرها در مبادی ورودی و خروجی کاهش یابد.
وی با اشاره به وجود مشکلاتی در زمینه بیمه محموله های باری در طول مدت حمل در کریدور ایران گفت: انتظار است که هم گمرک و هم بیمه مرکزی کمک کنند که مسیر ایران را فعال و پایدار نگه داریم.
بیات ترک خاطرنشان کرد: قیمت ها در موفقیت کریدور ایران نقش مهمی دارد، اگر قیمت افزایش یابد، می تواند مشتریان را به دیگر رقبا سوق دهند.
چشم انداز خوب است به شرطی که فرایندها را اصلاح کنیم
معاون توسعه بازار کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: شرکت های بزرگی در نمایشگاه ترانس راشا خواهان همکاری با ایران شدند از جمله شرکتی که سه هزار واگن را در تملک دارد و می تواند از واگن های این شرکت در مسیر حمل ریلی بار از بندرعباس تا مسکو استفاده کرد.
وی اظهار داشت: شرکت دیگری که ماهیانه ۵۰۰ کانتینردر اختیار دارد نیز مشارکت در طرح های مسیر ایران کریدور شمال جنوب اعلام آمادگی کرد که می تواند ظرفیت خوبی برای توسعه فعالیت ها باشد.
بیات ترک یادآور شد: چشم انداز خوبی را برای این کریدور می بینم به شرایطی که فرایندها را اصلاح کنیم.
حضور برای نخستین بار در ترانس راشا
این مقام مسئول با اشاره به اینکه حضور کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برای نخستین بار در نمایشگاه بین المللی ترانس راشا گفت: کشتیرانی در راستای سیاستهای دولت سیزدهم، تقویت کریدور شمال و جنوب و توسعه تجارت دیرینه ایران و روسیه در این نمایشگاه حضور یافته است.
بیات ترک افزود: استقبال خیلی گرمی که تجار، صادرکنندگان و واردکنندگان روسیه از حضور ما داشتند گویای آن است که روابط رو به گسترش است و حمل و نقل کالا که در کریدور نقش مهم و اساسی دارد می تواند به توسعه عملی مناسبات دوجانبه کمک کند.
وی با بیان اینکه ایران برای تقویت کریدور شمال – جنوب اقدامات مهمی را انجام داده است، گفت: کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران دربرنامه راهبردی خود در حال تبدیل به یک شرکت لجستیک حمل کالا از نقاط مختلف دنیا از جمله چین و هند به بنادر جنوبی ایران در خلیج فارس و سپس انتقال آنها به همسایگان شمالی است.
ثبت رکورد انتقال چهار روزه بار از بندرعباس تا دریای خزر
معاون توسعه بازار کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به بهره گیری از ظرفیت شرکت ترکیبی ریلی در ساختار کشتیرانی گفت: حدود یک هزار و ۴۰۰ واگن در سال های اخیر خریداری شده است و با بهره گیری از این ظرفیت، زمان جابجایی کالا از بندرعباس به دریای خزر چهار روز است که یک رکورد ملی محسوب می شود.
وی خاطرنشان کرد: کالاها بعد از رسیدن به بندر امیرآباد ، به بنادر شمالی دریای خزر حمل می شود و در این میان، کار مهم و استراتژیکی توسط جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت و آن، خرید بندری در روسیه با ۱۰ میلیون دلار سرمایه گذاری بود.
بیات ترک گفت: کشتیرانی با عقد قرارداد خرید و ساخت هشت فروند شناور، ظرفیت جابجایی کالا از ۹۵ به ۱۲۰ میلیون تن افزایش دادیم و به دنبال این هستیم که با سرمایه گذاری در بندر آستاراخان سرعت بارگیری و تخلیه را افزایش دهیم.
مشکل در دریای خزر، تعداد شناورها نیست، سرعت تخلیه و بارگیری باید افزایش یابد
این مقام مسئول در ادامه یادآور شد: شاید خیلی ها فکر کنند که مشکل در دریای خزر،کشتی ها و شناورهایی است که باید در این مسیر اضافه کنیم . در حالی که مهم این است که ما بنادری را داشته باشیم که این کشتی ها با سرعت بیشتری، محموله ها را تخلیه و بارگیری کنند.
وی تصریح کرد: در دریای خزر گلوگاه ها و بنادری داریم که کشتی ها به خاطر تخلیه و بارگیری معطل می شوند و برای رفع این مشکل، با سیاست هیات مدیره کشتیرانی، یک بندر در روسیه خریداری شده که کشتی ها با سرعت بیشتری تخلیه شوند و در ادامه انتقال کالا به مسکو و سن پترزبورگ ادامه یابد.
نگاهی به کریدور شمال – جنوب از محور ایران
معاون توسعه بازار کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از گفت و گو با ایرنا یادآور شد که کریدور شمال - جنوب از خلیج فارس در سه محور به روسیه می رسد که هم اینک در محور غرب دریای خزر، با مشکلاتی در جمهوری آذربایجان روبرو است، محور دوم نیز انتقال کالا از چابهار و بندرعباس از طریق ناوگان ریلی و جاده ای به بندر انزلی و بندر امیرآباد را شامل می شود و کالاها به وسیله کشتی به بنادر شمالی خزر منتقل می شوند.
به گفته وی، سومین مسیر کریدور، محور شرق خزر که راه آهن در این خیلی فعال است و با مشارکتی که با شرکت ها خواهیم داشت، این محور را با حمل ونقل ریلی گسترش می دهیم.
بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی حمل و نقل و خدمات لجستیکی، تجهیزات و تکنولوژیهای انبارداری روسیه با عنوان «ترانس راشا» دوشنبه در مسکو آغاز به کرد و به مدت سه روز، پذیرای بازدیدکنندگان است.
بنا بر اعلام متولیان این نمایشگاه، بیش از ۴۳۰ شرکت از ۲۲ کشور از جمله چین، ایران، بلاروس، قزاقستان، هند، فنلاند، هنگکنگ، کره جنوبی، ترکیه و امارات متحده عربی در این نمایشگاه حضور یافته اند.
نمایشگاه «ترانس راشا» از ۱۲ بخش مختلف از جمله خدمات لجستیکی، حمل و نقل جادهای، ریلی، هوایی، دریایی، بنادر، ترمینالها و تجارت الکترونیک تشکیل شده است.
https://irna.ir/xjMfr7
**اوکراین اولین سامانههای دفاع هوایی پاتریوت را تحویل گرفت
وزیر دفاع اوکراین امروز (چهارشنبه) تحویل اولین سامانههای دفاع هوایی پاتریوت را تایید کرد.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: الکسی رزنیکوف وزیر دفاع اوکراین در پیامی توئیتری نوشت: اوکراین اولین پاتریوت ها را که یکی از پیشرفته ترین سامانه های دفاع هوایی آمریکا محسوب می شوند، تحویل گرفته است.
وزیر دفاع اوکراین در توئیتر نوشت: امروز آسمان زیبای اوکراین امن تر شده است زیرا سامانه های دفاع هوایی پاتریوت وارد اوکراین شده است.
رویترز در گزارشی در همین زمینه به نقل از رزنیکوف افزود، « شرکای ما به وعده خود عمل کردند».
به نوشته رویترز وزیر اوکراینی مشخص نکرد که منظورش کدام شرکا است، اما از وزیر دفاع آلمان تشکر کرد.
پیشتر شبکه خبری دویچه وله آلمان به نقل از یک تارنمای دولتی این کشور، از ارسال یک سامانه پدافند هوایی پاتریوت از آلمان به اوکراین خبر داد.
دولت آلمان اواسط دیماه ۱۴۰۱ اعلام کرده بود که یک سامانه دفاع ضد هوایی پاتریوت به اوکراین اهدا خواهد کرد.
برلین اوایل بهمن ماه دو سامانه پدافند هوایی پاتریوت را به بهانه فرود آمدن یک موشک سرگردان اوکراینی در خاک لهستان به این کشور تحویل داد.
بوریس پیستوریوس وزیر دفاع آلمان گفته بود که درحال حاضر ارسال سامانه موشکی پاتریوت از آلمان به اوکراین امکان ندارد.
گفتنی است آمریکا و هلند نیز که در ابتدای زمستان مانند آلمان هر یک وعده ارسال یک سامانه پاتریوت به اوکراین را داده بودند، هنوز در این رابطه اقدام نکردهاند.
https://irna.ir/xjMfyY
**دیدار وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با علیاف
وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی امروز چهارشنبه با الهام علیاف رئیس جمهوری آذربایجان در باکو دیدار کرد.
خبرگزاری دولتی جمهوری آذربایجان گزارش داد که الی کوهن وزیر خارجه رژیم صهیونیستی امروز چهارشنبه با الهام علی اُف رئیس جمهوری آذربایجان دیدار و گفت و گو کرد.
این خبرگزاری افزود که الهام علی اف در این دیدار روابط سیاسی بین تل آویو و باکو را خوب توصیف و افتتاح سفارت جمهوری آذربایجان در سرزمین اشغالی فلسطین را نشانگر سطح بالای روابط دو طرف دانست و تصریح کرد که دستور کار همکاری دوجانبه به ویژه فعالیت کمیسیون مشترک در حال گسترش است و و فرصت خوبی برای شرکت های صهیونیستی جهت فعالیت در منطقه آزاد اقتصادی اَلَت جمهوری آذربایجان و همچنین مشارکت شرکت نفتی سوکار در بهرهبرداری از منابع انرژی سرزمین اشغالی فلسطین در توسعه روابط دو طرف بسیار اهمیت دارد.
خبرگزاری ترند جمهوری آذربایجان نیز گزارش داد که وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در دیدار با علی اف درباره توسعه همکاری بین تل آویو و باکو در زمینههای مختلف سخن گفت.
https://irna.ir/xjMfyg
**روسیه: اوکراین برای ثبت کشتیهای غلات رشوه میخواهد
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، اوکراین را به خرابکاری در اجرای قرارداد منعقد شده برای صادرات غلات از طریق دریای سیاه متهم و اضافه کرد: طرف اوکراینی برای ثبت کشتیهای جدید حامل غلات درخواست رشوه میکند.
ماریا زاخارووا، روز چهارشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد: مرکز هماهنگی مشترک (JCC) در استانبول که بر این توافق نظارت میکند، در ثبت کشتیهای جدید و بازرسیها با مشکلاتی مواجه شده است.
وی گفت که این مشکلات در نتیجه اقدامات نمایندگان اوکراین و همچنین نمایندگان سازمان ملل متحد ایجاد شده است که ظاهرا نمی خواهند یا نمی توانند در برابر آنها مقاومت کنند.
به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، مالکان کشتی که از پرداخت رشوه به اوکراینیها امتناع میکردند، مجبور شدند تا بیش از یک ماه منتظر ثبت نام باشند.
تابستان سال گذشته میلادی، ترکیه، سازمان ملل، روسیه و اوکراین توافقنامه ای را در استانبول برای از سرگیری صادرات غلات از سه بندر اوکراین در دریای سیاه امضا کردند.
https://irna.ir/xjMfzP
**وزرای دفاع چین و روسیه بر گسترش همکاری نظامی تاکید کردند
وزرای دفاع چین و روسیه در دیداری در مسکو بر گسترش روابط و همکاری های نظامی فیمابین و حمایت متقابل از منافع دو طرف تاکید کردند.
"لی شانگفو" وزیر دفاع ملی چین و "سرگئی شویگو" وزیر دفاع روسیه در دیدار روز گذشته توافق کردند که تحت هدایت استراتژیک روسای جمهور دو کشور ، مشارکت استراتژیک جامع برای هماهنگی در دوره جدید بین چین و روسیه ادامه یابد.
در بیانیه مطبوعاتی وزارت دفاع ملی چین نیز آمده است: برای توسعه در سطح بالا، با همکاری نزدیک و هماهنگی بین دو ارتش، نتایج مثمر ثمر در بسیاری از زمینه ها به دست آمده است .
طرفین همچنین توافق کردند که اجماع مهمی را که سران دو کشور به دست آورده اند، به طور کامل اجرا کنند، و به حفظ ارتباطات نزدیک در سطح بالا، بهبود مکانیسم مبادلات نظامی، گسترش همکاری در زمینه خدمات نظامی ، آکادمی ها، و مشارکت های جدید ، توسعه روابط بین چین و روسیه، حفظ امنیت و ثبات جهانی و منطقهای اهتمام بورزند.
در این گفتگو، لی و شویگو بار دیگر تاکید کردند که در مورد حفاظت از منافع اصلی دو کشور، در وهله اول از همه منافع مربوط به حاکمیت، تمامیت ارضی، امنیت و توسعه، قاطعانه از یکدیگر حمایت خواهند کرد و قاطعانه با دخالت نیروهای خارجی در امور داخلی مخالفت خواهند کرد.
لی در این دیدار گفت که اولین مقصدی که از زمان انتصابش به عنوان وزیر دفاع برای سفر انتخاب کرد، روسیه بود تا سطح بالای توسعه روابط چین و روسیه و همچنین عزم راسخ برای تقویت همکاری استراتژیک دو کشور را نشان دهد.
در بیانیه مطبوعاتی وزارت دفاع روسیه به نقل از شویگو آمده است که تعامل روسیه و چین تأثیر تثبیت کننده ای بر اوضاع جهان دارد و به کاهش تنش کمک می کند. وی همچنین تاکید کرد که دو کشور در حال هماهنگی اقدامات خود در زمینه آماده سازی گشت های مشترک دریایی و هوایی، رزمایش های نظامی به صورت دوجانبه و چندجانبه هستند.
لی شانگفو، وزیر دفاع ملی چین به دعوت سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه، از یکشنبه ۲۷ فرودین تا چهارشنبه ۳۰ فرودین به روسیه سفر کرده است .
https://irna.ir/xjMfzk
**واکنش جبهه نجات تونس به بازداشت سران اپوزیسیون و بستن دفاتر آنها
جبهه نجات ملی تونس متشکل از جریان ها، احزاب و گروههای اپوزیسیون در این کشور، به اقدام اخیر دولت قیس سعید رئیس جمهوری تونس در بازداشت سران و چهره های اپوزیسون و بستن دفاتر آنها واکنش نشان داد و آن را نشان از "محو آزادیها" در این کشور دانست.
سایت العربی الجدید امروز چهارشنبه نوشت: جبهه نجات ملی تونس در واکنش به موج بازداشت ها و یورش های اخیر به خانه و مقر حزب جنبش اسلامگرای النهضه به رهبری راشد الغنوشی، در اطلاعیه ای ضمن محکوم کردن این اقدامات، آن را خودسرانه و شاهد قطعی دیگری از محو آزادی ها در این کشور در نتیجه کودتای قیس سعید علیه نهادهای قانونی این کشور و برقراری حکومت فردی و مطلق دانست.
این جبهه در بیانیه خود افزود: نیروهای امنیتی صبح دیروز سهشنبه، خیابان منتهی به مقر "حراک تونس الاراده" را بستند و از برگزاری کنفرانس خبری که جبهه نجات ملی قصد برگزاری آن را در این مقر داشت، جلوگیری کردند. دولت همزمان نیز اقدام به بستن دفاتر حزب جنبش النهضه در سراسر تونس و ممنوعیت برگزاری تجمعات این جبهه در منطقه تونس بزرگ مقرهای نهضه در سراسر قلمرو جمهوری و ممانعت از تشکیل جلسات جبهه در منطقه "تونس بزرگ" کرد. مقامات امنیتی عصر دوشنبه نیز به خانه راشد الغنوشی رئیس پارلمان قانونی این کشور حمله کردند و ضمن تفتیش آن، وی را به مرکز مبارزه با جرائم سایبری منتقل کردند.
برپایه این گزارش، جبهه نجات ملی تونس بازداشت راشد الغنوشی، محمد القومانی و بلقاسم حسن از رهبران جنبش النهضه و پیگرد قانونی آنها به دلیل شرکت در یک نشست فکری به مناسبت سالگرد تاسیس این جبهه را نشانه دادگاهی کردن عقیده و تلاشی برای زمین گیر کردن مخالفان و جلوگیری از انجام وظایف ملی و ضد کودتایی این افراد عنوان کرد.
به نوشته سایت العربی الجدید، جبهه نجات ملی تونس ضمن "محکوم کردن سیاست های محدود کننده آزادی در کشور و اعلام همبستگی با همه زندانیان سیاسی" اعلام کرد که "مبارزه مسالمت آمیز خود تا رفع ظلم و ستم و وضعیت کودتایی در تونس و بازگشت مشروعیت و دموکراسی را ادامه خواهد داد و تسلیم زورگویی حکومت نخواهد شد".
سایت العربی الجدید همچنین نوشت که با بازداشت های اخیر، اکنون الغنوشی به دو معاون زندانی خود علی العریض و نورالدین البحیری و تعدادی دیگر از رهبران «النهضه» و همچنین محمد القمانی، بلقاسم حسن و محمد شانیبه و رهبران منطقه ای این حزب و همچنین فعالانی دیگر پیوسته است و این در حالی است که تحقیقات علیه آنان در چند پرونده اتهامی ادامه دارد.
کمیته وکلای مدافع الغنوشی و سیاستمداران بازداشت شده نیز اعلام کرد که برای دومین بار متوالی از حضور وکلا در جلسه بازجویی متهمان ممانعت به عمل آمده است.
https://irna.ir/xjMfz9
**هشدار مسکو به آمادگی کرهجنوبی جهت ارسال سلاح به کییف
نایب رئیس شورای امنیت روسیه خطاب به مقامهای کرهجنوبی نسبت به عواقب ارسال سلاح به اوکراین هشدار داد.
دیمیتری مدودف روز چهارشنبه با انتشار پیامی در کانال تلگرامی خود، نسبت به خطراتی که برنامههای کره جنوبی برای ارسال سلاح به اوکراین با آن مواجه است، هشدار داد.
وی در این پیام نوشت: کشورهای علاقمند جدیدی پیدا شدهاند که مشتاق کمک به دشمنان ما هستند. یون سوک یول رئیس جمهور کره جنوبی اعلام داشته که اصولاً کشورش آماده است سلاح در اختیار کییف قرار دهد.
نایب رئیس شورای امنیت روسیه اضافه کرد: تا چند وقت اخیر کشور کره جنوبی در بیانیههای متعدد از این مسئله اطمینان میدادند که به اوکراین سلاح نمیفرستند.
مدودف به طور کنایهآمیز در پیامش خطاب به مردم و مقام های کره جنوبی این سوال را مطرح کرد که وقتی آخرین سلاحهای روسیه را در دست رقیب دیرینه خود یعنی کره شمالی ببینند، چه خواهند گفت؟
رئیسجمهور کره جنوبی، در مصاحبهای با رویترز که روز چهارشنبه منتشر شد، این مسئله را تکذیب نکرد که سئول ممکن است با ارسال تسلیحات به اوکراین موافقت کند.
https://irna.ir/xjMfBm
**سخنگوی بورل: نگران امنیت کارکنان اتحادیه اروپا در سودان هستیم
یک سخنگوی کمیسیون اروپا با اشاره به حمله صورت گرفته علیه سفیر این اتحادیه در سودان نسبت به امنیت سایر اعضای هیات دیپلماتیک مستقر در این کشور ابراز نگرانی و شرایط ادامه فعالیت آنها را دشوار توصیف کرد.
نبیلا مسرلی روز چهارشنبه در نشست خبری با نمایندگان رسانههای بینالمللی در بروکسل گفت: ما نگران امنیت کارکنان اتحادیه اروپا هستیم. رئیس هیات اروپا در سودان مورد حمله قرار گرفته است و ما اوضاع را از نزدیک زیر نظر داریم.
وی درباره کیفیت حمله صورت گرفته، وارد جزئیات زیادی نشد و به این نکته اشاره کرد که چندین نفر با لباس نظامی به اقامتگاه سفیر هجوم برده و آنجا را غارت کردهاند.
سخنگوی جوسپ بورل افزود که سفیر اتحادیه اروپا در حال حاضر مشغول کار در خارطوم است و «ما با او در تماس هستیم».
وی ادامه فعالیت دیپلماتیک در سودان را دشوار توصیف و تصریح کرد: آنچه علیه سفیر اتحادیه اروپا در سودان رخ داد مغایر کنوانسیون وین است و ما نگران هستیم.
درگیریهای مسلحانه در سودان از صبح روز شنبه ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین) میان نیروهای ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع بر سرقدرت آغاز شده و میانجیگریهای بینالمللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرفهای درگیر بر سر میز گفتوگوها تاکنون ثمری نداشته است.
نماینده سازمان ملل متحد در سودان دوشنبه شب اعلام کردکه در درگیریهای آغاز شده از صبح شنبه بین نیروهای ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع در این کشور، ۱۸۰ نفر کشته و یک هزار و ۸۰۰ نفر زخمی شده اند.
این آمار در حالی اعلام می شود که کمیته پزشکان سودان، شمار کشته های غیر نظامی در جریان درگیری ها را ۱۴۴ نفر و شمار زخمی های نظامی و غیرنظامی را یک هزار و ۴۰۹ نفر اعلام کرده است.
به گزارش رسانه های محلی، به رغم توافق آتش بس روز سه شنبه، صدای انفجار در شهر خارطوم، پایتخت این کشور و دیگر مناطق شنیده شده است.
https://irna.ir/xjMftq
**لاوروف بر گسترش روابط دوجانبه با آمریکا لاتین تاکید کرد
وزیر امور خارجه روسیه در دیدار با همتایان خود در کشورهای آمریکای لاتین نسبت به گسترش روابط دوجانبه تاکید کرد.
سرگئی لاوروف در نشست مشترک با گیل پینتو همتای ونزوئلایی خود در کاراکاس، گفت: روسیه از نظر میزان تحریمهای غرب یک قهرمان در جهان محسوب میشود که تجربه خود را در اختیار مقامات کاراکاس قرار خواهد داد.
وی اضافه کرد: من متقاعد شدهام که تجربه ما برای دوستان ونزوئلاییمان مفید خواهد بود، زیرا ما قهرمان جهان در زمینه تحریمهای اعمالشده و به سرعت در حال کسب تجربه هستیم.
لاوروف تاکید کرد: این امر همگانی است که آمریکا هر لحظه ممکن است هر کسی را فریب دهد و احتمال فریب آنها بیشتر از تحقق وعده ها و ابتکارات خود است.
وی همچنین در دیدار با روگلیو مایتا وزیر امور خارجه بولیوی، نسبت به گسترش همکاریهای دوجانبه در زمینههای تجاری، اقتصادی و سرمایهگذاری تاکید کرد.
طبق بیانیه منتشر شده توسط وزارت امور خارجه روسیه، در این دیدار هر دو طرف بر تقویت همه جانبه روابط بین روسیه و بولیوی تاکید کردند.
لاوروف در چارچوب سفر خود به آمریکای لاتین قرار است روز چهارشنبه به نیکاراگوئه سفر کند و ماناگوا پایتخت این کشور سومین مقصد سفر دیپلمات ارشد روسیه خواهد بود. وزیر امور خارجه روسیه قبل از ونزوئلا به برزیل سفر کرده بود.
احتمال می رود که لاوروف در این سفر در مورد توسعه بیشتر روابط دوجانبه، پروژه های مشترک اقتصادی و همکاری در سازمانهای بین المللی گفت و گو کند.
https://irna.ir/xjMfC8
**تمدید آتشبس در سودان برای ۲۴ ساعت دیگر
نیروهای واکنش سریع سودان موافقت خود را با آتش بس در این کشور برای ۲۴ ساعت دیگر اعلام کردند.
آتشبس ۲۴ ساعته برای ارسال کمکهای بشردوستانه و تخلیه غیرنظامیان و مجروحان بار دیگر از امروز چهارشنبه راس ساعت ۱۸:۰۰ به وقت محلی در سراسر سودان آغاز میشود.
نیروهای واکنش سریع سودان اعلام کردند که با آتش بس در سراسر این کشور برای ۲۴ ساعت دیگر موافق هستند
فرمانده نیروهای پشتیبانی سریع گفت که که این آتش بس بعد از گفت وگو با وزیر خارجه آمریکا و کشورهای دوست انجام شد.
این آتشبس در واقع از دیروز سه شنبه به مدت ۲۴ ساعت آغاز شد و تا ساعت ۱۸:۰۰ عصر امروز به پایان میرسد.
بامداد ۱۵ آوریل در خارطوم پایتخت سودان و شهرهای مختلف این کشور بین ارتش و نیروهای واکنش سریع درگیریهای مسلحانه رخ داد.
رئیس سازمان جهانی بهداشت جهانی دیروز سه شنبه اعلام کرد که طبق گزارش مرکز عملیات اضطراری وابسته به وزارت بهداشت سودان، در درگیریها ۲۷۰ نفر کشته و بیش از ۲۶۰۰ نفر زخمی شدهاند.
https://irna.ir/xjMfCp
**«تو شاه من نیستی»؛ واکنش شهروندان انگلیس به تاجگذاری چارلز سوم
رهبر بزرگترین جنبش ضد سلطنت انگلیس از برنامهریزی اعضای این گروه برای برپایی تظاهرات اعتراضی در مراسم تاجگذاری «چارلز سوم» و حمل پلاکاردهایی با شعار «تو شاه من نیستی» خبر داد.
گراهام اسمیت رئیس جنبش جمهوریخواهان انگلیس به نشریه تایمز چاپ لندن گفت که این تظاهرات بزرگترین حرکت اعتراضی ضد سلطنتی در نزدیک به ۴۰ سال گذشته است.
به گفته او معترضان قصد دارند تا در مسیر حرکت ارابه چارلز در روز تاجگذاری، پلاکاردهای زرد رنگی را حمل کنند که روی آن نوشته است: «تو شاه من نیستی».
اسمیت با بیان اینکه هدف معترضان این است که صبح زود در محل حاضر و تا حد امکان به فنسهای کنار خیابان نزدیک شوند، افزود: ما میخواهیم مطمئن شویم که وقتی چارلز عبور میکند، پلاکاردهای ما در معرض دید او و رسانهها باشد.
این فعال مدنی با بیان اینکه هماهنگیها با پلیس لندن صورت گرفته است، گفت: اعضای این گروه حتی خود را برای جدال لفظی با طرفداران نظام سلطنتی آماده کردهاند.
چارلز از سپتامبر سال گذشته، پس از فوت مادرش ملقب به الیزابت دوم، سکان تاج و تخت را بدست گرفته است و آیین تاجگذاری او قرار است اواسط اردیبهشت برگزار شود.
او در چندین سفری که بعد از تکیه زدن بر کرسی پادشاهی، به شهرهای انگلیس داشته، با تجمع مخالفان نظام سلطنتی رو برو شده و در چند مورد با پرتاب تخممرغ مورد استقبال قرار گرفته است.
طبق برنامه اعلام شده، مراسم تاجگذاری چارلز برای روز ششم ماه «مه» تدارک دیده شده است. اما اعتراضها علیه وی، در شرایطی که مردم جزیره تحت فشار هزینههای سرسامآور زندگی و تورم دو رقمی روزگار دشواری را سپری میکنند، بالا گرفته است.
جنبش جمهوریخواه انگلیس سالهاست که برگزاری همه پرسی در خصوص آینده نظام سلطنتی انگلیس را خواهان است و تاکید دارد که این نظام یادآور ستمهایی است که پادشاهان انگلیس بر مردم روا داشتهاند.
نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد که بیشتر اعضای دومین حزب سیاسی انگلیس (کارگر) هم مخالف نظام سلطنتی در این کشور هستند و از خواندن سرود ملی انگلیس در تمجید از ملکه الیزابت خجالت میکشند.
تحقیقات موسسه نظرسنجی «یوگاو» (YouGov) حاکیست که فقط ۱۵ درصد اعضای این حزب به تاریخ انگلیس مفتخر و ۴۳ درصد دیگر از تاریخ استعمارگری آن شرمنده و سرافکنده هستند. بر همین اساس ۶۲ درصد برافتادن نظام سلطنتی و استقرار نظام جمهوری را خواستار هستند.
https://irna.ir/xjMfCw
**هشدار همسر فرمانده اسیر جهاد اسلامی درباره وخامت وضعیت جسمانیاش
همسر «شیخ خضر عدنان» از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین که از ۷۴ روز پیش در اعتراض به وضعیت خود در زندان رژیم صهیونیستی دست به اعتصاب غذا زده است در سخنانی درباره وضعیت جسمانی نامساعد همسرش و در خطر بودن جان وی هشدار داد.
همسر «شیخ خضر عدنان» گفت: وضعیت سلامتی شیخ خضر بسیار دشوار و نامساعد است و مدام حالت تهوع دارد و وصیت هایی را به من در صورت شهادتش کرده است.
همسر فرمانده اسیر جهاد اسلامی افزود: شیخ عدنان مصمم است که به هر قیمتی نبرد خود را تا زمان آزادی ادامه دهد.
وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی درصدد جدا کردن خضر عدنان از دیگران است و تلاشهای این رژیم در این راستا برای شکستن اراده او، مانع از پیگیری دقیق وضعیت سلامتی وی میشود.
پیش از این نیز جنبش جهاد اسلامی فلسطین رژیم صهیونیستی را مسئول جان و سلامت اسیر شیخ خضر عدنان دانست و گفت این رژیم در صورت شهادت وی، بهای بسیار سنگینی پرداخت خواهد کرد.
اسیر عدنان ۷۴ روز متوالی است که در اعتراض به بازداشت خودسرانه خود دست به اعتصاب غذا زده است.
دادگاه سالم رسیدگی به درخواست آزادی این اسیر فلسطینی با قرار وثیقه را به روز پنجشنبه موکول کرده است.
دادستان رژیم صهیونیستی در جلسه دادگاهی دوشنبه تهدید به درمان زوری اسیر خضر عدنان کرد. اسیر عدنان روزهاست که حاضر به دریافت مسکن و انجام معاینات پزشکی نیست.
باشگاه اسیر فلسطین نیز یکشنبه با اشاره به وخامت حال اسیر خضر عدنان، هشدار داد که او هر لحظه ممکن است به شهادت برسد.
https://irna.ir/xjMfBW
نظر شما