امام جمعه شیراز: دانشگاهیان برای مردمی سازی اقتصاد وارد میدان شوند

شیراز-ایرنا-نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز مردمی سازی اقتصاد را مهمترین نسخه اقتصادی امروز جامعه دانست و گفت: دانشگاهیان به ارایه طرح در زمینه مردمی سازی اقتصاد از خرد تا کلان هدایت و ارگان‌هایی مانند بسیج سازندگی نیز برای اجرای آن وارد میدان شوند.

به گزارش ایرنا،آیت الله لطف الله دژکام در خطبه های نماز جمعه شیراز افزود: رهبری مکرراً بر مسأله اقتصاد مقاومتی تاکید دارند اما ما برنامه‌ای برای اجرای آن طراحی نکردیم.

امام جمعه شیراز ادامه داد: مسأله اقتصاد مقاومتی را رهبر معظم انقلاب سالهای سال است که مطرح کرده اند و یکی از ارکان مهم آن مردمی سازی اقتصاد است و اگر می خواهیم اقتصادی پایدار باشد مردم باید میدان دار آن باشند.

وی مردمی سازی اقتصاد را از الزامات شعار سال که مهار تورم و رشد تولید است دانست و اظهار داشت: اگر مردمی سازی محقق شد تولید رشد و تورم مهار می شود و پایه اصلی شعار امسال مردمی سازی اقتصاد است.

آیت الله دژکام خصوصی سازی را تنها یکی از ابعاد مردمی سازی و گوشه ای از این اصل مهم دانست و گفت: از تولیدات خرد تا بزرگ باید توسط مردم میدان داری شود.

وی اضافه کرد: بسیج سازندگی می توانند در این راستا نقش آفرین باشد و این نهاد مسأله مردمی سازی را وظیفه اصلی بداند و این مسیر اگر شروع شود تا پایان سال راه حل های اصولی کسب می شود.

نماینده ولی فقیه در استان فارس افزود: بسیج دانشجویی در رابطه با معماری اسلامی اخیرا اقداماتی انجام داده که بسیار مهم و اثرگذار بوده است و برای مردمی سازی اقتصاد هم باید چنین همایش ها و رویدادهای بزرگی در فارس برگزار شود.

وی تاکید کرد: جامعه دانشگاهی و دانشجویان به ارایه طرح در مجموعه دانشجویی درباره مردمی سازی اقتصاد هدایت شود و بسیج سازندگی هم به میدان اجرایی کردن طرح ها وارد و الگویی جدید توسط دانشگاهیان برای مردمی سازی اقتصاد ارایه و اجرایی شود.

وی در ادامه به روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای در هفته پیش رو اشاره کرد و گفت: یکی از پهلوانان بزرگ شیرازی اخیرا فوت کرد و پهلوانی ریشه در فارس و شیراز دارد و وجود احمدابن موسی در شیراز اعتباری به فتوت و پهلوانی در این دیار بخشیده است.

امام جمعه شیراز با تاکید بر پاس داشتن فرهنگ پهلوانی گفت: در پس مشکلات سیاسی و ... جامعه پشتوانه مردمی می خواهد که پهلوانان در این زمینه نقش موثری و بارزی دارند.

وی با بیان اینکه میدان داری اهل فتوت در شیراز در تاریخ شیراز کم نیست،افزود: این قشر باید مورد حمایت قرار گیرند و قطعا فرهنگ مردانگی در این شهر پیشینه غنی دارد.

آیت الله دژکام در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: مردم و خانواده ها باید فرزندان خود را برای ورود به عرصه طلبگی و حوزه تشویق کنند و پوشیدن این لباس به نوعی افراد را به سمت مسیر نیکی سوق می دهد.

وی به روز بزرگداشت مرحوم شیخ صدوق و شیخ کلینی اشاره کرد و گفت: این بزرگداشت ها برای توجه بیشتر به نقش عالمان دینی است و جامعه همیشه به عالم نیاز دارد و عالم‌ها نقش هدایت جامعه به سمت خیر و نیکی را بر عهده دارند.

آیت الله دژکام افزود: حوزه علمیه فارس در هفته پیش رو میزبان همایش بزرگ ملی است و این همایش برای سومین بار در فارس برگزار خواهد شد که حرکتی ارزشمند برای توجه به وظایف فعلی حوزه انقلابی و زمینه سازی ظهور است.

امام جمعه شیراز تاکید کرد: جهاد تبیین به فرموده رهبری در برهه کنونی جز واجبات است و همگان باید این فریضه را به جا آورند.

وی به مسأله دشمن شناسی نیز در خطبه اول اشاره کرد و گفت: معاد،قیامت و حیات پس از مرگ ایمان داریم و بعنوان یک محور و اصل دینی باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

نماینده ولی فقیه به دنیای پس از مرگ اشاره کرد و گفت: اروپاییان و جهان غرب هیچ پاسخی برای این موضوعات مهم ندارند و مشخص است که تمدن رقیب ما در این زمینه هیچ جوابی ندارند.

وی تاکید کرد: اکثریت مردم کشور ما مسلمان هستند و برای این پرسش ها هم پاسخ فلسفی و دینی دارند و در این رقابت بین تمدنی قهرمانان بزرگی مثل ملاصدرا، علامه طباطبایی ،مصباح یزدی ،آیت الله جوادی عاملی و ... حرف های زیادی برای گفتن دارند.

آموزش و پرورشی در تراز نظام اسلامی و سند تحول بنیادی

مدیرکل آموزش و پرورش استان فارس نیز در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه شیراز ضمن تبریک هفته معلم به تمام معلمان این استان گفت: تلاش داریم نظام آموزشی در تراز جمهوری اسلامی و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش فراهم کنیم.

محمدخلیل عسکری به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با معلمان اشاره کرد و افزود: تحقق مطالبات معلمان و دانش آموزان و پیشبرد سند تحول بنیادین آموزش و پرورش از تاکیدات رهبری بود که این سند در سطح استان در حال پیاده سازی است.

وی ادامه داد: طی یکسال گذشته معلمان و دانش آموزان دوشنبه ها در مساجد حاضر می شوند که امیدواریم زمینه حضور پرشورتر دانش آموزان در مساجد فراهم شود.

وی اضافه کرد: توجه به هویت دینی و ملی در بین دانش آموزان مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است که این مهم در فارس با برنامه ریزی در مدارس در حال اجرا است.

این مسوول تاکید کرد: ۶۹ هزار معلم شاغل و ۷۵ هزار بازنشسته فرهنگی در فارس در جهت کار فرهنگی در بین دانش آموزان برای زنده کردن هویت ایرانی و اسلامی و توجه آنها به پرچم ایران اسلامی آماده هستند.

عسکری اضافه کرد: آموزش و پرورش بعنوان بزرگترین فصل مشترک و بزرگترین سرمایه ملی متعلق به همه مردم است و اگر می خواهیم این نهاد دغدغه اولیا و معلمان را محقق کند همه عوامل باید سهیم باشند.

وی آموزش و پرورش را رکن اصلی تمدن سازی دانست و گفت: این نهاد بیشترین ارتباط را با خانوادهها و مردم دارد که باید بیش از همیشه مورد توجه قرار گیرد و مدرسه بعنوان مرکز برنامه ریزی فرهنگی و کانون تربیت محله باید عمل کند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان فارس گفت: امسال برای اولین بار ۶نفر از معلمان استان در بین معلمان برتر کشور قرار دارند.

وی ادامه داد: امسال ۲۷ نفر از دانش آموزان استان فارس مدال های جهانی و ملی کسب کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha