۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۹:۲۶
کد خبر: 85097761
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ردپای سیاستمداران انگلیس در پرونده قطرگیت

۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۹:۲۶
کد خبر: 85097761
ردپای سیاستمداران انگلیس در پرونده قطرگیت

تهران- ایرنا- بررسی‌های اخیر نشان می‌دهد که سیاستمداران انگلیسی همانند نمایندگان پارلمان اروپا با قطر لابی کرده اند تا وضعیت حقوق بشری در این کشور را برای برگزاری جام جهانی 2022، خوب جلوه دهند.

به گزارش ایرنا، نشریه پولیتیکو گزارش داد که چندین سیاستمدار انگلیسی پس از انجام سفرهای خارجی به ارزش چندین هزار پوند، با سخنرانی در پارلمان انگلیس از سابقه حقوق بشری قطر تمجید کردند برغم آنکه گروه‌های حقوق بشری درباره شرایط کار در این کشور و مرگ هزاران کارگر مهاجر آسیایی ابراز نگرانی کرده بودند.

به گزارش این نشریه، این سفرها لایه جدیدی از لابی گسترده سیاستمداران غربی برای کمک به قطر در موضوع میزبانی از جام جهانی ۲۰۲۲ فوتبال را افشا می‌کند.

براساس این گزارش، سیاستمداران انگلیسی جزو چندین هیاتی بوده اند که کمیته ملی حقوق بشر قطر به عنوان یکی از بازیگران اصلی پرونده قطرگیت، از آنها میزبانی کرده است. پیر آنتونیو پانزری نماینده سابق پارلمان اروپا و سردسته مفسدان مالی در این نهاد اروپایی، رئیس این کمیته یعنی «علی بن صمیخ المری» را به عنوان "کنترل کننده" شبکه رشوه بگیران پارلمان اروپا معرفی کرده است. پانزری با تایید مشارکت در فساد مالی گسترده در پارلمان اروپا اکنون در بازداشت خانگی است تا تحقیقات پلیس در مورد نفوذ دوحه در این نهاد کامل شود.

«قربان حسین» و «پولا ودین» از نمایندگان مجلس اعیان انگلیس اکتبر ۲۰۲۲ در سفری که هزینه‌اش برعهده کمیته ملی حقوق بشر قطر بود به دوحه سفر کردند.

در جریان این سفر قربان حسین در یک کنفرانس خبری از پیشرفت‌های حقوق بشری دولت قطر گفت. وی در بازگشت به لندن، در یک جلسه مجلس اعیان انگلیس اشاره کرد که قطر وسایل گرمایشی و روشنایی و همچنین سه وعده غذای گرم به کارگران خارجی می‌دهد. وی اعلام کرد که گروه اعزامی به اتفاق آرا معتقدند قطر پیشرفت بزرگی در اصلاحات خود داشته است.

این سیاستمدار انگلیسی همچنین امضای یادداشت تفاهم همکاری قطر با اتحادیه اروپا درمورد مسائل حقوق بشری را "دلگرم کننده" خواند. این توافق در سال ۲۰۱۸ از سوی کمیته ملی حقوق بشر قطر و پانزری امضا شد اما پارلمان اروپا زیر بار آن نرفته و مدعی شده که این اصلا یک توافق رسمی نبوده است.

این گزارش می افزاید: «پولا ودین» که همراه با قربان حسین در این سفر حضور داشته، اظهارات مثبتی در مجلس اعیان انگلیس درباره سازمان جام جهانی ۲۰۲۲ قطر مطرح و بر مدیریت موثر تماشاگران از سوی قطری‌ها تاکید کرد، هرچند هیچ اشاره مستقیمی به مسائل حقوق بشری نکرد. هر دو این سیاستمداران انگلیسی مدعی شدند که این سفرها مطابق با مقررات مجلس اعیان انگلیس بوده است.

سفرهای مشابهی نیز از سوی نمایندگان پارلمان انگلیس هر کدام با ارزش بیش از ۳ هزار پوند صورت گرفته بود.

به نوشته پولیتیکو، در یک سفر جداگانه در سال ۲۰۲۰ که وزارت خارجه قطر هزینه آن را داده بود، کمیته ملی حقوق بشر این کشور با گروهی از نمایندگان پارلمان انگلیس لابی کرد. چندین تن از این نمایندگان بعدها از تلاش‌های دوحه برای بهبود شرایط کارگران در مناظره‌های پارلمانی تمجید کردند.

سفر این هیات به رهبری «آلیستر کارمایکل»، سخنگوی امور داخلی و قضایی لیبرال دموکرات‌ها انجام شد و «آلون کایرنز»، «آدام هالووی» و «جکی دویل- پرایس» نمایندگان محافظه کار و «جاستین مَدرس»، نماینده حزب کارگر آن را همراهی کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha