به گزارش روز سه شنبه ایرنا و به نقل از روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی، حمید سروش مهر در همایش ایمنی HSE در دانشگاه نیشابور گفت: این همایشها در ۶ منطقه مزبور با بهره گیری از حداکثر توان با محورهای تفکر ایمن، ایمنی در تبدیل شبکه سیمی به کابل خودنگهدار، ایمنی در گذر از پیک بار برگزار شده است.
وی بیان کرد: خوشبختانه در شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی در سه سال گذشته بویژه سال ۱۴۰۱ هیچ حادثه جدی منجر به فوتی برای نیروهای عملیاتی بوجود نیامده اما حوادث متعددی در این خصوص رخ داده که زنگ خطری برای شرکت است.
سروش مهر اظهار داشت: هر ساله در شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی حوادث تجزیه و تحلیل می شوند که مهمترین آنها شامل برق گرفتگی، ارک زدگی، سقوط و تصادفات است، بررسی و تحلیل حوادث با نگاه درس آموزی از آنها به عنوان یک منبع مهم از داده ها برای برنامه ریزی و انجام اقدامات کاهنده حوادث یاد می شود.
وی خاطر نشان کرد: شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی موفق شده است با اقدامات کنترلی تعداد حوادث برق گرفتگی و ارک زدگی را کاهش دهد اما هنوز با حادثه صفر فاصله دارد؛ ضمن اینکه حوادث رانندگی و تصادفات روند صعودی داشته است.
مدیر دفتر ایمنی و کنترل ضایعات شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: پارسال ۲۵ حادثه منجر به فوت در حوزه شرکتهای توزیع برق در کشور به ثبت رسیده است که ۱۷ مورد سقوط از پایه ناایمن بوده، سهم خراسان رضوی از این حوادث صفر بوده اما حوادثی به دلیل پوسیدگی پایه در این استان رخ داده که بخیر گذشته و خسارت جانی نداشته است.
سروش مهر انواع دیگر حوادث سقوط برای نیروهای عملیاتی شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی را سقوط بر اثر تعجیل در کار جمع آوری اتصال زمین و صعود از پایه بدون کمربند و کلاه، سقوط از پایه هنگام عبور از پایه چراغ بر روی تیر و بویژه سقوط از نردبان عنوان کرد.
وی ضرورت داشتن "تفکر ایمن" قبل از انجام هر کاری را اقدامی اساسی در پیشگیری از بروز حوادث دانست و گفت: جستجو و شناسایی خطرات، تجزیه و تحلیل خطر، پیدا کردن علت و از بین بردن آن و در نهایت اطلاع دادن به دیگران از مولفه های داشتن تفکر ایمن است، خطرات را نیز باید در محیط پیرامون، روش انجام کار، تجهیزات و ابزار کار، افراد و همکاران جستجو کرد.
تبدیل هزار و ۵۴۵ کیلومتر شبکه سیمی به کابل خودنگهدار در خراسان رضوی
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی نیز با اشاره به اهمیت موضوع ایمنی گفت: با وجود حجم بالای فعالیتها و عملیات اجرایی در شرکت که استان را به کارگاهی بزرگ تبدیل کرده و کنترل و نظارت بر روند اجرا در این حوزه جغرافیایی بسیار سخت است، تاکنون شاهد بروز حادثه جدی نبوده ایم زیرا اقدامات ایمنی به صورت خودجوش و ایمن توسط کارکنان انجام می گیرد.
محسن ذبیحی با تاکید بر ناترازی تولید با مصرف برق و لزوم مدیریت اوج بار در تابستان امسال افزود: پارسال هزار و ۵۴۵ کیلومتر شبکه سیم مسی در استان به کابل خودنگهدار تبدیل شد که اقدامی موثر در کاهش حوادث مردمی و پیشگیری از مشکلات زیست محیطی و غیرایمن بود.
وی ادامه داد: بخش زیادی از شبکه سیمی آبستن بروز حوادث و مسائل غیرایمنی است، لذا امسال نیز باید اهتمام ویژه ای در مدیریت اوج بار در تابستان داشته باشیم و رعایت مسائل ایمنی را با برگزاری رزمایش های مختلف بیش از پیش مورد توجه قرار دهیم.
ذبیحی بیان کرد: هدفگذاری امسال شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی در تبدیل شبکه سیمی به کابل خودنگهدار ۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر است اما این اقدام به صورت خط گرم و بدون قطع برق شبکه انجام می شود لذا نیروهای عملیاتی باید آموزشهای داده شده را سرلوحه کار قرار دهند و با رعایت حداکثر مسائل ایمنی و استفاده مناسب از تجهیزات طرح را اجرا کنند.
وی با یادآوری اصنافی مانند داربست کاران، جرثقیل داران، فعالان ساختمانی که به صورت غیرمستقیم با شبکه توزیع برق در ارتباط هستند، گفت: لازم است تقویمی در ستاد تنظیم و به مدیران شهرستانها ابلاغ شود تا نشستها و دوره های آموزشی با فعالان این اصناف برگزار و آموزشهای لازم برای رعایت مسائل ایمنی و پیشگیری از بروز حوادث به آنان ارایه شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی بیان داشت: این شرکت موفق به دریافت گواهینامه HSE شده و پارسال نیز آن را تمدید کرده و به دنبال پیاده سازی کامل آن است، برای ارتقای شغلی پیمانکاران شرکت نیز هر آنچه در توان باشد و قانون اجازه دهد، تلاشهای لازم انجام می گیرد.
رییس دانشگاه نیشابور نیز در این نشست گفت: این دانشگاه که فعالیت خود را از سال ۱۳۸۹ آغاز کرده است، دارای ۲ هزار و ۳۰۰ دانشجو است و در قالب چهار دانشکده از همه رشته های برق و حتی رشته مهندسی پزشکی برخوردار است.
محمدحسین رحمانی دوست افزود: این دانشگاه طرح تحول آموزشی را تدوین کرده که تا پایان شهریور ماه مهلت اجرای آن را دارد، همچنین دومین دانشگاه در سطح کشور بعد از تهران است که از مرکز آموزشی فناوریهای نوین بین رشته ای برخوردار بوده و امسال مجوز ایجاد مهندسی داروسازی را دریافت کرده است.
شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی با برخورداری از ۲۹ مدیریت برق و ۴۲ هزار کیلومتر شبکه توزیع، یک میلیون و ۱۴۲ هزار مشترک در شهرستانهای استان به جز مشهد و طرقبه شاندیز را مدیریت می کند.
نظر شما