۷ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۸:۵۲
کد خبرنگار: 911
کد خبر: 85093205
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مصوبات سفر رئیس جمهور و پایان معطلی طرح‌های نیمه تمام اولویت دار قزوین

قزوین - ایرنا - مصوبات سفر رئیس جمهور به قزوین با تمرکز بر تکمیل طرح های نیمه تمام اولویت دار قزوین پایانی خوش را برای پروژه های معطل و نیمه تمام این استان به ارمغان آورده است.

به گزارش ایرنا، سال گذشته در چنین روزی (هفتم اردیبهشت ماه)، دیار مینودری میزبان آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور و جمعی از وزرا و دولتمردان بود.

در جریان سفر یک روزه رئیس جمهور به قزوین نزدیک به ۲۰۰ مصوبه در حوزه های مختلف به تصویب رسید که اجرای آنها می تواند گره گشای مسایل و مشکلات توسعه ای قزوین باشد و بسیاری از طرح های ناتمام این استان را نیز به سرانجام برساند.

مصوباتی که برای اجرای آنها ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده تا زیرساخت های این استان را متحول کند.

بیشتر مصوبات این سفر به استان قزوین برای تکمیل طرح های نیمه تمام اولویت دار و به اصطلاح "زخمی" متمرکز شده است که در دولت و ادوار گذشته آغاز و نیمه کاره رها شده بودند.

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، همزمان با سالروز سفر رئیس جمهور به قزوین در گزارشی به مرور دستاوردهای این سفر پرداخته است.

مصوبات سفر رئیس جمهور و پایان معطلی طرح‌های نیمه تمام اولویت دار قزوین

تخصیص ۳۷۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات سفر رئیس جمهور به قزوین

سعید وکیلی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای مصوبات سفر رئیس جمهور به قزوین تعیین و درنظر گرفته شده که از منابع ملی و استانی شامل سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و همچنین منابع تعهد شده دستگاه های اجرایی تامین می شود.

این مسوول ادامه داد: ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات مصوبات سفر رئیس جمهور به استان قزوین باید از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تخصیص پیدا کند و سه هزار و ۳۷۰ میلیارد تومان نیز سهم دستگاه های مختلف اجرایی است.

وی با بیان اینکه در جریان سفر رئیس جمهور به قزوین ۱۹۷ مصوبه به تصویب رسید، اظهار کرد: از این تعداد، ۱۴۱ مصوبه در قالب اجرای پروژه ها، ۳۹ مصوبه از مصوبات اقدامی شامل موافقنامه ها و ارایه مجوزها بودند و همچنین ۱۷ مصوبه نیز مشترک (اجرای پروژه و اقدامی) بودند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین یادآور شد: برای اجرای مصوبات سفر رئیس جمهور به قزوین و تخصیص اعتبارات لازم سه سال و برخی از آنها نیز از یک تا ۲ یک سال زمان تعیین شده است.

به گفته وی، در سال نخست سفر رئیس جمهور به قزوین با وجود تنگناهای مالی دولت، سه هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات مصوبات تاکنون تامین و تخصیص یافته است.

این مسوول با اشاره به شناسایی ۴۰ مصوبه سفر رئیس جمهور به قزوین در قالب پروژه های کلیدی و مهم، گفت: آبرسانی به شهر آبیک از سد طالقان، تکمیل بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی قزوین، تکمیل پروژه الحاقی بیمارستان شهید رجایی، تجهیز و توسعه پایدار آب و خاک دشت قزوین، مطالعه نظام های بهره برداری سد نهب، تسریع در ارایه مجوز ساخت بیمارستان هزار تختخوابی، تکمیل فاز یک جاده قزوین - الموت - تنکابن، ارتقای فرودگاه خدمات ویژه کشاورزی قزوین و قابلیت انجام پروازهای مسافری و باری در آن، تکمیل شبکه های آبرسانی و تصفیه خانه فاضلاب در مناطق شهری باقی مانده، ساخت نیروگاه کلاس اف در بویین زهرا، تسریع در اجرای شتابگر ملی، تکمیل سدهای بالاخانلو و نهب و شبکه آبیاری آن از پروژه های کلیدی مصوبات سفر به شمار می رود.

وی اظهار کرد: اجرای سامانه های نوین آبیاری، داربستی کردن باغات انگور، ساخت شهرک انرژی و فناوری، ساخت پردیس فناوری آبیک، تکمیل سدهای کشاورزی پرسبانج، شاکین و چنگوره، اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری، ایجاد پست برق در شهرک های صنعتی، تکمیل مجتمع های آبرسانی روستایی، بهسازی و روکش آسفالت راه های شریانی تاکستان - آقچه کند - نیکوییه و همچنین بویین زهرا - دانسفهان - سه راهی دانسفهان و دانسفهان-شامی شاپ و قزوین - رحیم آباد - کلاچای و نیز نهاوند - ضیاء آباد - آب ترش و باند دوم مسیر آبیک - محمدیه از جمله مصوبات و طرح های مهم به شمار می رود.

وکیلی ادامه داد: تکمیل پروژه های راه روستایی، مرکز فرهنگی موزه دفاع مقدس، طرح های هادی روستایی، ۳۶ باب مدرسه، مرکز دیالیز کلینیک دولتی محمدزاده، مرکز جامع توانبخشی، مجتمع تالار فرهنگی و کتابخانه مرکزی قزوین، ایجاد تاسیسات آب شرب محمدیه و مهرگان، انتقال آب از شرق قزوین و گازرسانی به ۱۳۳ روستا از دیگر مصوبات کلیدی سفر رئیس جمهور به قزوین محسوب می شود.

وی در مورد آخرین وضعیت تخصیص اعتبارات به طرح های مهم مربوط به مصوبات سفر رئیس جمهور به قزوین نیز گفت: پروژه تکمیل فاز نخست بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی به میزان ۱۱۱ میلیارد تومان، طرح الحاقی بیمارستان شهید رجایی با ۱۷۰ میلیارد تومان، توسعه شبکه پایدار آب و خاک دشت قزوین به میزان ۱۲ میلیارد تومان، جاده قزوین - الموت - تنکابن با ۱۳۵ میلیارد تومان، تکمیل سد بالاخانلوی بویین زهرا با۱۰۰ میلیارد تومان و تکمیل سد نهب به اعتبار ۱۳۷ میلیارد تومان و تکمیل شبکه آبرسانی نهب به میزان ۴۷ میلیارد تومان تخصیص داشته اند.

مصوبات سفر رئیس جمهور و پایان معطلی طرح‌های نیمه تمام اولویت دار قزوین

تکمیل بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی و ارتقای فرودگاه از نیازهای مهم قزوینی ها در مصوبات سفر گنجانده شد

مهدی رجحانی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین نیز در رابطه با مصوبات سفر رئیس جمهور به استان گفت: پیش از انجام سفر رئیس جمهور به قزوین تلاش شد تا با اقدامات کارشناسی نیازهای استان و همچنین پروژه های مهم و اولویت دار نیمه کاره شناسایی شود تا با تشریح وضعیت آنها و هماهنگی با دستگاه ها و وزارتخانه های مربوطه برای تکمیل و اجرای آنها در جریان سفر مصوبه به تصویب برسد.

وی اظهار کرد: در همین راستا، برخی پروژه های کلیدی و همچنین نیازهای اساسی مانند تکمیل پروژه های بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی و طرح الحاقی بیمارستان شهید رجایی و همچنین ایجاد قابلیت انجام پروازهای مسافربری و باربری از فرودگاه خدمات ویژه کشاورزی به تصویب رسید.

این مسوول تصریح کرد: در جریان سفرهای استانی رئیس جمهور، طرح های نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالا برای مصوبات در نظر گرفته می شوند اما به جهت نیاز مبرم مردم و کمبود تخت های بیمارستان های دولتی در قزوین، تکمیل بیمارستان ۷۰۰ تحختخوابی با وجود پیشرفت زیر ۱۰ درصدی نیز به مصوبات افزوده شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین با بیان اینکه ساخت بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی قزوین متوقف مانده بود اما با مصوبه سفر رئیس جمهور اجرای این طرح امروز سرعت گرفت و مقرر شد تا ظرف سه سال فاز نخست آن به بهره برداری برسد.

وی اظهار کرد: با تزریق اعتبارات مالی کار تکمیل بخش الحاقی بیمارستان شهید رجایی قزوین که با توجه به قرارگیری قزوین در شاهراه ارتباطی، یک پروژه کلیدی به شمار می رود نیز سرعت مناسبی به خود گرفته است و امیدواریم در سال جاری شاهد بهره برداری از این طرح درمانی باشیم.

این مسوول در مورد مصوبه فرودگاه نیز اظهار کرد: قزوین تنها مرکز استانی کشور است که فاقد فرودگاه مسافربری و باربری است در حالی که این استان از قطب های مهم صنعت و کشاورزی کشور به شمار می رود و دارای حجم بالایی از مبادلات تجاری بوده و بهره مندی از یک فرودگاه برای انجام سفر از مطالبات دیرین شهروندان و فعالان اقتصادی قزوینی محسوب می شود.

رجحانی ادامه داد: به دنبال رفع این نیاز، ارتقای فرودگاه خدمات ویژه که تنها برای فعالیت های کشاورزی نظیر سمپاشی و آموزش خلبانی هواپیماهای کوچک مورد استفاده قرار می گیرد، به تصویب رسید و مقرر شد تا زیرساخت و امکانات لازم برای انجام سفرهای مسافری و باربری در این فرودگاه فراهم شود و در همین رابطه هماهنگی های لازم با وزارت جهاد کشاورزی به عنوان مالک این فرودگاه و بخش خصوصی متقاضی سرمایه گذاری انجام شده است.

مصوبات سفر رئیس جمهور و پایان معطلی طرح‌های نیمه تمام اولویت دار قزوین

آبرسانی به آبیک، تحقق یک آرزوی دیرینه

این مسوول در ادامه گفت: تکمیل آبرسانی به شهر آبیک از سد طالقان به طول ۱۸ کیلومتر از دیگر مصوبات مهم و کلیدی سفر رئیس جمهور به قزوین بود که با اختصاص اعتبارات لازم در تابستان سال گذشته شاهد افتتاح آن بودیم.

رجحانی افزود: این پروژه سال ۹۶ آغاز شد اما پس از سه سال به دلیل عدم برنامه ریزی و تخصیص اعتبارات لازم متوقف ماند اما پس از سفر رئیس جمهور و با تخصیص اعتبارات مورد نیاز، تکمیل طرح به سرعت در دستور کار قرار گرفت و پس از چند ماه کار شبانه روزی سرانجام مورد بهره برداری قرار گرفت و ۱۲۰ هزار نفر جمعیت شهرستان آبیک از آن بهره مند شدند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین اضافه کرد: بهسازی راه های روستایی در کنار تکمیل مجتمع های آبرسانی روستایی از نیازهای اولویت دار عمرانی استان قزوین است که در مصوبات این سفر گنجانده شده و در کنار آن برای تکمیل و ترمیم و بهسازی راه های شریانی نیز در قالب مصوبه، اعتبارات لازم پیش بینی شده و تامین خواهد شد.

وی، یکی از نیازهای مهم استان قزوین در حوزه عمرانی گازرسانی به روستاها دانست که تحقق آن موجب توسعه عدالت و آبادانی در مناطق روستایی و پیشگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها می شود و افزود: در همین رابطه مقرر شد عملیات گازرسانی به ۱۳۳ روستای این استان انجام شود که کار گازدار شدن ۱۵ روستا تاکنون به پایان رسیده و گازرسانی به سایر روستاها نیز با سرعت بالا در دست پیگیری است.

مصوبات سفر رئیس جمهور و پایان معطلی طرح‌های نیمه تمام اولویت دار قزوین

ساخت شهرک انرژی و تقویت دشت قزوین، مصوبه ای که آهنگ توسعه قزوین را شتاب می‌بخشد

علی رحمانی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین نیز در خصوص مصوبات سفر رئیس جمهور به استان اظهار کرد: یکی از مصوبات مهم سفر رئیس جمهور به قزوین، ساخت نخستین شهرک تخصصی انرژی کشور در این استان است که بدون شک اجرای آن آهنگ توسعه قزوین را شتاب می بخشد.

وی با بیان اینکه تولید انرژی پاک و پایدار و کمک به تامین نیاز بنگاه های اقتصادی به برق از اهداف اجرای این طرح به شمار می رود، افزود: ۷۸۶ هکتار زمین در شهرستان بویین زهرا در حاشیه شهرک صنعتی شال برای اجرای این مصوبه سفر در نظر گرفته شد که در فاز نخست، ۱۰۰ هکتار آن تخصیص پیدا کرده است.

این مسوول با اشاره به اینکه تولید ۴۰۰ مگاوات برق در این شهرک از طریق راه اندازی نیروگاه های خورشیدی پیش بینی شده است، یادآور شد: با هماهنگی به عمل آمده با دستگاه های ذیربط مقرر شده تا امور مربوط به متقاضیان سرمایه گذاری در شهرک انرژی قزوین در کوتاه ترین زمان ممکن به انجام برسد و مجوزهای لازم نیز در کمترین زمان صادر شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین، گسترش تولید انرژی های تجدیدپذیر را لازمه توسعه پایدار و حفظ محیط زیست خواند که در کشورهای توسعه یافته و توجه زیادی به آن می شود و تصریح کرد: امکان جذب سرمایه گذاران خارجی در شهرک انرژی قزوین پس از ایجاد زیرساخت های لازم فراهم خواهد شد.

رحمانی یادآور شد: پس از آماده سازی شهرک انرژی از سوی شرکت شهرک های صنعتی استان قزوین، واگذاری زمین برای ایجاد نیروگاه خورشیدی به سرمایه گذاران از سال جاری آغاز می شود.

مصوبات سفر رئیس جمهور و پایان معطلی طرح‌های نیمه تمام اولویت دار قزوین

احیای دشت قزوین با اجرای مصوبات سفر رییس جمهور

این مسوول با بیان اینکه مصوبات سفر رئیس جمهور موجب تحرک و پویایی در اقتصاد استان می شود، افزود: یکی دیگر از مصوبات مهم سفر رئیس جمهور به قزوین، تقویت دشت قزوین در قالب توسعه پایدار آب و خاک کشاورزی یا دشت قزوین بود که به تقویت این بخش کمک خواهد کرد.

وی ادامه داد: رئیس جمهور در جریان سفر خود به قزوین بر ضرورت احیا و تقویت دشت قزوین تاکید کرد و به فرمایشات مقام معظم رهبری در این رابطه نیز اشاره داشتند، بنابراین یکی از کارویژه های ما در استان توجه به این مهم و اجرای هرچه زودتر و بهتر مصوبه سفر در این رابطه است.

رحمانی با اشاره به جایگاه کشاورزی قزوین در کشور، گفت: قزوین کمتر از یک درصد مساحت کشور را دربرگرفته اما بین چهار تا پنج درصد محصولات کشاورزی کشور در این استان به تولید می رسد که این مساله بیانگر جایگاه ویژه و با اهمیت کشاورزی استان در کشور است، به ویژه آنکه در تولید برخی محصولات استراتژیک نظیر مرغ و تخم مرغ، شیر جزو قطب های کشور محسوب می شود.

این مسوول خاطرنشان کرد: در قالب مصوبات سفر برای احیای دشت قزوین و تقویت بخش کشاورزی نیز بیش از ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار هزینه خواهد شد که از جمله آنها باید به کمک های فنی و اعتباری برای اصلاح و توسعه باغات نوین، گسترش آبیاری نوین، طراحی و اجرای کانال های انتقال آب و تکمیل استخر و سدهای نیمه کاره بخش کشاورزی و انجام فعالیت های آبخیزداری و آبخوان داری در این دشت است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین با بیان اینکه دشت قزوین قابلیت تامین غذا برای بیش از ۲۰ میلیون جمعیت کشور را داراست و به دلیل نزدیکی به پایتخت و وجود زیرساخت های مناسب برای تولید از اهمیت بالایی در تامین امنیت غذایی کشور برخوردار است، افزود: در همین راستا، ایجاد منطقه ویژه کشاورزی در دشت قزوین به طور جدی در حال پیگیری است و در قالب یکی از اولویت های استانداری و برنامه های وزارت جهاد کشاورزی گنجانده شده است.

رهاورد:

اجرای مصوبات سفر رئیس جمهور به قزوین بخش مهمی از نیازها و مطالبات مردم این استان را پاسخ می دهد و آهنگ رشد و توسعه این سرزمین را شتاب می بخشد.

در این میان پیگیری دستگاه های اجرایی به منظور تخصیص اعتبارات مصوب و نظارت لازم بر اجرا و تسریع در تکمیل طرح های مربوط به مصوبات سفر انتظار مردم از مسوولان و دست اندرکاران است که باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha