۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۱:۴۲
کد خبرنگار: 754
کد خبر: 85107103
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پردیس علم و فناوری خلیج گرگان راه‌اندازی می‌شود

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۱:۴۲
کد خبر: 85107103
پردیس علم و فناوری خلیج گرگان راه‌اندازی می‌شود

تهران- ایرنا- رییس دانشگاه تهران از راه‌اندازی پردیس علم و فناوری خلیج گرگان خبر داد و گفت: برای احداث پردیس علم و فناوری در خلیج گرگان، گروهی از خیرین، کارآفرینان، مقامات محلی و معتمدین شهرستان گلوگاه دست به دست هم داده‌اند تا با تشکیل بنیاد حامیان این پردیس، زمین و ابنیه مورد نیاز را تأمین کنند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، سید محمد مقیمی روز چهارشنبه در هشتمین جشنواره تجلیل از خیرین و واقفین دانشگاه تهران که در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد، حضور خیرین و واقفین در دانشگاه تهران را مایه خیر و برکت برای دانشگاه و انرژی‌دهنده و انگیزه‌بخش دانست و گفت: امروز شاهد یک جریان‌سازی بسیار خوبی در زمینه فعالیت خیرین در محیط آموزش عالی بویژه دانشگاه تهران هستیم و تعداد خیرین روز به روز در حال افزایش است. هدف جریان‌سازی و نهضتی که به راه افتاده، این است که فرهنگ کار خیر، فضیلت و فداکاری را در محیط‌های فرهنگی و دانشگاهی تکثیر کند.

وی با بیان اینکه اعتمادسازی کلید موفقیت جریان سازی فرهنگی و افزایش مستمر تعداد خیرین دانشگاه تهران است، افزود: به تدریج لازم است فعالیت‌های خیرین از حوزه فعالیت‌های پشتیبانی و کارهای عمرانی و زیرساختی، به حمایت از مأموریت‌های اصلی دانشگاه سوق پیدا کند.

مقیمی درباره مؤلفه‌های نقش‌آفرین در زمینه پایداری، استمرار و ارتقای روابط بین خیرین با دانشگاه، اظهار داشت: کلیدی‌ترین مفهوم در این زمینه، اعتماد است. اعتماد یعنی اعتقاد و ایمان به نیت‌ها و رفتارهای طرف مقابل. اگر نیت‌ها خالصانه و رفتارها بین طرفین پاک و مخلصانه باشد، روز به روز اعتماد بیشتر می‌شود. در خصوص نیت و رفتارهای خالصانه تردیدی وجود ندارد و این وظیفه ما است که اعتماد خیرین را جلب کنیم، چرا که ارتقای روابط اعتمادآمیز بین خیرین و دانشگاه، زمینه را برای حضور فعالانه‌تر این عزیزان در محیط دانشگاه بیشتر می‌کند.

پردیس علم و فناوری خلیج گرگان راه‌اندازی می‌شود

رییس دانشگاه تهران در مورد فرآیند اعتمادسازی بین خیرین و دانشگاه به دو نوع «اعتماد نهادی» و «اعتماد بین شخصی» توضیح داد: اعتماد نهادی یعنی ایمان و اعتقاد به مأموریت و جایگاه سازمان طرف مقابل. در این خصوص هیچ مشکلی وجود ندارد و این نوع اعتماد برای دانشگاه تهران به طور ذاتی فراهم است؛ چون دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی یک نهاد وزین و آبرومند است. بنابراین در این حوزه مشکلی نداریم، اما برای اعتمادسازی بین شخصی، مدیریت دانشگاه باید طوری عمل کند که خیرین و واقفین به این باور و اطمینان برسند و مشاهده کنند که کمک‌های آنها واقعاً در راستای نیت‌های خالصانه آنها مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد و به طور ملموس حس کنند که با کمک‌های آنها اتفاق جدیدی در حال رخ دادن است.

مقیمی در تشریح راهبرد دانشگاه تهران در زمینه بهره‌برداری از ظرفیت خیرین و واقفین، گفت: ما در راهبردهای تعامل با خیرین محترم سه رویکرد جدید را دنبال می‌کنیم. در رویکرد نخست به دنبال آن هستیم که حمایت‌های مالی خیرین را به تدریج از سمت فعالیت‌های پشتیبانی و کارهای عمرانی و زیرساختی به سمت حمایت از مأموریت‌های اصلی اموزشی و پژوهشی دانشگاه سوق پیدا کند.

وی افزود: در رویکرد دیگر به دنبال تقویت مشارکت گروهی و کار تیمی خیرین هستیم. وقتی می‌خواهد کارهای بزرگ در نهاد آموزش عالی اتفاق بیفتد، شاید یک خیر نیک‌اندیش به تنهایی قادر نباشد همه منابع مالی مورد نیاز یک رویداد، پروژه یا فرآیند را متقبل شود. بنابراین باید به سمت تیم‌سازی و شراکت استراتژیک حرکت کنیم که می‌تواند در یک طیف کاملاً اهدایی تا مشارکت در منافع باشد.

رییس دانشگاه تهران به احداث مرکز پرورش رهبران کسب‌وکار در قالب تفاهم‌نامه بین دانشگاه تهران و گروه صنعتی گلرنگ به عنوان یکی از نمونه‌های شراکتی اشاره کرد و افزود: برای احداث پردیس علم و فناوری در خلیج گرگان، گروهی از خیرین، کارآفرینان، مقامات محلی و معتمدین شهرستان گلوگاه دست به دست هم داده‌اند تا با تشکیل بنیاد حامیان این پردیس، زمین و ابنیه مورد نیاز را تأمین کنند تا این مکان به عنوان شعبه‌ای از پارک علم و فناوری برای استقرار واحدهای فناور و دانش‌بنیان محلی، فعالیت‌های مهارت‌ورزی دانشجویان و همچنین استفاده رفاهی دانشگاهیان اختصاص یابد.

پردیس علم و فناوری خلیج گرگان راه‌اندازی می‌شود

وی با بیان اینکه شیوه بانی شدن خیرین برای تأمین منابع مالی برخی پروژه‌های ماموریت‌گرای دانشگاه یکی دیگر از رویکردهای جدید تعاملی با خیرین است، توضیح داد: به عنوان نمونه، توافق گردیده تا تمامی منابع مورد نیاز برای فعالیت و توسعه شبکه تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران که صد درصد توسط اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه تهران اداره می‌شود، از سوی بنیاد علم و فناوری جمیلی تأمین و پرداخت شود.

مقیمی به نمونه دیگری از رویکرد بانی شدن خیرین به منظور پیشبرد برنامه‌های دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: بنیاد فرهنگی مصلی‌نژاد نیز بانی تأمین منابع مالی مورد نیاز برای برگزاری آئین اعطای نشان عالی دانش و همچنین جوایز آن شده است که اولین دوره اعطای این نشان به ۱۲ دانشمند برگزیده کشور که در ۸ خرداد ماه مصادف با سالروز تأسیس دانشگاه تهران برگزار می شود و برای هر یک از برگزیدگان، علاوه بر نشان نقره‌ای، جایزه شش میلیارد ریالی در نظر گرفته شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha