نهالستان‌های منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد احیا شد

یاسوج-ایرنا-رییس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در راستای اجرایی کردن طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، نهالستان‌های منابع طبیعی استان را احیا کردیم.

به گزارش ایرنا، "احمد بهمنی نژاد" روز چهارشنبه در اولین جلسه کمیته علمی ستاد مردمی «کاشت یک میلیارد درخت» در مرکز تحقیقات سازمان جهاد کشاورزی استان،اظهار کرد: اجرای این طرح ملی از سال۱۴۰۲ لغایت ۱۴۰۵ بوده که منابع طبیعی و آبخیزداری استان در سال ۱۴۰۲ تولید و کاشت ۲ میلیون نهال را تعهد کرد.

بهمنی نژاد اضافه کرد: استان در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و با توجه به ظرفیت‌های موجود در استان تعهد، در طول چهار سال، عملیات کاشت و تولید ۱۵ میلیون اصل نهال باید انجام شود.

وی یادآور شد: برخی از نهال های مورد نیاز، در نهالستان های منابع طبیعی استان تولید می شود و مابقی نهال ها به صورت مشارکتی با سایر بخش ها تولید می شود.

رییس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری منابع طبیعی استان به گونه هایی که در این طرح تولید و کاشت می شود اشاره کرد و گفت: گونه هایی نظیر "بلوط"، "بنه"، "زالزالک"، "بادام" که گونه های غالب هستند در مناطق جنگلی استفاده می شود.

وی ادامه داد: علاوه بر اینها؛ گونه های سریع الرشد همانند "صنوبر" و "اکالیپتوس"، به منظور اجرای طرح زراعت چوب و با هدف اقتصادی و کاهش فشار بهره برداری از عرصه های طبیعی، انجام می شود.

رییس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری منابع طبیعی استان، مهمترین چالش اجرای این طرح در استان را، جلب مشارکت بخش های مختلف دانست، چرا که این طرح مردمی قرار است به شکل مشارکتی پیگیری و اجرا شود و نیاز به حمایت بخش های مختلف به خصوص صنایع آلاینده دارد.

بهمنی نژاد یادآور شد: اعتبارات تهیه ۲ میلیون نهال استانی است و بودجه منابع طبیعی استان کفاف تامین این مقدار نهال را برای امسال ندارد و لازم است منابع مالی مابقی نهال های برنامه ریزی شده امسال (یک میلیون نهال) با همکاری و همیاری دیگر سازمان تهیه شود.

به گزارش ایرنا، طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در اواخر سال ۱۴۰۱ با دستور رئیس جمهور و با تاکید وزیر جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی کشور، قرار است در طول چهار سال در کشور انجام شود و سالانه در کشور ۲۵۰ میلیون اصله نهال تولید و کاشته شود، همچنین در اجرای این طرح مردمی از ظرفیت های سازمان ها، مردم، صنایع و شرکت ها، استفاده شود.

استان کهگیلویه و بویراحمد ۸۷۴ هزار هکتار جنگل دارد که بیش از ۵۰ گونه درختی و درختچه ای دارد که ۷۰ درصد جنگل های استان را ، درخت بلوط پوشش می دهد و در سال گذشته، ۲۶هزار هکتار از جنگل های بلوط استان درگیر آفت برگخوار بلوط شد.

این استان ، ۵۱۲ هزار هکتار مرتع خارج از جنگل دارد که بیش از ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی ملی این استان دارای پوشش گیاهی مرتعی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha