به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام عبدالرضا پورذهبی روز پنجشنبه در جلسه شورای اداری با حضور رییس قوه قضاییه در سنندج اظهار کرد: مرزنشینان استان انتظار بازگشایی بازارچههای مرزی دارند که در رونق اقتصادی و معیشت این قشر تاثیر بسیار زیادی دارد.
وی با بیان اینکه فرایند اجرای منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان نیز در حال انجام است، افزود: نیاز است تحرکی بیشتر به این طرحهای مهم داده و این مناطق سریعتر اجرایی و محقق شود.
نماینده ولی فقیه در کردستان بحث حاشیه نشینی را از جمله مشکلات استان دانست و ادامه داد: بیش از ۵۰ محله حاشیه در استان وجود دارد که ۱۷ مورد آن مربوط به سنندج است که نیاز به ساماندهی و ارائه خدمات دارد.
حجتالاسلام پورذهبی در ادامه خواستار ساماندهی پروازهای فرودگاه سنندج شد و گفت: در حال حاضر فقط یک پرواز در هفته در این فرودگاه انجام می شود که امیدواریم افزایش یابد.
وی با بیان اینکه کردستان استان ویژهای از لحاظ قومیتی، مذهبی، سیاسی و امنیتی است، اضافه کرد: بیش از ۵۰ کانال رسانه ای خارج از کشور، دائم در حال هجمه علیه مردم منطقه هستند.
نماینده ولی فقیه در کردستان با اشاره به اینکه ۸۲ درصد جمعیت استان اهل سنت و ۱۸ درصد تشیع هستند، افزود: با وجود تلاش دشمن برای تفرقه، با بصیرت مردم، توطئه های دشمن خنثی شده است.
رییس مجمع نمایندگان کردستان هم در این جلسه گفت: با توجه به وضعیت اقتصادی موجود، بازگشایی بازارچههای مرزی و راه اندازی مناطق آزاد تجاری بانه و مریوان ضروری است.
کمبود کارکنان اداری دادگستریهای سقز و بانه از دیگر مواردی بود که بهزاد رحیمی به آن اشاره کرد و خواستار افزایش تعداد این کارکنان شد.
دیدار با قضات و کارکنان دادگستری کردستان، دیدار با اقشار مختلف مردم، علما و روحانیون شیعه و اهل سنت کردستان، حضور در جلسه شورای اداری، بررسی مشکلات قضایی استان و تصویب مصوبات برای رفع این مشکلات از مهمترین برنامههای سفر رئیس قوه قضاییه به استان کردستان است.
سایر مسئولان عالی قضایی که در سفر به استان کردستان رئیس قوه قضاییه را همراهی میکنند، هر کدام به نقاط مختلف این استان سفر خواهند کرد تا ضمن دیدار مستقیم و بدون واسطه با مردم، از نزدیک با مشکلات آنها آشنا شوند و برای برطرف کردن مسائل قضایی و سایر مشکلات در حد مقدورات، اقدامات مقتضی را ترتیب دهند.
قرار است رئیس دیوان عالی کشور در این سفر ضمن انجام ملاقاتهای مردمی و دیدار با کارکنان قضایی استان کردستان، از وضعیت کارخانه ریسندگی پریس بازدیدی به عمل بیاورد.
دادستان کل کشور نیز علاوه بر دیدار با کارکنان دادسرای سنندج، در کارخانههای شینبافت و آگرین واقع در شهرک صنعتی دهگلان حاضر میشود و به بررسی مسائل و مشکلات این کارخانهها میپردازد.
وزیر دادگستری نیز در این سفر ضمن بررسی وضعیت اموال تملیکی و گمرکات استان کردستان، وضعیت خودروهای رسوبی در پارکینگ ستاد مبارزه با مواد مخدر استان را پیگیری میکند.
دیدار با کارکنان قضایی و اداری دادگستری استان کردستان و استماع مطالب و درخواستهای آنها، مهمترین برنامه معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه در این سفر خواهد بود.
معاون سیاسی قوه قضاییه در جریان سفر هیئت عالی قضایی به استان کردستان، علاوه بر حضور در دادگستری و زندان شهرستان سقز، از کارخانه ذوبآهن و بازارچه مرزی سیف سقز نیز بازدید میکند.
معاون راهبردی دستگاه قضا نیز به بازدید و بررسی بخشهای مختلف دادگستری کردستان و سازمانهای تابعه این استان خواهد پرداخت.
حضور در دهگلان و دیدار با کارکنان دادگستری این شهرستان و همچنین بازدید از سد قشلاق، مهمترین برنامههای معاون حقوقی قوه قضاییه در جریان سفر به استان کردستان خواهد بود.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه نیز در جریان این سفر به بررسی مشکلات حوزه فناوری و اطلاعات دادگستری استان کردستان میپردازد.
بازدید از پروژههای عمرانی دادگستری کردستان نیز در زمره برنامههای معاون مالی، پشتیبانی و عمرانی قوه قضاییه در این سفر قرار دارد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه علاوه بر سفر به قروه و بررسی وضعیت زندان این شهرستان، از معدن منگنز دلبران نیز بازدید میکند.
بازدید از دادگستری و زندان شهرستان بانه و بررسی مشکلات کولهبران و وضعیت بازارچه مرزی محلی، مهمترین برنامههای رئیس سازمان بازرسی در جریان سفر هیئت عالی قضایی به استان کردستان خواهد بود.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح نیز در این سفر علاوه بر بررسی وضعیت مرزهای استان کردستان، از دادسرای نظامی سقز بازدید میکند.
پیگیری مشکلات ثبتی استان کردستان، حضور در دادگستری شهرهای سروآباد و مریوان و بررسی مشکلات باغداران و کشاورزان این منطقه، از جمله برنامههای رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک در این سفر خواهد بود.
رئیس سازمان زندانها در جریان سفر به کردستان، علاوه بر بررسی وضعیت زندانیان استان و بازدید از زندان سنندج، با کارکنان دادگستری شهرستان بیجار نیز دیدار میکند.
پیگیری مشکلات ساختمانهای پزشکی قانونی کردستان، بررسی وضعیت معدن قلعهگاه و بازدید از دادگستری شهرستان کامیاران، از برنامههای رئیس سازمان پزشکی قانونی در این سفر خواهد بود.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه نیز در جریان سفر هیئت عالی قصایی به استان کردستان، علاوه بر حضور در دادگستری دیواندره و بازدید از بازداشتگاه این شهرستان، از کارخانه آبمعدنی چهلچشمه و یکی از واحدهای دامداری بزرگ کردستان بازدید میکند.
همچنین قرار است سخنگوی دستگاه قضا و رئیس مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه نیز در جریان سفر هیئت عالی قضایی به استان کردستان به گفتگوی چهره به چهره با مراجعهکنندگان به عدلیه بپردازند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا در دهم تیرماه سال ۱۴۰۰ تاکنون به صورت رسمی و در صدر هیئت عالی قضایی به استانهای ایلام، قزوین، خوزستان، گلستان، خراسانرضوی، سیستانوبلوچستان، قم، یزد، خراسان جنوبی، زنجان، مرکزی، اصفهان و البرز سفر کرده است و سفر به استان کردستان، چهاردهمین سفر رسمی ریاست قوه قضاییه در دوره جدید محسوب میشود البته ریاست دستگاه قضا در دوره جدید علاوه بر سفرهای رسمی استانی که به همراه هیئت عالی قضایی انجام میشود، سفرهایی غیررسمی و بدون تشریفات را هم در برنامه کاری خود گنجانده است؛ استانهای البرز، اصفهان، هرمزگان، بوشهر، کرمان و خراسان رضوی استانهایی بودند که رئیس قوه قضاییه طی مدت اخیر بدون انجام تشریفات به آن مناطق سفر کرده است.
نظر شما