فرهنگ و هنر فارس در حلقه اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس

شیراز- ایرنا- جمعی از مدیران، نخبگان و فعالین اجتماعی استان فارس شامگاه پنجشنبه در جلسه ای با حضور اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به بیان نظرات، دیدگاه‌ها، اقدامات و مشکلات حوزه های فرهنگی و هنری استان پرداختند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اقدامات کنگره جهانی محمد (ص) در زمینه معرفی چهره پیامبر در سطح جهان، معرفی ظرفیت ها و چالش های حوزه هنری و بیان مشکلات حوزه سینمای جوان فارس از جمله مباحثی بود که در این نشست مطرح شد.
مصطفی مشفقیان مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری در ابتدای این نشست گفت: امروز در خدمت جمع محدودی از مسئولان و نخبگان حوزه فرهنگی استان هستیم، کسانی که دستاوردهای ملموس و قابل استناد دارند و می توان از آنچه که این دوستان در استان فارس اجرایی و عملیاتی کرده اند در سطح کشور الگوبرداری کرد.

فرهنگ و هنر فارس در حلقه اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس

معرف پیامبر اسلام در سطح جهان با زبان هنر
دبیر کل کنگره جهانی محمد (ص) در این نسشت در خصوص اقدامات این کنگره در جهت معرفی پیامبر (ص) گفت: از حدود سه سال قبل که نشریه فرانسوی به پیامبر توهین کرد به اتفاق جمعی از استادان دانشگاه‌های شیراز تصمیم گرفتیم که یک کار گسترده را با موضوع پیامبر (ص) در سطح جهان انجام دهیم
حامد تقوایی افزود: معرفی چهره حقیقی پیامبر (ص) در جهان به زبان هنر و ادب، ایجاد بازدارندگی فرهنگی و بی اثرکردن جریان های اسلام هراسی و شبکه سازی در میان ظرفیت‌های فرهنگی و هنری جهان حول موضوع پیامبر (ص) از جمله اهدافی بود که در این میان دنبال می کردیم.
وی ادامه داد: شاید در بیش از ۴۰ سالی که از عمر نظام جمهوری اسلامی می گذرد کاری که شایسته و درخور شان پیامبر باشد انجام نداده‌ایم و بر همین اساس در سه سال گذشته حرکتی طراحی شده که دارای ویژگی های منحصری است.
او اظهار داشت: این یک حرکت کاملا خودجوش و مردمی و بسیار متنوع و گسترده است و اقشار متنوعی را درگیر می کند.
دبیر کل کنگره جهانی محمد (ص) گفت: اولین مورد که کار محوری و شروع کار بود انجام یک فراخوان جهانی به هفت زبان مختلف بود که حدود ۲۵ رشته ادبی و هنری را پوشش می داد.
تقوایی افزود: در این فراخوان از هنرمندان جهان دعوت کردیم که آثار خود را در خصوص پیامبر (ص) تهیه کرده و برای دبیرخانه کنگره ارسال کنند که در مجموعه طی هشت ماه فرصتی که برای ارسال آثار مشخص شده بود، حدود ۶ هزار اثر از ۴۰ کشور جهان دریافت کردیم که تمام این آثار توسط ۶۰ داور ملی و بین المللی در رشته های مختلف داوری شد و حدود ۵۰۰ اثر برگزیده نیز انتخاب شد.
وی ادامه داد: برای تحقق اهداف، یک شبکه سازی گسترده ای داشتیم متشکل از کمیته های مختلف علمی، داروی، بین المللی و همچنین طراحی سایت های مختلف به هفت زبان که خود این سایت‌ها یک دایره المعارف در حوزه پیامبر (ص) است.
او افزود: حدود یک هزار موسسه بین المللی را نیز شناسایی کردیم که به عنوان مراکز همکار در سطح دنیا در حال برقراری ارتباط با آنها هستیم.
تقوایی گفت: این حلقه حدود یک سال به طول انجامید که نتیجه آن برای ما ۲ حلقه دیگر را ایجاد کرد که یکی راه اندازی موزه هنر نبوی که آثار ممتاز هنری با محوریت پیامبر در آن گردآوری خواهد شد که مکان آن نیز با حمایت استاندار فارس مشخص شده و به زودی آنرا راه اندازی می کنیم.
دبیر کل کنگره جهانی محمد (ص) ادامه داد: کارخانه تولید محصولات فرهنگی هم از دل آثاری که فراخوان کردیم در حوزه کودک و نوجوان و لوازم التحریر راه اندازی می شود.
وی افزود: ۹ شب شعر نیز در شهر شیراز و برخی کشورهای جهان از جمله الجزایر و عراق برگزار کردیم که در این برنامه ها حدود ۱۵۰ شاعر شعرخوانی کردند.
او ادامه داد: علاوه بر این هنرمندان مختلفی را به شهر شیراز دعوت کردیم و در اماکن گردشگری تولید اثر کردند که تمام این کارها در قالب صدها کلیپ کار شده است.
دبیر کل کنگره جهانی محمد (ص) اضافه کرد: یک سری جشن های میدانی از جمله اهتزار پرچم مزین به نام پیامبر (ص) را در نقاط مختلف شهر شیراز داشتیم و امسال هم تلاش کرده‌ایم که در هر شهر کشور بتوانیم یک پرچم را به شکل هماهنگ و همزمان به اهتزار درآوریم.
تقوایی افزود: رویداد معراج تا ثریا که بر اساس آن بنا داریم ظرف پنج سال مرکز رشد و شهرک فرهنگ و هنر نبوی را تاسیس کنیم که در آن محصولات فرهنگی و هنری مانند بازی های رایانه ای و اپلیکیشن ها تولید می شود و افراد صاحب ایده سه سال فرصت دارند که ایده هایی که می تواند منجر به تولید محصولات قابل فروش در رابطه با پیامبر (ص) شود را ارائه دهند که به این کار هم نگاه کارآفرینی داریم و هم نگاه تولید محصولات فرهنگی که در سال پنجم شهرک مذکور ایجاد خواهد شد.

فرهنگ و هنر فارس در حلقه اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس

تدوین سند تحول و نقشه زیست بوم استان فارس
رئیس حوزه هنری فارس هم، با اشاره به تدوین سند تحل و نقشه زیست بوم در تمام استان های کشور گفت: در استان فارس نیز این سند را تدوین و در چهار محور تولید آثار فاخر هنری، ادبیات پایداری و روایت پیشرفت، حوزه توسعه زیرساخت ها و مجموعه ای تحت عنوان پردیس رهاوین فعالیت خود را تقسیم بندی کردیم.

وحید نمازی افزود: مبتنی بر این سند تحول و نقشه زیست بوم، موجی از فعالیت هنرمندان انتقلابی در کشور شکل گرفت که کار ویژه ای بود.
او ادامه داد: در استان فارس نخستین دفتر روایت پیشرفت را راه اندازی کردیم و پردیس رهاوین که یک مرکز تخصصی تربیت هنرمندان متعهد جوان انقلابی نیز به عنوان پایلوت کار خود را در این استان آغاز کرده است.
وی، ضمن تاکید بر لزوم توسعه زیرساخت های فرهنگی به ویژه سینما در کشور افزود: سرانه سینمایی در کشور در مقایسه با دنیا شرایط بحرانی دارد، شهر شیراز دهه ۵۰ به ازای هر ۳۰ نفر یک صندلی داشته در حالی که در آن مقطع، کشورهای توسعه یافته به ازای هر ۱۰۰ نفر یک صندلی داشته اند.
او افزود: امروز تهران به ازای هر ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر یک صندلی دارد اما شهر شیراز که در دهه ۵۰ سه برابر کشورهای توسعه یافته صندلی سینما داشته امروز به ازای هر یک هزار نفر یک صندلی دارد و عمده این صندلی ها هم در اختیار جریان ضد فرهنگی شهر است و به یک معضل فرهنگی برای این شهر تبدیل شده است.
رئیس حوزه هنری فارس ادامه داد: در مباحث قانونی هم بار ساخت پردیس های سینمایی از روی دوش دولت برداشته شده و بسته های تشویقی هم تقریبا همه حذف شده‌اند.
نمازی گفت: می توان مانند زمانی که به شهرداری ها تکلیف شده کتابخانه بسازند اینجا هم تکلیف قانونی شود که با یک سری قوائد در شهرها در بحث ساخت سینما و مراکز فرهنگی نیز ورود جدی کنند.
وی ادامه داد: در برنامه توسعه چهارم و پنجم ما مشوق های خوبی داشتیم و علاوه بر معافیت‌های بیمه‌ای و مالیاتی، به ازای هر صندلی یک متر مربع تجاری داده می شد.
او اظهار داشت: الان بار سینما سازی صرفا بر روی دوش حوزه هنری افتاده و این حوزه هم طبیعتا چنین توانی ندارد، هرچند معتقدیم این مهمترین ابزار حکمرانی ما است و اگر این ابزار را از دست دهیم قطعا فضای سینما به سمت دیگری می رود.
رئیس حوزه هنری فارس گفت: این ابراز با حکم رهبری در سال ۷۲ در اختیار حوزه هنری قرار گرفت تا بتواند جریان سینمایی کشور را جهت دهی کند اما عملا حوزه منزوی شده و در همین استان فارس در ۳۷ شهرستان سینما نداریم و هرچه سینما هست با یک ظرفیت ناقص در شهر شیراز قرار دارد که این یک بحران جدی است.
نمازی، در حوزه اقتصادی جامعه هنری را به ویژه در استان ها یکی از شکننده ترین و ضعیف ترین اقشار جامعه دانست و افزود: سال ۸۱ مصوبه قانونی بود که نیم درصد از بودجه های تملک دارایی سرمایه ای صرف خرید آثار هنری می شد اما این مساله که تکلیف دستگاه ها بود به یک مساله اختیاری تبدیل شد و به دنبال آن هیچ یک از دستگاه ها دیگر به سراغ آن نرفتند و تنها جایی که می شد از هنرمندان حمایت کرد همین مصوبه قانونی بود که از آن نیز محروم شدند.
او ادامه داد: جا دارد این مساله در مجلس دوباره به یک تکلیف قانونی تبدیل شود و دستگاه‌ها موظف شوند که این نیم درصد را خرید اثر هنری کنند تا رونقی برای جامعه هنری ایجاد شود.
وی، در خصوص توسعه دامنه جغرافیایی جامعه هنری هم گفت: حوزه هنری با تمام ظرفیت‌هایی که دارد فقط در مراکز استانی فعال است و هیچ ظرفیت قانونی برای توسعه آنها در شهرستان ها وجود ندارد که نیاز است این ظرفیت را در دیگر شهرستان ها نیز فعال کنیم.
او گفت: حوزه هنری در مصوبات فرهنگی جزو محروم ترین دستگاه ها است و هیچ مصوبه فرهنگی شامل حوزه هنری نمی شود و از تمام مواد قانونی نیز بی بهره است.
نمازی افزود: توجه به حوزه هنری می تواند یک بار جدی را از روی دوش حوزه فرهنگ و هنر متعالی بردارد.

فرهنگ و هنر فارس در حلقه اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس

تهیه بانک اطلاعات فیلم سازان فارس
رئیس انجمن سینمای جوان استان فارس هم گفت: به منظور شناسایی فیلم سازان استان، تهیه بانک اطلاعات فیلم سازان فارس از یک سال پیش آغاز کرده‌ایم.
ابراهیم شیشه گر افزود: در حوزه فیلم سازی در شهرهای مختلف استان نیروهای توانمندی داریم که عمدتا انقلابی هستند اما زنجیره ای برای اتصال اینها به کار حرفه‌ای فراهم نشده بود که این کار را نیز به تازگی شروع کرده ایم.
وی، ادامه داد: در حوزه اکران، حوزه هنری ۳۰۰ سینما را در کشور به عنوان مرکز پخش آثار سینمایی در اختیار دارد که این سینماها عمدتا به تریبون پخش آثار ضد فرهنگی تبدیل شده اند که باید تدبیری در این زمینه اندیشیده شود.
او گفت: در حوزه تولیدات فرهنگی هم شاهد تولیدات ارزشی بی هدفی هستیم که امکان وصل کردن آنها به یکدیگر وجود ندارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha