چین آماده تشریک مساعی با ایران برای ترویج توسعه و مقابله با چالش‌ها

تهران - ایرنا - سفیر جمهوری خلق چین در تهران در یادداشتی نوشت: چین مایل است که با تشریک مساعی با همه طرف ها از جمله ایران، با حمایت از مفهوم جامعه امنیت مشترک و پایبندی به چندجانبه ‌گرایی واقعی، باهم با چالش‌های امنیتی سنتی و غیرسنتی مقابله کرده و هدف توسعه صلح ‌آمیز بشر را ترویج کند.

آقای چانگ هوا در یادداشتی اختصاصی با عنوان «اجرای ابتکار امنیت جهانی، محافظت از شادی و آرامش جهان» برای ایرنا نوشت: ابتکار امنیت جهانی محصول عمومی بین المللی است که از شادی و آرامش مردم در سراسر جهان محافظت می کند.

متن کامل این یادداشت به شرح زیر است:

در آوریل سال ۲۰۲۲، جناب آقای شی جین پینگ رئیس جمهوری چین به طور رسمی ابتکار امنیت جهانی را مطرح کردند. چین در مواجهه با محیط امنیت بین المللی که تغییرات و آشفتگی ها درهم می تنند، طرفدار انطباق با الگوی عمیقا تعدیل شده بین المللی با روحیه همبستگی، پاسخگویی به چالش های امنیتی پیچیده و درهم تنیده با تفکر برد-برد است و برای حل و فصل مشکلات امنیتی جهانی، رفع کسری امنیت بین المللی و ترویج امنیت مشترک بشر طرح چینی را ارائه می کند.

ابتکار امنیت جهانی منطبق بر خواست فوری جامعه بین المللی برای دستیابی به صلح، امنیت و توسعه است و با منافع مشترک جامعه بین المللی مطابقت دارد و به همین دلیل از ستایش های گسترده و پاسخ های مثبت برخوردار است. این ابتکار با اهداف از بین بردن ریشه‌های درگیری‌های بین‌المللی و بهبود حکمرانی امنیت جهانی، از نظریه‌ امنیت جغرافیایی و منطق بازی‌های حاصل جمع صفر غربی پیش می افتد، از مفهوم جامعه امنیتی مشترک حمایت می کند، به مفهوم امنیتی جدید یعنی امنیتی مشترک، جامع، تعاونی و پایدار پایبندی دارد و ترویج کننده این است که جامعه بین المللی مشترکا ثبات و اطمینان بیشتری را در زمان متلاطم ایجاد کنند. در حال حاضر بیش از ۸۰ کشور و سازمان بین المللی از جمله ایران از این ابتکار قدردانی و حمایت کرده اند، این ابتکار به صراحت در بیش از ۲۰ سند دوجانبه و چندجانبه در مورد مبادلات چین با کشورها و سازمان های مربوطه نوشته شده و جذابیت و تأثیر این ابتکار روزافزون افزایش می یابد.

چین نه تنها حامی ابتکار امنیت جهانی است بلکه عمل کننده مسحتکم این ابتکارنیز می باشد. طی یک سال بعد از مطرح شدن این ابتکار، چین به طور فعال ابتکار امنیت جهانی را اجرا کرده و برنامه‌ریزی استراتژیک جامعه امنیتی مشترک بشر را ترویج می کند که در بیست زمینه همکاری کلیدی و سکوها و مکانیسم‌های مختلف همکاری امنیتی جهانی در «سند مفهومی ابتکار امنیت» پیشنهاد شده تجسم یافته است. چین به طور فعال ترویج کننده گفتگوها و مبادلات امنیتی بین‌المللی می باشد: کشورهای آفریقایی را برای برگزاری اولین نشست صلح " چین-شاخ آفریقا" تشویق کرده و به اجماع مهمی در مورد تقویت صلح، توسعه و حکمرانی منطقه‌ای دست یافته و نیروی مثبت برای حفظ امنیت و ثبات آفریقا تزریق کرده است؛ با موفقیت دومین انجمن امنیتی خاورمیانه را برگزار کرده و چهار پیشنهاد را مطرح نموده که جامعه بین المللی ایجاد چارچوب جدید امنیت خاورمیانه را ترویج می کنند؛ چین هم در سکو های چندجانبه از جمله سازمان همکاری شانگهای، کنفرانس تعامل و اعتمادسازی در آسیا و سایر مکانیسم‌های همکاری آسیای شرقی به طور فعال مروج مبادلات و همکاری در زمینه امنیت است تا اجماع و تلاش های مشترک جامعه بین المللی را برای مقابله با چالش های امنیتی گرد هم بیاورد.

چین به طور فعال همکاری با طرف ها در زمینه های امنیت غیر سنتی مانند مبارزه با کرونا، ضد تروریسم، بیولوژی، سایبری، غذا و تغییرات آب و هوایی را ترویج می کند. چین در چارچوب G۲۰ ابتکار همکاری امنیتی غذایی جهانی را مطرح کرده و پذیرش «استراتژی همکاری امنیت غذایی کشور های بریکس» را ترویج کرده است که برای حل و فصل بحران غذایی فعلی طرح های چینی را ارائه کرده است. مرکز همکاری پیشگیری و کاهش بلایای بین چین و جزایر اقیانوس آرام در فوریه سال جاری به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد. این اقدام قدرتمند دیگری است که چین در چارچوب ابتکار امنیت جهانی برای کمک به کشور های در حال توسعه در مقابل چالش های امنیت غیر سنتی انجام داده است.

چین همچنین به طور فعال دیپلماسی میانجیگری را انجام می دهد و برای حل و فصل سیاسی مسایل داغ از جمله مسئله هسته ای ایران، مسئله شبه جزیره کره، مسئله سوریه و مسئله فلسطین تلاش های بی وقفه ای را به کار می اندازد. خصوصاً چندی پیش، گفتگو ایران و عربستان سعودی در پکن به نتایج بزرگی دست یافت و دو کشور از سرگیری روابط دیپلماتیک را اعلام کردند. این یک عمل موفق ابتکار امنیت جهانی است، یک نمونه خوب برای حل و فصل مناقشات و اختلافات کشورهای منطقه ای از طریق گفتگو و مشورت و دستیابی به حسن همجواری و دوستی ایجاد کرده و از ستایش های گسترده جامعه بین المللی برخوردار است.

در فوریه سال جاری، جناب آقای رئیسی رئیس جمهور ایران یک سفر موفقیت آمیز به چین داشتند و مجددا به جناب آقای شی جین پینگ تصریح کردند که ایران قاطعانه از ابتکار امنیتی جهانی چین حمایت کرده و فعالانه در آن شرکت خواهد کرد. چین و ایران همچنین این اجماع را در «بیانیه مشترک جمهوری خلق چین و جمهوری اسلامی ایران» نوشتند و این امر پایه محکمی را برای ترویج مشترک اجرای ابتکار امنیت جهانی برای چین و ایران فراهم می کند.

ابتکار امنیت جهانی محصول عمومی بین المللی است که از شادی و آرامش مردم در سراسر جهان محافظت می کند. چین مایل است که با تشریک مساعی با همه طرف ها از جمله ایران، با حمایت از مفهوم جامعه امنیت مشترک و پایبندی به چندجانبه ‌گرایی واقعی، باهم با چالش‌های امنیتی سنتی و غیرسنتی مقابله کرده و هدف توسعه صلح ‌آمیز بشر را ترویج کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha