به گزارش ایرنا هتل بوتیک کاروانسرای وکیل کرمان به عنوان نمونه موفقی از سرمایه گذاری اصولی و موفق در حوزه گردشگری و الگوی فعالان این صنعت قلمداد می شود زیرا بازسازی این بنا ثابت کرد می توان بنای مخروبه و رو به انهدام را باتصمیم گیری، برنامه ریزی و اجرای صحیح چنان احیا کرد که شاید در نگاه اول غیرممکن به نظر می رسید.
کاروانسرای وکیل که قدمت آن به دوره قاجاریه باز می گردد پس از گذران دوران اوج خود به عنوان یکی از مهمترین مراکز تجاری شهر کرمان بتدریج دچار فراموشی و انزوا شد به طوری که در چند دهه گذشته بشدت در معرض تخریب قرار گرفت اما مهرماه سال گذشته، فعالان گردشگری کشور با افتتاح آن توسط وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، بازگشت باشکوه این بنای تاریخی را جشن گرفتند.
هر چند بازسازی، مرمت و تجهیز این بنا بسیار فاخر و چشم نواز انجام شده است اما از همان ابتدای فعالیت دچار چالش دفع فاضلاب شد به طوری که فاضلاب هتل به دلیل متصل نبودن به فاضلاب شهری به صورت موقت و سپتیک (سامانه تصفیه فاضلاب زیرزمینی با استفاده از یک مخزن و میدان تخلیه) جمع آوری می شود که تخلیه آن با صحنه ها و بوی نامناسبی همراه است و ضمن ضربه زدن به وجهه هتل، باعث آزار و اذیت اهالی محله و عابران و کسبه اطراف نیز می شود.
ورود مقام قضایی
البته مشکل فاضلاب هتل چیزی نبود که از دیده ها پنهان بماند درعین حال متولیان هتل کاروانسرای وکیل و مسئولان از همان ابتدای افتتاح هتل وعده حل مشکل فاضلاب این مکان را طی سه ماه داده بودند که با وجود گذشت هفت ماه از بهره برداری، مسئولان آبفا و شهرداری اقدامی برای ساماندهی فاضلاب هتل انجام ندادند و کار به جایی رسید که دادستان به بازدید رفت و دستور داد.
بوی نامطبوع و آلوده کردن فضا و هوای اطراف هتل که از مکان ها پر تردد و شلوغ بازار کرمان و محل رفت آمد گردشگران است، کار را به جایی رساند، که هفته گذشته دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان طی بازدید از این هتل سنتی وکیل دستور جدی برای حل معضل و اتصال فاضلاب هتل را به فاضلاب شهری را خطاب به دستگاه های ذیربط صادر کرد.
مهدی بخشی با انتقاد از شرایط تخلیه فاضلاب در این هتل گفت: این شرایط تخلیه از طریق خودرو، صحنههای انزجارآوری را رقم زده، مشام هر رهگذری را آزار میدهد و سلامت آنان را به خطر میاندازد.
وی تخلیه فاضلاب به این سبک را مطرود و باعث ایجاد شرایط بسیار نامساعد و متصاعد شدن بوی نامطبوع برای مسافران و بازاریان آن محل دانست.
بخشی با تاکید بر اینکه همچنین توسعه سریع فاضلاب شهری مطالبهای عمومی است نه وابسته به منافع شخص یا گروهی خاص از این رو دستور جدی برای حل این معضل و اتصال فاضلاب هتل به فاضلاب شهری را صادر کرد و با مسئولان شهرداری و اداره آب و فاضلاب هماهنگیهای لازم را در این خصوص به عمل آورد.
پاسخ مدیر هتل
مدیر هتل کاروانسرای وکیل کرمان(کاروانیکا) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به آمادگی برای حل مشکل دفع فاضلاب هتل گفت: پس از مرمت و بازسازی این مکان باید اتصال فاضلاب هتل به فاضلاب شهری انجام می شد که طی چند ماه گذشته این امر محقق نشد.
