هلال‌احمر کرمانشاه بیش از ۵ هزار نفر از مرزنشینان را با مخاطرات مین آشنا کرد
عکس آرشیوی است

کرمانشاه - ایرنا - مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه گفت: در سال گذشته پنج هزار و ۱۳۲ نفر از ساکنان در مناطق مرزی استان با شرکت در دوره‌های آموزشی این جمعیت با مخاطرات مین آشنا شدند.

«محمدباقر محمدی» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هلال احمر استان کرمانشاه در سال گذشته در مجموع با برگزاری ۳۸۸ دوره آموزشی که با همکاری دفتر صلیب سرخ جهانی در شهرستان های مرزی استان برگزار شد این تعداد از ساکنان مناطق مرزی را با خطرات مین و رفتار ایمن‌تر در برخورد با مهمات بجا مانده از جنگ آموزش داد.

وی افزود: آگاهی رسانی خطرات مین و مهمات منفجر نشده به جا مانده از دوران جنگ یکی از پروژه‌های آموزشی جمعیت هلال احمر است که برای مناطق مرزی که احتمال آلوده بودن آنها به این مواد پیش بینی می شود برگزار می‌شود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه یادآور شد: یکی از اهداف برگزاری این دوره آموزشی شناخت انواع مین و مهمات منفجر نشده است که در این راستا دهیاران، دانش آموزان، روستاییان، معلمان و نیروهای نظامی مناطق مرزی را با خطرات مین و مهمات منفجر نشده باقی مانده از جنگ آگاه سازی می شوند.

هلال‌احمر کرمانشاه بیش از ۵ هزار نفر از مرزنشینان را با مخاطرات مین آشنا کرد

محمدی ادامه داد: در قالب اجرای این پروژه، آموزش‌های لازم توسط مربیان و رابطان مین، براساس سرفصل‌های تدوین شده به همراه وسایل کمک آموزشی، پوستر، بسته‌های بهداشتی و لوازم التحریر به جوامع هدف ارائه می شود.

وی گفت: آموزش و آگاهی رسانی به مردم در استان‌های مرزی گامی موثر در پیشگیری از انفجار مین بوده که این امر مهم توسط مربیان آموزش دیده و توانمند جمعیت هلال احمر در سطح شهر و روستاها در حال برگزاری است.

محمدی افزود: کرمانشاه با توجه به اینکه از استان‌های مرزی کشور و جزو استان‌های آلوده به مین است، به دلیل همجواری با کشور عراق، همچنان بعد از جنگ نیز با این عارضه درگیر بوده و اکنون با گذشت چندین سال از جنگ، به واسطه عوامل طبیعی و جابجا شدن مهمات منفجر نشده عوارض ناخوشایندی را همچنان به همراه دارد.

به گزارش ایرنا، استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در دوران دفاع مقدس یکی از جبهه مهم جنگ به شمار می رفته است؛ همه ساله شماری از ساکنان مناطق مرزی استان به دلیل برخورد با مین و مهمات بجای مانده از جنگ تحمیلی جان خود را از دست داده و یا زخمی و قطع عضو می شوند .

بنابر تحقیقات موجود ایران، دومین کشور آلوده به مین در دنیا است و در این میان استان های کردستان، خوزستان، آذربایجان غربی، ایلام و کرمانشاه آلوده به مین و مهمات عمل نکرده هستند. در هشت سال دفاع مقدس بیش از ۲۰ میلیون انواع مین و مواد منفجره در مساحتی حدود ۴۲ هزار کیلومتر مربع در اراضی پنج استان آذربایجان غربی، کردستان، ایلام، کرمانشاه و خوزستان از سوی رژیم بعثی صدام پراکنده شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha