حسن ذبیحی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح در چهار مرحله از ۹ اردیبهشت ماه جاری آغاز و تا پایان مرداد ماه ادامه خواهد داشت و در مجموع در پنج هزار هکتار از اراضی شهرهای زواره، مهاباد و روستاهای تلک آباد، رحمت آباد، حسن آباد ، حیدرآباد و خوش آباد در بخش زواره و مهاباد انجام می شود.
وی اضافه کرد: امسال علاوه بر عملیات مبارزه با مخزن بیماری سالک، سه هزار اسپری و هزارو ۵۰۰قلم دافع حشرات بین خانواده های این منطقه توزیع شده است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان گفت: در اسفندماه سال گذشته نیز عملیات مبارزه با مخزن بیماری سالک در هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی روستا های این شهرستان از جمله رحمت آباد، حیدرآباد، دولت آباد و جعفرآباد در دهستان گرمسیر بخش مهاباد با ۳۰ نفر نیروی کار انجام شد.
ذبیحی با اشاره به اهمیت سلامت افراد جامعه گفت: در این زمینه وجود پزشک خانواده از اهمیت ویژه ای برخوردار است و جامعه باید به ارزش این پزشکان پی ببرند و با مراجعه به این افراد نسبت به سلامت خود و افراد خانواده حساس باشند و از این ظرفیت که رایگان نیز هست نهایت استفاده را بکنند و از حق سلامت خود اطلاع داشته باشند.
وی افزود: طرح ارجاع بیمار توسط پزشک خانواده در حال اجراست که طبق آن وقتی که پزشک، بیمار را به بیمارستان ارجاع می دهد پذیرش آسان و کم هزینه انجام و بیمار از سرگردانی نجات پیدا کرده در زمان کوتاهی درمان آن آغاز می شود.
وی اظهار کرد: ۲۷ اردیبهشت روز فشار خون است، این بیماری و دیابت یا قند خون در جامعه شایع و فراوان است و ضرورت دارد افراد با مراجعه به پزشک خانواده نسبت به شناسایی بیماری خود در مرحله ابتدایی اقدام و تحت درمان قرار گیرند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان اضافه کرد: در حال حاضر ۲۸ درصد جمعیت شهرستان یعنی ۶هزار و ۴۴۰ نفر دارای فشار خون شناسایی شده و ۲ هزار و ۵۰۰ نفر بیمار فشار خونی در جامعه وجود دارد که شناسایی نشده و لازم است افراد به درمانگاه مراجعه تا از وضعیت بیماری خود آگاه شوند.
ذبیحی در رابطه با بیماران دیابتی نیز گفت: میانگین شناسایی افراد دیابتی در شهرستان ۱۳ درصد است که در این ارتباط سه هزار و ۶۴۰ نفر بیمار دیابتی شناسایی شده ، همچنین شهرستان از نظر بیمار یابی و شناسایی فشار خون بالا رتبه دوم استان را دارد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان بیان کرد: طرح پزشک خانواده که چند سالی است در ایران انجام می شود در ۷۰ کشور پیشرفته جهان و برخی کشورهای آسیایی در حال اجراست.
ذبیحی گفت: این طرح در ایران در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت اجرایی شده با برنامه ریزی هایی که در حال پیگیری است، قرار است این طرح در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر جمعیت در استان اصفهان اجرایی شود.
وی افزود: پزشک خانواده نگاه جامع و کامل به بیمار دارد و در حال حاضر تمرکز روی نظام ارجاع بیمار است تا شخص مستقیم به بیمارستان محل درمان انتقال داده شود.
وی اظهار کرد: براساس آمار کشوری یک سوم جمعیت بالای ۱۸ سال باید مبتلا به فشار خون باشند که اگر این آمار به آن درجه نرسد نشان دهنده آن است که بیمار شناسایی نشده یا به مرکزهای درمانی مراجعه نکرده است.
شهرستان اردستان با بیش از ۴۳ هزار نفر جمعیت در ۱۱۸ کیلومتری شمال اصفهان واقع شده است.
نظر شما