به گزارش خبرنگار ایرنا، وقتی صحبت از مرگ، میت، آرامستان و کفن و دفن می شود ناخودآگاه اذهان پایتخت نشینان به سمت بهشت زهرا (س) می رود؛ کافی است دوست یا عزیزی از بین ما برود تا همه شماره قطعه ای که قرار است متوفی دفن شود، بپرسند و نه نام آرامستان.
مرگ یک واقعیت است پس باید جایی برای دفن باشد از این رو بهشت زهرا (س) به عنوان بزرگترین آرامستان ایران واقع در جنوب پایتخت بیش از ۵۰ سال پیش ( ۱۳۴۹ هجری شمسی) احداث شد.
با افزایش جمعیت، وقوع جنگ تحمیلی و در سال های اخیر وقایعی مثل کرونا منطقا میزان مرگ و میر افزایش یافت و توسعه بهشت زهرا (س) از دهه هفتاد در دستور کار قرار گرفت.
از این رو بسیاری از زمین های همجوار بهشت زهرا (س) تملک و قطعات جدید احداث شد؛ در این راستا در سال های ۱۳۷۸ و ۱۳۸۸ به ترتیب ۱۶۰ و ۱۱۰ هکتار به مساحت بهشت زهرا افزوده شد تا در نهایت مساحت آن به ۵۸۴ هکتار برسد اما با توجه به جمعیت ۱۲ میلیونی تهران و حومه این راهکار هم خیلی جواب نداد.
نوبت به ۲ و سه طبقه کردن قبور رسید و این راهکار هم به مُسکنی بیش نمی ماند و لزوم ایجاد آرامستان های جدید در نقاط پیرامونی شرق و غرب پایتخت بیش از پیش مطرح شد.
کمتر از ۳ سال تا تکمیل بهشت زهرا (س)
محمدجواد تاجیک مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ در حاشیه جلسه شورای شهر تهران به خبرنگاران گفت: براساس برنامه سوم جامع شهرداری تهران از گذشته طراحی و جانمایی آرامستانهای جدید در دستور کار قرار گرفته و در حال حاضر جانمایی و تملک محل برای احداث آرامستانهای جدید انجام شده است.
او خبر داد که تا کمتر از سه سال آینده بهشت زهرا(س) با توجه به شرایط دفن روز تکمیل میشود.
تاجیک این را هم گفت: در قطعه ۱۶ بهشت زهرا(س) نیز محلی از گذشته در نظر گرفته شده بود که حدود ۵ سال پیش خراب و پس از گذشت این مدت این محل برای دفن اموات آماده شده است.
این مسئول در خصوص احداث آرامستان جدید در تهران ادامه داد: مطالعات این کار انجام شد و با توجه به ترافیک شدید جنوب شهر و موقعیت جغرافیایی بهشت زهرا نمیتوان دیگر در این محل آرامستان را توسعه داد.
به گفته تاجیک، در این زمینه چهار پهنه از شهر تهران از شمال شرق، جنوب غرب، شمال غرب، جنوب شرق برای احداث آرامستان در نظر گرفته شده است و پس از تملک در این چهار پهنه ۴ آرامستان جدید احداث شود.
وی افزود: پیشبینی میشود نخستین آرامستان تهران با ظرفیت ۴۰۰ هزار نفر سال آینده در محدوده خاوران و جنوب شرق به بهرهبرداری برسد.
شهردار تهران: پیگیر تحویل زمین هستیم
علیرضا زاکانی در مورد آخرین وضعیت احداث آرامستان های جدید تهران به ایرنا گفت: مکان یابی آرامستان ها انجام شده و در حال رایزنی برای گرفتن این مکان ها هستیم اما موقعیت مکانی آنها را تا قطعی شدن موضوع نمی خواهیم اعلام کنیم.
او ادامه داد: این مکان ها باید آماده سازی شود و پیگیر تحویل این زمین ها هستیم.
شهردار تهران با بیان اینکه کار مطالعاتی احداث این آرامستان ها از قبل انجام شده است، از تلاش های مدیران گذشته در این باره تشکر کرد.
نظر شما