آمریکا: بحران سودان راه حل نظامی ندارد

نیویورک – ایرنا- معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به رغم اعزام نظامیان بیشتر آمریکایی به آفریقا در پی بحران در سودان مدعی شد: راه حل نظامی برای بحران سودان وجود ندارد.

به گزارش ایرنا، ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه آمریکا خشونت ها در سودان را بشدت محکوم می کند، افزود که ما به دنبال تامین امنیت دیپلمات های آمریکایی در خارطوم پایتخت سودان هستیم.

پاتل ادعا کرد: ما همچنین به دنبال همکاری با شرکای منطقه ای برای ایجاد یک آتش بس فوری در این کشور هستیم. هیچ راه حل نظامی برای این بحران سیاسی سودان وجود ندارد.

این مقام وزارت خارجه آمریکا ادامه داد، درگیر های کنونی روند انتقال سیاسی سودان به یک جریان دموکراتیک را به خطر می اندازد.

به گزارش ایرنا، جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن گفت که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به ارتش این کشور دستور داده تا برای تخلیه احتمالی سفارت واشنگتن در سودان، نیروی بیشتری به آفریقا اعزام کند اما تمرکز آمریکا در حال حاضر بر تخلیه دیپلمات ها نیست بلکه بر توقف خشونت ها در سودان متمرکز است.

این مقام کاخ سفید در خصوص برنامه آمریکا برای خروج دیپلمات های خود از سودان افزود: پنتاگون اعلام کرده است که در حال آماده سازی و استقرار برخی از نیروها و قابلیت‌های نظامی در نزدیکی سودان فقط برای اهداف اضطراری و هرگونه احتمال تخلیه دیپلمات ها از این کشور است.

این سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا اضافه کرد: هیچ نشانه ای مبنی بر اینکه آمریکایی ها به طور خاص در سودان هدف قرار گرفته اند وجود ندارد. اما بدون شک، وضعیت خطرناک است.

به گزارش ایرنا، دو مقام آمریکایی روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کردند پنتاگون در حال انتقال نیروهای نظامی به کشور جیبوتی در همسایگی سودان است تا برای تخلیه کارکنان سفارت آمریکا از سودان آماده شود.

با این حال، مقامات ارشد آمریکا اذعان کردند که خروج دیپلمات ها و همچنین تخلیه ۱۹ هزار شهروند آمریکایی از سودان کار آسانی نخواهد بود.

فیل ونتورا، معاون سخنگوی پنتاگون نیز در بیانیه ای گفت: "وزارت دفاع با همکاری مرکز فرماندهی آمریکا در آفریقا، وضعیت سودان را زیر نظر دارد و برنامه ریزی محتاطانه ای را برای شرایط احتمالی مختلف انجام می دهد."

وی گفت: "به عنوان بخشی از این برنامه ریزی ها، ما در حال افزایش قابلیت‌های خود در نزدیکی سودان برای اهداف اضطراری مربوط به تأمین امنیت و تسهیل خروج کارمندان سفارت آمریکا از سودان در صورت لزوم هستیم.

در همین حال، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل امروز ۳۱ فروردین ماه پس از شرکت در نشست مجازی با حضور اتحادیه آفریقا, سازمان بین دولتی توسعه، اتحادیه اروپا و سایر کشورهای دخیل در تلاش ها برای پایان درگیری ها در سودان به خبرنگاران در نیویورک گفت: من خواهان یک آتش بس حداقل سه روزه به مناسبت جشن عید فطر هستم تا غیرنظامیان گرفتار در مناطق درگیر، بتوانند فرار کنند و خدمات پزشکی دریافت کرده و غذا و سایر لوازم ضروری خود را تهیه کنند. این باید اولین گام برای رهایی از جنگ و هموار کردن راه برای آتش بس دائمی باشد.

درگیری‌های مسلحانه در سودان از صبح روز شنبه ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین ماه) میان نیروهای ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع بر سرقدرت آغاز شده و میانجیگری‌های بین‌المللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرف‌های درگیر بر سر میز گفت‌ وگوها تاکنون ثمری نداشته است.

آنتونی بلینکن وزیرخارجه آمریکا اعلام کرد: یک کاروان دیپلماتیک آمریکایی مورد حمله واقع شده است. تمام کارمندان ما سالم هستند و آسیبی ندیده اند. اما این اقدام یعنی تیراندازی به یک کاروان دیپلماتیک با پلاک های سیاسی و پرچم آمریکا، بی پروا، غیرمسئولانه و البته ناامن بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha