دکتر مسعود اصغریان روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد تبدار خونریزی دهنده بوده که قابل انتقال بین انسان و حیوان است و عامل بیماری ویروسی هست که توسط گزش کنه آلوده یا از طریق تماس انسان با خون و بافتهای دام آلوده در زمان کشتار دام و یا خرد کردن گوشت پیش سرد نشده به انسان منتقل میشود.
وی بیان کرد: گزش توسط کنه آلوده، له کردن کنه آلوده با دست، تماس مستقیم با خون و بافتهای آلوده و تماس با خون و ترشحات انسان مبتلا به cchf راههای انتقال بیماری به انسان است.
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: با پیشرفت بیماری و مرحله خونریزی دهنده خونریزیهای وسیع داخلی و خارجی از جمله خونریزی زیر پوستی، خونریزی از بینی، استفراغ خونی، دفع خون با ادرار و مدفوع رخ میدهد و در اثر نارساییهای کبد و کلیه و ریه منجر به مرگ فرد مبتلا میشود.
وی تأکید کرد: علائم این بیماری در انسان نیز شامل تب، لرز، گیجی، حالت تهوع، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور، سردرد شدید، درد چشم، خونریزی زیرجلدی و در نهایت مرگ هست که این بیماری در ۱۰ تا ۳۰ درصد موارد ابتلا منجر به مرگ انسان خواهد شد.
وی گفت: با رعایت موارد بهداشتی همچون استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خرد کردن گوشت، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت اصول ایمنی کار به منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز دام، انجام سمپاشیهای ادواری دام و جایگاه، جمعآوری کود و فضولات دامی و خارج کردن از دامداری، بهسازی و اصلاح ساختار دامداریها توسط دامداران، کشتار دام در کشتارگاههای مجاز، تهیه گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام به صورت غیرمجاز و خارج از کشتارگاه و نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ و جگر از ۴۸ تا ۷۲ ساعت در دمای ۴درجه سانتی گراد در یخچال، راهکارهای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو به شمار میرود.
اصغری بیان کرد: در هفته سلامت با شعار جهانی ((سلامت برای همه)) و در راستای وظیفه سازمان دامپزشکی کشور در حفظ سلامت جامعه، از مردم خواست برای سلامت خود و خانواده و به دلیل اینکه عامل این بیماری در دام تظاهر بالینی ندارد، گوشت مصرفی مورد نیاز خود را از قصابی و مراکز عرضه مجاز تحت نظر دامپزشکی تهیه و در صورت خرید گوشت تازه پیش سرد نشده ، به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنند.
وی خاطرنشان کرد: تمام افراد با سابقه گزش کنه، تماس با دام زنده و ترشحات خونی فرآوردههای خام دامی که علایم فوق را مشاهده میکنند، باید دراسرعوقت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند تا تحت معالجه قرار گیرند.
نظر شما