به گزارش ایرنا، امان الله حسین پور روز یکشنبه در حاشیه برگزاری مسابقات کشوری کشتی با چوخه اسفراین اظهار کرد: پیگیری هایی برای ایجاد انجمن مستقل ورزشی این رشته پرطرفدار و در گام بعد تاسیس فدارسیون کشتی با چوخه در دست پیگیری است.
وی افزود: تاکنون توجهات لازم به این رشته کهن ورزشی که ریشه در فرهنگ و تاریخ کشور و به ویژه خراسان شمالی دارد، نشده است.
نماینده مردم شهرستان های اسفراین، بام و صفی آباد در مجلس شورای اسلامی افزود: کشتی سنتی باچوخه خراسان از ورزش های پرطرفدار در این خطه است که قدمتی ۵۰۰ ساله دارد اما علی رغم تلاش های انجام شده با ایدهآل فاصله دارد و زیرساخت های آن به خوبی تامین نشده است.
وی خاطرنشان کرد: در توسعه این رشته ورزشی نه تنها وزارت ورزش بلکه وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز باید کمک حال باشد، چونکه این ورزش یک میراث قدمت داری است که گردشگران زیادی را برای تماشای خود جذب می کند.
حسین پور عنوان کرد: همچنین باید از ظرفیت وزارت امورخارجه نیز برای توسعه این رشته ورزشی بهره گرفت تا سفرای کشورهایی که دوستدار این ورزش هستند از این جشنواره های ورزشی بازدیدی داشته باشند و پای گردشگران خارجی برای تماشای این رقابت ها باز شود.
وی با تاکید بر جذب اعتبار بیشتر به این رشته ورزشی گفت: یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بودجه برای رویداد ملی کشتی با چوخه در شهرستان اسفراین جذب شد این در حالی است که سال گذشته ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال جذب شده بود.
به گزارش ایرنا، مسابقات کشوری کشتی باچوخه امروز (یکشنبه) سوم اردیبهشت با حضور بیش از ۲۰۰ چوخه کار از سراسر کشور در گود چشمه زینل خان اسفراین خراسان شمالی آغاز شد.
رقابت های کشوری کشتی با چوخه اسفراین با حضور نام آوران این رشته در پنج وزن ۶۶، ۷۴، ۸۴، ۹۴ و بالای ۹۴ کیلوگرم در حال برگزاری است و تا ساعت ۱۶ امروز ادامه دارد.
تا پیش از شیوع کرونا، گود زینلخان اسفراین هرساله در روز ۱۳ و ۱۴ فروردین میزبان دهها هزار نفر از علاقه مندان و تماشاگرانی از سراسر کشور بود که امسال به دلیل تقارن با ماه رمضان این رویداد در روز دوم تعطیلات عیدفطر در حال برگزاری است.
این رویداد ورزشی به عنوان بزرگترین رویداد گردشگری تک مکانی و تک زمانی کشور شناخته می شود که بیش از ۵۰ هزار تماشاگر مشتاق از شهرستان های دور و نزدیک برای دیدن آن در محل حضور می یابند.
کشتی سنتی باچوخه خراسان شمالی از ورزش های پرطرفدار در این خطه است که به عنوان میراث معنوی در سال ۸۷ به شماره ۳۰ در فهرست آثار ملی میراث ناملموس کشور ثبت شده است.
چوخه واژه ای کردی و نام لباسی است که کشتی گیران این رشته به تن می کنند که از شنل کوتاهی که کشتی گیران آن را با شال سفید رنگی محکم می کنند تشکیل شده و از آنجا که این کشتی از گذشته های دور در بین عشایر کرد شمال خراسان مرسوم بوده به نام کشتی باچوخه معروف شده است.
نظر شما