به گزارش روز شنبه ایرنا از شینهوا، اگرچه برخی در آمریکا سایر کشورها را ترغیب به جداشدن از چین می کنند، بسیاری از رهبران و شرکت های اروپایی احتمال به تعلیق درآوردن تجارت با چین را رد کردند. در این راستا امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در سفر اخیر خود به چین که اوایل ماه آوریل صورت گرفت گفت ما نباید خودمان را از چین منفصل و جدا کنیم. طی این سفر وی چندین توافقنامه و معامله تجاری که حوزه هایی همچون هوانوردی، انرژی و کشاورزی را پوشش می داد امضاکرد.
از سوی دیگر اورسولا فون درلاین رئیس کمیسیون اروپا با اشاره به اینکه چین شریک تجاری مهمیس برای اروپاست در مناظره پارلمان اروپا در تاریخ ۱۸ آوریل ( ۲۹ فروردین ) خواستار عدم قطع روابط اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و علمی با چین شد.
اولاف شولتز صدراعظم آلمان نیز در ماه نوامبر سال گذشته میلادی در سفرش به ژاپن گفت آلمان قاطعانه از تجارت آزاد پشتیبانی و از جهانی شدن اقتصاد حمایت می کند و مخالف قطع و جدایی روابط با چین است و افزود کشورش آماده است تا همکاری اقتصادی نزدیک تری با چین داشته باشد و از سرمایه گذاری مشترک دو کشور حمایت می کند.
افزایش تردد قطارهای باری بین استان های مختلف چین و کشور های مختلف اروپا حکایت از رشد تجارت میان آنها دارد. علاوه بر این، اروپایی ها این روزها از مشتریان پر و پا قرص خودروهای چینی به ویژه خودروهای برقی ساخت چین هستند. همچنین صفحات خورشید ساخت چین هم مشتریان بسیاری در اروپا دارد زیرا آنها به دنبال راهی برای دستیابی به انرژی ارزان و پاک هستند. اروپایی ها حتی به قطارهای پرسرعت چینی ها که این روزها آوازه زیادی در جهان پیدا کرده است، چشم دوخته اند. این ها فقط بخش کوچکی از مناسبات عظیم چین و اروپا را تشکیل می دهد.
براساس داده های سرویس آماری اروپایی یورواستات به رغم جنگ اوکراین و همه گیری ویروس کرونا در جهان روابط تجاری میان اروپا و چین محکم باقی مانده است. پس از اینکه چین به بزرگترین شریک تجاری امارات متحده عربی در سال ۲۰۲۰ تبدیل شد، تجارت دوجانبه دو کشور به رکوردی در سال ۲۰۲۲ رسید و تا ۸۵۰ میلیارد یورو معادل ۹۳۶ میلیارد دلار افزایش یافت.
براساس اطلاعات وزارت امور خارجه چین سرمایه گذاری چین و اتحادیه اروپا نیز قوی باقی مانده است. در سال ۲۰۲۲ به رغم مخالفت ها سرمایه گذاری اتحادیه اروپا در چین تا ۹۶.۶ درصد سال به سال افزایش یافت. همزمان چین نیز به سرمایه گذاری در اروپا به ویژه در بخش تکنولوژی های پیشرفته مانند سخت افزار و نیمه رساناها ادامه داده است.
برپایه تحلیلی که ماه اکتبر سال گذشته میلادی از سوی شرکت بیمه اعتباری تجارت آلیانز ترید منتشر شد چین تامین کننده مهم ۲۷۶ مدل کالا برای آمریکاست. جانت یلن وزیر خزانه داری و کاترین تائی نماینده تجارت آمریکا اخیرا این موضوع را که کشورشان به دنبال قطع روابط اقتصادی با چین است را رد کردند.
چین برای سایر کشورهای جهان نیز شریک تجاری مهمی است. روزنامه فرانسوی اکو در ماه مارس در مقاله ای نوشت چین نه تنها تامین کننده کالاهای مصرفی بسیاری است بلکه نقش واسطه را برای تولید کالاهای مورد نیاز اروپا ایفا می کند. بنابراین هرگونه اختلالی در این زمینه منجر به کمبود ذخایر، اختلای در تولید و تورم می شود.
نظر شما