اردوغان موضع رقیب خود درباره تحریم روسیه را اشتباه خواند

تهران- ایرنا- "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهور و نامزد انتخابات ترکیه، موضع "کمال قلیچداراوغلو" رقیب انتخاباتی خود در خصوص پیوستن به غرب و اعمال تحریم غرب و آمریکا علیه روسیه را اشتباه خواند.

به گزارش امروز (شنبه) ایرنا، کمال قلیچداراوغلو نامزد ائتلاف ملت و اپوزیسیون ترکیه چند روز پیش در مصاحبه با روزنامه وال استریت ژورنال اعلام کرده بود که در صورت پیروزی در رقابت انتخاباتی، از تصمیمات کشورهای غربی در تحریم روسیه تبعیت خواهد کرد.

این نامزد انتخابات ترکیه با تاکید بر لزوم تبعیت آنکارا از تصمیمات ناتو همچنین گفته بود که ترکیه آنچه را که ناتو و اتحادیه اروپا می‌گویند، انجام خواهد داد و به عنوان یکی از اعضای ائتلاف غربی و ناتو، باید از روسیه دور شود.

قلیچداراوغلو که به نامزد جریان غربگرا معروف می باشد، هفته گذشته نیز در مصاحبه با دویچه وله جهت حرکت خود را نزدیک تر شدن به «تمدن غربی» اعلام کرده و گفته بود که در صورت برنده شدن در رقابت انتخاباتی، با ۱۸۰ درجه تغییر در سیاست خارجی، تمام قواعد اتحادیه اروپا را اجرا خواهد کرد.

وی دو روز پیش نیز مدعی دخالت روسیه در انتخابات ترکیه شد که این ادعا از سوی کرملین رد شد و اردوغان نیز بیان چنین ادعا و سخنانی را بی پایه و شرم آور خواند.

اردوغان دیشب در برنامه تبلیغاتی پخش مستقیم از چند شبکه تلویزیونی ترکیه در واکنش به این مواضع رقیب خود خطاب به قلیچداراوغلو گفت: شما حتی فرصت اجرای این ایده خود را نخواهید داشت.

به گزارش تارنمای خبری استار، وی روابط ترکیه و روسیه را بسیار نزدیک عنوان و بیان کرد: درآمد ترکیه از سفر گردشگران روسی حتی از درآمد سفر گردشگران آلمان هم پیشی گرفته و روابط تجاری نزدیک بین دو کشور برقرار شده و در چنین وضعیتی، چگونه می توان همکاری با کشوری مثل روسیه را کنار گذاشت؟ آیا چنین چیزی ممکن است؟

رئیس جمهور ترکیه خطاب به رقیب انتخاباتی خود با بیان این که "شما چه کسی هستید که تحریم ها را علیه روسیه اجرا کنید؟ " اظهار کرد: روسیه چنین تعبیری را هرگز علیه ترکیه به کار نبرده و چنین رویکردی هم در دو کشور وجود ندارد.

وی با انتقاد از ادعای قلیچداراوغلو در خصوص دخالت روسیه در انتخابات ترکیه گفت: پسکوف سخنگوی دولت روسیه اعلام کرد که قلیچداواغلو باید ادعای خود را ثابت کند و اگر نتواند آن را ثابت کند، دیگر صلاحیت به دست گرفتن قدرت در ترکیه را هم ندارد.

اردوغان، سخنان قلیچداراوغلو درباره روسیه را ناشی از بی‌تجربگی سیاسی او عنوان کرد و خطاب به او افزود: کسی که می گوید «من غربی هستم»، هنوز سیاست را یاد نگرفته است چون بعد از ترمیم روابط روسیه با غرب، همه آن غربی‌ها که تو را تحریک به این تصمیم کردند، تو را تنها خواهند گذاشت.

نامزد ائتلاف جمهور با بیان این که نمی توان دولت را با این گونه مواضع اداره کرد، ادامه داد: سیاستمدار عاقل، پیوندها و روابط را قطع نمی‌کند و بر این اساس باید دوست آمریکا، روسیه و فرانسه باشد و هر حرف درست آنها را تایید کرده و تصمیمات نادرست آنها را هم اعلام کند.

اردوغان تاکید کرد: شما روابط خوب ترکیه را باید با همه حفظ کنید و روابط را قطع نخواهید کرد، چرا که یک روز به آن رابطه نیاز خواهد بود و ممکن است که آنها به شما نیاز داشته باشند و بر این اساس به رغم اعلام موضع آمریکا و اتحادیه اروپا به نفع رقیب من و اعلام نظر بایدن رییس جمهور آمریکا درباره لزوم کنار رفتن اردوغان از قدرت در ترکیه، من با آمریکا قطع رابطه نکردم و با او صحبت کردم که اظهار پشیمانی کرد.

رئیس جمهور ترکیه همچنین تاکید کرد: هیچ کس نباید به خاطر این که آمریکا به روسیه نگاه مثبتی ندارد، روابط ترکیه را با روسیه قطع کند، چرا که روابط آنکارا ـ مسکو بسیار قوی و نزدیک است و تمایل به افزایش بیش از پیش هم وجود دارد.

وی وعده غربی‌ها به قلیچداراوغلو برای اعطای وام در صورت پیروزی در انتخابات را فریبکاری خواند و گفت: این وعده‌ها نشانه حمایت غرب از قلیچداراوغلو است در حالی که انتخابات روز یکشنبه ترکیه، با اراده ملت برگزار می‌شود و همه نتیجه تصمیم مردم را عصر همان روز به وضوح خواهیم دید.

قرار است مردم ترکیه فردا (یکشنبه) ۱۴ ماه می ۲۰۲۳(۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲) برای انتخاب رئیس جمهور و ۶۰۰ نماینده پارلمان این کشور پای صندوق‌های رای بروند.

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور رجب طیب اردوغان نامزد ائتلاف جمهور، کمال قلیچداراوغلو نامزد ائتلاف ملت موسوم به میز ششگانه و سینان اوغان نامزد ائتلاف آتا برگزار می شود.

محرم اینجه نامزد شکست خورده دوره قبل انتخابات و نامزد مورد حمایت حزب مملکت و یکی از چهار گزینه حاضر در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه این دوره، دو روز پیش کنار کشید و از ادامه رقابت انصراف داد.

دوره ریاست جمهوری ترکیه پنج ساله است و بر اساس اصلاحیه قانون اساسی این کشور که در سال ۲۰۱۷ به تصویب رسید، رئیس جمهور بالاترین مقام اجرایی و رئیس دولت بوده و در انتخاب وزرا و همراهان دولت اختیار کامل دارد.

در بیست و هشتمین دوره رقابت انتخابات پارلمانی ترکیه نیز که همزمان با سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری این کشور برگزار می شود، نامزدهای ۲۴ حزب به همراه ۱۵۱ نامزد مستقل و منفرد برای کسب ۶۰۰ کرسی مجلس در ۸۷ حوزه انتخابیه حضور دارند.

شورای عالی انتخابات ترکیه شمار واجد شرایط رای دادن در انتخابات همزمان ریاست جمهوری و پارلمانی این کشور را در مجموع ۶۴ میلیون و ۱۱۳ هزار و ۹۴۱ نفر اعلام کرد و گزارش داد که سه میلیون و ۴۱۶ هزار و ۹۸ نفر از آنها در خارج از کشور ترکیه به سر می برند.

رای گیری انتخابات ترکیه در خارج از این کشور دو هفته پیش آغاز و چهار روز پیش نیز به پایان رسید و در مجموع بیش از ۱.۸ میلیون نفر از شهروندان ترکیه‌ای ساکن در خارج در این انتخابات شرکت کردند و آرای اخذ شده در ۷۳ نمایندگی سیاسی خارجی و در ۱۵۶ نقطه از جهان به داخل این کشور منتقل شده و همزمان با پایان انتخابات در داخل شمارش خواهد شد.

بنا به تصمیم شورای عالی انتخابات ترکیه، همه ۱۹۱ هزار و ۸۸۴ صندوق رای در ۹۷۳ شهرستان ۸۱ استان داخل و نیز همه صندوق‌های خارج از کشور ترکیه در روز ۱۴ ماه می ۲۰۲۳(۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲) و پس از اتمام مراحل رای‌گیری باز شده و شمارش خواهد شد.

بنا به اعلام این نهاد، در صورت کشیده شدن انتخابات ریاست جمهوری این کشور به دور دوم، این رقابت سیاسی در روز یکشنبه ۲۸ ماه مِی ۲۰۲۳(۷ خردادماه ۱۴۰۲) برگزار خواهد شد.

انتخابات حساس پیش رو، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ ترکیه و دومین دور انتخابات ریاست جمهوری این کشور پس از تغییر نظام سیاسی از پارلمانی به ریاستی و بیست و هشتمین دوره انتخابات مجلس این کشور محسوب می‌شود.

دوره ریاست جمهوری ترکیه پنج ساله است و منتخبان مردم در مجلس ترکیه نیز که ۶۰۰ عضو دارد، در مدت پنج سال بر کرسی می‌نشینند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha