به گزارش ایرنا از سازمان بورس، «امیرمهدی صبایی» با تاکید بر اینکه اطلاعات منتشر شده توسط برخی اشخاص و بعضی رسانهها در مورد خروج پول از بازار سرمایه صحت ندارد، افزود: همانطور که قبلاً تبیین شده، این ارقام صرفاً خالص انتقال سهام از حقیقیها به حقوقیها بوده که بخش عمده آن توسط صندوقهای بازارگردانی و همچنین صندوق تثبیت بازار سرمایه و صندوق توسعه بازار سرمایه خریداری شده، (این صندوقها ظرف روزهای یکشنبه و دوشنبه این هفته، حدود ۶ هزار میلیارد تومان خالص خرید داشتهاند)، از این رو بدیهی است بخش عمده این سهام از حقیقیها خریداری شده است.
وی در پاسخ به این سوال که «آیا حقیقیها منابع حاصل از فروش سهام خود را از بازار سرمایه خارج کردهاند یا نه» گفت: بررسی یک نمونه آماری از ۳۰ کد فروشنده بزرگ حقیقی در بازار که در روز یکشنبه فروش داشتهاند، نشان میدهد که این ٣٠ کد حدود ٧١٠ میلیارد تومان خالص فروش در روز یکشنبه داشتهاند، که بخشی از این مبلغ را صرف تسویه بدهی معاملات اعتباری خود کرده و در روز بعد بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان از این مبلغ را دوباره در طبقه دیگری از اوراق بهادار بازار سرمایه (اوراق بهادار بادرامد ثابت) خرید داشته و سرمایهگذاری کردهاند.
صبایی افزود: به بیان ساده، سهام فروخته شده به اوراق درآمد ثابت تبدیل شده و از بازار خارج نشده، و طبق چرخه طبیعی و تکرارپذیر بازار، بالقوه ورود مجدد به سهام است. چنانکه همین امروز ۱۱ کد از ۳۰ کد مذکور، مجددا اقدام به خرید سهام کردهاند.
مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس ادامه داد: بنابراین خروج نقدینگی از بازار سرمایه صورت نگرفته است. این اتفاق چندان عجیب نیست و به هر حال نقدینگی در بازار دائماً بین اوراق بهادار متنوع در گردش است.
وی خاطرنشان کرد: ضمن اینکه در خصوص ورود پول نقدینگی حقیقیها به بازار از طریق تنها مجرای آن (یعنی حساب کارگزاریها)، ظرف هفته گذشته بیش از ٢ هزار میلیارد تومان پول جدید تزریق شده است.
نظر شما