استان مرکزی در اجرای برنامه پزشک خانواده ۱۰۰ ماما کمبود دارد

اراک - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: این استان در راستای اجرای سیاست پزشک خانواده، ۱۰۰ ماما کمبود دارد.

دکتر«علی علیمحمدی» روز دوشنبه در حاشیه گرامیداشت روز ماما در سالن دانشکده پزشکی اراک در گفت و گو با ایرنا، افزود: اکنون این استان از ظرفیت علمی و تخصصی ۱۱۰ ماما بهره‌مند است.

وی بیان کرد: یکی از محورهای اصلی ارایه خدمات ماما در حوزه سلامت و پیشگیری است که با انجام این خدمات می‌توان از هزینه بارداری در حوزه درمان کاست.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی با یادآوری قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که در سال ۱۴۰۰ در کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، گفت: وظایف ماماها در این بخش درمان در راستای ترمیم جمعیت مهم است و باید در انجام وظیفه کوشا باشند.

دکتر علیمحمدی افزود: اکنون کشورهای همسایه در حال افزایش جمعیت هستند و با نرخ باروری که در کشور ما وجود دارد، نمی‌توان اصلاح جمعیت را انتظار داشت و در سه دهه آینده کشور با ابر بحران جمعیتی مواجه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه نرخ باروری در کشور یک و ۵۵ صدم درصد است، بیان کرد: اکنون صدای این زنگ خطر به صدا درآمده و ۶ تا ۷ سال برای مواجه نشدن با این بحران فرصت است و استان مرکزی با نرخ باروری یک و سه دهم درصد در جایگاه سومین استان پیر کشور قرار دارد.

استان مرکزی در اجرای برنامه پزشک خانواده ۱۰۰ نفر ماما کمبود دارد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی نیز به ایرنا گفت: در این استان برای ارایه خدمات مطلوب‌تر به ۱۰ متخصص زنان، پنج متخصص جراح عمومی و چهار فوق تخصص زنان نیاز است.

دکتر «رضا شجاعی» افزود: همچنین در زمینه نازایی نیاز است از ظرفیت ۲ فوق تخصص نازایی و ۲ نفر متخصص مراقبت بارداری در استان استفاده شود.

وی بیان کرد: جامعه مامایی با چالش‌های متفاوتی مواجه است که نمونه آن کمبود ماما در بخش‌های زایشگاهی، نوبت‌های کاری فشرده، مشکلات ماماهای دارای مطب پزشکی را شامل می‌شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: مامایی یکی از سخت‌ترین مشاغل است زیرا هر تولد، هشت تا ۱۲ ساعت زمان طاقت‌فرسا و پُر از استرس را می‌طلبد و این افراد در معرض آسیب‌های فیزیکی متعدد قرار دارند و فرسودگی شغلی ناشی از نوبت‌های کاری شب، خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی و آلودگی صوتی را به دنبال دارد.

در این آیین از ماماهای منتخب استان مرکزی در کشور شامل«سعیده شمسی، طاهره کشاورز، فاطمه میرزایی و اکرم سادات نوابی» و برگزیدگان ماماهای استانی تقدیر شد.

اکنون ۶۹۸ پزشک عمومی، ۵۳۲ پزشک متخصص و فوق‌تخصص و یک‌هزار و ۷۲۶ کارشناس رشته‌های مختلف پیراپزشکی و مامایی در استان مرکزی فعالیت دارند.

۱۶ واحد بیمارستانی استان مرکزی با مدیریت دولتی، سه بیمارستان با راهبری حوزه مدیریت درمان تامین اجتماعی و سه بیمارستان خصوصی در اراک و ساوه به مردم ارایه خدمت دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha