به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، جاستین ولبی گفت که لایحه پیشنهادی دولت، نه تنها مانع از ورود پناهندگان به انگلیس نمی شود که مسئولیت اخلاقی دولت را زیر سووال میبرد.
او این مطلب را در جریان بررسی لایحه دولت در مجلس اعیان مطرح کرد و افزود که این سیاست در برابر چالشهای جهانی مهاجرت شکست خواهد خورد.
اسقف اعظم انگلیس با بیان این نکته که قوانین بین المللی مهاجرت نیازمند بهروز رسانی است هشدار داد که لایحه دولت لندن کنوانسیون های موجود را نقض و همکاری بین المللی در این زمینه را تضعیف می کند.
وی با توصیف این لایحه به عنوان یک "راه حل کوتاه مدت" هشدار داد که اجرای آن «آسیب بزرگی به منافع و شهرت بریتانیا در داخل و خارج از کشور وارد می کند.»
لایحه پیشنهادی دولت سوناک برای کاهش آمار مهاجرت به این کشور ۲ هفته پیش در مجلس عوام انگلیس تصویب شد. طبق رویههای سیاسی مرسوم، این لایحه برای تبدیل شدن به قانون باید به تصویب مجلس اعیان و سپس تائید پادشاه برسد.
بر اساس طرح جدید دولت انگلیس قوانین مهاجرتی به این کشور سختتر خواهد شد. طبق این طرح کسانی که به طور غیرقانونی وارد انگلیس میشوند، ظرف ۲۸ روز اخراج و از بازگشت به این کشور در آینده منع میشوند.
از سویی، وزیر کشور انگلیس ماه پیش راهی کشور آفریقایی روآندا شد تا درباره انتقال پناهجویان به این کشور رایزنی کند.
همچنین نخست وزیر انگلیس در سفری به فرانسه قراردادی را با امانوئل مکرون رئیس جمهوری این کشور امضا کرده که به موجب آن تدابیر مقابله با مهاجرت پناهجویان به انگلیس از طریق کانال مانش تقویت شود.
سوناک در بحبوحه مشکلات عمیق اقتصادی کشورش حاضر شد بابت اقدامات پاریس نیم میلیارد یورو پرداخت کند. به این ترتیب مقرر شد که یک مرکز مهاجرتی جدید در فرانسه ساخته شده و صدها مامور مرزی و یک واحد پلیس اختصاصی بر جلوگیری از تردد قایقهای حامل پناهجویان متمرکز شوند.
سوئلا براورمن وزیر کشور انگلیس تصویب این لایحه در مجلس عوام را اراده مردم انگلیس برای مقابله با پناهجویان نامید و ادعا کرد که بندهای آن با قوانین بینالمللی مطابقت دارد.
اما این طرح با انتقاد شدید موسسات خیریه بینالمللی و سازمان ملل مواجه شده است و کارشناسان پیشبینی میکنند اجرای آن با چالشهای قانونی روبرو شود.
نظر شما