۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۲:۰۱
کد خبرنگار: 1452
کد خبر: 85109751
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

خانه کشتی «جوکار» رویای استعدادهای محلی ملایر تا تیم ملی

همدان- ایرنا- خانه کشتی «مسعود مصطفی جوکار» نایب قهرمان کشتی المپیک ۲۰۰۴ آتن این روزها میعادگاه پرورش استعدادهای خطه کشتی خیز ملایر است.

به گزارش ایرنا، ملایر از معدود شهرهای کوچک کشورمان به شمار می‌رود که در تاریخ ورزش کشتی جاودانه ماند و توانسته علاوه بر مدال‌های رنگارنگ جهانی، آسیایی و بین المللی در المپیک نیز صاحب ۲ نشان نقره شود.

بدون تردید مسعود مصطفی جوکار، صادق گودرزی، میثم مصطفی جوکار، علیرضا رضایی منش و جلال لطیفی از چهره‌های شناخته شده کشتی ملایر به شمار می‌روند که در ۲ دهه اخیر افتخارات ارزنده را نصیب این شهرستان در کسب نشان‌های رنگارنگ ملی و فراملی داشتند.

شروع افتخارات کشتی ملایر در عرصه‌های مهم فراملی به سال ۲۰۰۴ آتن باز می‌گردد و تصاحب نشان نقره توسط مسعود مصطفی جوکار سبب شد تا مسئولان اجرایی وقت این شهرستان به پاس افتخار ماندگار او، خانه کشتی "مسعود مصطفی جوکار" را احداث کنند.

این سالن حدود سه سال به دلیل بدهی‌های مالی و تخریب سیستم تاسیساتی داخل سالن، تعطیل شد تا اینکه سال ۹۸ با دستور محسن جهانشیر مدیرکل وقت اداره ورزش و جوانان همدان، با رفع موانع موجود باردیگر بازگشایی شد.

هم اکنون در خانه کشتی جوکار انبوه علاقه مندان به این ورزش با رویای اینکه روزگاری همانند مسعود مصطفی جوکار صاحب نشان های مهم قهرمانی شوند، شرکت دارند و خانواده نیز به این رشته بیش از گذشته گرایش یافته اند.

تلاش‌های مسعود مصطفی جوکار در سکوت خبری و در یکی از محله های قدیمی و حاشیه شهر ملایر بهانه‌ای شد تا گفت وگویی با او داشته باشیم.

خانه کشتی «جوکار» رویای استعدادهای محلی تا تیم ملی

بازگشت نایب قهرمان المپیک روی تشک

همزمان با بازگشایی خانه کشتی مسعود مصطفی جوکار، برنامه ریزی برای پایدار ماندن فعالیت کشتی گیران در این سالن انجام شد و نایب قهرمان المپیک آتن را مجاب کرد که وارد گود شود.

مسعود مصطفی جوکار که پس از دوران کشتی‌های جذابش روی تشک، به جرگه مربیان پیوسته بود، در این سال‌ها علاوه بر تجربه مربیگری در لیگ برتر کشور، در تیم‌های مختلف ملی نیز در ترکیب کادر فنی حضور یافت.

اکنون جوکار به یکی از مربیان با سابقه کشتی کشور تبدیل شده هر چند بنا به دلایلی عطای حضور در تیم ملی را به لقایش بخشید و ترجیح داد در خانه کشتی که نام خودش مزین شده، فعالیت کند.

خانه‌ای که در یکی از محله‌های قدیمی و حاشیه شهر ملایر بنا شده و اکنون ده‌ها نوآموز کشتی رویای رسیدن به تیم ملی را در آن جستجو می‌کنند.

همین هیجان وصف ناپذیر حضور این نوآموزان کشتی در سالن باعث شده تا مسعود مصطفی جوکار بیشتر ساعات روز را در آن مشغول آموزش باشد و استقبال صورت گرفته نیز باعث انگیزه مضاعف در او برای تکرار قهرمانی توسط شاگردانش شود.

در جستجوی یک رویا

با تجهیز و راه‌اندازی این خانه کشتی که با تلاش مسعود مصطفی جوکار صورت گرفته، حالا نوآموزان ملایر رویای تصاحب دوبنده تیم ملی را در آن جستجو می‌کنند.

مسعود مصطفی جوکار در این باره می‌گوید: آموزش دادن به این بچه‌ها برایم بزرگترین افتخار است تا بتوانم سهم کوچکی در کمک به توسعه ورزش کشتی و پرورش استعدادها داشته باشم.

وی افزود: تمام شاگردان در رده سنی خردسالان هستند و کم پیش می‌آید که در رده نونهالان بخواهم کشتی گیر داشته باشم و بیشتر علاقه دارم کشتی را با رده سنی خردسال شروع کنم.

جوکار: تمام شاگردان در رده سنی خردسالان هستند و کم پیش می‌آید که در رده نونهالان بخواهم کشتی گیر داشته باشم و بیشتر علاقه دارم کشتی را با رده سنی خردسال شروع کنم.

جوکار بیان کرد: آن‌هایی که در سالن تمرین می‌کنند، تشنه موفقیت و عاشق ورزش کشتی هستند و اغلب نیز بچه‌های پایین شهر و حاشیه شهر ملایر را تشکیل می‌دهند.

وی اضافه کرد: هرگز دنبال این نیستم که خیلی سریع آن‌ها را وارد مسابقات کرده و انتظار شکوفایی داشته باشم چرا که برای ساختن یک کشتی گیر مستعد باید صبر و حوصله به خرج داد و سطح آموزش‌ها طولانی مدت است و باید کشتی گیر تمرکزش فقط به روی آموزش باشد.

جوکار ادامه داد: هدفم را در برنامه بلند مدت ترسیم کرده‌ام و بسیار امید دارم که از همین کشتی گیران خردسال در سه چهار سال آینده استعدادهایی شکوفا شوند.

نایب قهرمان سابق المپیک افزود: به هیچ عنوان آن‌ها را طوری تربیت نمی‌کنم که از هم اکنون دنبال رفتن روی تشک مسابقه باشند بلکه باید ابتدا تمام فنون کشتی را به خوبی فرا بگیرند تا بدون ضعف وارد یک مسابقه شوند.

ایجاد آکادمی تخصصی کشتی

خانه کشتی مسعود مصطفی جوکار خردادماه سال گذشته به نخستین آکادمی تخصصی ورزش کشتی غرب کشور تبدیل شد.

مسعود به همراه برادر خود میثم که سابقه حضور در المپیک ۲۰۰۸ پکن و مدال‌های رنگارنگ نظیر قهرمانی آسیا را در کارنامه کشتی‌های خود دارد، این آکادمی را مدیریت می‌کنند.

ارایه خدمات استعدادیابی از جمله پیکرسنجی، ارزشیابی عملکرد ورزشی، معاینات پزشکی، برنامه تمرینی، تست روانشناسی و برنامه حرکت اصلاحی را از ویژگی‌های این آکادمی است.

در کنار مسعود و میثم، سینا چهاردولی، مصطفی رهام، فرید دژم خوی و بابک مرادی از چهره‌های صاحب نام و باتجربه نیز در این آکادمی همکاری لازم را داشته‌اند.

البته فرید دژم خوی که علاوه بر سابقه حضور در تیم ملی در زمان کشتی و مربیگری، از تحصیلات آکادمیک در حوزه‌های علوم ورزشی برخوردار است، به واسطه دوستی قدیمی با مسعود مصطفی جوکار، هر از گاهی به ملایر سفر می‌کند و تاثیر مثبتی نیز داشته است.

مسئولان راه خانه کشتی جوکار را گم کرده‌اند

این مربی سازنده کشتی استان همدان با گلایه مندی از بی‌توجهی مسئولان شهرستان ملایر گفت: آقایان راه خانه کشتی جوکار را گم کرده‌اند.

وی افزود: اینکه خیال آن‌ها آسوده باشد که مسعود مصطفی جوکار در این خانه کشتی در حال پرورش استعدادها است، به هیچ عنوان شایسته نیست چرا که ما نیز با مشکلاتی مواجه هستیم.

جوکار بیان کرد: تا حضور مسئولان در این خانه کشتی ترجیح می‌دهم مشکلات را بیان نکنم تا اگر قرار به رسیدگی شد، حضوری خدمت آن‌ها باشیم.

وی اضافه کرد: برای سرپا نگه داشتن این خانه کشتی از جیب شخصی بسیار هزینه کرده‌ام و فراتر از یک سالن کشتی، آموزش‌ها را در سطح حرفه و آکادمیک دنبال می‌کنیم.

جوکار یکی از مهمترین نیازهای این خانه کشتی را برخورداری از خوابگاه دانست و گفت: هم اکنون خوابگاه نیاز اصلی این خانه کشتی است.

وی بیان کرد: هدف ما بازگرداندن جایگاه کشتی ملایر و استان همدان به سطح اول کشور است و اگر حمایت‌ها باشد، این موفقیت دور از دسترس نیست و قطع به یقین انگیزه‌ها را دوچندان می‌کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha