به گزارش ایرنا، حبیب اله آسوده روز پنجشنبه در بیست و نهمین همایش علمی، ترویجی و تکریمی زکات کشور که با حضور جمعی از مسوولان کشوری و استانی شورای زکات در سالن همایش دانشگاه صنعتی کرمانشاه به میزبانی این استان برگزار شد، افزود: علاوه بر این ۷۰۰ هزار دانش آموز، ۵۰ هزار نفر دانشجو و ۴۲۶ هزار نفر ایتام و محسنین زیر ۱۸ سال در کشور نیز زیرپوشش کمیته امداد قرار دارند.
وی یادآور شد: یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از افراد خیر و نیکوکار در کشور وجود دارد که هزینه زندگی این تعداد از ایتام را برعهده دارند و در سال گذشته سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به آنها کمک و به صورت مستقیم به حساب آنها واریز کردند.
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور با اشاره به فعالیت بیش از ۱۰ هزار مرکز نیکوکاری مجوزدار در کشور اظهار کرد: این تعداد مراکز نیکوکاری که در محلات و مساجد دایر هستند در سال گذشته توانستند هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به محرومان و افراد بی بضاعت محلات خود کمک کنند.
۵۲۰ میلیارد تومان صدقه در کشور جمع آوری شد
وی با بیان اینکه در این زمینه ها نقش کمیته امداد راهبری بوده نه تصدیگری افزود: در بخش صدقات نیز در سال گذشته از پنج میلیون صندوق صدقات خانگی و ۳۰۰ هزار صندوق صدقات موجود در اماکن عمومی ۵۲۰ میلیارد تومان کمک جمع آوری و هزینه شد.
آسوده ادامه داد: از این میزان کمک، ۲۴ درصد در بخش کمک به ابن سبیل و کمک های ضروری، ۲۵ درصد برای تامین مسکن و سرپناه محرومان به صورت پرداخت رهن و اجاره، ۱۵ درصد برای تامین جهیزیه، ۱۲ درصد در حوزه فرهنگی و تحصیلی و حدود چهار تا پنج درصد نیز در حوزه اشتغال بوده است.
کمک به ایتام نسبت به سال گذشته ۹۱ درصد افزایش یافت
وی با قدردانی از تمامی نیکوکاران و خیرانی که این نهاد را در سراسر کشور تحت حمایت مالی و معنوی خود قرار داده اند گفت: در ماه مبارک رمضان امسال میزان کمک به ایتام ۹۱ درصد، زکات فطریه ۸۵ و اطعام نیازمندان ۹۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت.
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور همچنین با اشاره به جمعآوری ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان زکات در سال گذشته در کشور نیز گفت: از این مبلغ تنها ۱۳۰ میلیارد تومان آن در اختیار کمیته امداد قرار داده شده است و مابقی آن در همان روستاها و شهرهای پرداخت کننده زکات هزینه شده است.
وی با بیان اینکه زکات جمع آوری شده به طور مستقیم به حساب شورای مرکزی زکات واریز میشود افزود: آثار بسیاری را در تامین معیشت فقرا از طریق فریضه زکات شاهد هستیم که باید مردم با این آثار با اجرای اقدامات فرهنگی و تبلیغی آشنا شوند.
آسوده، تاکید کرد: در بحث زکات همگی از اعضای شوراهای زکات شهرستان ها تا فرمانداران و دستگاه های اجرایی وظیفه دارند تا در این فریضه الهی ضمن دعوت از مردم، در اجرای آن نیز مشارکت داشته باشند و حتی در صورت نیاز از امکانات دولتی نیز برای ترویج آن استفاده کنند.
فریضه زکات در کشور محجور مانده است
وی افزود: از مودیان زکات در کشور نیز انتظار می رود تا با بیان جوانب این فریضه مهم برای دیگر اقشار مختلف مردم اقدام به دعوت از آنها برای مشارکت در آن کنند.
آسوده، با اشاره به دغدغه های رهبر معظم انقلاب در زمینه اجرای زکات در کشور تاکید کرد: این فریضه الهی در کشور محجور مانده است و نتوانسته ایم آنچنان که شایسته بوده به در این زمینه عمل کنیم از اینرو همه به ویژه ائمه جمعه شهرستان ها با برگزاری مرتب جلسات شورای زکات باید به رسالت خود در ترویج آن عمل کنند.
به گزارش ایرنا، در ادامه این همایش که با حضور استاندار کرمانشاه و مدیرکل امور اجرایی شورای زکات کشور برگزار شد از مودیان و مبلغان نمونه زکات شهرستان های مختلف استان کرمانشاه با اهدای هدایایی قدردانی شد.
زکات در لغت به ۲ معنای رشد و نمو و پاکی آمده است؛ واژه زکات به سهمی اطلاق میشود که انسان از مال خود خارج میکند و به فقرا میدهد و به این دلیل است که در پرداخت آن، امید رشد و افزایش مال همراه با خیر و برکت وجود دارد که موجب تزکیه و پاکی روح پرداخت کننده میشود.
در قرآن کریم هم آمدن زکات در کنار نماز نشانه آن است که رابطه با خداوند متعال از طریق نماز حاصل شده است و رابطه با مخلوق خداوند از راه ادای زکات برقرار میشود.
همراهی این ۲ به جهت اهمیت ویژه آنهاست زیرا نماز در آیات قرآن کریم و روایات اسلامی از جایگاه خاصی برخوردار است و زکات نیز در دین اسلام در بُعد اقتصادی و اجتماعی بسیار اهمیت دارد.
گندم، جو، خرما، کشمش، طلا، نقره، شتر، گاو و گوسفند مواردی است که زکات به آنها تعلق میگیرد.
نظر شما