مجید چیزفهم دانشمندیان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: هماکنون شاهد آثاری از هنرمندان غیرحرفهای در این عرصه هستیم؛ متأسفانه برخی افراد بدون گذراندن دورههای آموزشی در این رشته هنری فعالیت دارند و با کارهای غیرحرفهای که انجام میدهند باعث خدشهدار شدن جایگاه هنرمندان فعال در این عرصه شدهاند.
هنر خوشنویسی نیازمند نظام صنفی
این هنرمند پیشکسوت ادامه داد: متأسفانه هیچ جریمه و مجازاتی برای افرادی که در زمینه خوشنویسی به صورت غیرحرفهای فعالیت میکنند در نظر گرفته نمیشود. این در حالیست که در بسیاری از کشورها هنر خوشنویسی از نظام صنفی برخوردار است و به کسی که تخصصی در این زمینه ندارد مجوز فعالیت داده نمیشود.
چیزفهم با بیان اینکه جایگاه هنر از جایگاه پزشکی، مهندسی و وکالت کمتر نیست، گفت: همانگونه که یک پزشک بدون شماره نظام پزشکی نمی تواند طبابت کند. باید تدابیر لازم برای فعالیت افراد در هنر خوشنویسی نیز اندیشیده شود.
وی افزود: ما نیاز به تشکیل نظام صنفی هنری داریم تا فعالیت صنوف تابلوسازان،کاشی سازان، سنگ تراشان و همه مشاغلی که با خوشنویسی سرو کار دارند مدیریت شود و افراد فعال در این نوع مشاغل، هنر خط و خوشنویسی را زیرنظر استادان برجسته در انجمن خوشنویسان انجام دهند.
ضرورت رونق گرفتن اقتصاد هنر
وی به بیان مشکلات هنرمندان فعال در این عرصه پرداخت و گفت: هنرمندان در این عرصه با مشکلات اقتصادی بسیاری دست و پنجه نرم میکنند. هرچند استادانی که در این عرصه فعال هستند بدون هیچ توقعی و با عشق و علاقه به فعالیت خود ادامه داده و میدهند اما متأسفانه حق آنها ادا نمیشود. امیدواریم با رونق گرفتن اقتصاد هنر دغدغه هنرمندان در این عرصه برطرف شود.
این هنرمند پیشکسوت نبود تبلیغات را از دیگر مشکلات این انجمن دانست و گفت: خوشنویسان برجسته فارس در میان مردم جامعه شناخته شده نیستند و نیاز است که مسئولان و متولیان فرهنگی خوشنویسان را به جامعه معرفی کنند.
چیزفهم ادامه داد: مزیت این هنر که هنری اسلامی و معنوی است باید بیش از پیش به مردم معرفی شود؛ اگر مسئولین و متولیان فرهنگی در این زمینه سرمایه گذاری کنند به نتایج مطلوبی میرسیم.
توجه بیشتر به مقوله آموزش
وی اضافه کرد: در بُعد آموزش هم میتوان فعالیتهای قابل توجهتری انجام داد؛ اگر ما به دنبال توسعه و ترویج فرهنگ صحیح در جامعه هستیم باید به هنر بیشتر توجه کنیم. چراکه بروز مشکلات و مسائل اجتماعی در زمینههای مختلف به دلیل فرهنگ نادرستی است که در وجود افراد جامعه شکل گرفته و نهادینه شده است.
چیزفهم در رابطه با جایگاه خوشنویسی در استان فارس گفت: استان فارس همواره از خوشنویسان برجستهای بهره برده است و تاریخ نشان داده که خوشنویسانی که در این استان فعالیت داشتند جزو بزرگان در این عرصه هنری محسوب میشدند.
چیرفهم با بیان اینکه انجمن خوشنویسان در کشور دارای ۳۸۰شعبه است؛ افزود: انجمن خوشنویسان شیراز یکی از فعالترین، وسیعترین و بزرگترین انجمنها در کشور به شمار میرود. این انجمن به عنوان انجمن مرکز استان فارس حتی در برخی موارد نسبت به انجمنهای خوشنویسی در تهران و سایر شهرستانها پیشرو است.
سیاستگذاریهای منسجم و راهبردی در انجمن خوشنویسان شیراز
وی یادآور شد: انجمن خوشنویسان شعبه شیراز که در سال ۶۸ تشکیل و به رسمیت شناخته شده است به دلیل برخورداری از ویژگیهای خاص و سیاستگذاریهای منسجم و راهبردی از بهترین، فعالترین و مهمترین شعبههای کشور به شمار میرود که این امر مهم به دلیل پایهگذاری خوبی است که توسط استاد حمید دیرین صورت گرفته است.
این هنرمند با اشاره به اینکه این انجمن از مدرسان باتجربهای بهره میبرد، گفت: نبود مکان برای فعالیت خوشنویسان یکی از مسائل مهمی است که سایر انجمنها در کشور با آن روبهرو هستند اما خوشبختانه انجمن خوشنویسان شیراز از یک ساختمان بهره میبرد و مشکلی از نظر مکانی ندارد.
نظر شما