به گزارش شنبه ایرنا از روابط عمومی راه و شهرسازی فارس، محمودرضا طالبان با اشاره به شکل گیری سکونتگاه های غیر رسمی در پیرامون شهرها افزود: توانمندسازی این مناطق نیازمند برنامه ریزی و نگاه شهرسازانه به این موضوع است.
وی ادامه داد: سکونتگاههای غیر رسمی محدوده های ناکارآمدی هستند که بدون حضور مدیریت شهری و با یک سری اقداماتی که توسط افراد و مالکان انجام می شود شکل می گیرند و خالی از خدمات مورد نیاز افراد جامعه و ساکنان این مناطق است که می کوشیم با برنامه ریزی در جهت توانمندسازی آنها گام برداریم.
مدیرکل راه و شهرسازی فارس بیان کرد: در حوزه بافت های محلات ناکارآمد شهری علاوه بر سکونتگاه های غیر رسمی، بافت های فرسوده را نیز داریم.
طالبان افزود: در بحث بافت های فرسوده، مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی در جهت تسهیل در صدور پروانههای ساختمانی و تسهیلات و مشوق هایی که این شورا برای ساخت و ساز در این بافت های در نظر گرفته ابلاغ شده است و جزئیات آن به شهرداران و معاونان فنی شهرداری ها منتقل می شود.
وی ادامه داد: شهرداری ها و معاونت های فنی آنها چنانچه بخواهند مواردی را به این موارد الحاق کنند، کمیسیون ماده پنج این آمادگی را دارد که به این مبحث ورود کند.
مدیرکل راه و شهرسازی فارس گفت: همچنین بحث مهم دیگری که با کمک شهرداری ها داریم دنبال می کنیم این است که نحوه نوسازی و مدل مداخله در بافت های فرسوده شهرها به چه شکل باشد که در پایان هر سال ۱۲ هزار ۵۰۰ واحد و در پایان چهار سال کل تعهدات نوسازی این واحدها عملیاتی شود.
طالبان افزود: برای این منظور مشاورانی را در اختیار می گیریم و از ۹ شهر پهنه هایی برای آنها تهیه می کنیم که هم محلات ناکارآمد آن شهرها شناسایی شود و هم اولویت اول تا سوم هر شهر و محله و نحوه مداخله شهرداری ها نیز مشخص شود تا با حمایت فرمانداریها و اداره کل راه و شهرسازی به سمت اجرا برود.
وی، در خصوص افزایش تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن هم بیان کرد: بر اساس مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار، میزان این تسهیلات از ۴۰۰ میلیون تومان به ۵۵۰ میلیون تومان افزایش می یابد.
وی ادامه داد: پیش بینی می کنیم تسهیلات بافت های فرسوده نیز افزایش قابل ملاحظه ای داشته باشد که این اتفاق قطعا به رونق بافت های فرسوده کمک خواهد کرد.
نظر شما