دکتر حسن وکیلی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه مسوول فنی، داروسازی است که با داشتن مسوولیت امور فنی باید حضور فعالی در داروخانه داشته باشد، افزود: در این مدت ۱۹۲ تخلف در داروخانه های خراسان رضوی مربوط به حضور نداشتن مسوول فنی در داروخانه ثبت و گزارش شده است.
وی بیان کرد: سال گذشته بیش از سه هزار بازدید از داروخانههای خراسان رضوی انجام شده است که طی این بازدیدها ۲۲ داروخانه متخلف به مراجع قضایی معرفی شده و برای ۷۵۱ داروخانه اخطار و تذکر صادر شده است.
سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: نظارت بر ۹۷۰ داروخانه دولتی و خصوصی در حوزه مدیریت امور دارو و مواد تحت کنترل و ۶۴۷ مرکز درمان سوء مصرف مواد مخدر فعال در خراسان رضوی بر عهده این معاونت قرار دارد.
وی افزود: همچنین نظارت بر فرایند تولید دارو در پنج کارخانه داروسازی فعال در مشهد و نیز نظارت بر هزار و ۱۸۶ واحد تولیدی فعال در حوزه نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که برای این تعداد کارخانجات در سال گذشته هفت هزار و ۱۷۲ مورد پروانه ساخت محصول صادر شده است.
وکیلی ادامه داد: همچنین سال گذشته در حوزه صادرات و واردات محصولات مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی، هزار و ۲۸ مورد گواهی بهداشت برای محصولات صادر شده است.
وی با بیان اینکه پارسال ۲۶ هزار و ۴۰۰ تماس مردمی پیرامون تهیه داروهای کمیاب با سامانه ۱۹۰ برقرار شده است، بیان کرد: در این مدت هزار و ۳۳۵ حواله نیز برای داروهای کمیاب و خاص در خراسان رضوی صادر شده است.
سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: صدور ۱۶۸ پروانه ملزومات و تجهیزات پزشکی و کارشناسی ۶۸ مورد از حوادث ناشی از ملزومات پزشکی توسط کارشناسان، از دیگر اقدامات این معاونت در سال گذشته است.
وی خاطر نشان کرد: بخشی از فعالیت سامانه ۱۹۰ مربوط به پاسخگویی به عوارض استفاده از داروها، نحوه استفاده از داروها و اطلاعات دارویی است که سال گذشته پنج هزار و ۵۰۰ تماس از سوی صاحبان حرف پزشکی از جمله پزشکان متخصص، داروسازان و دندانپزشکان با این سامانه برقرار شده است که به آنها جدیدترین اطلاعات دارویی ارائه شده است.
وکیلی در پایان گفت: در تلاش هستیم تا میزان پوشش دارویی به سقف مورد نیاز برسد و پوشش حداکثری بیمهها را به همراه داشته باشد تا کمترین رقم پرداختی را از سوی بیماران شاهد باشیم.
مسوول فنی داروسازی است که با داشتن برگ تشخیص صلاحیت مسئول فنی صادره از سوی اداره کل نظارت بر امور دارو و مواد مخدر و پروانه مسئولیت فنی صادره از سوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مربوطه، به وظایف قانونی خود در داروخانه عمل نموده و مسئولیت امور فنی آن را بر عهده دارد.
حضور فعال در داروخانه در ساعات تعیین شده، کنترل نسخ و ارائه داروهای تجویز شده طبق ضوابط و اعمال نظارت بر شرایط نگهداری داروها، شکل ظاهری، کیفیت فیزیکی و تاریخ مصرف و نحوه تدارک و عرضه داروها از جمله وظایف مسوول فنی در داروخانه های به شمار می رود.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۸ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام است.
نظر شما