به گزارش ایرنا از وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، علی دارابی که برای شرکت چهارمین اجلاس ائتلاف برای حفاظت از میراث فرهنگی آسیا به چین سفر کرده، عصر چهارشنبه ششم اردیبهشت ۱۴۰۲ با «وانگ زو دونگ» مدیرکاخ موزه پکن دیدار کرد.
دارابی در این دیدار به پیشینه غنی روابط تاریخی ایران و چین اشاره کرد و گفت: اکنون روابط تهران - پکن به سطح راهبردی رسیده است و توسعه همکاریهای میراثفرهنگی در تحکیم روابط دو کشور بسیار موثر است و توجه ویژه به تعاملات موزهای و نقشآفرینی آنها در برگزاری رویدادهای بزرگ از جمله نمایشگاههای آثار فرهنگی- تاریخی بستر مناسبی برای تعمیق روابط ایران و چین در حوزههای مختلف است.
قائممقام وزارت میراث فرهنگی به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران در اجلاس ائتلاف میراث فرهنگی آسیا مبنی بر تشکیل کمیته رؤسای موزههای ملی و بزرگ در قاره آسیا اشاره و تاکید کرد که موزهها میتوانند در ارتقای سواد میراث فرهنگی این قاره پهناور کمک شایانی کنند.
دارابی همچنین آمادگی کامل ایران را برای تقویت و توسعه همکاریهای مشترک در تمامی عرصه های میراث فرهنگی را اعلام کرد.
وی به ظرفیتهای میراث فرهنگی ایران پرداخته و اعلام داشت که در کشور بیش از ۸۰۰ موزه فعال و ۳۵ هزار اثر تاریخی در فهرست آثار ملی وجود دارد که این آثار از یک میلیون سال پیش تا دوره معاصر را شامل میشوند.
برای صیانت از میراثفرهنگی آسیا آمادهایم
مدیر کاخ موزه پکن نیز با خوشامدگویی و ابراز خرسندی از دیدار با هیات ایرانی، به معرفی فعالیتهای کاخ موزه پکن پرداخت و آمادگی خود را در خصوص حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی آسیا با اجرای برنامههای آموزشی مشترک در زمینههای موزهداری، تبادل کارشناسان، برگزاری نمایشگاههای مشترک اعلام کرد.
«وانگ زو دونگ» به خاطر اهتمام و حمایت ایران از میراث فرهنگی آسیا تشکر و ابراز امیداوری کرد که در آینده نزدیک نمایشگاهی مشترک از آثار ارزشمند دو کشور برگزار شود.
در این جلسه محمد کشاورززاده سفیر جمهوری اسلامی ایران در پکن نیز حضور داشت و حمایت کامل سفارت ایران را در تسهیل و تقویت همکاری بین موزهای و میراث فرهنگی دو کشور اعلام کرد.
جبرئیل نوکنده رئیس کل موزه ملی ایران و مسلم شجاعی دستیار معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی در این دبدار حضور داشتند.
به گزارش ایرنا ، ائتلاف برای حفاظت از میراث فرهنگی آسیا توسط جمعی از کشورها از جمله ایران بنیانگذاری شد. چین، ایران، ارمنستان، کامبوج، جمهوری دموکراتیک خلق کره، قرقیزستان، پاکستان، سوریه، امارات متحده عربی، یمن، آذربایجان، میانمار، سریلانکا اعضای موسس این ائتلاف و بنگلادش، سنگاپور، تاجیکستان، ازبکستان و ویتنام اعضای ناظر آن هستند.
این ساز و کار همکاریِ بیندولتی است که در راستای اجرای طرح آسیایی برای حفاظت از میراث فرهنگی که توسط کشورهای آسیایی مطابق با اصول مشارکت داوطلبانه، برابری، احترام متقابل و منافع متقابل ایجاد شده است و هدف آن افزایش ظرفیتِ حفاظت و استفاده از میراث فرهنگی در و هماهنگی طولانی مدتِ حفاظت از میراث فرهنگی در سراسر آسیا همراه با توسعهی اقتصاد، جامعه، فرهنگ، گردشگری و حفاظت از محیط زیست است.
تقویت ارتباطات مستقیم مردم به مردم بین کشورهای آسیایی، تسهیل کردن انتقال تمدنهای آسیایی و ایجاد جامعهای با آینده مشترک برای آسیا و مقر است.
نظر شما