فرمانداران قصرشیرین و خانقین عراق در خصوص روان‌سازی تردد زائران اربعین رایزنی کردند

قصرشیرین- ایرنا- سرپرست فرمانداری قصرشیرین و فرماندار خانقین عراق روز چهارشنبه طی نشستی در پایانه بین‌المللی مرز خسروی در خصوص روان‌سازی تردد زائران اربعین و استقرار زیرساخت‌های مناسب و مطلوب برای خدمات‌رسانی به زائران در ۲ مرز خسروی و منذریه بحث و رایزنی کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمد حیدری» روز چهارشنبه در حاشیه برگزاری این نشست که با حضور هیاتی به سرپرستی فرماندار خانقین در مرز خسروی برگزار شد، افزود: امروز در خدمت هیاتی از کشور دوست و برادر عراق به مدیریت «دلیر حسین» فرماندار خانقین برای برگزاری کنگره بزرگ اربعین ۱۴۰۲ بودیم که مهمترین مباحث برای تردد آسان زوار، گشایش درب ورود، استقرار مواکب در منذریه و همچنین استقرار یگان های امداد و نجات و خدمات پشتیبانی در منذریه مطرح شد.

وی همچنین از دیگر مباحث این نشست را نصب سرویس های بهداشتی و خدمت رسانی در منذریه، سایر مسایل امنیتی گذرنامه و حمل و نقل زائران بیان کرد که طرف عراقی با گشاده رویی بر همه مسایل نظر مشترک داریم.

سرپرست فرمانداری قصرشیرین در ادامه گفت: در این جلسه مقرر شد طرف عراقی پس از کسب اجازه و مجوزهای لازم از دولت مرکزی در جلسه بعدی در خانقین در سه محور اصلی دروازه مرزی و بحث مواکب و استقرار یگان های امداد و نجات نتیجه را اعلام کنند تا اهدافی که برای اربعین ۱۴۰۲ داریم را با مشارکت طرف عراقی عملیاتی و تحقق بخشیم.

حیدری ادامه داد: براساس ارزیابی هایی انجام شده توسط وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۱ مرز خسروی و منذریه رتبه دوم را از بین پنج استان مرزی محل تردد زائران اربعین و ۳۱ ستاد استانی اربعین کسب کرد که این مرهون تلاش قصرشیرین و خسروی و خانقین و منذریه است که از تمام کسانی که کمک کردند تا اربعین را باشکوه برگزار کنیم، قدردانی می کنم.

وی با بیان اینکه بدون تردید هر کار بزرگی با مزایای بزرگ و اشکالاتی همراه است، گفت: تمام تلاش ما این است با رفع نقایص و اشکالات احصا شده توان خود را برای برگزاری اربعین باشکوه تر از گذشته و با خدمات رسانی گسترده به زائران داشته باشیم.

فرمانداران قصرشیرین و خانقین عراق در خصوص روان‌سازی تردد زائران اربعین رایزنی کردند

او گفت: امنیت پایدار و قابل اتکا و اطمینان برای تردد زائران از منذریه تا مسیرهای منتهی به کربلا نشان از توانمندی نیروهای مسلح و امنیتی کشور دوست و همسایه عراق است که این امنیت پایدار گشایش های بسیار برای حل مشکلات به روی ما خواهد کرد و اولین موضوع شبانه روزی کردن مرز است که مهمترین و پرچالش ترین مساله سال گذشته ما بود.

وی اضافه کرد: بعد از اربعین تاکنون تردد زائران بدون هیچ مشکلی ادامه دارد و امنیت وجود دارد و این می تواند برای شبانه روزی کردن مرز مهم باشد.

سرپرست فرمانداری قصرشیرین در ادامه گفت: در طرف ایرانی ۶۰ گیت گذرنامه داریم که مشکل ما کمبود گیت های گذرنامه در طرف عراقی است که با افزایش تعداد گیت ها می توان در پذیرش زائران سرعت بیشتری داشته باشم.

وی افزود: محدود کردن نیروهای ایرانی و نمایندگان بخش های مختلف متناسب با موضوعات در مرز منذریه نیز مهم است ضمن اینکه ما درصدد هستیم تا با استقرار مواکب توانمند خدمات بسیار مطلوبی به زائران کادر اداری و تمامی خدمات دهندگان به زئران در منذریه برپا کنیم.

نماینده عالی دولت در قصرشیرین گفت: آخرین نکته ما مساله دروازه دوم مرزی است که هم اکنون یک درب ورود داریم و باید یک درب خروج هم داشته باشیم و با توجه به اینکه سه ماه و ۲۵ روز تا اربعین سال ۱۴۰۲ فرصت داریم باید سریع تر این موضوعات را به نتیجه برسانیم و جلسات مستمر با طرف عراقی در این رابطه برگزار کنیم.

فرمانداران قصرشیرین و خانقین عراق در خصوص روان‌سازی تردد زائران اربعین رایزنی کردند

برای خدمت به زوار آمادگی کامل داریم

فرماندار خانقین (از توابع استان دیاله عراق) نیز در این جلسه گفت: آمادگی کامل داریم تا به زوار امام حسین (ع) و اربعین خدمت رسانی کنیم.

«دلیر حسین» افزود: در خصوص مساله گذرنامه و گیت ها نیازمند کمک جمهوری اسلامی ایران هستیم چون یک مساله فنی است و در این رابطه در خصوص کمک رسانی آمادگی داریم.

وی اظهار داشت در خصوص مابقی موارد سرلشکر «شیرکو احمد جاف» مدیر گذرگاه مرزی منذریه موارد را با حکومت مرکزی عراق مکاتبه خواهد کرد چون نیازمند اخذ مجوز از مقامات عراق است از این رو پس از مکاتبات لازم نتیجه را در جلسه ماه آینده که به میزبانی خانقین عراق برگزار خواهد شد اعلام خواهیم کرد.

فرمانداران قصرشیرین و خانقین عراق در خصوص روان‌سازی تردد زائران اربعین رایزنی کردند

بازدید از گیت های ورود و خروج و زیرساخت های مرز منذریه

سرپرست فرمانداری قصرشیرین در صدر هیاتی همراه با فرماندار خانقین و هیات همراه همچنین پس این نشست، از زیرساخت های مرز منذریه و گیت های ورود خروج این مرز بازدید و مسایل و مشکلات را به صورت میدانی بررسی کردند.

فرمانداران قصرشیرین و خانقین عراق در خصوص روان‌سازی تردد زائران اربعین رایزنی کردند

خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha