امام جمعه موقت شیراز: با مفاسد اقتصادی ضربتی و انقلابی مقابله شود

شیراز- ایرنا- امام جمعه موقت شیراز، با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر لزوم توجه مسئولان به مساله گرانی در پیام نوروزی امسال گفت: امروز نیاز است که با طرح های ضربتی، فوری و انقلابی نسبت به مقابله با مفاسد اقتصادی و مهار تورم اقدام شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین سید ابوفاضل رضوی اردکانی در خطبه های نماز جمعه شیراز افزود: هم دولت، هم مجلس و هم قوه قضاییه باید به گونه ای با مفاسد اقتصادی مقابله کنند که مردم تاثیر آن را در سفره های خود احساس کنند.

وی ادامه داد: همه تلاش ها باید در جهت مهار تورم باشد و امیدواریم مردم در کنار قوای سه گانه حضور جدی در عرصه داشته باشند و با فساد به معنای واقعی مبارزه کنند.

وی اظهارکرد: در نظام جمهوری اسلامی میدان دادن به ویژه خواران و مدارا با مفسدان اقتصادی که منجر به بی عدالتی می شود به شدت ممنوع است و خیانت به اموال مسلمین باید از بین برود و از تشکیل نطفه فساد جلوگیری شود.

سلطه دلار در حال شکسته شدن است

امام جمعه موقت شیراز، با اشاره به تصمیم قطعی برخی کشورهای مستقل و قدرتمند اقتصادی برای خارج کردن دلار از معادلات اقتصادی گفت: با این کار ستون فقرات و کمر دلار و سلطه آن بر اقتصاد دنیا شکسته خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین رضوی اردکانی افزود: این اقدام سبب خواهد شد که دشمن تصور نکند می تواند دل خود را به دلار خوش کند.

مردم در مقابل تحریف مسائل توسط رسانه های معاند هوشیار باشند

امام جمعه موقت شیراز، با اشاره به نقش مهم رسانه ها در هدایت افکار عمومی گفت: مردم و به ویژه جوانان باید در مقابل اقدامات برخی روزنامه‌ها، فضای مجازی و شبکه‌های ماهواره‌ای که عمده تحریف حقایق به دست آنها انجام می شود هوشیار باشند.

حجت الاسلام والمسلمین رضوی اردکانی افزود: رسانه ها وظیفه دارند حقایق و واقعیت ها را بگویند و از هر گونه شایعه پراکنی و انتشار اخبار دروغ و وارونه نشان دادن واقعیت ها و بزرگ کردن عیوب کوچک بپرهیزند.

وی ادامه داد: این برنامه همیشگی دشمنان ایران بوده که در داخل کشور هم با سوء استفاده از آزادی چنین کارهایی می‌کنند در حالی که رسانه ها باید در خدمت مردم باشند.

امام جمعه موقت شیراز در خطبه اول نماز عبادی سیاسی جمعه این شهر بیان کرد: یکی از کارهای حرام که خدا می گوید این است که بچه‌ها را از ترس فقر و تنگدستی نکشید.در جای دیگر نه تنها دختر را زنده به گور می‌کردند بلکه وقتی وضع اقتصادی بد می شد پسران را نیز می کشتند.

حجت الاسلام والمسلمین رضوی اردکانی افزود: عده‌ای خیال می‌کنند رازق آنها است، این کورتاژها(یکی از شیوه‌ های سقط جنین) در بیمارستان‌ها قانونی و غیرقانونی می‌شود؛ مخالفت با دستور خداست. وقتی نطفه منعقد شد، قتل نفس است و باید دکترها و بیمارستان‌ها بدانند که حرام است.

وی ادامه داد: این روش غلط بچه کشی در اروپا متاسفانه اینجاها فراگیر شده است. جنین هم بچه است، این قتل اولاد یکی از گناهان کبیره است؛ قتل نفس یکی از محرمات کبیره است، چه خودکشی باشد و چه دیگر کشی باشد.

وی اضافه کرد: متاسفانه جامعه غربی در آمریکا آمار خودکشی خیلی زیاد است. در ژاپن که یک کشور صنعتی و پیشرفته بالاترین آمار خودکشی است براساس آمار سازمان ملل چون معنویت را کنار گذاشتند و همه زندگی مادی شده و خسته میشود و خودکشی می‌کند یا دیگری را می کشد.

قدردانی از تلاش های دولت

امام جمعه موقت شیراز در ادامه با اشاره به سفر رییس جمهور به خوزستان بیان کرد: در اخبار دیدید، طرح‌های عظیم در ساخت نیروگاه در آبرسانی طرح‌هایی که ۳۰ سال معطل مانده بود به نتیجه رسیده است، بیش از یک هزار و ۷۰۰ روستا به آب آشامیدنی دسترسی پیدا کردند. بسیاری از کارخانه‌ها از جمله بزرگترین کشت و صنعت خوزستان هفت تپه فعال شده و بخش مهمی از شکر تولیدی کشور را تامین می کند.

حجت الاسلام والمسلمین رضوی اردکانی همچنین از تلاش های رییس جمهور و اعضای هیات دولت تشکر کرد و به آنان خسته نباشید گفت.

تبیین رویکردها و اهداف سلامت محور در کشور و فارس

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه با آرزوی قبولی طاعات و عبادات مومنان و نمازگزاران گفت: به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی و تلاش جهادگران عرصه سلامت از ابتدای انقلاب تا کنون تغییرات قابل توجه و امیدآفرین فراوانی داشته ایم که به برکت خون شهدا، مجاهدت های حضرت امام خمینی(ره)، راهنمایی های مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، تلاش مسوولان در بیش از چهار دهه گذشته و صبر، مقاومت و اخلاص مردم به دست آمده است.

سید وحید حسینی با اشاره به پیشرفت حوزه سلامت فارس در سال های پس از انقلاب اسلامی، افزایش تعداد خانه های بهداشت استان از ۲۵۸ مورد به ۹۰۲ خانه بهداشت، افزایش تعداد مراکز بهداشتی درمانی فعال شهری و روستایی از ۲۱۶ به ۵۰۳ مورد و افرایش تعداد پرستاران شاغل در دانشگاه از ۸۰۰ نفر به ۶ هزار و ۷۶۲ پرستار را نمود روشنی از مسیر رشد کشور در چهار دهه پس از انقلاب اسلامی عنوان کرد.

او آمارهای یاد شده را مربوط به بخش دولتی خدمات سلامت در استان عنوان کرد و از رشد توامان مراکز خصوصی حوزه سلامت در کنار مراکز دولتی، برای ارایه خدمات سلامت به مردم و بیماران خبر داد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز رشد تعداد پزشکان عمومی شاغل در دانشگاه از ۱۱۸ پزشک به هزار و ۴۶ پزشک عمومی در سال ۱۴۰۱ را نمودی دیگر از روند رو به رشد خدمات سلامت در فارس طی سال های پس از انقلاب اسلامی عنوان کرد و گفت: آمارها نشان می دهد که تعداد پزشکان متخصص مشغول به خدمت در شیراز در سال ۱۳۵۷، تنها ۳۰ نفر بوده در حالی که اکنون ۷۴۱ پزشک متخصص و فوق تخصص در شیراز فعالیت دارند؛ همچنین تعداد اعضای هیات علمی شاغل در دانشگاه علوم پزشکی شیراز پیش از انقلاب ۸۰ نفر بوده و اکنون ۹۹۸ پزشک متخصص در قالب عضو هیات علمی دانشگاه به ارایه خدمت مشغول هستند.

خدمت رسانی ۵۰۷ پزشک متخصص در شهرستان های استان فارس

دکتر حسینی با اعلام اینکه پیش از انقلاب اسلامی، مردم شهرستان های استان، از حضور پزشکان متخصص و فوق تخصص بی بهره بوده اند، افزود: در حال حاضر با تلاش های انجام شده برای گسترش عادلانه خدمات سلامت در تمامی مناطق استان، ۵۰۷ پزشک متخصص در شهرستان های استان فارس خدمت رسانی می کنند.

وی همچنین تعداد کل بیمارستان های فعال استان در سال ۱۳۵۷ را ۲۵ بیمارستان برشمرد که در حال حاضر این تعداد در بخش دولتی به ۶۹ بیمارستان رسیده است و ادامه داد: در زمینه تخت های ویژه در استان نیز از ۶ تخت در پیش از انقلاب، اکنون به آمار هزار و ۱۱۸ تخت ویژه دست یافته ایم و همچنان نیز در حال افزایش است که رشد حدود ۲۰۰ برابری در چهار دهه گذشته را نشان می دهد.

مقام ارشد حوزه سلامت در استان، در ادامه به مقایسه تعداد آزمایشگاه های استان در سال ۱۳۵۷ و اکنون پرداخت که از۱۰ آزمایشگاه، اکنون به ۳۱۷ آزمایشگاه افرایش یافته و اضافه کرد: از جهت کیفی نیز پیشرفت های چشمگیری، در ردیف کشورهای پیشرفته دنیا داشته ایم.

افزایش فعالیت داروخانه های فارس از ۱۸ مورد به ۸۹۵ داروخانه  

دکتر حسینی در ادامه تعداد مراکز پرتونگاری در استان، در سال‌های پیش از انقلاب اسلامی را ۳۵ مرکز عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ۲۳۷ مرکز با تجهیزات پیشرفته در فارس فعالیت دارند؛ همچنین تعداد داروخانه ها در استان فارس از ۱۸ داروخانه پیش از انقلاب به ۸۹۵ داروخانه رسیده است.

او همچنین انجام عمل های پیوند کبد، پیوند کلیه، پیوند قرنیه چشم و کاشت حلزون شنوایی را از دیگر پیشرفت های فارس در عرصه سلامت برشمرد که آمارها نشان دهنده انجام ۶ هزار و ۱۱۹ پیوند کبد، ۵ هزار و ۱۸۱ پیوند کلیه، ۹ هزار و ۲۹۶ پیوند قرنیه چشم و هزار و ۵۹۹ مورد کاشت حلزون شنوایی در فارس، طی سال‌های پس از انقلاب اسلامی بوده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام اینکه در شاخص تعداد دانشجویان دکترای حرفه ای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی نیز از ۶۳۲ دانشجو پیش از انقلاب اسلامی، اکنون ۴ هزار و ۹۲۴ دانشجو در این رشته ها مشغول به تحصیل هستند، که از برکات نظام مقدس جمهوری اسلامی و به پشتوانه خون شهدا به دست آمده است.

دکتر حسینی افزود: در حال حاضر در منطقه خاورمیانه، جمهوری اسلامی ایران در بسیاری از شاخص ها در سطح اول منطقه قرار دارد.

او در ادامه با اشاره برگزاری هفته سلامت از نهم تا پانزدهم اردیبهشت در کشور و استان گفت: نامگذاری روز جهانی بهداشت در سال ۱۳۲۵ هجری شمسی از سوی دکتر «محمدحسین حافظی» به عنوان نماینده ایران در سازمان بهداشت جهانی پیشنهاد شد و از همان سال این نامگذاری در سطح بین المللی اجرا شده و هر ساله یک موضوع به عنوان شعار محوری عنوان می شود که امسال موضوع «سلامت برای همه» به عنوان شعار سال انتخاب شده است.

پیشتازی فارس در اجرای پزشکی خانواده طی یک دهه گذشته

مقام ارشد حوزه سلامت در استان فارس با بیان اینکه در جمهوری اسلامی ایران، شعار «سلامت برای همه»، در کنار  «عدالت در سلامت» به عنوان یکی از برنامه های دولت در اولویت قرار دارد و  با محوریت پزشکی خانواده و با شعار  «سلامت برای همه با پزشکی خانواده» در حال پیاده سازی است، گفت: برنامه پزشک خانواده که از حدود ۱۰ سال پیش در استان های فارس و مازندران به صورت آزمایشی انجام شده، مزایایی داشته است که با اجرای این برنامه در تمام کشور، پرداخت از جیب مردم بسیار کاهش پیدا می کند. 

او با بیان اینکه این برنامه با اعلام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر اخیر به شیراز، از اردیبهشت امسال در بیش از ۵۰ شهر کشور و با اولویت مناطق محروم آغاز شده است اظهار امیدواری کرد با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در راستای عدالت در سلامت، این برنامه در تمام کشور اجرایی شود تا مردم از مزایای آن استفاده کنند.

دکتر حسینی با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده برای نقش محوری مراقبان سلامت در برنامه سلامت خانواده توضیح داد: بر این اساس، همانند مناطق روستایی و حاشیه شهرها که «بهورز» به صورت فعال مسایل سلامت بیماران را پیگیری می کرد، اکنون «مراقب سلامت» با تشکیل پرونده برای جمعیت تحت پوشش، وضعیت سلامت آنان را پیگیری کرده و در صورت لزوم، فرد به سطوح بالاتر ارجاع می شود.

تلاش قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه برای تسریع در تحقق جوانی جمعیت

 او در بخش دیگری از صحبت های خود به موضوع جوانی جمعیت به عنوان یکی دیگر از اولویت های کشور اشاره کرد و افزود: رشد نرخ جمعیت استان در سال ۱۴۰۱، یک و سه دهم بوده است؛ با توجه به آمار ۱۵ درصدی ناباروری در زوجین و پایین بودن نسبی آمار ازدواج، برای حفظ ترکیب جمعیتی کشور، لازم است خانواده ها به بحث ازدواج و فرزندآوری توجه بیشتری داشته باشند.  

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: با سوق یافتن جمعیت به سمت میانسالی و سپس کهنسالی، نیروی مولد جامعه در همه بخش ها کاسته می شود و مانند کشورهای غربی برای تامین نیروی مولد، باید مهاجرپذیر شویم.

دکتر حسینی با اشاره به طرح موضوع کاهش نیروی جوان و اهمیت توجه به جوانی جمعیت برای نخستین بار از سوی مقام معظم رهبری گفت: در حال حاضر قرارگاه جوانی جمعیت در کشور، استان، دانشگاه و مجموعه های مختلف تشکیل شده و امیدواریم بتوانیم کاستی های موجود را با تشویق و ترغیب افراد به داشتن فرزند بیشتر جبران کنیم.

او در ادامه امید به زندگی را یکی از شاخص های مهم در کشور برشمرد و افزود: امید به زندگی در مردم پیش از انقلاب اسلامی، ۵۲ سال بوده و اکنون به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی به ۷۸ سال رسیده است که حاصل تلاش های مسوولان و خدمتگذاران مردم در حوزه های مختلف بوده است.

همچنین به مناسبت هفته سلامت و به صورت همزمان، دکتر «عباس رضاییان زاده» معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز با حضور در نماز جمعه شهرک های غرب شیراز، برنامه های دانشگاه در هفته سلامت را به نمازگزاران معرفی کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha