به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، علی خضریان در توضیح جلسه امروز چهارشنبه کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی به خبرنگاران گفت: با توجه به معضل رسوب کالا در گمرکات کشور که موجب از بین رفتن منابع مردم، بیتالمال و تحمیل هزینههای نگهداری این کالاها در مبادی ورودی کشور شده است، کمیسیون اصل نود از دستگاههای متولی نظیر گمرک، سازمان املاک تملیکی و نمایندگان وزارت امور اقتصادی برای تعیین تکلیف این معضل در جلسه امروز دعوت کرد.
وی افزود: براساس گزارش سازمان املاک تملیکی و گمرک جمهوری اسلامی ایران، برخی از این کالاها بدون ثبت سفارش در مبادی ورودی تخلیه میشود یا به دلیل تعلل در تأمین ارز برای ترخیص، این کالاها به صورت متروکه در گمرکات باقی میماند. همچنین برخی از کالاهای ورودی نیز مازاد بر سقف تعیین شده برای تامین ارز توسط بانک مرکزی از سوی بخشهای مختلف و برخی از وزارتخانهها ثبت سفارش شده و پس از ورود به کشور ارز مورد نیاز آنها تأمین نمیشود.
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس ادامه داد: براساس گزارش ارائه شده حدود یک میلیون و ۵۷۰ هزار تن کالای متروکه در گمرکات کشور وجود دارد که بخشی از این کالاها، کالاهای اساسی است که به دلایل مذکور در حال از بین رفتن است و باید سازوکاری صورت گیرد تا هر کالایی که بدون ثبت سفارش وارد کشور میشود، از ابتدا تخلیه نشود یا کالاهایی که اعلامیه تأمین ارز آن در سامانه جامع تجارت وجود ندارد، در گمرکات متروکه نشود.
خضریان درباره دیگر دستور جلسه کمیسیون در راستای اجرای قانون جلوگیری از خرد شدن و تغییر کاربری اراضی زراعی، توضیح داد: پس از تبادل نظر در این خصوص مقرر شد تکالیفی در راستای اقدامات اجرایی سازمان امور اراضی و وزارت جهاد کشاورزی به منظور جلوگیری از تغییر کاربری، خرد شدن و یکپارچه سازی اراضی احصا و ابلاغ شود.
وی خاطرنشان کرد: در نشست دوم که رئیس سازمان نقشه برداری، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی، رئیس سازمان ثبت، رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و رئیس سازمان امور اراضی حضور داشتند بر استفاده از ظرفیتهای قوه قضائیه از جمله سازمان بازرسی کل کشور و دادستانی برای تحقق قانون تاکید شد.
نظر شما