۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۰:۱۰
کد خبرنگار: 817
کد خبر: 85105915
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

افزایش عملکرد و بهره‌وری آب و کود با اجرای سیستم جدید کشت

تهران- ایرنا- محققان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی برای نخستین بار در کشور موفق به طراحی و اجرای سیستم جدید کشت شده اند که با کنترل دقیق شرایط محیطی، افزایش عملکرد و بهره‌وری آب و کود و در مجموع افزایش چشمگیر بهره‌وری اقتصادی را به دنبال داشته است.

به گزارش روز سه شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، مهدیه خرازی عضو هیات علمی گروه پژوهشی بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی اظهار داشت: این گروه با توسعه این سیستم پیشرفته در سطح کشور در نظر دارد امکان افزایش سودآوری صنعت کشت‌های گلخانه‌ای را در کشور فراهم کند.

وی تصریح کرد: یکی از نوین ترین سیستم های کشت هیدروپونیک تجاری مطرح در دنیا، سیستم های کشت مبتنی بر تکنولوژی لایه نازک آب یا به اصطلاح NFT است و یکی از کاراترین نوع از این سیستم ها تحت عنوان New Growing System (NGS) توسط یک شرکت اسپانیایی توسعه یافته است.

این پژوهشگر ادامه داد: این سیستم شرایط مناسبی برای پرورش گیاهان با حجم کانوپی و ریشه حجیم، بدون کاربرد بستر کشت در شرایط مزرعه و گلخانه فراهم کرده است. از مزایای سیستم کشت NGS می توان از اکسیژن رسانی بهتر به ریشه گیاه، کاهش هزینه های تولید به دلیل نبود بستر کشت، امکان بررسی دقیق حجم و کیفیت ریشه تولیدی، کاهش مصرف آب و کود تا ۵۰ تا ۸۰ درصد نام برد.

خرازی اظهار داشت: در این سیستم، ریشه گیاه در محفظه وی (V) شکل پلاستیکی قرار می‌گیرد و محلول غذایی با توجه به نیاز آبی گیاه در اختیار ریشه گیاه قرار می‌گیرد.

عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: این سیستم برای پرورش انواع سبزیجات، صیفی جات و گیاهان زینتی بصورت تجاری در گلخانه‌های پیشرفته هیدروپونیک مورد استقبال قرار گرفته و انتقال فناوری آن از اسپانیا به بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی صورت گرفته است. با این حال در آسیا، تنها کشورهای روسیه، قزاقستان و امارات متحده عربی این فناوری را در سطح تجاری مورد استفاده قرار داده اند.

وی تصریح کرد: از آنجا که ایران دارای اقلیمی خشک و نیمه خشک بوده، هرگونه سیاست گذاری در خصوص استفاده بهینه و افزایش کارایی مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی به عنوان بزرگترین مصرف کننده منابع آبی کشور، می تواند تاثیر قابل توجهی در کنترل بحران آب داشته باشد.

خرازی خاطرنشان کرد: توسعه محصولات گلخانه‌ای سهم ویژه‌ای در افزایش کمی و کیفی تولیدات کشاورزی، افزایش بهره‌وری در استفاده از اراضی و نهاده‌های تولید و ارتقای امنیت غذایی ایفا می‌کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha