۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۰:۲۰
کد خبر: 85100949
T T
۱۳ نفر

برچسب‌ها

برای پدر انجیر ایران

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۰:۲۰
کد خبر: 85100949
برای پدر انجیر ایران

ساری - ایرنا - در جنوبی‌ترین قسمت خلیج گرگان، درست زیر پای دریای خزر کمی بالاتر از رشته کوه‌های البرز، در شهر گلوگاه مردی ۸۴ ساله زندگی می‌کرد که همه عمرش را به درختکاری گذرانده بود. مردی که دل در گرو طبیعت گذاشت و تعداد درخت‌هایی که در این مدت کاشت از تعداد سال‌های رفته عمرش نیز بیشتر شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی‌اکبر ایران‌نژاد را در مازندران خیلی‌ها می‌شناسند، همان هایی که به او لقب پدر انجیر ایران را داده‌اند می‌دانند نهال‌های انجیری که او در سال‌های گذشته در حاشیه جاده جنگلی گلوگاه به منطقه هزار جریب، کاشته حالا درختانی تنومندند؛ درختانی که هر سال تابستان به بار می‌نشینند و انجیرشان نصیب همه آنهایی می‌شود که مسافر این جاده‌اند.

آری صحبت از علی‌اکبر ایران‌نژاد است، مردی که با ترویج فرهنگ درختکاری و کاشت درختان انجیر در گلوگاه، نام خود را برای مردمش جاودان کرده بود. در شرق استان مازندران همه او را می شناختند. مردی که عاشق پیشه بود. عاشق طبیعت و محیط زیست. درختان را دوست داشت و برای ترویج فرهنگ درختکاری سال‌ها زحمت کشید. مردی که به خاطر فعالیت‌های برجسته اش در درختکاری و به خصوص کاشت نهال انجیر، به او لقب پدر انجیر داده اند.

علی‌اکبر ایران‌نژاد اما از ۲ سال پیش به خاطر شکستگی لگن، خانه‌نشین شده بود و روزگارش را روی تخت می‌گذراند، هر روز تقویم روزهای خوش گذشته را در ذهنش ورق می‌زد، روزهایی که هر صبح با چند نهال انجیر به دل جاده می‌زد و غروب با تنی خسته و دلی روشن به خانه برمی‌گشت؛ روزگار خوش درختکاری.

می گفت : از ۲۰ سالگی کاشتن درخت را آغاز کرد و با خود عهد کرده بود تا وقتی عمر دارد از کاشتن درخت دست برندارد. مرحوم علی اکبر ایران نژاد یک کار بزرگ و متفاوت نیز داشت و آنهم معرفی و تکثیر درخت انجیر گلوگاه بود.

او کاشت درخت انجیر را از کوچه و خیابان های گلوگاه آغاز کرد و بعد از مدتی حتی در حیاط خانه ها و باغچه های کوچک نیز به این کار ادامه می داد اما کاشت درخت انجیر در مسیر ۲۰ کیلومتری جاده جنگلی یکی از کارهای ماندگار و زیبای علی اکبر ایران نژاد بود. او پس از بازنشستگی و از سال ۱۳۷۰ هر روز به کاشت نهال انجیر در مسیر جاده جنگلی گلوگاه ادامه داد و به سختی درختان را آبیاری کرد. این دوستدار طبیعت نامهربانی‌ها، ناملایمات، پوزخندها، تمسخر و قطع درختان توسط مردم را تحمل می کرد اما دست از عقیده اش بر نداشت و بازهم درخت کاشت و آبیاری کرد.

برای پدر انجیر ایران

مرحوم علی اکبر ایران نژاد از مفاخر شهرستان گلوگاه در عرصه کشاورزی و محیط زیست بود و دانش آموزان شرکت کننده در جشنواره ملی مفاخر نیز به معرفی و پژوهش وی پرداختند، می گفت که این درخت ها را برای مردم ایران می کارم.

انجیر بعنوان میوه مطبوع و با کیفیت منطقه شرق مازندران و گلوگاه به همه ایران معرفی شد و هرساله جشنواره انجیر گلوگاه برگزار می شود. صادرات این میوه بهشتی به دیگر کشورها، اقتصاد منطقه را متحول کرد که در پی آن نیز باغ های بزرگ انجیر در این شهرستان ایجاد شد و گروه‌های مختلف مردمی کاشت انجیر را نیز در نقاط دیگر این شهر ادامه دادند.

او معلم بزرگ برای نسل جوان بود و در روز معلم نیز پرواز کرد. اما نگاه و تفکر زیبایش برای همیشه در بین مردم گلوگاه به یادگار ماند.

علی اکبر ایران نژاد متولد سال ۱۳۱۳ در گلوگاه که به علت فعالیت های برجسته در درختکاری و به خصوص کاشت نهال انجیر، به او لقب پر انجیر ایران داده اند. امروز چهارشنبه سیزدهم اردیبهشت ماه به علت کهولت سن و بیماری دار فانی را وداع گفت.

زندگی او در بهار ۱۴۰۲ پایان یافت اما کار خیر و نگاه زیبایش به طبیعت برای همیشه در بین مردم ایران و حتی مازندرانی ها و شهروندان گلوگاهی به یادگار ماند.

گلوگاه به دلیل دارا بودن شرایط مساعد آب و هوایی و خاک مناسب از قطب‌های انجیر در ایران به شمار می‌رود و این میوه از سوغاتی‌های مهم این شهرستان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha