به گزارش خبرنگار ایرنا، ملیحه نقدی روز پنجشنبه در کارگاه آموزشی سبک زندگی سالم که با حضور پیامگزاران سلامت استان برگزار شد،افزود: آسیبهای ناشی از سوانح و حوادث، بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، فشار خون بالا، سکتههای مغزی، بیماریهای تنفسی مزمن، بیماریهای مفصلی استخوانی مزمن و سرطانها از مهمترین بیماریهای غیرواگیر به شمار می رود.
وی اضافه کرد: بر این اساس چهار بیماری عمده غیرواگیر شامل بیماری قلبی و عروقی، سرطان، بیماری انسداد مزمن ریوی و دیابت بطور مستقیم به چهار عامل خطر اصلی قابل پیشگیری شامل مصرف سیگار، تغذیه نامناسب، عدم فعالیت بدنی مناسب و مصرف الکل وابسته هستند.
این کارشناس، بر لزوم خودمراقبتی برای داشتن زندگی سالم، اشاره کرد و گفت: ارتقای دانش و مهارت، کاهش استرس، تغذیه سالم، فعالیت بدنی منظم، نکشیدن سیگار و قلیان و نوشیدن آب کافی مهمترین ارکان خودمراقبتی هستند.
وی با بیان اینکه فعالیت بدنی مفید شامل پنج رفتار کلیدی است، اظهار کرد: این رفتارها شامل کنار گذاشتن کم تحرکی و شروع فعالیت بدنی منظم، ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی روزانه با هر روش ممکن، ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط در هفته، استفاده از فعالیت بدنی با شدت بالا و ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط تا شدید برای نوجوانان و جوانان در مدرسه است.
رئیس دبیرخانه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: فعالیت بدنی بر حسب میزان انرژی مصرف شده در ضمن فعالیت، به انواع سبک، متوسط و شدید گروهبندی میشود.
نقدی افزود: فعالیت بدنی با شدت متوسط، فعالیتی است که منجر به افزایش تعداد ضربان قلب و دفعات تنفس میشود ولی این افزایش به حدی نیست که مانع صحبت کردن فرد شود.
به گفته این کارشناس، فعالیت بدنی شدید، فعالیتی است که در حین انجام آن، فرد به علت افزایش تعداد دفعات تنفس و نفس نفس زدن نمی تواند به راحتی صحبت کند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از راههای تعیین شدت فعالیت بدنی، بررسی تعداد ضربان قلب حین فعالیت است، به طوری که هرچه میزان فعالیت شدیدتر باشد، میزان فعالیت قلب برای رساندن خون به عضلات نیز بیشتر خواهد شد.
نقدی افزود: طبق نظر، سازمان جهانی بهداشت، ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط برای حداقل پنج بار در هفته یا ۲۵ دقیقه فعالیت شدید حداقل سه بار در هفته، برای بزرگسالان توصیه میشود.
وی با تاکید بر اینکه، هرچه میزان فعالیت بیشتر باشد اثرات مفید آن بر قلب و عروق افزایش خواهد یافت، گفت: در صورت عدم امکان فعالیت براساس تعاریف فوق، رعایت توالی ۳۰ دقیقه به صورت سه دوره ۱۰ دقیقه ای فعالیت بدنی در طول روز نیز همان اثرات مطلوب را خواهد داشت.
این مسوول یادآور شد: افزایش مصرف سبزی و میوه، افزایش مصرف شیر و لبنیات، کاهش مصرف شکر، کاهش مصرف روغن و کاهش مصرف نمک برای داشتن تغذیه سالم ضروری است.
نظر شما