به گزارش خبرنگار ایرنا، فرحان حق معاون سخنگوی سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران درباره تاثیر درگیری ها در سودان بر عملیات های سازمان ملل در سودان جنوبی گفت که درحال حاضر عملیات های امداد رسانی ما در سودان جنوبی به صورت منظم درحال انجام است.
وی تصریح کرد: نمایندگی ما در سودان جنوبی در عملیات تخلیه تعدادی از کارمندان سازمان ملل در سودان نقش داشته است.
فرحان حق ادامه داد: وضعیت در سودان باید هر چه زودتر تحت کنترل قرار گیرد. نماینده سازمان ملل با رهبران در سودان در ارتباط است تا بتواند یک آتش بس طولانی تر را بدست آورد.
درگیریهای مسلحانه در سودان از صبح روز شنبه ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین ماه) میان نیروهای ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع بر سرقدرت آغاز شده و میانجیگریهای بینالمللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرفهای درگیر بر سر میز گفت وگوها تاکنون ثمری نداشته است.
با وجود برقراری آتش بس ۷۲ ساعته در سودان با میانجیگیری و حمایت آمریکا که وارد دومین روز خود شده و اعلام پایبندی به آن از سوی طرفین درگیری، نبرد در خارطوم پایتخت این کشور و مناطق اطراف آن ادامه دارد. درگیریهای شدید میان ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع در دو منطقه «الکدرو» و «الحلفایة» در شهر «الخرطوم بحری» در شمال پایتخت سودان وجود دارد.در عینحال، روند تخلیه اتباع خارجی از این کشور نیز همچنان ادامه دارد.
پیش از این نیز، ۳۰ فروردین ماه آتشبس میان ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع سودان از ساعت ۱۸ آن روز به مناسبت عید سعید فطر تمدید شده بود، اما پس از آن بار دیگر دو طرف درگیر در سودان با یکدیگر درگیر شدند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی، چهارم اردیبهشت ماه (۲۴ آوریل) بار دیگر از طرفین درگیری ها در سودان خواست، فوری درگیری ها را متوقف کنند و اعلام کرد سازمان ملل به هماهنگی نزدیک با شرکا برای کاهش تنش ها و برقراری آتش بس پایدار در سودان ادامه خواهد داد.
دبیر کل سازمان ملل در خصوص وضعیت سودان در نشست شورای امنیت گفت: در طول درگیری های ده روز گذشته، حداقل ۴۰۰ نفر از جمله چهار عضو خانواده سازمان ملل کشته شده اند. بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ نفر مجروح شده اند و ده ها هزار نفر مجبور به ترک خانه های خود شده اند.
گوترش تصریح کرد: این ۱۰ روز خشونت و هرج و مرج در سودان ناراحت کننده است. یک جنگ طولانی مدت و تمام عیار قابل تحمل و تامل نیست. سودان با هفت کشور هم مرز است که همه آنها یا با درگیری ها دست و پنجه نرم می کنند یا در دهه گذشته شاهد ناآرامی های داخلی جدی بوده اند.
وی تاکید کرد: جنگ در سودان باید فورا متوقف شود. من از ژنرالها عبدالفتاح البرهان و «محمد حمدان دقلو» ملقب به «حمیدتی» و نیروهای مسلح سودان و نیروهای پشتیبانی سریع میخواهم که اسلحههای خود را کنار بگذارند.رهبران سودان باید منافع مردم خود را در اولویت قرار دهند. این اختلافات در میدان نبرد و با اجساد کودکان، زنان و مردان سودانی حل نخواهد شد.
دبیرکل سازمان ملل ادامه داد: طرفهای درگیر باید به آتشبس ۷۲ ساعته که با میانجیگری آمریکا بدست آمده است، احترام بگذارند و برای پایان دائمی خصومت ها با یکدیگر مذاکره کنند. من از همه اعضای شورای امنیت و سایر کشورهای عضو سازمان ملل و سازمان های منطقه ای با نفوذ می خواهم که طرف های درگیر در سودان را برای کاهش تنش ها و بازگشت سریع به میز مذاکره تحت فشار قرار دهند.
نظر شما