۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۳:۲۶
کد خبر: 85109726
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هیروشیما میزبان نشست سران گروه هفت؛ دستورکار چیست؟

۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۳:۲۶
کد خبر: 85109726
هیروشیما میزبان نشست سران گروه هفت؛ دستورکار چیست؟

تهران- ایرنا - رهبران ۷ کشور قدرتمند اقتصادی جهان قرار است از ۱۹ تا ۲۱ مه (۲۹ تا ۳۱ اردیبهشت) در هیروشیما و به میزبانی ژاپن اجلاس سال جاری این گروه را در حالی که نگرانی ها درباره افزایش نفوذ و قدرت اقتصادی چین بیشتر شده به بررسی و گفت و گو پیرامون مسائل مهم جهان از جمله جنگ اوکراین بپردازند.

به گزارش روز شنبه ایرنا از نشریه تایم، سران هفت کشور پیشرفته اقتصادی جهان هفته آینده در اجلاس سال جاری گروه ۷ در هیروشیمای ژاپن، شهری که در جنگ جهانی دوم از سوی آمریکا بمباران هسته ای شد، شرکت خواهند کرد. فومیو کشیدا نخست وزیر ژاپن که ریاست گروه ۷ در سال ۲۰۲۳ را به عهده دارد در کنفرانس مطبوعاتی سالگرد حمله روسیه به اوکراین در ماه فوریه با اشاره به اینکه جنگ اوکراین به عنوان نخستین موضوع در این اجلاس مورد بررسی قرار خواهد گرفت وعده داده بود جبهه ای یکپارچه برای حل و فصل بحران اوکراین در اجلاس گروه ۷ ایجاد خواهد شد.

وی در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد درحالی که جنگ در اروپا در جریان است اما وقتی موضوع قوانین صلح است دیگر اروپا و آسیا به شکل جداگانه مطرح نیست.

باوجود این نخست وزیر ژاپن به عنوان تنها کشور آسیایی گروه ۷ به این اجلاس به عنوان فرصتی برای پاسخگویی به افزایش تنش های ژئوپولتیک در منطقه هند-اقیانوسیه از جمله گسترش سلاح های اتمی کره شمالی و مسئله تایوان نیز نگاه می کند.

فومیو کشیدا هشدار داده است شرایط امروز اوکراین می تواند آینده آسیای شرقی باشد.

اجلاس گروه ۷ از تاریخ ۱۹ تا ۲۱ مه (۲۹ تا ۳۱ اردیبهشت) در هیروشیما برگزار می شود.

گروه ۷ ائتلافی غیررسمی در واکنش به بحران های اقتصادی است که از سال ۱۹۷۳ با بحران نفت آغاز شد. در سال ۱۹۷۵ با عنوان گروه ۶ توسط رهبران فرانسه، آلمان غربی، ایتالیا، ژاپن، انگلیس و آمریکا آغاز به کار کرد و کانادا در سال آینده به عنوان هفتمین عضو به این گروه پیوست. روسیه نیز در سال ۱۹۹۸ به این گروه پیوست و موقتا این گروه به گروه ۸ تغییر نام داد تا زمانی که در سال ۲۰۱۴ روسیه به دلیل الحاق کریمه به خاک خود از این گروه خط خورد. هرسال یک کشور ریاست این اجلاس را به عهده می گیرد و باید دستورکار و اولویت های گروه را جمع آوری کند. از آغاز تشکیل این گروه، تمرکز بر مسائلی از جمله تغییرات اقلیمی، امنیت و صلح بین المللی و بهداشت جهانی بوده است. رئیس دوره ای گروه ۷ طی یک سال دیدارهایی را برای رسیدگی به این مسائل سازماندهی و از وزیران و هئیت های همراه دعوت می کند.

هیروشیما میزبان نشست سران گروه هفت؛ دستورکار چیست؟

در اجلاس امسال گروه ۷ به میزبانی نخست وزیر ژاپن، جاستین ترودو نخست وزیر کانادا، امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه، اولاف شولتز صدراعظم آلمان، جورجیا ملونی نخست وزیر ایتالیا، ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس و جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در کنار اورسلا فون درلین و چارلز میشل به ترتیب رئیس کمیسیون اروپا و رئیس شورای اروپا دعوت شدند. به علاوه میزبان گروه ۷ می تواند هرسال رهبران سایر کشورهای جهان را نیز به این اجلاس دعوت کند. بدین ترتیب فئمیو کشیدا از نخست وزیر استرالیا، نخست وزیر هند، رئیس جمهوری برزیل و رئیس جمهوری کره جنوبی و نمایندگان ویتنام، اندونزی، اتحادیه آفریقا و کارگروه اقیانوسیه به عنوان ناظر برای شرکت در اجلاس سال جاری دعوت کرده است. به علاوه از سال ۱۹۹۶ نمایندگانی از سازمان های بین المللی از جمله سازمان ملل، صندوق پول بین الملل و سازمان تجارت جهانی نیز به این اجلاس دعوت می شوند.

درحالی که جنگ اوکراین محور مرکزی اجلاس گروه ۷ خواهد بود اما دستورکاری برای بازدارندگی از حمله احتمالی چین به تایوان نیز وجود خواهد داشت.

به گزارش روز پنجشنبه بلومبرگ وزیران دارایی گروه ۷ که در نی ئی گاتا دیدار کردند از نمایندگان همتایان خود از کشورهای فقیرتر و یا اقتصادهای نوظهور دعوت کردند تا در این جلسه شرکت کنند. بدین ترتیب تلاشی برای بهبود روابط اقتصادی و افزایش نفوذ چین در گلوبال سوث انجام شود. مقامات آمریکایی و ژاپنی نیز صراحتا اعلام کردند تصمیم دارند از گروه ۷ برای همکاری بیشتر برای مقابله با تهدیدهای اقتصادی چین استفاده کنند.

در اجلاس پیش رو گروه ۷ هوش مصنوعی نیز از دیگر موضوعات مورد بررسی خواهد بود. براساس سخنان نخست وزیر ژاپن، این کشور تصمیم دارد ایجاد قوانین برای استفاده از هوش مصنوعی را پایه گذاری کند چرا که هوش مصنوعی پتانسیل تغییرات مثبت در مسائل اقتصادی و اجتماعی را دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha