۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۳:۱۱
کد خبرنگار: 1014
کد خبر: 85109522
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

زیستگاه های کشور نیازمند مراقبت ۲۷ هزار محیط بان است

۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۳:۱۱
کد خبر: 85109522
زیستگاه های کشور نیازمند مراقبت ۲۷ هزار محیط بان است

کرج – ایرنا – معاون یگان حفاظت محیط زیست کشور گفت: مراقبت از زیستگاه های کشور نیازمند ۲۷ هزار محیط بان می باشد در حالیکه فقط حدود سه هزار نیروی محیط بان در سراسر کشور مشغول خدمت رسانی هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «پرویز فلاحی» روز شنبه در آیین افتتاحیه دومین دوره آموزش محیط بانی کشور که در مرکز آموزش محیط زیست و تربیت محیط بان کشور مستقر در کرج برگزار شد، افزود: در حال حاضر بر اساس چارت تشکیلاتی باید حدود هفت هزار و ۳۰۰ نفر نیروی محیط بان در سراسر کشور مشغول فعالیت باشند در حالیکه در حدود سه هزار و ۵۰۰ نیروی محیط بان استخدام شده اند.

وی اظهار کرد: از این محیط بانان بیش از ۴۰۰ نفر در بخش اجرایی به عنوان فرمانده یگان شهرستان ها و استان ها مشغول فعالیت هستند و فقط حدود سه هزار نفر به طور عملیاتی در عرصه های طبیعی و زیستگاه ها فعال هستند.

فلاحی گفت: اگر تعداد دو سوم از این سه هزار نفر با توجه به شرایط خدمتی در شیفت های کاریشان باشند در شبانه روز ۲ هزار نفر در سر کار هستند که با توجه به گستره ایران، زیستگاه های حیات وحش و طبیعی ۲۷.۵ میلیون هکتار وسعت دارند.

وی افزود: این مناطق شامل ۳۰۹ منطقه چهارگانه شامل پارک های ملی، آثار طبیعی و ملی، پناهگاه های حیات وحش و مناطق حفاظت شده و یکسری مناطق پشتوانه ای که شامل ۲۰۰ منطقه شکار ممنوع که وسعت هشت میلیون هکتار دارند که در مجموع با ۲۷.۵ میلیون هکتار وسعت جزو مناطق رسمی هستند.

وی تصریح کرد: همچنین به جز این موارد در پنج میلیون هکتار نوار مرزی کشور تیراندازی ممنوع را داریم که اگر حتی این میزان را در نظر نگیریم و فقط مناطق شکار ممنوع و چهارگانه را در نظر بگیریم با توجه به استانداردهای تعریف شده که به ازای هر هزار هکتار یک محیط بان داشته باشیم یعنی با این مساحت باید ۲۷ هزار محیط بان داشته باشیم .

۵۰ درصد از ردیف های پستی محیط بانی بلاتصدی مانده

معاون یگان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه هم اکنون ۵۰ درصد از ردیف های پستی محیط بانی بلاتصدی مانده، گفت: برای سال جاری نیز مجوز جذب ۳۸۰ نفر را دوباره برای کل کشور گرفتیم. وی افزود: سهمیه استان ها با توجه به شرایط تعداد مناطق و تعداد نیروها تعیین می شود ضمن اینکه در تفاهم نامه ای که با بنیاد شهید در جذب خانواده شهدا و فرزندان جانبازان بالای ۷۰ درصد داشتیم امسال ۷۰۰ نفر را معرفی کردند.

فلاحی با اشاره به اینکه نیروهای جذب شده ایثارگر از شرایط سنی معاف هستند، تصریح کرد: ولی شغل محیط بانی شغلی است که باید آمادگی های فیزیکی و روحی و جسمی را داشته باشند که بعد از آزمایشات و معایناتی که از آن ها انجام می شود می توانند وارد حیطه محیط بانی شوند.

وی گفت: تاکنون ۲۴۰ نفر این پروسه را طی کرده اند و هفته گذشته هم ۴۰۰ نفر به ما معرفی شدند و آزمون آمادگی جسمانی آن ها طی شده و نتایج آن توسط سازمان سنجش و آموزش کشور و امور استخدامی معرفی می شود.

وی افزود: تعدادی هم با سهمیه آزاد در تیر ماه جذب می شوند که افرادی که شرایطش را داشته باشند در این آزمون ها شرکت می کنند و بعد از طی مراحل پزشکی و روحی و آزمون های آمادگی جسمانی مصاحبه تخصصی از آن ها گرفته می شود و کسانی که حائز امتیاز لازم باشند وارد جامعه محیط بانی می شوند.

محیط بانان در خط اول تهدیدات در طبیعت قرار دارند

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز نیز در این مراسم با اشاره به اینکه فقط خداوند است که محیط بانان را از انواع تهدیدات و بلایا حفظ می کند، گفت: محیط بانان در خط اول تهدیدات در طبیعت قرار دارند.

«مجید درگی» افزود: یکی از تهدیداتی که محیط بانان را مورد تهدید خود قرار می دهد موضوع بیماری های مشترک است که زمانیکه محیط بان با لاشه یک حیوان تلف شده مواجه می شود بدون اینکه اطلاعی از دلیل مرگ آن داشته باشد ممکن است بدون رعایت ملاحظات به لاشه دست بزند که یکسری از دستگاه ها در مواجهه با این بیماری ها در قبال محیط بانان کمال بی انصافی را دارند.

وی یکی از مهمترین خطرات را مواجهه با بیماری های مشترک و ناآگاهی محیط بانان از بروز این بیماری ها دانست و اظهار کرد: ما به عنوان محیط بان وظیفه داریم با تمام توان از تمام ظرفیت های کشور شامل جانداران و غیرجانداران حفاظت و پاسداری کنیم که بعد از این دوره شاید افراد توانمندی برای انجام ماموریت ها باشید ولی سرمایه اصلی سازمان شما به عنوان نیروی انسانی هستید به خصوص محیط بانانی که در نوک پیکان مواجهه با خطرات مختلف در محیط زیست هستند.

وی با بیان اینکه این دوره ها در حفظ جان خودتان خیلی کمک حال است، تاکید کرد که امروزه باید از ظرفیت های گاهی قهری برای حفاظت از محیط زیست کشور استفاده کنیم و این مجموعه ابتدا باید ظرفیت های اخلاقی را مدنظر قرار دهد و اخلاق خمیرمایه تمام تلاش ها و جانبازی های محیط بانان باشد.

درگی با تاکید بر اینکه سرلوحه اصلی این مجموعه بایستی اخلاق و سپس آموزش های به روز و در تراز ملی و بین المللی استاندارد و نظامی باشد، افزود: همچنین محیط بانان بایستی با مسایل حقوقی در برخورد با متخلفان آشنا باشند و در مرحله بعد آنچه مورد نیاز محیط بانان است ارتقای وضعیت جسمانی می باشد.

محیط بانان بعد از گذراندن دوره آموزشی بدو خدمت، هر محیط بان دوره آموزشی تخصصی متناسب با منطقه حفاظت شده تحت پوشش خود را نیز می گذراند و این دوره با گونه های زیستی گیاهی و جانوری، شرایط آب و هوایی منطقه و موقعیت مناطق حفاظت شده آشنا می شوند.
محیط بان در این دوره آموزشی، به نسبت محیطی که در آن مشغول به خدمت است، با مسائل اجتماعی و جغرافیای منطقه آشنا می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha