به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر محمد هادی ایمانیه، شامگاه چهارشنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی افزود: همچنین یک مکانیزم برای رصد مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد تا مشخص شود که کدام مصوبه انجام شده، کدام نشده و کدام دستگاه ها کمتربه این مساله توجه کرده اند و در مجموع وضعیت مصوبات چگونه است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه یکی از معضلات حوزه فرهنگ کشور این است که بودجههای مناسب دیده نمی شود و بدون اعتبار هم کاری پیش نمی رود، شورای عالی انقلاب فرهنگی مکانیزمی برای پیشنهاد بودجه های فرهنگی سالانه دستگاه ها ایجاد کند و از هماینک برای برای بودجه ۱۴۰۲ آماده شود و در اختیار مجلس قرار دهد تا به این ترتیب بودجه های فرهنگی کشور توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی مدیریت شود.
شکل گیری سازمان امر به معروف و نهی از منکر
استاندار فارس اظهار داشت: زمان آن رسیده که سازمانی تحت عنوان امر به معروف و نهی از منکر با تمام مشخصات و ویژگی های خودش با حضور افرادی کاملا آگاه به شریعت و اخلاق اسلام شکل گیرد.
وی بیان کرد: الان زمان ادغام موسسه های فرهنگی فرا رسیده است، هر کدام از این موسسه ها با بودجه ای اندک و ساختمان های استیجاری دچار مشکلاتی هستند که تجمیع آنها به ساماندهی این موسسه ها کمک می کند.
ایمانیه، با اشاره به لزوم ارائه الگوهای موفق هر قشر ادامه داد: برای پزشکان، حوزوی ها، معلمان، صنعتگران و مهندسان رشته های مختلف، افراد باسواد، با اخلاق، متدین، بر روی نسل جوان همان رشته های تحصیلی بسیار تاثیرگذار خواهند بود.
وی گفت: دانشگاه ها و مجموعه آموزش و پرورش باید سال آینده حداقل پنج درصد از بودجه خود را برای مباحث تربیتی و پرورشی بگذارند و این مساله تکلیف شود تا دست مسوولان و متولیان این مجموعهها برای انجام فعالیت های فرهنگی باز باشد.
تحول در دروس معارف اسلامی
استاندار فارس ادامه داد: زمان تحول در دروس معارف اسلامی، اساتید معارف و دبیران دینی و پرورشی فرا رسیده، اگر درس معارف را در یک دانشگاه تعطیل کنیم بهتر از این است که استادی در کلاس حاضر شود که پاسخگوی شبهات نسل جوان نباشد.
وی افزود: باید برای این اساتید و دبیران دوره های فشرده گذاشت و امتحانات سخت نیز برگزار کرد تا یک عده حذف شوند و در رشته های دیگر بجز دروس دینی و اعتقادی تدریس کنند و برای آن عدهای هم که می مانند به شکل منظم دوره های بازآموزی برگزار شود.
ایمانیه توجه جدی تر به مساجد هم در روستاها و هم محلات را خواستار شد و گفت: اگر مسجد پایگاه عظیم نشر فرهنگ اسلام است باید بیش از قبل به آن اهمیت داد، بسیاری از مساجد روستاها خانه عالم ندارد و یک روحانی که می خواهد به آن روستا برود در کجا باید ساکن شود.
اعتبارات هزینهای برای فعالیتهای فرهنگی پیش بینی شود
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس هم گفت: با توجه به اینکه انجام بخش زیادی از فعالیت های فرهنگی نیاز به اعتبارات هزینه ای دارد، بنابراین نیاز است که در سطح ملی و هم در قانون بودجه این مساله پیش بینی شود.
احمد علی افکاری افزود: در استان فارس هم نماینده ولی فقیه و هم استاندار به شدت نسبت به مسائل فرهنگی حساسیت دارند و طبیعتا این حساسیت و داشتن انتظار انجام کار فرهنگی توسط دستگاه های اجرایی استان نیاز به اعتبار دارد که تامین آن به سازمان مدیریت و برنامه ریزی باز میگردد.
وی بیان کرد: بنابراین در مسائل فرهنگی، هم بحث زیرساخت ها را داریم و هم بحث تامین اعتبارات هزینه ای برای انجام کارهای فرهنگی و آنچه که از سازمان بیشتر انتظار میرود تامین اعتبارات هزینه ای برای کارهای فرهنگی است.
افکاری اظهارداشت: بجز انتظارات دستگاه های اجرایی، بسیاری از تشکل های مردم نهاد (سمن ها) و بخش خصوصی هم که در حوزه فرهنگی کار و فعالیت می کنند از سازمان مدیریت و برنامه ریزی انتظار کمک دارند که چون در قانون بودجه دیده نشده امکان حمایت وجود ندارد.
نظر شما