به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه تهران، «نشان عالی دانش» یک نشان ویژه و مشترک بین دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران است که به صورت سالانه در ۶ گروه و شاخه علمی به دانشمندان و اساتید ایرانی و غیرایرانی دارای مرجعیت علمی که با پژوهشگران ایرانی و مراکز و نهادهای علمی ایران همکاری مؤثر دارند، اعطا میشود.
۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ جمعی از چهرههای ماندگار کشورمان به دعوت رییس دانشگاه تهران و به بهانه یک رویداد نو در حوزه گرامی داشتن جایگاه علم و مقام عالمان، در باغ موزه نگارستان گرد هم آمدند؛ محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاد فقید عادل آذر و برخی دیگر از شخصیتهای علمی، فرهنگی و سیاسی نیز در این نشست صمیمانه حضور داشتند.
رضا پورحسین، دانشیار دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران که خود دارای تجربه برگزاری رویداد «چهرههای ماندگار» است، محور اجرای نشست رییس دانشگاه تهران با چهرههای ماندگار بود. ایده یک اقدام تازه برای تجلیل از خبرگان و برجستگان علمی که هم بتواند جای خالی رویداد چهرههای ماندگار را پر کند و هم خاستگاه علمیتر و تخصصیتر از آن داشته باشد، کم کم به مرحلهای نزدیک شد که آمادگی برای متولد شدن یک «نشان» یا «جایزه» جدید به عنوان یک اقدام ترویجی و فرهنگی برای پاسداشت مقام عالمان، برای مسئولان دانشگاه تهران مسجل شد.
در سومین نشست شورای مؤسس «نشان عالی دانش» که در دی ماه ۱۴۰۱ برگزار شد، تصویب شد که این نشان به صورت سالانه در ۶ گروه و شاخه علمی به دانشمندان و اساتید ایرانی و غیرایرانی دارای مرجعیت علمی که با پژوهشگران ایرانی و مراکز و نهادهای علمی ایران همکاری مؤثر دارند، اعطا و آیین رسمی اعطای آن هشتم خرداد ماه هر سال هم زمان با سالروز تصویب قانون تأسیس دانشگاه تهران برگزار شود.
در آخرین جلسه شورای مؤسس نشان عالی دانش تصویب شد که شورای عالی نشان متشکل از رییس دانشگاه تهران، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران، سه نفر از رؤسای ادوار دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران به انتخاب رییس دانشگاه، رؤسای فرهنگستانهای تخصصی چهار گانه، سه استاد ممتاز دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران به انتخاب رییس دانشگاه و معاونان آموزشی و پژوهش و فناوری دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران تشکیل شود و اعضای شورای عالی نشان برای یک دوره چهار ساله با حکم رییس دانشگاه تهران منصوب شوند. به این ترتیب جلسات نشان از حضور چهرههایی نظیر غلامعلی حداد عادل و سید علیرضا مرندی نیز بهرهمند شد.
رضا پورحسین عضو هیأت علمی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی به عنوان دبیر شورای عالی نشان عالی دانش انتخاب و قرار شد علاوه بر تعیین شورای علمی برای نشان، جمعی از اساتید برجسته در قالب کارگروههای ۶ گانه گرد هم آیند و درباره مصادیق دانشمندان و عالمانی که دریافت نشان میتواند شایستهشان شود، به بحث بنشینند.
سید محمد مقیمی رییس دانشگاه تهران طی احکامی اعضای شورای علمی «نشان عالی دانش» دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران را منصوب کرد. علی اکبر موسوی موحدی استاد (ممتاز) مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران، سعیدرضا عاملی رنانی استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، محمد علی صحرائیان استاد (ممتاز) دانشگاه علوم پزشکی تهران، احمد رضا دهپور استاد (ممتاز) دانشگاه علوم پزشکی تهران، فریدون عزیزی استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سعدالله نصیری قیداری استاد دانشگاه شهید بهشتی و محمد دبیرمقدم استاد دانشگاه علامه طباطبایی در این شورا قرار گرفتند.
همراه با این شورای علمی، اعضای کارگروههای ۶ گانه به منظور اجرای مأموریتهای محوله در آییننامه نشان عالی دانش به ویژه بررسی تخصصی نامزدهای نشان عالی دانش بر اساس ضوابط و معیارهای مندرج در آئیننامه انتخاب شدند. اسامی کارگروهها شامل «کارگروه تخصصی علوم پزشکی و سلامت نشان عالی دانش»، «کارگروه تخصصی علوم انسانی و هنر نشان عالی دانش»، «کارگروه تخصصی علوم اجتماعی و رفتاری نشان عالی دانش»، «کارگروه تخصصی علوم پایه نشان عالی دانش»، «کارگروه تخصصی علوم فنی و مهندسی نشان عالی دانش» و «کارگروه تخصصی علوم کشاورزی و دامپزشکی نشان عالی دانش» است.
براساس این گزارش، دبیرخانه نشان عالی دانش، با حضور سید محمد مقیمی رییس دانشگاه تهران راهاندازی شد.
جلسات شورای علمی نشان عالی دانش و کارگروههای تخصصی در حال برگزاری است و اسامی دانشمندان و اساتیدی که میتوانند شایسته دریافت نشان عالی باشند، در حال بررسی است.
«نشان عالی دانش» پس از گذشت یک سال از تولد خود که با نشستهای متعدد شورای مؤسس، شورای عالی، شورای علمی و کارگروههای تخصصی همراه بوده است، هشتم خرداد ماه ۱۴۰۲ برای اولین بار اعطا میشود.
نظر شما