«کامجو غلامی» روز شنبه به ایرنا توضیح داد: یکی از مهمترین آفات درختان سوزنی برگ در شهر کرمانشاه سوسک پوستخوار کاج است که با توجه به بررسیهای چند سال اخیر جمعیت این آفات سیر صعودی داشته و منجر به خشکیدگی بسیاری از درختان و ضعف آنها شده است.
وی ادامه داد: این آفات جزو آفات درجه دوم محسوب میشوند و در صورتی که جمعیت آنها زیاد شود تبدیل به آفت درجه یک شده و علاوه بر درختان ضعیف و بیمار به درختان سالم نیز خسارت وارد کرده و سبب خشکیدگی آنها میشوند.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمانشاه در خصوص ویژگیهای این آفت گفت: سوسک پوستخوار کاج دو الی سه میلی متر طول داشته و به رنگ قهوهای تیره است.
غلامی تصریح کرد: مادهها با ایجاد دالان در زیر پوست درخت تا ۷۵ عدد تخم در دو طرف آن قرار میدهند و لاروها با تغذیه از ناحیه کامبیوم و قطع آوندهای آبکشی، عبور شیره نباتی را مختل کرده و باعث خشک شدن کامل درختان کاج میشوند.
وی ادامه داد: لاروها در زیر پوست درخت آلوده تبدیل به حشره کامل شده و با ایجاد سوراخ در تنه درخت از آن خارج و با پرواز به سمت درختان دیگر سبب آلودگی درختان دیگر و آلودگی جدید میشود و در عین حال میتوانند سبب انتقال سایر عوامل بیماریزایی گیاهی مانند قارچها و ضعیف شدن درختان شوند.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمانشاه قطع و معدوم کردن درخت بیمار را بهترین راه کنترل این آفت توصیه کرد و اظهار داشت: این آفات در داخل پوست درخت زندگی میکنند و سمپاشی تنه درختان با سموم مختلف حتی سموم تدخینی و سیستمیک عملاً بیتأثیر است، از این رو با استفاده از تله فرمونی جنسی حشرات نر بالغ شکار میشوند و به این طریق از جمعیت آفات و سرایت آن به درختان سالم کاسته میشود.
غلامی با اشاره به اهمیت موضوع و اینکه بخشهای قابل توجهای از فضای سبز جنگلی کرمانشاه را درختان کاج تشکیل میدهند گفت: در صورت عدم کنترل این حشرات شاهد خسارات جبران ناپذیری به درختان کاج سطح شهر خواهیم بود، از این رو با مطالعات و بررسیهای آفات مهم درختان، طرح مبارزه با آفت مهم سوسک پوستخوار کاج در دستور کار قرار گرفت.
وی تصریح کرد: این طرح به صورت پایلوت و برای اولینبار در کرمانشاه انجام میشود و هر تله فرمونی برای یک هکتار درختکاری مناسب میباشد.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمانشاه در پایان خاطرنشان کرد: این عملیات از سری برنامهها و اقدامات مجموعه کلینیک گیاه پزشکی سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری میباشد که با نظارت مستقیم کارشناسان و مهندسین مربوطه و با همکاری و مشارکت فضای سبز مناطق هشتگانه شهرداری در دست اقدام است.
وی در ادامه سرانه عمومی فضای سبز کلانشهر کرمانشاه با بیش از یک میلیون نفر جمعیت را اکنون ۱۰/۵۵ متر مربع و سرانه فضای سبز تفرجگاهی را ۶/۹ مترمربع اعلام کرد و گفت: اکنون هزار و ۶۶ هکتار فضای سبز عمومی در سطح شهر کرمانشاه وجود دارد.
غلامی» با بیان اینکه اکنون ۲۳۷ بوستان در سطح شهر کرمانشاه وجود دارد، افزود: از این میزان منطقه هفت با ۳۹ و منطقه چهار با ۱۶ بوستان بیشترین و کمترین بوستان در سطح مناطق هشت گانه را دارند.
کلانشهر کرمانشاه بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد و شهرداری در قالب هشت منطقه شهری به شهروندان خدمات ارائه می دهد.
نظر شما