به گزارش چهارشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی شرکت ملی حفاری ایران، حمید رضا گلپایگانی بیانکرد: مجموع دستگاه های حفاری این شرکت ۷۳ دکل (فعال و غیرفعال) است که با تمهیدات بکار گرفته شده و توجه خاص وزارت نفت در دولت سیزدهم برای رونق بخشی به فعالیت های این شرکت و استفاده بهینه از ظرفیت ها در قالب طرح های توسعه ای صنعت نفت و افزایش تولید مواد هیدروکربوری، با بازسازی و روز آمد سازی تجهیزات، کاربست دکل ها همچنان روند افزایشی خواهد داشت.
وی افزود: ایجاد تحولات زیرساختی در این شرکت در راستای تحقق برنامه های وزارت نفت در دولت سیزدهم از مهمترین دستاورد این مجموعه صنعتی از مردادماه سال ۱۴۰۰ تا به امروز است.
برنامه نوسازی ناوگان حفاری چاه های نفت در قالب قرارداد یک میلیارد دلاری
مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت ملی حفاری ایران ادامه داد: برنامه پیش روی شرکت ملی نفت ایران در روزآمدسازی ناوگان این مجموعه بزرگ صنعتی جهت برنامه ریزی برای خرید دکل های حفاری دریایی و خشکی و عقد قرارداد یک میلیارد دلاری با شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب است.
گلپایگانی گفت: در دولت سیزدهم، تاکنون ۱۵۸ حلقه چاه نفت و گاز در مناطق خشکی و دریایی کشور با ثبت ۱۳۱ هزار و ۸۹۹ متر حفاری و تکمیل شد که نقش بسیار با اهمیتی در حفظ، نگهداشت و افزایش تولید ایفا کرده است.
وی افزود: این شرکت مجموعه ای یکپارچه شامل 20 نوع عملیات تخصصی با دربرگیری هشت هزار و 100 مورد خدمات فنی را ارائه می دهد که در تعمیر و افزایش دبی چاه های در حال بهره برداری، تاثیرگذار است.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران، با بیان اینکه عملکرد شرکت در این مدت در بخش های مختلف عملیاتی، فنی، مهندسی، پشتیبانی، خدماتی و ستادی قابل توجه و روند افزایشی داشته است افزود: با توجه به سیاست دولت و برنامه های صنعت نفت، رویکرد اصلی سازمان در موضوع پژوهش، فناوری و ساخت داخل، توجه به ساخت تجهیزات با فناوری بالا است.
وی با اشاره به دیگر برنامه های این مجموعه را حل چالش های فناورانه صنعت حفاری با کمک شرکت های دانش بنیان عضو پارک های علم و فناوری و همچنین مراکز دانشگاهی کشور دانست و گفت: در این مسیر، توسعه همکاری ها با سازندگان و تولیدکنندگان داخلی به عنوان یک اولویت دنبال می شود.
گلپایگانی افزود: در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۲۹۱ درصدی در صرفه جویی ریالی حاصل از ساخت قطعات پر مصرف، رشد ۳۸ درصدی در قطعات ساخته شده و تحویل شده، رشد ۷۱ درصدی در قطعات جاری در حال ساخت، رشد ۶۰ درصدی در نوآوری های بررسی شده کارکنان، رشد ۴۹ درصدی در شرکت های دانش بنیان شناسایی شده و رشد ۱۰ درصدی شرکت های عضو بانک منابع سازندگان رخ داده است.
وی رونمایی از تجهیز گرداننده فوقانی (تاپ درایو)، اولین نرم افزار جامع طراحی و مهندسی حفاری ساخت چاه در ایران، سامانه مدیریت دانش شرکت، تجهیزات مهم عملیات حفاری مانند فورانگیر دورانی و پکینگ المنت را از جمله دستاوردهای شرکت ملی حفاری ایران طی فعالیت دولت سیزدهم برشمرد.
بر اساس این گزارش، ساخت تمامی قطعات یدکی شیر اطمینان، پوسته بالابر هیدرولیک ، نشت بند بونت ، اتصال هرزگرد ،، سیلیپس پنج، شفت اصلی تاپ درایو وارکو، مجموعه فراورش نفت (mot) از دیگر دستاوردهای شرکت ملی حفاری ایران در طول فعالیت دولت سیزدهم محسوب می شوند.
از مجموع چاه های حفر شده در پارسال، ۱۵ حلقه توسعه ای توصیفی، پنج حلقه اکتشافی و ۷۹ حلقه تعمیری تکمیلی بوده است. از این تعداد ۷۷ حلقه چاه در گستره فعالیت پنج شرکت بهره بردار تابع شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، هشت حلقه در شرکت نفت فلات قاره در حوزه فرا ساحل، هشت حلقه در اجرای طرح های توسعه ای شرکت مهندسی و توسعه نفت، ۲ حلقه در قالب پروژه و چهار حلقه در پروژه های مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران حفاری و تکمیل و در اختیار شرکت های کارفرما قرار گرفت.
متراژ حفاری چاه های نفت و گاز سال گذشته این شرکت بیش از ۶۷ هزار متر بوده است.
هم اکنون از شمار ۷۳ دکل حفاری سبک، سنگین و فوق سنگین ناوگان این شرکت ۶۳ دستگاه در مدار عملیات و یا جابجایی هستند.
نظر شما