مهندس علی عبدالهی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طول خط اصلی این مسیر ۲۳۵ کیلومتر و طول خط انتقال انشعاب که لوله گذاری آن در حال انجام است، ۱۳۲ کیلومتر است.
وی اضافه کرد: در کل مسیر خط از بندر چابهار تا مشهد مقدس نیز عملیات خاکی طرح در حال اجراست و کل آن ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
عبداللهی خاطرنشان کرد: کسری آب خراسان رضوی در این طرح در افق ۱۴۲۰، تحصیص ۳۳۰ میلیون متر مکعب آب در سال است که ۱۲۰ میلیون متر مکعب آن تخصیص در بخش صنعت است و مجوز آن توسط وزارت نیرو صادر شده و کار انتقال آن در دست انجام است.
مجری مطالعات طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور ادامه داد: ۲۱۰ میلیون متر مکعب نیز سهم شرب استان خراسان رضوی است که برای اخذ مجوز آن در حال رایزنی هستیم تا با اخذ مجوز از مجلس شورای اسلامی، خرید تضمینی آغاز شود.
عبداللهی افزود: سیاست این است که با هماهنگی مسوولان خراسان رضوی سهم شرب استان از این طرح به زودی تخصیص یابد، نیاز آبی در بخش شرب و صنعت در شرق کشور باید تامین شود تا علاوه بر اشتغالزایی، جمعیت شهرها و روستاها نیز به خصوص در مناطق مرزی پایدار بماند و از تخلیه روستاها در پهنه شرقی کشور جلوگیری شود.
به گزارش ایرنا، انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس به شرق کشور از جمله طرحهای کلان تعریف شده برای تامین بخشی از کسری آب دالان شرقی کشور است که از آبان سال ۱۴۰۰ آغاز شده است.
طبق تفاهمنامه های منعقد شده، آب انتقالی به استانهای خراسان رضوی و جنوبی در بخش صنعت به مصرف خواهد رسید اما این آب در سیستان و بلوچستان و اخیرا نیز در خراسان رضوی، برای تامین مصرف آشامیدنی نیز پیش بینی شده است و بر اساس برنامه زمانبندی شده، این طرح تا پایان سال ۱۴۰۴ و یا اوایل ۱۴۰۵ آماده بهرهبرداری خواهد شد.
خراسان رضوی با اقلیم خشک و کویری از نظر آب وضعیتی بحرانی دارد ، به طوریکه از ۳۷ دشت این استان، شرایط ۳۴ دشت بحرانی و سطح آب زیرزمینی آن افت کرده است.
اکنون حدود ۹۰ درصد گستره استان خراسان رضوی و ۹۸ درصد پهنه شهرستان مشهد در شرایط خشکسالی شدید قرار دارند که گذر دادن این خطه از تنش آبی، نیازمند مشارکت مردم و کاری جهادی است.
نظر شما