به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوا، در آستانه نشست سران چین و پنج کشور آسیای مرکزی «عادل کاوکنوف» کارشناس ارشد موسسه مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری قزاقستان در مصاحبه ای با خبرگزاری شینهوا گفت: همکاریهای چین و کشورهای آسیای مرکزی در ساخت مشترک «یک کمربند، یک راه» نتایج خوبی در پی داشته است.
وی افزود: در این نشست شش کشور، باید درباره تداوم ساخت «کمربند و راه» بحث کنند که باعث ارتقای بیشتر مبادلات اقتصادی و تجاری بین دو طرف خواهد شد.
این کارشناس بین المللی در مورد همکاری های علمی بین قزاقستان و چین اظهار داشت: در سال های اخیر، همکاری علمی از طریق بسترهایی مانند «سازمان همکاری شانگهای» و «ابتکار کمربند و راه» بین چین و قزاقستان افزایش یافته و تعداد دانشجویان محصل در چین از ۱۰ هزار نفر فراتر رفته است.
وی در ادامه گفت: دانشگاه های چین کیفیت آموزشی بالایی دارند و رشته های تحصیلی آنها از تنوع زیادی برخوردار است؛ علاوه بر این امکانات و محیط مناسبی برای دانشجویان فراهم می کند، لذا چین یکی از مقاصد اصلی دانشجویان قزاقستانی برای تحصیل است.
این کارشناس اظهار داشت: شی آن شهری که قرار است محل نشست چین و پنج کشورهای آسیای مرکزی باشد؛ این شهر یکی از مقاصد اصلی دانشجویان قزاقستانی است که در چین تحصیل می کنند.
به اعتقاد کارشناس ارشد موسسه مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری قزاقستان، برگزاری نشست آتی سران چین وکشورهای آسیای مرکزی، همکاری بیشتر با چین در تجارت و سایر زمینه ها را به بالاترین سطح ممکن در عصر جدید خواهد رساند.
به گزارش ایرنا، در چهارمین نشست وزرای خارجه چین و کشورهای آسیای مرکزی که اواخر ماه گذشته میلادی در شهر شیان چین برگزار شد، طرفین توافق کردند که نشست چین و آسیای مرکزی در روزهای ۲۸ اردیبهشت تا ۲۹ اردیبهشت در شهر شیان به ریاست «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین برگزار شود.
نظر شما