جاوید سبحانی افزود: در پی به نتیجه نرسیدن بحث ساماندهی فاضلاب هتل سنتی وکیل، دادستان کرمان از هتل بازدید کرد که با دستور ایشان قرار شد در عملیات اتصال به فاضلاب شهری تسریع انجام شود.
وی تاکید کرد: هر چند ما ماهانه ۱۵۰ میلیون تومان هزینه تخلیه و جابه جایی فاضلاب را پرداخت می کنیم اما سلامت و آسایش شهروندان و کسبه منطقه بسیار برای ما مهمتر است تا مشکل فاضلاب حل شود.
مدیر هتل کاروانسرای وکیل کرمان با اشاره به آماده بودن زیرساخت های هتل برای اتصال به فاضلاب شهری خاطر نشان کرد: طی چند روز گذشته ظاهرا عملیات حفاری برای خط لوله فاضلاب آغاز شده است که امیدواریم هرچه زودتر در این ناحیه فرهنگی و تاریخی شهر به نتیجه برسد.
آغاز عملیات خط اتصال فاضلاب به هتل وکیل
مدیر آبفا شهرستان کرمان نیز گفت: پس از بازدیدی که به اتفاق دادستان عمومی و انقلاب کرمان از هتل کاروانسرای وکیل داشتیم، دستور برای صدور مجوزهای لازم از طرف شهرداری صادر و کار خط لوله فاضلاب از سمت میدان بسیج آغاز شده است.
حمید رضا فروغی افزود: پیش بینی می کنیم حدود ۶ ماه انجام طرح خط فاضلاب به هتل وکیل به طول بیانجامد و در نهایت مشکل فاضلاب این مکان با اتصال به فاضلاب شهری برطرف شود.
وی بدون آنکه به طور مشخص از نهادی مثل شهرداری نام ببرد تاکید کرد: برخی مشکلات و ناهماهنگی ها درزمینه صدور مجوزها از طرف سازمان ها و نهادهای مسئول برای آغاز عملیات اجرایی، باعث تاخیر در اتصال فاصلاب هتل به خط شهری شده بود.
زیرساخت های هتل آماده است
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان نیز گفت: زیرساخت های فاضلاب هتل کاروانسرای وکیل در زمان مرمت و بازسازی انجام شده است و در زمان افتتاح نیز قرار بود مشکل دفع فاضلاب توسط دستگاه های متولی بسرعت حل شود.
مجتبی شفیعی افزود: بحث فاضلاب هتل وکیل در کارگروه گردشگری استان نیز مطرح و برای آن تصمیم گیری شده بود که با دستور اخیر مقام قضایی در کار تسریع می شود.
وی تصریح کرد: به لحاظ فنی تا زمانی که فاضلاب مجموعه به فاضلاب شهری وصل می شود، تخلیه توسط خودرو انجام می گیرد که مشکلاتی برای کسبه و افراد به همراه دارد.
به گزارش ایرنا، کاروانسرای وکیل کرمان در سال ۱۲۷۷ توسط محمد اسماعیل خان وکیل الملک والی وقت کرمان ساخته شده که جزئی از مجموعه بزرگ شامل حمام، مسجد و بازار است.
هتل کاروانسرای وکیل کرمان به عنوان یکی از آبرومندترین مکان های اقامتی و پذیرایی استان کرمان با ۱۱ هزار متر مربع مساحت و چهار هزار متر مربع زیربنا ۱۵۲ تخت ظرفیت پذیرش مسافر دارد.
این بنای تاریخی در ۲ طبقه و ۱۲۰ غرفه با قدمتی حدود ۱۷۰ سال در حاشیه خیابان شریعتی و در نزدیکی بازار وکیل کرمان قرار گرفته و ۲ در ورودی به بازار وکیل دارد.
نظر شما